Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@03:48:08 GMT

۴۰ شرکت مجری و مشاور آبیاری در استان یزد فعال است

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۱۸۷۳۲

۴۰ شرکت مجری و مشاور آبیاری در استان یزد فعال است

به گزارش روزیکشنبه  روابط عمومی سازمان یادشده ، محمدرضا خلف باغی افزود:خاک های مرغوب استان بیشتر در حوزه ساخت و ساز مورد استفاده قرار گرفت، و اغلب مناطق شهری پیش از این باغ بود و هم اکنون تا حدودی خاک با درجه مرغوبیت پایین‌تر مورد استفاده بخش کشاورزی قرار دارد .

وی با بیان اینکه توسعه کشت در اطراف عرصه های بیابانی یزد مقرون به صرفه نیست و از خاک بایر  به دلیل کاهش بارندگیی و کمبود آب  نمی توان کشت و زرع کرد، اظهارکرد: با توجه به اقلیم گرم و خشک ، شرایط آب و خاک استان مانع توسعه کشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خلف باغی همچنین ادامه داد: ۱۶ آزمایشگاه آب و خاک در استان فعال است که به رصد نوع خاک  و مرغوبیت آن می پردازد ، اما مشکل و دغدغه اصلی برای کشاورزی منطقه کمبود آب شیرین است.
 رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی یزد معضل حوزه آب استان را نگاه مقطعی به تداوم پدیده خشکسالی عنوان کرد و گفت: باید در نظر داشت، آب با ارزش ترین کالای حیاتی است و در کنار آن کشاورزی و وجود اکسیژن جدا از حیات نیست.
به گفته وی مبنای توسعه یزد ابتدا از سوی نیاکان ما بر رونق کشاورزی قرار داشت و از این پس باید کشاورزی با روش های نوین آبیاری ادامه پیدا کند و صنایع پر آبخواه نباید جای کشاورزی را بگیرد و به کمبود آب دامن بزنند.

مجموع اراضی قابل کشاورزی یزد ۱۷۵ هزار هتکار است که به دلیل کاهش بارندگی، وجود عرصه های بیابانی و کمبود آب هم اکنون از همه این اراضی استفاده نمی شود.  

هم اکنون از ۱۱۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و ۷۹ هزار و ۶۴۶هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی و کشت پسته، انار، زردآلو ، ز عفران و گیاهان دارویی است.

۶۰۶ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۵ هزار تن محصول باغی، ۵۸۵ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن محصولات دامی در مجموع حدود یک میلیون و ۸۹۰ هزار تن محصول حاصل تلاش سالانه ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار یزدی است.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان بوشهر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور یزد هرمزگان اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان بوشهر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور سیستان و بلوچستان بوشهر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور یزد هرمزگان اراضی کشاورزی هزار تن محصول کمبود آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۸۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز عملیات اجرایی امحای مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق کلان‌شهر شیراز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، محمد میرزایی در حاشیه عملیات مذکور اظهار کرد: از صبح سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت عملیات امحای مزارع مذکور در سطح ۲۷۰ هکتار از اراضی منطقه گردخون در حومه کلان‌شهر شیراز آغاز شده است.

وی با بیان اینکه کار قلع‌وقمع مزارع گندم و جو آبیاری شده با فاضلاب خام با به‌کارگیری قریب به ۲۰ دستگاه تراکتور و پنج دستگاه لودر در حال انجام است، افزود: پیش‌بینی می‌شود این اقدام در بیش از ۱۰ قطعه از مزارع تا پایان روز به اتمام برسد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه کار امحای مزارع به دستور مقام قضایی و نظر شبکه بهداشت و درمان مبنی بر آلودگی مزارع در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز قرار گرفته است، تصریح کرد: این عملیات با مشارکت دستگاه‌های متولی در قالب گشت‌های هم‌پوشان برنامه‌ریزی و به مرحله اجرا رسیده است.

میرزایی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت عموم جامعه و تولید محصول سالم عاری از هرگونه آلودگی، خط قرمز متولیان تولید است، اضافه کرد: جهاد کشاورزی هم‌گام با دیگر نهاد های ذی‌مدخل به طور جدی با هرگونه تهدید سلامت مردم مقابله و با سوء استفاده‌گران به هر شکل ممکن برخورد قانونی خواهد کرد.

وی ضمن اطمینان خاطر به مصرف‌کنندگان محصولات کشاورزی به جهت صیانت از تولید محصول سالم و با کیفیت خاطرنشان کرد: صیانت از تولید محصول سالم امری فرادستگاهی است که نیازمند همکاری تمام دستگاه‌ها است.

کد خبر 749321

دیگر خبرها

  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • برداشت جو قصیل در قم
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»