Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، مسئله از جایی شروع شد که مردم روستای عثمان آباد در حاشیه چابهار  اعلام کردند که مدت چند سال است با وجود گرفتن ارتباط و انتقاد فراوان به مدیران آبفای شهرستان و حتی استان، اما آن‌ها به دردشان رسیدگی نمی‌کنند.

ساجده بلیده که از ساکنان همان روستا بود گفت: مدت‌ها است فاضلاب شهر چابهار کاملاً در مسیر هوت آباد تا رمین که روستای عثمان آباد بین آن است (حدوداً پنج کیلومتر) خالی می‌شود و هیچکس هم نیست به این مسئله رسیدگی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا حساس بود به حدی که غفلت از چنین موضوعی ظلم در حق جمع کثیری از شهروندان و محیط زیست کشورمان بود، این شهروند بلوچ همچنین مدعی بود: این وضعیت به دلیل اینکه فاضلاب ریخته شده در این مسیر بوی بدی دارد و شهروندان کل عثمان آباد را حسابی آزار می‌دهد، واقعاً غیر قابل تحمل است و عجیب اینکه یک جنگل هم در مسیر این فاضلاب رها شده، ساخته شده است و حتی قسمت‌هایی از این جنگل به حیاط خانه‌های مردم نیز ورود پیدا کرده‌اند.

مصطفی سیاسر کارشناس آب و فاضلاب آبفای استان گفت: در واقع آن آب خالی شده در حاشیه چابهار پساب فاضلاب شهر است و ما نیز به دلیل نبود خریدار و به عبارت بهتر مشتری برای این آب ارزشمند، مجبوریم این آب را همانجا خالی کنیم در حالی که در استان‌های دیگر برای این آب سر و دست می‌شکنند.

قبلاً آنجا روستایی نبود

نکته جالب توجه این است که هنگام ساخت فاضلاب چابهار با ایده بازگردانی آب به چرخه استفاده، کل آن محوطه که اکنون پساب فاضلاب ریخته می‌شود، خالی از سکنه بوده یا افراد خیلی کمی زندگی می‌کردند و در واقع بعداً و با توجه به جذاب شدن شهر چابهار از نظر سکونت برای همه مردم از اقصی نقاط سیستان و بلوچستان و همینطور کل ایران، آن روستا ساکنان زیادی پیدا کرده است.

سیاسر در این رابطه می‌گوید: آن موقع در آن منطقه هیچ روستایی نبود، اما الان فقط خود عثمان آباد پنج هزار نفر جمعیت دارد و این پسابی که در آنجا ریخته می‌شود، برای آبفا کلی هزینه بردار است، هیچ ارگان و یا شخصی برای خرید این آب به ما مراجعه نکرده است و این آب که کاملاً تصفیه شده و حتی قابل شرب است، بهترین کاربردش در کشاورزی است، اما هیچکس و هیچ سازمانی تا به حال برای خرید این آب به ما مراجعه نکرده است.

ارگان‌هایی مانند منطقه آزاد و شهرداری ورود کنند

این کارشناس در رابطه با چرایی عدم تبلیغ کافی از سوی آبفا، توضیح داد: ببینید شاید حق با شما باشد، اما برای مثال ما به دو سازمان منطقه آزاد و شهرداری چابهار بار‌ها پیشنهاد داده‌ایم که بیایند و این آب را از ما خریداری کنند، در خیلی از شهر‌ها همین آب را شهرداری برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌کند، اما هنوز این دو ارگان اقدامی نکرده‌اند.

از وی درباره بوی بد پساب پرسیدیم که مدعی شد: آب راکد پس از چند روز ماندن هر چند بهترین آب هم باشد مطمئن باشید که بو می‌گیرد و پس از مدتی می‌گندد، این آب هم کاملاً تمیز است، اما چند روز که جایی می‌ماند می‌گندد و این امر کاملاً طبیعی است که اگر توجه کنید بر سر راه این آب کلی درخت هم روییده است و این درختان یک فضای طبیعی کاملاً بکر را به وجود آورده‌اند.

براساس این گزارش، کاملاً حق با این کارشناس بود و فضای سبزی که در مسیر این آب یا به قول کارشناسان پساب ساخته شده است، یک منظره بکر واقعی به وجود آورده که بسیار چشم نواز است، اما از دور؛ چرا که وقتی نزدیک آن می‌شوید بوی بد پساب از یک سمت و جلبک‌های بسته شده در مسیر آب مانده و زباله‌های رها شده در مسیر به دلیل نبود زباله جمع کن، این سرسبزی را به کام‌تان تلخ می‌کند.

سیاسر همچنین گفت: در تهران برای مثال آبی که از همان پساب فاضلاب به دست می‌آید در اختیار کشاورزان ورامینی قرار می‌گیرد که با آن پنبه کشت می‌کنند و متأسفانه کشاورزان این منطقه اصلا راغب به خریدن چنین آبی برای استفاده در زراعت خود نیستند وگرنه این آب در کشت محصولات زیادی استفاده می‌شود.

الگوی مصرفی آب باید عوض شود

عبدالرحیم ایرندگانی یک کارشناس دیگر در حوزه تأمین آب نیز در پاسخ به سؤالی در رابطه با استفاده نشدن آب حاصل از تصفیه فاضلاب در چرخه مصرفی مردم، گفت: مدت‌ها است که کارشناسان در زمینه الگوی مصرف بهینه آب هشدار داده‌اند، در واقع این امر یعنی درست کردن الگوی مصرف آب ما ایرانی‌ها، مهم است و باید گفت از نان شب‌مان نیز واجب‌تر بوده و اینجا است که یک فرهنگ سازی قوی در این زمینه لازم داریم.

وی ادامه داد: الگوی آب ما ایرانی‌ها می‌توانست در روزگار گذشته کشور را نجات دهد و حالا نیز با وجود ضعف زیرساختی برای این امر باید گفت که سرمایه گذاری در این موضوع برای جدا سازی آب شرب از آب بهداشتی یکی از امور مهمی است که مسئولان باید نسبت به آن اهمیت ویژه‌ای قائل شوند، در غیر این صورت باید منتظر روز‌های سخت‌تر بی‌آبی برای مردمان این سرزمین باشیم.

این کارشناس افزود: البته مسئله مهمی که نباید در این میان غفلت کرد الگوی مصرفی آب در ایران بوده که برآیند فرهنگی است که مردم در آن موقع در روستا‌های پر آب و در آبادی‌ها زیست می‌کردند و هرچقدر دوست داشتند آب را از سر چشمه یا چاه می‌آوردند و استفاده می‌کردند که این موضوع نشان می‌دهد مسئولان ما نسبت به امر فرهنگ سازی در حوزه آب به شدت عقب هستند و هیچ کاری برای آینده‌ای که بر هیچکس پوشیده نبوده و نیست، نکرده‌اند بلکه فقط همچون کبکی سر خود را زیر برف کرده‌اند بی‌خبر از دنیایی که هر روز بیشتر از دیروز پیشرفت می‌کند.

 

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت آب و فاضلاب فاضلاب شهری عثمان آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۵۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه زمان آغاز فعالیت‌های پروژه روستایی را از تیرماه سال ۱۴۰۱ در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) در حال انجام است. وخدماتی که در دو سال گذشته در حوزه محرومیت‌زدایی انجام شده معادل اقدامات ۱۵ سال گذشته است.
داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است گفت: وی با اشاره به اینکه آبرسانی به ۳۲۵ روستا در استان آماده افتتاح و بهره‌برداری است

وی افزود: از این تعداد ۲۱۰ روستا در قرارگاه محرومیت‌زدایی توسط سپاه و ۱۱۵ روستا در قالب پروژه ملی و روستایی اجرا شده که طی یک یا دو ماه آینده افتتاح می‌شوند.

وی گفت: در حوزه آبرسانی روستایی تاکنون ۶۲۵ کیلومتر لوله گذاری و ۱۵۳ باب مخزن، ۴۹ باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۴۶ چاه حفر شده و در مجموع ۴۵ هزار نفر از آب شرب بهره‌مند خواهند شد.

داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است افزود: پروژه مجتمع امام علی (ع) یک، یک حلقه چاه عمیق حفر، ۲۱ باب مخزن و پنج باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۸۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده است.

وی با بیان اینکه با افتتاح این پروژه بیش از ۲۰۰۰ هم استانی از آب شرب پایدار بهره‌مند خواهند شد گفت: این روستاییان هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و تاکنون آبرسانی سیار داشته یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند و اکنون برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب و خطوط انتقال منتفع می‌شوند.
داودی با بیان اینکه این روستا‌ها آخرین روستا‌های شهرستان کرمانشاه منتهی به شهرستان اسلام‌آباد غرب هستند افزود: از ۱۸ روستای مذکور هشت روستا امروز از آب شرب بهره‌مند شدند و آبرسانی به ۱۰ روستای دیگر نیز تا پایان اردیبهشت افتتاح خواهد شد؛ که با افتتاح این طرح‌ها بیش از دوهزار هم استانی برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب شرب پایدار بهره‌مند شدند؛ که هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و آبرسانی سیار یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند.
وی مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه ۱۴۰۴ وارد مدار می‌شود گفت: که در واقع یکی از پروژه‌های مهم و مطالبات جدی این کلانشهر محسوب می‌شود که از نظر مسائل بهداشتی، زیست محیطی و صنعتی بسیار اثرگذار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: تصفیه فاضلاب ۳۲۴ هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه در مدول شمالی این تصفیه خانه در حال انجام است و نیاز کرمانشاه این است که دو تصفیه خانه ۴۰۰ هزار نفری نیز ساخته شود.
وی عنوان کرد: اکنون مدول دو تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر در حال ساخت است و آخرین تکنولوژی‌های جهان در حوزه تصفیه فاضلاب با بالاترین امکانات در آن استفاده خواهد شد.
داودی با اشاره به اینکه ظرفیت این تصفیه‌خانه ۶۷ هزار مترمکعب در شبانه‌روز است و بخش‌هایی از کرمانشاه را تحت پوشش قرار می‌دهد گفت: ساخت این تصفیه خانه در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ شروع شده و با توجه به اینکه مصوبه سفر رئیس جمهور بوده و اعتباری به آن تخصیص داده شده اکنون ۲۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دیگر خبرها

  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • حمایت آبفای کشور از پروژه های اولویت دار ایلام در حوزه آبرسانی
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • معرفی ۱۲۴ بسته سرمایه‌گذاری منطقه آزادچابهار به فعالان اقتصادی؛ چابهار بهشت سرمایه گذاری
  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب