Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شهردار شیراز در ادامه امضای پیمان دوستی با شهر «نووی ساد» صربستان، پایتخت فرهنگی اروپا در سال ۲۰۲۲، با سفیر این کشور در ایران نیز جهت توسعه همکاری‌ها دیدار کرد.

سفیر صربستان در ایران نیز در دیدار با شهردار شیراز عنوان کرد: ظرفیت لازم برای ایجاد روابط اقتصادی با شیراز وجود دارد، اما توسعه روابط فرهنگی که شیراز آغازگر آن است، بهترین راه برای توسعه روابط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراگان تودورویچ اضافه کرد: توسعه روابط در بخش فرهنگی، راهگشای روابط اقتصادی است و باید با توجه به ریشه‌های مشترک فرهنگی دو کشور روابط را تعمیق داد.

او با بیان اینکه ما به ایران به عنوان کشور دوست نگاه می‌کنیم، افزود: امیدوارم این روابط نه فقط بین دو شهر شیراز و نووی ساد بلکه در سطح وسیعتر با شهر‌های دیگر نیز افزایش یابد.

سفیر صربستان در ایران ضمن اعلام اینکه مردم صربستان به زبان و ادبیات فارسی و یادگیری آن علاقه‌مند هستند، افزود: کتاب‌های بسیاری همچون دیوان حافظ و عمر خیام، شاهنامه فردوسی، کتب دینی و در مجموع بیش از ۱۳۰ عنوان کتاب از زبان فارسی به صربستانی ترجمه شده که نشان دهنده نزدیکی دو ملت است.

حیدر اسکندرپور شهردار شیراز هم ضمن تشریح سوابق تاریخی، تمدنی، فرهنگی و همچنین وجود حرم شاهچراغ (ع) به عنوان یکی از مراکز گردشگرپذیر شیراز، گفت: با توجه به این سوابق، شیراز ظرفیتی جهانی دارد و می‌تواند مرکز برگزاری رویداد‌های فرهنگی، ادبی، مذهبی، علمی و ... باشد.

او عناصر مشترک فرهنگی و رفتاری بین ساکنین اروپای شرقی و ایران را فصل مشترکی برای نزدیکی دو ملت قلمداد کرد.

شهردار شیراز اضافه کرد: با توجه به اینکه شهر «نووی ساد» صربستان پایتخت فرهنگی اروپا در سال ۲۰۲۲ است و شیراز نیز در زمینه فرهنگی سابقه‌ای درخشان دارد، این آمادگی وجود دارد که ارتباطات فرهنگی بیشتری بین این دو شهر شکل بگیرد.

اسکندرپور با اشاره به برگزاری موفق هفته فرهنگی آلمان در شیراز در سال ۹۸، گفت: امیدوارم پس از اتمام همه گیری کرونا، شاهد برگزاری رویداد‌های مشترک و حضور هر چه بیشتر گردشگران صرب در شیراز و ایران باشیم.

در اردیبهشت ماه امسال شهردار شیراز و شهردار «نووی ساد» صربستان پایتخت فرهنگی اروپا در نشستی مجازی، با هدف توسعه روابط بین این دو شهر تاریخی و فرهنگی قصدنامه همکاری امضا کردند.  «نووی ساد» مرکز اداری، اقتصادی، فرهنگی، دانشگاهی و علمی استان ویوودینا صربستان است و به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا در سال ۲۰۲۲ انتخاب شده است.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهردار شیراز امضای پیمان دوستی پایتخت فرهنگی اروپا شهردار شیراز توسعه روابط نووی ساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۰۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو فرصتی برای توسعه

به گزارش خبرگزاری مهر یکی از ابزارهای مهم برای رونق بخشیدن به اقتصاد در چشم انداز بلند مدت و انجام فعالیت موثر برای ارتقای سطح اشتغال و ایجاد روابط بین المللی و تبادل فرهنگی ملتها و جلب گردشگران، نمایشگاههای جهانی (اکسپو) است. این نمایشگاهها با نمایشگاههای تجاری که در سطوح ملی و بین المللی برگزار می گردد متفاوت می باشد و بسیاری از کارشناسان بین المللی حوزه نمایشگاهها اعتقاد دارندکه این نمایشگاهها از پیشرفته ترین و گسترده ترین نمایشگاهها و بنظر اینجانب المپیک نمایشگاهها می باشند و در دراز مدت در اختیار تجارت قرار می گیرند

نمایشگاه‌های جهانی یا به بیانی اکسپوها موضوعاتی جهانی را که بازتاب تجربیات متنوع انسان ها هستند را در بر می‌گیرند. نقش اکسپو بسیار فراتر از نمایش تکنولوژی‌های نوین بوده و در حقیقت متمرکز بر پیش‌بینی چالش‌های جمعی فرا روی بشر می‌باشد. اکسپو یک رویداد بسیار پراهمیت در عرصه جهانی است و با توجه به مدت زمان طولانی برگزاری آن حدود شش ماه، بسیاری درجه اهمیت آن را فراتر از المپیک‌ها و مسابقات ورزشی‌جهانی، که هم مدت زمان محدودتر و بصورت تخصصی ورزشی می باشد، می‌دانند.

اکسپوها توسط دفتر نمایشگاه‌های بین‌المللی ( BIE) که مقر آن در پاریس است سازماندهی، و هر ۵ سال یکبار برگزار می‌گردند.اکسپو رویدادی صرفاً انتفاعی نیست، بلکه صحنه‌ای برای نمایش آخرین دستاوردهای فرهنگی، اجتماعی، علمی و اقتصادی کشورها در چارچوب موضوع نمایشگاه و دورنمای توسعه آنها می‌باشد. هر اکسپو براساس یک موضوع (یا چالش) جهانی و در محلی که به صورت ویژه برای این رویداد ساخته می‌شود برگزار می‌گردد و محلی برای تعامل و ارتباط رو در رو بین تفکر و دستآوردهای ملت ها و بازدیدکنندگان محسوب می‌گردد و از بزرگترین ویژگی‌های اکسپو فراهم آوردن محیطی مسالمت آمیز و به دور از هرگونه مسایل سیاسی است که مشارکت کنندگان از سراسر دنیا با بازدیدکنندگان می توانند در آن به تعامل فرهنگ و تاریخ و تمدن و مسایل اقتصادی بپردازند و بنوعیکشورهای کوچک بدون مرزی را در کنار یکدیگر می سازند و در طول دوره برگزاری بدون تشریفات خاص سیاسی، ملاقات‌ها و نشست‌هایی در چارچوب مسایل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی با یکدیگر برگزار می‌کنند. علاوه برمطالب بیان شده، موارد زیر را نیز می توان از اهداف اکسپو ها در نظر گرفت:

تقویت روابط بین‌الملل در یک موضوع مشترک به اشتراک گذاردن تجارب آموزنده و فرهنگی در یک موضوع مشترک جهانی نمایش توانمندی‌ها، تاریخ، تمدن، آداب و رسوم یک کشور حول یک موضوع خاص تقویت و حمایت از اکسپوها بعنوان آزمایشگاه‌های تجارب آتی افزایش و ارتقا رشد تبادلات اقتصادی و بین‌المللی ایجاد رونق اقتصادی در کشور میزبان ایجاد درآمد و ثروت برای کشورهای مشارکت‌کننده از طریق برقراری روابط تجاری جدید بازار سازی برای کالاهای دارای مزیت نسبی

موضوع نمایشگاه از سوی کشور میزبان و با تایید BIE تعریف می‌گردد و برگزارکننده در طول دوره برگزاری بدنبال دستیابی به راه‌کارهای علمی و عملی بدست آمده از سوی مشارکت‌کنندگان در جهت رفع یک مسئله جهانی است.

اولین اکسپوی جهانی در سال ۱۸۵۱ میلادی در شهر لندن برگزار گردید که ایران نیز در آن حضور فعال داشت و این موضوع مسئولیت کشورمان را برای حضور در اکسپوها سنگین‌تر می‌کند. لازم بذکر است که تاکنون بیش از ۶۳ اکسپو در اقصی نقاط دنیا برگزار شده است و ایران علاوه بر اکسپوی ۱۸۵۱ در دوره‌های مختلف در قبل و هفت دوره پس از انقلاب اسلامی که در کشورهای کره جنوبی، پرتغال، آلمان، ژاپن، چین، ایتالیا و قزاقستان و امارات متحده عربی برگزار گردیده حضور داشته است.

سید حسین میرظفرجویان

مدرس دانشگاه و کارشناس صنعت نمایشگاهی

کد خبر 6093104 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • اکسپو فرصتی برای توسعه