Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمد حسین داوری روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: پوشش معاینات طب کار در این استان در سال ۹۲، ۴۰ درصد و در سال ۹۸، ۵۷.۷ درصد بوده است که در تلاش برای افزایش این پوشش در استان هستیم.

وی اظهار داشت: مجموعا ۱۳۸ هزار نفر در این استان مشمول قانون کار هستند که ۵۴ درصد آنها تحت پوشش قرار گرفتند؛ همه نیروهای کار در بدو استخدام، مراجعه می کنند ولی در معاینات دوره ای فقط ۵۰ درصد آنها معاینه می شوند که این رقم اصلا رضایت بخش نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص طب کار و بیماری‌های شغلی با بیان اینکه اغلب آنهایی که مراجعه نمی کنند کارگاههای کوچک هستند، تصریح کرد: کرونا نیز در ۲ سال اخیر مزید بر علت شده و معاینات ما را کاهش داده ضمن آنکه تحریم ها و مشکلات اقتصادی نیز در استقبال نکردن کارگاههای کوچک و بزرگ، بی تاثیر نبوده است.

معاینات طب کار، مشمول بیمه نیست

وی از دیگر مشکلات حوزه طب کار را پوشش بیمه ای اعلام کرد و یادآور شد: همه معاینات طب کار در استان یزد مشمول بیمه نمی شود و خود کارفرما و کارگر باید هزینه ها را پرداخت کنند.

دکتر داوری، هزینه های طب کار در بخش دولتی را ۱۵۰ هزار تومان و در بخش های غیر دولتی ۲ تا سه برابر این رقم اعلام کرد .

وی طب کار را رشته ای برای حفظ سلامت شاغلین دانست و اظهار داشت: هیچ کشوری بدون شاغلان سالم نمی تواند توسعه پایدار داشته باشد و برای آنکه شاغل ما سالم باشد باید سلامت شغلی او تامین شود که این کار در حیطه و وظیفه طب کار است.

عوامل شیمیایی و فیزیکی زیانبار محیط کار را بشناسیم 

وی عوامل شیمیایی و فیزیکی را از عوامل زیانبار محیط کار دانست و گفت: ویروس، باکتری، حمل بار سنگین، وضعیت نامطلوب بدن، نشستن و ایستادن طولانی مدت و عوامل روانی مثل استرس می تواند برای روح و جسم ما زیانبار باشد.

داوری، علاج این مشکلات را بررسی شرایط روحی و جسمی افراد قبل از اشتغال به کار دانست و افزود: باید بررسی شود که آیا این شغل، مناسب این فرد هست یا نه.

وی وظیفه دیگر طب کار را معاینات سالانه افراد و بررسی تاثیرات سوء و زیان آور محیط کار بر روح و جسم افراد دانست و اضافه کرد: این امر موجب می شود تا شاغلان نسبت به تاثیرات مخرب احتمالی کار بر روح و جسم خود مطلع شوند و قبل از آن که دیر شود چاره ای بیندیشند.

 مدیر گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه چهار تا پنج درصد تولید ناخالص ملی یک کشور صرف بیماری ها و حوادث شغلی می شود ادامه داد: سالانه  ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مرگ و میر ناشی از بیماریها و حوادث شغلی در جهان به ثبت می رسد که دو میلیون آن مربوط به بیماری هاست که همین امر اهمیت توجه به حوزه ای مثل طب کار را بیشتر نشان می دهد.

به گفته این متخصص طب کار، اگر به آمار مرگ و میر دو میلیونی ناشی از شیوع کرونا طی دو سال اخیر توجه کنیم و آن را با آمار مرگ و میرهای ناشی از دیگر بیماری ها و حوادث شغلی مقایسه کنیم به نتایج قابل تاملی می رسیم.

بیماری های شغلی، نهمین علت بیماری های غیر واگیر در ایران 

وی با بیان اینکه سالانه ۱۶۰ میلیون بیماری شغلی در دنیا اتفاق می افتد تاکید کرد: بیماری های شغلی، نهمین علت بیماری های غیر واگیر در ایران است.

وی تصویب قانون اولیه کار را مربوط به سال ۱۳۲۵ و سال تاسیس اولین مرکز طب صنعتی ایران در مسجد سلیمان را سال ۱۳۳۷ اعلام کرد و گفت: در سال ۷۴، نخستین دوره تخصصی طب کار از سوی وزارت بهداشت راه اندازی شد یعنی بیش از چهل سال طول کشید تا این رشته به صورت تخصصی در کشور ما راه اندازی شود.

تربیت ۵۰ متخصص طب کار در استان یزد

مدیر گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، تاسیس طب کار در دانشگاه علوم پزشکی یزد را مربوط به سال ۱۳۸۶ دانست و افزود: طی این مدت ۵۰ متخصص طب کار در استان یزد تربیت شدند که اغلب آنها رتبه های تک رقمی را در این رشته کسب کردند.

این متخصص طب کار تاکید کرد: این افراد اکنون در استانهای خوزستان، اصفهان، فارس، چهار محال و بختیاری، تهران، البرز، کرمان و هرمزگان مشغول فعالیت هستند.

یک سوم رتبه های برتر طب کار کشور متعلق به یزد است

وی گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکی استان یزد را قطب علمی و آموزشی جنوب کشور و از لحاظ امکانات و تجهیزات منحصر بفرد دانست و افزود: از ۱۶ رتبه برتر امتحان بورد کشوری رشته طب کار در هشت سال گذشته، ۵ نفر آنها از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد بوده اند.

دکتر داوری یادآور شد: اکنون در مرکز تخصصی طب کار بیمارستان شهید رهنمون یزد ۶ نفر از این افراد بعنوان عضو هیت علمی و یک متخصص طب کار در کنار ۲ کارشناس ارشد شنوایی سنجی، پنج نفر کارشناس بهداشت حرفه ای، یک نفر کارشناس ارشد بهداشت و یک نفر دارای دکترای بیوفیزیک فعالیت می کنند.

وی گفت: گروه آموزشی طب کار یزد، مجله ای علمی و پژوهشی با مصوبه وزارت بهداشت در اختیار دارد که مقالات علمی این حوزه طی ۱۰ سال گذشته در آن به چاپ رسیده است، همچنین مرکز تحقیقات بیماریهای ناشی از صنعت را هم در اختیار داریم که مصوب وزارت بهداشت است و آمادگی انجام هر نوع تحقیقاتی را دارد.

این مسوول اظهار داشـت: طی یکسال گذشته، کسانی که مراجعه می کنند برای آنها پرونده الکترونیکی تشکیل و معاینات آنها در آن تشریح می شود.

وی به مرکز تخصصی طب کار بیمارستان شهید رهنمون یزد اشاره و با بیان اینکه این مرکز اولین مرکز تخصصی طب‏ کار در استان یزد است اضافه کرد: این مرکز زیر نظر اساتید متخصص طب‏ کار دانشگاه علوم پزشکی انجام وظیفه می کند.

به گفته وی با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت در سامانه haalthy line امکان ثبت صحیح بیماری های شغلی  و گزارش‌گیری و دسترسی آسان‌تر به اطلاعات سلامت وجود دارد.

مراجعین، انجام معاینات در بدو استخدام، دوره ای، رانندگان، بازگشت به کار و موردی انجام می شود، همچنین تستهای شنوایی سنجی شامل اودیومتری و تیمپانومتری و تستهای عملکردی ریه شامل اسپیرومتری، تحریک متاکولین و تست خواب (پلی سومنوگرافی شبانه)، نوار قلب، سنجش ظرفیت قلبی ریوی در این مرکز انجام می شود.

دکتر داوری یادآور شد: آزمایش، رادیولوژی، سی تی اسکن، ام آر آی نیر در این مرکز انجام می شود ضمن آنکه تاکنون برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی در زمینه سلامت شغلی و طراحی و اجرای طرح های پژوهشی در زمینه سلامت شغلی نیز در این مرکز انجام شده است.

طب کار چیست؟

وی در تعریف علمی طب کار هم گفت: طب کار (Occupational Medicine) شاخه‌ای از پزشکی است که در زمینهٔ خدمات سلامت شغلی فعالیت می‌نماید، یک رشته تخصصی پزشکی جدید که نه تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان فعال است؛ در این رشته اقدامات بالینی و اجرای برنامه‌های پیشگیری با توجه به شرایط محیط کار شاغل انجام می‌شود و از این طریق به سلامت شاغلین می‌پردازد.

وی ادامه داد: در حال حاضر این رشته تخصصی در دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران، شهید صدوقی یزد، مشهد و بندرعباس به فارغ التحصیلان پزشکی که در آزمون پذیرش دستیار تخصصی پذیرفته شده باشند، آموزش داده می‌شود.

این متخصص طب کار، رسالت و هدف اصلی طب کار را ویرایش حفظ و ارتقای سطح سلامت جسمی، روحی و روانی افراد شاغل در بهترین شرایط اعلام و گفت: متخصصان طب کار و پزشکانی که در این زمینه فعالیت دارند با شناختی که ازمحیط کار، فرایندکاری، خطرات و عوامل زیان‌آور محیط کار و نیز تاثیر این عوامل بر سلامت می‌گذارند از طریق بررسی و ارزیابی محیط کار، معاینات دوره‌ای و غربالگری باعث تشخیص زودرس و درمان به موقع بیماری‌ها وآسیب‌های ناشی از کار می‌شوند که باعث کنترل بیماری‌ها وآسیب‌های شغلی شده و از بروز موارد مشابه پیشگیری می‌کند.

به گفته وی طب کار، از نظر پوشش و گستردگی خدمات، سلامت نیروی کار را در تمام واحدهای کاری اعم از اداری، صنعتی ،معدنی، کشاورزی و غیره بر عهده دارد.

برچسب‌ها یزد هدایت شغلی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد هدایت شغلی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یزد هدایت شغلی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کار دانشگاه علوم پزشکی متخصص طب کار بیماری های شغلی انجام می شود بیماری ها سلامت شغلی طب کار محیط کار تخصصی طب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۶۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای کربنی

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی ناصحی افزود: سازمان بیمه سلامت برای بیماران خاص نیازمند تجهیزات حرکتی، تا سقف ۲۵ میلیون تومان از محل صندوق بیماران خاص برای تهیه دست و پای کربنی پرداخت می‌کند.

وی ادامه داد: برای سایر افرادی که در سوانح و تصادفات دچار قطع عضو می‌شوند سهم هر دستگاه تقسیم شده و توافقاتی با محوریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته که بر اساس ابلاغ این معاونت سهم بیمه سلامت ۳۰ درصد و سهم سازمان بهزیستی ۳۰ درصد در نظر گرفته شده است که ما منتظر اجرایی شدن این مصوبه در سال جاری هستیم.

ناصحی گفت: قرار است سازمان بهزیستی متولی این امر باشد تا دست و پای کربنی که در شرکت‌های دانش بنیان داخلی تولید شدند بر اساس این مصوبه مورد حمایت قرار گیرند.

کد خبر 6095069 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای کربنی
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • معاینات زائران ایرانی برای حج تمتع پایان یافت
  • اردبیل رتبه چهارم تولید عسل کشوری را دارد
  • ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سال گذشته/ تلاش برای احیای واحدی‌های راکد
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد