Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلاش برای مشروعیت بخشیدن به تداوم حضور نیروهای خارجی در خاک عراق با عنوان حضور مستشاری و مسئولیت آموزشی، تجربه کاملاً شکست خورده است که به وضوح در مقابل دیدگان افکار عمومی مردم منطقه و جهان با مشاهده تحولات ماه‌های اخیر افغانستان روی می‌دهد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که با نزدیک شدن به موعد سفر مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق به آمریکا بحث در مورد تعیین موعد زمانی خروج نیروهای آمریکایی علاوه بر گروه‌های سیاسی و افکار عمومی به بخشی از اعلام مواضع پایدار دولتمردان در مورد محتوا و اهداف این سفر تبدیل شده است اما در این میان موضع‌گیری یکباره فواد حسین وزیر امور خارجه در مورد لزوم تداوم آموزش نیروهای نظامی عراق تحت نظارت و مدیریت آمریکا موجی از واکنش‌های مخالفت‌برانگیز و گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال عدم اجرای دقیق قانون اخراج نیروهای خارجی از عراق در چهارمین دور مذاکرات استراتژیک بغداد- واشنگتن به رهبری الکاظمی را در پی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فواد حسین روز جمعه با "آنتونی بلینکن" همتای آمریکایی خود دیدار کرد و در کنفرانس خبری مشترک گفت که «عراقی‌ها همچنان بی‌نیاز از نظامیان آمریکایی نیستند».

عملیات اربیل؛ ایستادگی مقاومت تا اخراج آخرین آمریکایی

همانطور که گفته شد موضع‌گیری فواد حسین بلافاصله با واکنش قاطع گروه‌های ضدآمریکایی مواجه شد که نسبت به نقشه‌های شوم در دست اجرا برای دور زدن مصوبه پارلمان هشدار دادند و بر ادامه اراده خود تا برچیدن کامل حضور نیروهای نظامی بیگانه از خاک عراق بویژه پایگاه‌ها و نظامیان آمریکایی، تأکید کردند و با این پیام به دولتمردان برای اجرای صحیح و دقیق قانون پارلمان که بر مبنای اعمال حاکمیت سرزمینی و استقلال ملی هشدار دادند.

در این راستا هیأت هماهنگی گروه‌های مقاومت عراق اعلام کرد که مأموریت نیروهای هوایی آمریکا در عراق، دفاع از امنیت رژیم صهیونیستی و جاسوسی از مقاومت است.

در این بیانیه عنوان شده که خروج واقعی آمریکا از عراق در صورتی عملی خواهد شد که نیروهای آمریکایی به صورت کامل از اراضی عراق عقب نشینی کنند.

"قیس الخزعلی" دبیرکل عصائب اهل الحق عراق نیز در توئیتی حضور نظامیان آمریکایی در عراق را در تضاد با منافع عراق دانست و گفت که این حضور اگر نفعی داشته باشد، به نفع رژیم صهیونیستی است که عراق و عراقی‌ها را دشمن اول خود می‌داند.

وی گفت: اظهارات وزیر خارجه عراق (در واشنگتن و دیدار با وزیر خارجه آمریکا) درباره اینکه نیروهای امنیتی عراق هنوز به کمک نیروهای آمریکایی نیاز دارند، بسیار تاسف آور و غیر قابل قبول ار سوی ما و هر عراقی است که به موسسات نظامی و امنیتی این کشور افتخار می‌کند.

در آستانه سفر الکاظمی به واشنگتن؛ عراقی‌ها: با حضور مستشاری آمریکا هم مخالفیمافقهی: آمریکایی‌ها در صورت عدم خروج، عراق را با بحران امنیتی مواجه می‌کنندهشدار حزب‌الله عراق درباره تعلل آمریکا در خروج از عراق

 

از طرف دیگر همزمان با این تحولات روز گذشته پایگاه الحریر که محل حضور نیروهای آمریکایی در منطقه اقلیم شمال عراق می‌باشد مورد حمله مهاجمان قرار گرفت. پایگاه اطلاع رسانی «لواء الثائرین» با انتشار بیانیه‌ای در صفحه تلگرام خود از حمله پهپادی به این پایگاه نظامی در صبح روز جمعه خبر داد و در بیانیه خود اعلام کرد: «در این عملیات که ساعت 2 بامداد روز جمعه با پهپاد‌های مسلح انجام شده است خسارت‌هایی به تجهیزات نظامیان آمریکایی وارد آمد».

بی‌تردید این عملیات و موضع‌گیری هشدارآمیز گروه‌های دیگر ضدآمریکایی حاوی این پیام جدی است که تلاش واشنگتن برای بقای نیروهای نظامی خود در خاک عراق تحت هر عنوان و یا توافقی، با توجه به عدم مشروعیت قانونی حضور نظامی آمریکا در خاک عراق پس از مصوبه پارلمان، از سوی این جریان‌ها پذیرفتنی نیست و در صورت اجرای چنین سناریویی مقامات کاخ سفید تنها جان نیروهای نظامی آمریکایی را به مخاطره خواهند انداخت و دولت عراق نیز قادر به حفاظت از جان آنها نیست.

آخرین ترفندهای آمریکا

از زمان تصویب مصوبه پارلمان عراق مبنی خروج بدون عذر و بهانه نیروهای خارجی از خاک عراق در ژانیه 2020، این کشور به انحا مختلفی برای دور زدن قانون و عدم اجرای فرمان خروج از عراق کوشیده است.

یکی از مهمترین راهبردهای آمریکا اتلاف وقت با پیشنهاد شروع مذاکرات استراتژیک با دولت عراق بود که تاکنون چهار مرحله از آن سپری شده است. منتقدین عملکرد دولت الکاظمی معتقدند که چهارمین دور گفت‌وگوهای راهبردی عراق و آمریکا را در حالی آغاز شده است که موضوع اصلی این گفت‌وگوها یعنی خروج نیروهای آمریکایی از عراق در حال به حاشیه رفتن است و با توجه به مشکلات اقتصادی بزرگ عراق و موضوع اعتراضات مردمی در سالها و ماه‌های اخیر مقامات واشنگتن با سوق دادن مذاکرات به سمت مسائل همکاری‌های اقتصادی و دادن وعده‌های وسوسه کننده کمک‌ مالی به عراقی‌ها، به دنبال ماهی‌گیری از آب گل‌آلود هستند.

از طرف دیگر آمریکا که در سال 2014 توانسته بود با تشکیل داعش و گسیل تروریست‌های سوری به سوی مرزهای عراق، یکبار دیگر پس از خروج از عراق در سال 2011 بهانه لازم را برای حضور گسترده نظامی در این کشور به دست آورد، در یکسال اخیر نیز مجدداً بکارگیری گسترده ابزار ایجاد ناامنی از طریق تروریست‌ها را در دستور کار قرار داد. لذا از زمان طرح مصوبه پارلمان، عراق شاهد موجی گسترده از حملات به زیرساخت‌های اقتصادی، زمین‌های زراعی، ناامن کردن راه‌های مواصلاتی و حمله به اماکن دیپلماتیک بوده است. موضوعی که کاملاً در راستای جا انداختن عدم کفایت‌مندی نیروهای نظامی و امنیتی عراق برای تأمین امنیت طرح‌ریزی شده اند.

از ظهور داعش تا فرار از افغانستان؛ درس‌های تاریخی برای عراقی‌ها

اما نکته بسیار مهم در مورد تلاش برای مشروعیت بخشیدن به تداوم حضور نیروهای خارجی در خاک عراق با عنوان حضور مستشاری و مسئولیت آموزشی، تجربه کاملاً شکست خوردۀ سپردن مسئولیت سازماندهی و آموزش ارتش به آمریکا است که به وضوح در مقابل دیدگان افکار عمومی مردم منطقه و جهان با مشاهده تحولات ماه‌های اخیر افغانستان روی می‌دهد. آمریکا و ناتو در حالی برای سالها مسئولیت آموزش و تجهیز نیروهای ارتش افغانستان را با اعلام صرف بودجه‌های کلان داشته‌اند که این ارتش اندکی پس از اعلام خروج ناتو از جنگ افغانستان بیشتر مناطق تحت کنترل خود را به طالبان واگذار کرده است.

این تجربه را مردم عراق در برهه زمانی ظهور داعش نیز به خوبی مشاهده کردند یعنی زمانی که ارتش تعلیم یافته توسط آمریکا تاب مقاومت در برابر تروریست‌ها داعشی را نداشت و این گروهک تروریستی توانست در اندک زمانی بخش وسیعی از شهرها و مناطق عراق را به کنترل خود در آورد و جنایات فجیعی را مرتکب شود. بدون تردید همانگونه که ارتش و نیروهای حشد شعبی در یک سال گذشته توانستند به خوبی سناریوی طراحی شده ظهور مجدد داعش را سرکوب و در نطفه خفه کنند، امروزه نیروهای نظامی عراق در موضوع آموزش مهارت‌های نظامی نیازی به پذیرش زیردست بودن و اطاعت از نظامیان خارجی را ندارند.

منبع: الوقت

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نیروهای آمریکایی نظامیان آمریکایی نیروهای نظامی مصوبه پارلمان نیروهای خارجی حضور مستشاری حضور نیروهای خاک عراق عراقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۳۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی منشأ اصلی بی‌ثباتی در سوریه است

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون «وضعیت خاورمیانه؛ (سوریه)» بر خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هاییا ز خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، متن سخنان امیرسعید ایروانی به شرح زیر است:
 
خانم رئیس،

وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، 16.7 میلیون نفر، یعنی نزدیک به 70 درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع 4.07 میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری 10.8 میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این 16.7 میلیون نفر، مورد نیاز است.

خانم رئیس،

ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یکراه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود. متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسیخود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاریبرای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریقمجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند.چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبهاست. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشریمردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازاتمی‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

خانم رئیس،

جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلاتضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکیباید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایتاحترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین نماید.

خانم رئیس،

جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در 1 آوریل 2024 علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژهماده 2 (4) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی،حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریهشد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضیجمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچواکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوممی‌کنیم.

خانم رئیس،

جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه،برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هاییاز خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

خانم رئیس،

همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است.

همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف کرده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.


انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • روز ۲۰۴ طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه
  • دادستان جورجیا: دانشجویان را سرکوب کنید
  • ایروانی: ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی منشأ اصلی بی‌ثباتی در سوریه است
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • افشاگری سی‌ان‌ان از فاجعه فرودگاه کابل هنگام خروج نظامی آمریکا
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل