Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@07:48:32 GMT

آیا واکسن کووید موجب افزایش قند خون می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۲۰۸۲

واکسن‌های مجاز ازجمله فایزر، مدرنا و جانسون و جانسون برای افراد دیابتی بی‌خطر هستند و با آزمایش‌های بالینی دقیق، ایمنی این واکسن‌ها در بزرگسالان و نوجوانان در هر سن، نژاد و قومیت و همچنین شرایط مزمن بررسی شده‌اند. در حالی که این سه واکسن در دسترس بزرگسالان قرار گرفتند اما تاکنون فقط واکسن فایزر برای استفاده در افراد ۱۲ سال به بالا مجاز شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از دیاتریپ، در آزمایش بزرگسالان واکسن فایزر ۳۱۵۰ فرد مبتلا به دیابت (۸.۴ درصد از شرکت‌کنندگان در آزمایش)، در آزمایش مدرنا ۲۸۵۸ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع یک، دو و دیابت بارداری (۹.۴ درصد از شرکت‌کنندگان در آزمایش) و در آزمایش جانسون و جانسون ۳۳۸۹ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع یک و دو (۷.۷ درصد از شرکت‌کنندگان در آزمایش) حضور داشتند. از نظر تنوع نژادی و قومی بیش از ۲۰ درصد شرکت‌کنندگان، اسپانیایی تبار یا لاتین، تقریبا ۱۰ درصد آمریکایی آفریقایی تبار و ۵ درصد آسیایی بودند.

واکسن چه تاثیری بر سطح قند خون دارد؟

از آنجا که واکسن می‌تواند علائمی از بیماری ایجاد کند ممکن است منجر به سطح گلوکز بالا شود، مهم است که ۴۸ ساعت پس از واکسیناسیون، سطح قند خون فرد به دقت کنترل شود. هیدراته بماند و در صورت احساس بیماری حتما از برنامه مربوط به خود پیروی کند. البته تاکنون واکسیناسیون افراد دیابتی عوارض جانبی کمی داشته و حداقل تاثیر آنها بر سطح قند خون بوده است.

آیا داروهای دیابت بر واکسن تاثیر می‌گذارند؟

در حال حاضر، هیچ اطلاعاتی در مورد تداخلات دارویی بین واکسن‌های مجاز کووید و سایر داروها در دسترس نیست. بااین‌حال، پیش‌بینی نشده است که این واکسن با انسولین یا سایر داروهای استاندارد دیابت تداخل داشته باشد. بهتر است که از تزریق انسولین یا قرار دادن حسگر سنجش گلوکز یا تزریق در محل واکسن برای چندین روز پس از واکسیناسیون خودداری کنید.

آیا افراد بهبودیافته از کرونا باید واکسن دریافت کنند؟

محققان نمی‌دانند که ایمنی در برابر ویروس چه مدت پس از عفونت طبیعی ادامه دارد بنابراین برای محافظت طولانی‌مدت باید واکسینه شد. اگر تحت درمان کووید-۱۹ با آنتی‌بادی‌های مونوکلونال یا پلاسما قرار گرفته‌اید، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) می‌گوید که برای تزریق واکسن باید ۹۰ روز پس از عفونت صبر کنید.

آیا با مشاهده علائم بیماری کووید-۱۹ می‌توان واکسن دریافت کرد؟

اگر اخیرا آزمایش کووید-۱۹ شما مثبت شده است و در حال حاضر علائمی را تجربه می‌کنید یا در معرض فرد مبتلا به کووید قرار گرفتید، لطفا از افراد دیگر دور باشید. اگر آزمایش کووید شما مثبت است، تا بهبودی منتظر بمانید (۱۴ روز بعد از عفونت). اگر علائم کووید را تجربه می‌کنید، خود را از دیگران جدا کرده و تحت آزمایش قرار گیرید. اگر در معرض فردی مبتلا به کووید هستید، به مدت ۱۴ روز قرنطینه شوید و از نظر علائم خود را کنترل کنید. آزمایش کووید را انجام دهید. اگر بیمار نیستید و آزمایش شما منفی است، با پایان دوره قرنطینه واکسن بزنید.

به گزارش هندوستان تایمز، دکتر سارمان سینگ، مدیر AIIMS Bhopal گفت: افرادی که سطح قند خون آنها بالاست می‌توانند واکسینه شوند زیرا هیچ ارتباطی بین واکسن و سطح قند وجود ندارد. کنترل سطح قند خون برای سلامتی مطلوب است و واکسن نیز در سطح قند خون فرد تداخل ایجاد نخواهد کرد.

وی افزود: هرچند واکسن هیچ ارتباطی با سطح قند خون ندارد اما اگر سطح قند قابل کنترل باشد، بهتر است. اگر سطح قند شما بسیار بالا باشد ممکن است درد در محل تزریق مدت زمان بیشتری ادامه داشته باشد.

دکتر خاطرنشان کرد: افرادی که قند خون بالایی دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت در مکان تزریق واکسن قرار دارند.

چند مورد پراکنده از افزایش سطح قند خون پس از واکسیناسیون از چند بیمارستان گزارش شده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که چند بیمار تقریبا به مدت یک ماه شاهد افزایش سطح گلوکز خون بوده‌اند که حتی برخی از آنان به مداخله پزشکی نیاز داشته‌اند اما موارد کافی برای پیوند دادن افزایش سطح قند خون با واکسن‌ها وجود نداشته است و همه بیمارانی که شاهد افزایش گلوکز بودند برای کاهش سطح قند خون به مداخله پزشکی نیاز نداشتند.

شورای تحقیقات پزشکی هند توصیه کرد: افراد دیابتی تنها در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ نیستند بلکه به‌طور کلی در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار دارند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان واکسن کووید ویروس کرونا واکسن المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان شرکت کنندگان سطح قند خون کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۲۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد

شینهوا نوشت که فوجیان حدود ساعت هشت صبح به وقت محلی لنگرگاه «جیاننان» در شانگهای را ترک کرد. در این آزمایش «ثبات و قابلیت توان رانشی و سامانه‌های الکترونیکی» فوجیان سنجیده خواهد شد.

فوجیان پس از «لیائونینگ» و «شاندونگ» سومین ناو هواپیمابر چین و بزرگترین کشتی نیروی دریایی این کشور است.

ناو هواپیمابر فوجیان که برای اولین بار در ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد- تیر ۱۴۰۱) از آن رونمایی شد، کاملا به صورت داخلی طراحی و ساخته شده است.

این ناو هواپیمابر بزرگتر و به لحاظ فناوری پیشرفته‌تر از شاندونگ (رونمایی شده در ۲۰۱۹) و لیائونینگ است که چین در سال ۱۹۹۸ از اوکراین خرید و آن را بازطراحی کرد.

به غیر از ناو‌های هواپیمابر کلاس فورد (یک کلاس جدید از ناو‌های هسته‌ای توسعه یافته برای نیروی دریایی آمریکا)، فوجیان تنها ناو هواپیمابر در جهان خواهد بود که مجهز به آخرین سامانه الکترومغناطیسی پرتاب هواپیما است.

شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین بار‌ها افزایش آمادگی جنگی و پیشرفت‌های فناوری پیش از صدمین سالگرد تاسیس ارتش خلق چین در سال ۲۰۲۷ را خواستار شده است. برخی از افسر‌های نظامی آمریکا پیشتر مدعی شدند که چین تا آن سال یک حمله نظامی برای گرفتن تایوان را آغاز می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • اعزام قطار کامل موجب افزایش ایمنی می شود
  • شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین
  • چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون