Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - یک فعال اقتصادی معتقد است روش پرداخت ارز 4200 برای حمایت معیشتی جامعه باید تغییر کند و جامعه هدف به صورت دقیق مشخص باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، یکی از مهم‌ترین تصمیمات ارزی در سال‌های اخیر، تخصیص و تامین ارز یارانه ای به نرخ 4200 تومان برای واردات کالاهای اساسی و دارو به کشور با هدف کنترل قیمت‌ها و حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این تصمیم پرحاشیه، در سه سال گذشته با فراز و فرود همراه بوده و بسیاری از فعالان و کارشناسان اقتصادی، نسبت به تداوم این رویه ارزی دولت، انتقادات گسترده ای دارند و معتقدند هدف گذاری این سیاست ارزی، تا به امروز به شکل قابل قبولی محقق نشده و به دلایل متعددی، چشم انداز روشنی از آینده این تصمیم قابل تصور نیست. در این خصوص، مسعود گلشیرازی رییس اتاق بازرگانی اصفهان معتقد است ارز 4200 هیچ عایدی برای اقتصاد کشور و برای مردم و اقشار آسیب پذیر نداشته است.
این کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا با اشاره به فشار اقتصادی به معیشت مردم در سال‌های اخیر به دغدغه اقتصاددانان و سیاست مداران گریزی زد و اظهار داشت: در این شرایط که فشار اقتصادی بر مردم وارد شده، موضوعی که بین اقتصاددانان و سیاست مداران مطرح است اینکه ما چگونه اقشار آسیب پذیر را مورد حمایت قرار دهیم؟ 
وی در پاسخ به این سوال مطرح شده از سوی کارشناسان اظهار داشت: دو گونه می‌توان این حمایت را پیش برد؛ اول اینکه به روش کنونی که در دولت فعلی در دستور کار است، حمایت انجام شود. یعنی با تخصیص ارز ترجیحی با نرخ 4200 تومان برای هر دلار، کالاهای وارداتی مورد حمایت قرار بگیرند. به بیان دیگر تمام اقشار جامعه مورد نظر این سیاست ارزی باشد و مصرف کننده کم درآمد و هدف گذاری شده در اینجا مد نظر نباشد. اما روش دیگر این است که دهک‌های پایین جامعه و اقشار کم درآمد و آسیب پذیر را به صورت مستقیم مورد حمایت قرار دهیم نه اینکه کالای وارداتی با ارز دولتی را برای تمام اقشار جامعه عرضه کنیم و چه بسا برای خانوارهای کم درآمد، بهره ای حاصل نشود و کالای وارداتی با ارز دولتی، نصیب دهک های بالای جامعه شود.
گلشیرازی در ادامه با اشاره به تبعات سیاست ارز 4200 در اقتصاد ایران اظهار داشت: به دلیل اختلاف نرخ دلار 4200 با بازار ارز، اولاً افرادی که شغل اصلی آن‌ها تجارت نیست، بابت این رانت به چرخه اقتصادی کشور وارد شده‌اند و عملاً چهره تجار، واردکنندگان، تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان خوش‌نام را هم مخدوش کرده‌اند. ثانیاً این ارز باعث ایجاد نظام قیمت گذاری توسط دولت و ایجاد نظام بازرسی و مداخلاتی که هیچ انتفاعی برای اقتصاد کشور ندارد، مگر آنکه کشور را دچار یک تسلسل باطل می‌کند، شده است.
رییس اتاق بازرگانی اصفهان تاکید کرد: در مجموع این جوانب، از هر اقدامی واجب‌تر، واریز یارانه نقدی به صورت مستقیم به حساب اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه است. وی افزود: همان‌گونه که در اواخر دهه 80 تجربه داشتیم و زمانی که بحث یکسان سازی و حذف یارانه‌ها مطرح بود، دولت ابتدا یارانه‌ها را به حساب مردم واریز کرد و بعداً افزایش نرخ نهاده‌ها را انجام داد. بنابراین در این مسیر هم، روش همین است. یعنی ابتدا یارانه نقدی مورد نظر به حساب اقشار آسیب پذیر واریز شود و سپس با یک وقفه مثلاً ده روزه، نرخ نهاده‌ها به نرخ واقعی برگردد.
وی خاطر نشان کرد: ارز 4200 هیچ عایدی برای اقتصاد کشور و برای مردم و اقشار آسیب پذیر ندارد و این ارز دولتی به نوعی در جهت افرادی است که هیچ بازدهی برای جامعه ندارند.
این فعال اقتصادی با اشاره به ضربه این سیاست ارزی به چرخه تولید داخلی افزود: مداخلات، ممانعت از صادرات، نظام‌های بازرسی که به دلیل رانت موجود ایجاد شده است، باعث اختلال در نظام تولید ملی و داخلی می‌شود. بنابراین می‌بایست این اختلالات اصلاح شود و اقدامی عاجل لازم است. حتی اگر قبل از تغییر دولت و در دولت فعلی انجام شود به مراتب بهتر از آن است به دو هفته دیگر در دولت بعدی موکول شود.
گلشیرازی در پایان گفت: راهکار این است که بایستی اقشار آسیب پذیر به طور دقیق و شفاف شناسایی شوند و یارانه هدفمند به صورت نقدی و مستقیم واریز و از این اقشار حمایت مالی شود تا فشار اقتصادی به ایشان وارد نشود؛ یا حتی به جای واریز نقدی، پیشنهاد می‌شود این مبالغ به صورت کارت‌های بن خرید به سرپرستان خانوار ارائه شود که بتوان نقدینگی را هم مدیریت کرد تا اثر تورمی در جامعه ایجاد نکند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اقشار آسیب پذیر سیاست ارز کم درآمد ارز 4200

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۱۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۰ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۴ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، طلا در آستانه سومین ماه پیاپی افزایش قیمت به خاطر خرید بالای بانک‌های مرکزی و افزایش تقاضا برای آن به عنوان یک پشتوانه ایمن قرار داشت. اما همه تمرکزها در حال حاضر به نتیجه اجلاس فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه معطوف شده که انتظار می‌رود سیاست‌های پولی سختگیرانه‌ای را وضع کند.
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.20 درصد کاهش به 2331 دلار و 4 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش 0.73 درصدی به 2340 دلار و 40 سنت رسیده است.
طلا در آستانه یک افزایش قیمت 5 درصدی طی یک ماه گذشته قرار دارد.

قیمت جهانی طلا امروز 1403/02/10

با توجه به نرخ بالای تورم در آمریکا، مقامات این کشور انتظار دارند کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در روز چهارشنبه سیاست‌های پولی سختگیرانه‌ای را در پیش بگیرد و نرخ بهره را بین 5.25 تا 5.50 درصد نگه دارد.
تاجران انتظار دارند فدرال رزرو نرخ بهره را حداقل دو بار در تا پایان سال جاری میلادی پایین بیاورد. نرخ بالای بهره معمولاً به ضرر طلاست چون هزینه نگهداری این سرمایه غیر سودده را بالا برده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.
قیمت طلا بیش از 13 درصد از ابتدای سال جاری میلادی در بحبوحه خرید بالای بانک‌های مرکزی، تقاضای بالا از سوی بازارهای آسیایی مخصوصاً چین و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی از اوکراین گرفته تا خاورمیانه افزایش یافته است.
ضعف دلار آمریکا طی روزهای اخیر هم از قیمت طلا حمایت کرده است. پایین آمدن ارزش دلار خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر می‌کند.
در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 1.45 درصد کاهش به 27 دلار و 26 سنت رسید و پلاتین با یک کاهش 0.27 درصدی 949 دلار و 39 سنت معامله می‌شود.
انتهای پیام/56

دیگر خبرها

  • محرومیت معلمان خرید خدمات و حق‌التدریس از عیدی روز معلم
  • پوشش ۵۱۶ هزار فرزند یتیم توسط حامیان
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • فیلم| دانشجویان معترض آمریکایی جزو کدام اقشار جامعه هستند؟
  • حمایت کمیته امداد از بیش از ۸۰۰ هزار دانش‌آموز و ۵۰ هزار دانشجو
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • معلمان شاخص ترین عنصر در تعلیم و تربیت فرزندان مردم هستند
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱