Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضور نظامی آمریکا در حالی به پایان خود می‌رسد که این حضور ۲۰ ساله نتیجه‌ای در بر نداشته است.

خبرگزاری میزان – اخیرا «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که تا پایان ماه آگوست حضور نظامی این کشور در افغانستان به پایان خواهد رسید.

پیش از این نیز دولت آمریکا موعد پایان ماموریت نظامی خود را در افغانستان، همزمان با سالروز حادثه ۱۱ سپتامبر اعلام کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایگاه کانادایی «سی بی سی» در گزارشی با عنوان «آمریکا گورستان امپراطوری‌ها را ترک می‌کند؛ نگاهی به میراث جنگ افغانستان»، به موضوع خروج نظامی آمریکا از افغانستان پرداخته است.

این گزارش در تشریح وضعیت کنونی افغانستان می‌گوید «طالبان تقریبا در تمامی افغانستان حضور دارد، القاعده هنوز درکمین است و آینده این کشور همچنان مبهم و تیره به نظر می‌رسد.»

نگارنده می‎افزاید «اسامه بن لادن زمانی افتخار کرد که فقط با چند نیرو می‌تواند ارتش آمریکا را به قعر زمین بکشاند و این کشور را متحمل خسارات اقتصادی، سیاسی و انسانی کند؛ اکنون و دو دهه بعد، آمریکا از افغانستان خارج می‌شود؛ ماه آینده خروج آمریکا از افغانستان به عنوان بزرگترین جنگ تاریخ آمریکا با صرف تریلیون‌ها دلار هزینه، کشته شدن هزاران سرباز آمریکایی و ده‌ها هزار نفر از مردم افغانستان تکمیل خواهد شد.»

«سی بی سی» با مطرح کردن این سوال که «آیا جنگ افغانستان ارزش این هزینه‌ها را داشت؟» بر این نکته تاکید می‌کند که اکنون و بعد از ۲۰ سال وضعیت در افغانستان تغییری نکرده و تهدید‌های دو دهه پیش همچنان در این کشور وجود دارند؛ «نیرو‌های طالبان هر روز بخش‌های جدیدی از افغانستان را به کنترل خود درمی آورند، القاعده هنوز در این کشور وجود دارد و نیرو‌های افغانستانی که خود را به خطر انداخته و با آمریکا و نیرو‌های غربی همکاری کردند اکنون در شرایط وحشتناکی قرار دارند.»

بیشتر بخوانید: هدف آمریکا از جابجایی‌های نظامی در سراسر آسیا چیست؟ خروج همزمان آمریکا و ناتو از افغانستان به چه معناست؟

بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران با مقایسه وضعیت کنونی افغانستان با زمان آغاز مداخله آمریکا، بر این واقعیت اذعان دارند که این حضور ۲۰ ساله آمریکا نتیجه‌ای در بر نداشته است.

پایگاه «نیوزیلند هرالد» نیز با اشاره به حضور نظامی آمریکا در افغانستان می‌نویسد که این حضور محدودیت‌های ارتش آمریکا را آشکار کرد.

این گزارش می‎گوید «جنگ افغانستان ثابت کرد که درسی برای محدودیت‌های قدرت نظامی آمریکاست؛ حضور در افغانستان این تناقض ظاهری را آشکار کرد که پیروزی در درگیری‌ها و شکست کلی در جنگ امکان پذیر است و یا دستکم اینکه یک ارتش با کارایی فنی بالاتر می‌تواند کشتار بیشتری انجام دهد و موفق‌تر عمل کند، اما در نهایت در دستیابی به پیروزی موفق نشود.»

انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل آمریکا خروج از افغانستان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان تحولات بین الملل آمریکا خروج از افغانستان جنگ افغانستان نظامی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۵۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان

اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان که از زمان خروج نظامی این کشور به طور عملی در بیکاری به سر می‌برد، هزینه‌های این کشور را کمک به افغانستان عنوان کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اداره بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سی‌گار) در گزارشی تازه‌ای مدعی شد واشنگتن پس از خروج نظامی از افغانستان تاکنون بیش از 17 میلیارد دلار به این کشور کمک کرده است.

با نگاهی به صورت هزینه‌های ارائه شده توسط اداره سیگار، به راحتی این ادعا مشخص می‌شود.

2.8 میلیارد دلار برای هزینه کمک بشردوستانه گفته شده است.

بر اساس گزارش سی‌گار، 5.35 میلیارد دلار برای برنامه پذیرایی از افغان‌های همکار آمریکا و پناهجویان به این کشور مصرف شده است.

این اداره همچنین 3.5 میلیارد دلار از انتقال دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان به صندوق امانی در سوئیس را نیز در جمع کمک‌های آمریکا محسوب کرده است.

این درحالی است که رسانه‌ها نیز حتی دارایی‌های افغانستان و سایر ارقام را پای حکومت کنونی کابل می‌نویسند.

اداره آمریکایی سی‌گار در این گزارش آورده است که آمریکا بزرگترین کمک‌کننده به افغانستان در شرایط کنونی این کشور است.

کمک آمریکا به فروپاشی اقتصاد افغانستانتاثیر بلوکه ماندن دارایی‌های افغانستان بر نظام بهداشت و درمان این کشورکابل: سازمان ملل به آزادی دارایی‌های افغانستان کمک کند

گروه بین‌المللی بحران پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود: تحریم‌های آمریکا پس از به قدرت رسیدن طالبان، مانع مهمی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان است.

بر اساس این گزارش، این تحریم‌ها فعالیت بسیاری از نهادها را نیز در افغانستان به توقف کشانده است. 

گروه بین‌المللی بحران تأکید کرده بود: تحریم‌ها به ابزار برجسته‌ای برای آمریکا در جهان تبدیل شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • خروج قطار افغانستان_ترکیه از مرز شمتیق+فیلم
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • وزیر فرهنگ: فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر