Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@03:51:46 GMT

عملیات داعش در قلب عراق

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۱۵۹۹

عملیات داعش در قلب عراق

عرصه روابط بین الملل در هفته‌ای که گذشت شاهد تحولات مهم و چشمگیری از نیمکره شرقی تا غربی بود که به برخی از مهمترین آنها اشاره می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، برگزیده اخبار و مرور تحولات خاص سیاسی بین‌المللی طی ۷ روز گذشته را می‌توانید در بسته خبری پیش رو مطالعه کنید:

دیدار هیئت‌های مذاکره‌کننده دولت افغانستان و طالبان در قطر

اعضای هیئتهای مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان و گروه طالبان روز پنجشنبه، ۳۱ تیرماه در دوحه با هم دیدار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان گفته است که دو طرف ضمن تبریک عید، بر ادامه، سرعت و تأثیر مذاکرات تاکید کرده‌اند.

در همین حال محمدنعیم، سخنگوی طالبان نیز گفت که پیش از ظهر امروز، نشستی میان گروه‌های مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان و این گروه در دوحه، برگزار شد.

وی افزود، در این نشست، درباره تداوم، سرعت و مؤثر بودن روند مذاکرات بحث و گفت‌وگو شده است.

الکاظمی: عراق دیگر نیازی به نیروهای رزمی آمریکا ندارد

مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق کمی پیش از سفر رسمی خود به آمریکا در رأس یک هیئت دولتی در بیانیه‌ای اعلام کرد، این سفر بیانگر تلاش‌ها در جریان جلسات گفت‌وگوی استراتژیک برای تنظیم روابط امنیتی میان دو کشور بر اساس منافع ملی عراق است.

وی پیش از این سفر در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، کشورش دیگر نیازی به حضور نظامیان آمریکایی برای مقابله با داعش ندارد اما چارچوب زمانی رسمی برای استقرار مجدد آنها به نتایج مذاکرات با مسؤولان آمریکایی منوط خواهد بود که قراراست هفته جاری انجام شود.

نخست وزیر عراق گفت، عراق همچنان خواستار آموزش و کمک برای جمع‌آوری اطلاعات نظامی از سوی آمریکاست.

وی افزود، هیچ نیازی به ادامه حضور نیروهای خارجی در خاک عراق وجود ندارد اما موعد نهایی برای خروج نظامیان آمریکایی هنوز اعلام نشده است.

الکاظمی ادامه داد، هر گونه طرح زمانی برای خروج نظامیان به نیازهای نیروهای عراقی بستگی خواهد داشت که سال گذشته نشان دادند می‌توانند به صورت مستقل با داعش مقابله کنند. مبارزه با داعش و آمادگی نیروهای عراقی مستلزم یک جدول زمانی مخصوص است و این به مذاکرات عراق و آمریکا بستگی دارد که در واشنگتن برگزار خواهد شد.

نخست وزیر عراق امروز در یک سفر رسمی چند روزه با هدف بررسی روابط دوجانبه در زمینه‌های مختلف و نیز مسائل مهم مشترک عازم آمریکا شد.

داعش مسئولیت انفجار در شهرک صدر بغداد را به عهده گرفت

شهرک صدر واقع در شرق بغداد عصر دوشنبه شاهد انفجار بمب در یک بازار شلوغ بود که ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت.

برخی رسانه‌ها از فردی به نام «ابوحمزه» به عنوان عامل انتحاری نام برده‌اند.

بر اثر انفجار بمب بازار الوحیلات در شهرک صدر بغداد دست کم ۳۰ تن کشته و ۶۰ تن زخمی شدند.

این در حالی است که روز یکشنبه یک نامه منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی هشدار داده بود گروه تروریستی داعش احتمالاً در روزهای عید قربان به نقاط مختلفی از بغداد از جمله شهرک صدر، کاظمیه، الشعب و الشعله حمله می‌کند؛ امری که انتقاد برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی از تدابیر دیرهنگام را با وجود علم به احتمال وقوع حملات برانگیخته است.

دعوت روسیه از هند و ایران برای پیوستن به مذاکرات صلح افغانستان

روسیه چهارشنبه از عضویت ایران و هند در گروه سه جانبه "تروییکا" که با رهبری مسکو با هدف تسهیل مذاکرات صلح افغانستان تشکیل شده است، حمایت کرد.

گروه "تروییکا" که شامل روسیه، چین، پاکستان و آمریکا می‌شود از سال ۲۰۱۹ تاکنون، هشت بار تشکیل جلسه داده و آخرین جلسه آن در ۳۰ آوریل سال جاری در دوحه قطر برگزار شد.

در بیانیه پایانی این گروه از طالبان خواسته شد، سطح خشونت‌ها در افغانستان را کاهش دهد و به دنبال حمله گسترده در این کشور نباشد.

دیمیتری سولودوو، سخنگوی سفارت روسیه در دهلی نو، اعلام کرد که حضور ایران و هند در این گروه می‌تواند ظرفیت آن را افزایش دهد.

وی توضیح داد: با توجه به وخامت اوضاع در افغانستان، وظیفه رسیدن به اجماع منطقه‌ای برای حمایت از مذاکرات صلح افغانستان حیاتی‌تر می‌شود.

سخنگوی سفارت روسیه در هند اظهار داشت، "همکاری اختصاصی مسکو با دهلی نو به عنوان یک شریک فعال در مکانیسم گفتگوها در مورد مسائل افغانستان طبیعی، قابل اعتماد و آینده نگر است.

پیشنهاد مسکو برای عضویت ایران و هند در این سازمان چند روز پس از اظهارات سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اجلاس تاشکند با موضوع پروژه‌های ارتباطی منطقه، مطرح می‌شود.

وزیر امور خارجه روسیه در این اجلاس گفته بود که امکان گنجاندن بازیکنان خارجی با نفوذ در تروییکای مذاکرات صلح افغانستان در حال بررسی است.

حمله پهپادی به پایگاه آمریکایی در کردستان عراق

گروه مقاومت لواء الثارین عراق، بامداد شنبه ضمن اعلام حمله پهپادی به پایگاه نظامیان آمریکایی در اربیل کردستان عراق، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. در بیانیه این گروه مقاومت آمده است: مسئولیت هدف قرار دادن پایگاه الحریر در استان اربیل در کردستان عراق را بر عهده می‌گیریم.

این گروه اعلام کرد، اشغالگران ترسوی آمریکایی، جاسوسان و مزدوران آن‌ها در پایگاه الحریر پناه گرفته‌اند.

بر اساس این بیانیه، در این عملیات که ساعت ۲ بامداد جمعه با پهپادهای مسلح انجام شد، خساراتی به تجهیزات نظامیان آمریکایی وارد آمد؛ تاکنون آمریکا و نظامیان آن به این حمله واکنشی نشان نداده‌اند.

کد خبر 509591

منبع: ایمنا

کلیدواژه: داعش گروه تروریستی داعش نابودی داعش ترور توسط داعش دستگیری داعش پایان داعش عراق شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مذاکرات صلح افغانستان نظامیان آمریکایی مذاکره کننده شهرک صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۱۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا

روسیه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن به شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را که هدف آن بدنام کردن روسیه بود، مسدود کرد و به همراه چین اصلاحیه‌ای را برای روشن شدن مفاد قطعنامه قبلی در این زمینه پیشنهاد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که ایالات متحده با ارائه پیش نویس قطعنامه مورد نظر خود در شورای امنیت در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا تلاش کرد روسیه را بدنام کند.

وی شب گذشته در نشست شورای امنیت گفت: نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل (لیندا توماس-گرینفیلد)، با خواندن پیشنهاد کشورش، در واقع اهداف کشورش را افشا کرده و مستقیماً تأیید کرد که تنها هدفی که واشنگتن از ارائه این پیش نویس دارد، تحقیر  و بدنام کردن روسیه بود.

نبنزیا تاکید کرد که طرف روسی "حتی همین فردا" آماده است تا یک توافقنامه بین المللی الزام آور قانونی را امضا کنیم که شامل ممنوعیت جامع استقرار هر نوع سلاح در فضای ماوراء جو، و نه فقط تسلیحات کشتار جمعی، که قبلاً ممنوع شده است،  ولی اطمینان دارد که ایالات متحده مایل نیست از نظامی سازی فضا دست بکشد. او گفت: «مشکل اینجاست که شرکای غربی ما که فعالانه در اکتشافات فضایی-نظامی فعالیت می‌کنند، برای این کار آماده نیستند.»

روسیه و چین اصلاحیه‌ای را برای قطعنامه آمریکا و ژاپن پیشنهاد کردند

واسیلی نبنزیا همچنین گفت که روسیه و چین پیشنهاد کردند شورای امنیت سازمان ملل در مورد اصلاحیه پیش نویس قطعنامه آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا رای گیری کند. به عقیده او، اصلاحیه روسیه و چین تنها [پیش‌نویس پیش‌نویس آمریکا و ژاپن] را با مقرراتی در مورد غیرقابل قبول بودن استقرار هر نوع سلاح در فضا تکمیل می‌کند.

نماینده دائم روسیه در نشست شورای امنیت توضیح داد: واشنگتن و توکیو پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در شورای امنیت تهیه کرده‌اند که از کشورها می‌خواهد سلاح‌های هسته‌ای یا انواع دیگر سلاح‌های کشتار جمعی که برای قرار دادن در مدار زمین یا نصب بر روی اجرام آسمانی و همچنین قرار دادن آن در فضا به هر شکل دیگری را متوقف کنند. به نوبه خود، مسکو و پکن اصلاحیه‌ای را برای این پیش نویس پیشنهاد کردند که از همه کشورها خواسته "اقدامات فوری برای جلوگیری از استقرار تسلیحات نظامی در فضای بیرونی و تهدید استفاده از زور در فضا و از فضا به سمت زمین و همچنین از زمین به سمت اجرام در فضای بیرونی زمین، اتخاذ کنند. 

علاوه بر این، نبنزیا به این واقعیت توجه کرد که پیش نویس قطعنامه ایالات متحده و ژاپن در مورد عدم استقرار سلاح‌های کشتار جمعی در فضا فقط با هدف تقویت شکاف بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل است و همچنین «ماهیت محدود و سیاسی شده ای» داشته و «هیچ ربطی به مسائل فضایی صلح آمیز ندارد».

این دیپلمات یادآور شد که اصلاحات روسیه در پیش نویس قطعنامه شورای امنیت درباره سلاح‌های هسته‌ای در فضا مورد توجه قرار نگرفته است. نبنزیا افزود که طرف روسی خستگی ناپذیر از نویسندگان این ابتکار خواسته تا "خط مشی مغرضانه خود را کنار بگذارند و به مسیر تعامل سازنده بازگردند تا نظرات همه اعضای شورا را در نظر بگیرند."

شب گذشته ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز توضیح داد که چرا این کشور پیش نویس قطعنامه مشترک آمریکایی و ژاپنی با هدف قرار دادن تسلیحات در فضا را مسدود کرده است. به گفته وی، اصلاحات پیشنهادی روسیه نادیده گرفته شد، علیرغم این واقعیت که آنها نشان دهنده اهمیت توسعه یک سند بین المللی الزام آور بوده و در عین حال تنها چندین مفاد متن اصلی پیش نویس قبلی را روشن می‌کند.

زاخارووا تاکید کرد که تصویب این پیش نویس به آمریکا عملا آزادی کامل می‌دهد تا به روشی مشابه توافقات مربوط به مسائل امنیت بین المللی و ثبات استراتژیک که منافع آمریکا را تامین می کند، به اقدامات خود مشروعیت ببخشد.

 او یادآور شد که روسیه پس از وتوی قطعنامه آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا، به زودی پیش نویس خود را به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.

مسکو:آمریکا مانع تدوین سند درباره استقرار سلاح در فضا می‌شودروسیه اتهام‌زنی آمریکا درخصوص استقرار سلاح در فضا را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟
  • حمله به ۱۰۲ کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در ۲۰۲ روز
  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است
  • داعش در افغانستان از بین رفته است
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی