Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@00:28:08 GMT

معرفی انواع لوله مبلی و کاربرد آن

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۴۳۶۵

معرفی انواع لوله مبلی و کاربرد آن

یکی از پرکاربردترین مواد اولیه صنعتی که در ساخت تجهیزات زیادی به کار می‌رود، لوله‌ها هستند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام صباپروفیل، لوله‌ها در ابعاد و اندازه‌های مختلف علاوه بر اینکه موجب آسان‌تر شدن ساخت وسایل می‌شوند، نسبت به میله‌های توپر وزن کمتری نیز دارند. امروزه در صنایع مختلف نیاز به مقاطع مقاوم و در عین حال سبک، بیشتر از قبل بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لوله مبلی یا لوله سبک، یکی از انواع این‌گونه لوله‌ها بوده که در صنایع مختلف نظیر قطعه سازی کاربرد بسیاری دارد. در ادامه این مقاله به معرفی لوله مبلی و انواع آن پرداخته و با کاربرد این نوع لوله سبک در صنایع مختلف آشنا خواهیم شد.

لوله مبلی چیست؟

لوله‌ مبلی به لوله روغنی نیز معروف است، زیرا که به نسب لوله‌های فولادی دیگر وزن بسیار کمتری دارند. این لوله‌ها به روش نورد سرد و با استفاده از ورق‌های روغنی تولید می‌شوند. ورق‌های روغنی، بسیار نازک هستند و ضخامت آن‌ها بین ۴/۰ میلی‌متر تا ۵/۱ میلی‌متر است . بنابراین لوله‌های مبلی از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار بوده و در عین حال به دلیل ورقی که از آن تولید می‌شوند به راحتی نیز خم می‌خورند.

از دیگر قابلیت‌های لوله‌های مبلی می‌توان به قابلیت کشش سرد، جوش‌پذیری و فرم‌پذیری بالا اشاره کرد. ابعاد ساخت این لوله‌ها بسیار دقیق بوده و قابلیت آبکاری دارند. قطر و ضخامت ساخت لوله‌های مبلی بر اساس استاندارد جهانی تعیین می‌شود و این استانداردها شامل DIN ۲۳۹۴(۱) ۹۴ و EN ۱۰ ۲۱۹ -۲. می‌شود. همچنین لوله‌های سبک دربرابر دمای بسیار بالا و حرارت زیاد، مقاومت دارند که موجب بکارگیری بیشتر این لوله‌ها در صنایع مختلف از جمله صنعت فولاد می‌شود. 

در کل لوله‌ها در دو نوع تولید می‌شوند، بدون درز و دارای درز جوش ممتد. کاربرد این دو نوع لوله با یکدیگر متفاوت است. لوله بدون درز از وزن کمتری برخوردار بوده و دیواره‌های نازک‌تری نیز دارد. لوله‌های مبلی دارای درز ممتد، خشک‌تر هستند و وزن بیشتری دارند. هچنین این لوله‌ها دارای ثبات بیشتری نیز هستند.

لوله‌ها با روش‌های دیگری نظیر روش نورد پیل‌گر، روش نورد فشاری، روش نورد بر روی کلاهک، روش نورد پیوسته با مندرل و روش نورد سرد با مندرل نیز ساخته می‌شوند. هر یک از این روش‌های ساخت می‌توانند بر روی کیفیت لوله نهایی تأثیرگذار باشند و از میزان خرابی آن بکاهند و به عمر مفید لوله  بیافزایند.

کاربردهای لوله مبلی

با توجه به مشخصات گفته شده از لوله‌های مبلی به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده می‌شود. این لوله‌ها از مزایای زیادی برخوردار هستند که با گذشت زمان این مزایا کمتر که نه، بلکه بیشتر می‌شوند. این لوله‌ها در صنایعی نظیر مبل‌سازی، ساخت کانکس و کانتیر، تولید لوازم برقی، ساخت دوچرخه، صنایع نظامی، ساخت در و پنجره، قطعات صنعتی و ماشین‌آلات و خودرو به وفور یافت می‌شوند. کاربرد ویژه لوله‌های مبلی در صنعت هوایی، اسلحه‌سازی، کشاورزی و دستگاه‌های صنعتی نظیر ریل‌ها می‌باشد.

قیمت لوله مبلی

در هنگام تغییرات قیمت در بازار آهن، همواره محصولات زیادی تحت تاثیر قرار می‌گیرند و موجب بالا رفتن یا پایین آمدن قیمت این محصولات می‌شوند. عواملی نظیر قیمت ورق سرد یا ورق روغنی، هزینه تولید محصول و نرخ دلار بر روی قیمت لوله مبلی تأثیرگذار است. این نوع لوله‌ها برحسب کیلوگرم به فروش می‌رسند. به طور کلی لوله‌های مبلی به نسبت سایر لوله‌ها به علت وزن پایین‌تری که دارند، از قیمت کمتری نیز برخوردار هستند.

در بسیاری از صنایع که لوله‌هایی با ضخامت پایین مورد استفاده قرار می‌گیرند، لوله‌های مبلی کاربرد دارند.

ویژگی‌های لوله مبلی

همانطور که گفته شد، لوله‌های مبلی یا لوله سبک دارای ویژگی‌ها و مزایای زیادی هستند که موجب استفاده بیش از پیش‌ این لوله‌ها در صنایع مختلف شده است. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای لوله مبلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

۱. لوله‌های مبلی امکان آبکاری شدن دارند تا در برابر  خوردگی مقاومت پیدا کنند. آبکاری این لوله‌ها به وسیله فلز نیکل و کروم انجام می‌شود.

۲. در برابر حرارت نیز لوله سبک بسیار مقاوم بوده و در دمای بالا تغییر شکل نمی‌دهد.

۳. لوله‌های مبلی به راحتی جوش می‌خورند و فرآیند ساخت تجهیزات و وسایل را سرعت می‌بخشند.

۴. این لوله‌ها به دلیل ساخته شدن از ورق سرد و ورق روغنی، ظاهر شفاف و براقی دارند و این ویژگی موجب کاربرد تزئینی آن‌ها می‌شود.

۵. ضخامت و قطر این لوله‌ها بسیار دقیق بوده و در بازه‌های ضخامتی متفاوت در بازار موجود هستند.

نتیجه‌گیری

لوله مبلی به لوله‌های ساخته شده از ورق روغنی یا ورق سرد (از مرغوب‌ترین ورق‌های فولادی) گفته شده که به روش رول فرمینگ ورق روغنی ساخته می‌شود. این نوع لوله‌ها از ویژگی‌ها و قابلیت‌های زیادی برخوردار هستند و کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف دارند.

صباپروفیل، تخصصی ترین مجموعه فعال در زمینه تولید و تامین لوله و پروفیل صنعتی، به پشتوانه بیش از ۳۵ سال سابقه فعالیت در این حوزه، اکنون افتخار همکاری با بیش از ۲۵۰کارخانه و کارگاه را دارد.
این مجموعه علاوه بر فروش لوله و پروفیل به شکل خام، مجهز به بزرگترین کارگاه برش PLC لوله و پروفیل، ۳ خط کشش سرد (فرمینگ) لوله و همچنین کارگاه پلیش اوربیتالی لوله است ، تا بتواند در جهت رضایت هر چه بیشتر مشتریان گرامی تا حد ممکن فرایند های پیش تولید آنها را نیز به عهده گیرد .

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صنایع مختلف لوله ها لوله ها لوله ها ورق روغنی ویژگی ها لوله سبک نوع لوله روش نورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۴۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه

ایسنا/خراسان رضوی معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند.

شادی بلوریان امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با بیان اینکه سه کلیدواژه آزمایشگاه‌های ساخت سریع، نوآوری و غذا تعیین ‏کننده رویکرد اصلی ما در این رویداد است، اظهار کرد: امنیت غذایی یکی از موضوعات تاثیرگذار بر امنیت‌ ملی است. در تعریف امنیت غذایی ۴ رکن فراهم بودن، دسترسی اقتصادی و فیزیکی، سلامت و پایداری مطرح است و زمانی می‌توان گفت امنیت غذایی وجود دارد که همه مردم در همه زمان‌ها بتوانند به غذای سالمی که تامین کننده نیازهای تغذیه‌ای آنهاست، دسترسی داشته باشند.

وی افزود: زیست‌بوم نوآوری از بازیگران متعددی تشکیل شده و بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و شرکت‎های دانش‌بنیان به عنوان بازیگران اصلی این زیست‌بوم مطرح اند. هر کدام از این بازیگران با توجه به اهداف و رسالت‌هایی که دنبال می‌کنند، از سطوح آمادگی مختلفی وارد زیست‌بوم فناوری می‌شوند. طبیعتا دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ما شروع‌کننده هستند. ایده‌های ارزشمندی که از طرف فرهیختگان و نخبگان ارائه می‌شود، نیازمند انسجام و انتقال به جامعه است. بنابراین هدف اصلی ما از نوآوری، ایجاد زنجیره ثروت‌آفرینی، ایده، فناوری و نوآوری است. البته نوآوری، به معنای هر تغییری که باعث ایجاد ارزش شود نیز مطرح است.

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با اشاره به چالش‌های جدی در مسیر نوآوری، بیان کرد: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند. با بهره‌گیری از نوآوری به شیوه باز، هزینه‌های تحقیق و توسعه کاهش می‌یابد، نوآوری با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد و ریسک کمتری را در رابطه با توسعه شاهد هستیم. برای نفوذ نوآوری در صنایع، آزمایشگاه‌های ساخت سریع از جمله ساختارهایی هستند که می‌توانند در افزایش ارتباطات و ارزان و آسان شدن نوآوری برای صنایع ما نقش مهم و کلیدی ایفا کنند.

بلوریان با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی است، عنوان کرد: این نهاد در  طول چهار دهه فعالیتش نقش کلیدی و مهمی را در  توسعه فناوری ایفا کرده است. در دهه ۷۰ و ۸۰ جهاددانشگاهی سعی کرد به عنوان مکمل دانشگاه عمل کند و از موازی‌کاری و انجام کارهای مشابه بپرهیزد. سپس در دهه ۹۰ این نهاد تمرکز جدی بر بحث توسعه فناوری‌ها داشت و در این زمینه به توفیقات خوبی هم دست یافت. لذا در راستای ایجاد پلتفرم توسعه آزمایشگاه‌های ساخت سریع جهاددانشگاهی از جمله سازمان‌هایی است که می‌تواند نقش کلیدی ایفا کند.

وی اضافه کرد: پارادایم نوآوری ما تدریجی است و قطعاً برای ما مهم است که مسئله‌ای را حل کنیم که نهایتا نیاز صنعت را رفع کند، زیرا یکی از دغدغه‌های اصلی صنایع ما این است که خروجی دانشگاه‌ها منطبق بر نیازهای آن‌ها نیست. بنابراین اگر در آزمایشگاه‌های ساخت سریع بتوانیم منطبق با نیاز صنعت عمل کنیم، مطمئنا خروجی‌های دانشگاه برای حل مشکلات صنعت کارآمد خواهد شد.

معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: پس از دریافت مسئله از صنعت، در اختیار نوآوران و فناوران قرار می‌گیرد تا برای حل آن‌ها طرح‌های نوآورانه خود که در سطوح فناوری ۲ به بالا قرار دارند را ارائه دهند. هنگامی که نیاز به وجود بستر و زیرساخت برای پرورش و رشد طرح‌های نوآوران حس می‌شود، جهاددانشگاهی ورود پیدا می‌کند. در این مرحله به کمک همه بازیگران زیست‌بوم فناوری نیاز داریم.

بلوریان افزود: از دیگر دلایلی که جهاددانشگاهی را به عنوان سازمانی برای ایجاد و توسعه فناوری‌های تخصصی آماده می‌کند، وجود ساختاری به نام سازمان تجاری‌سازی جهاددانشگاهی است که در آن به ایده‌های ارزشمند کمک می‌شود تا پرورش یابند و از نظر فنی و تخصصی بررسی می‌شوند.

وی به بیان اهداف این رویداد ملی پرداخت و گفت: از اصلی‌ترین اهداف این رویداد، تبیین جایگاه‌ آزمایشگاه‌های ساخت سریع در توسعه نوآوری و افزایش تاب‌آوری صنایع غذایی است. قطعا با تامین بخشی از زیرساخت‌های مورد نیاز فناوران و همچنین کمک به تجاری‌سازی ایده‌هایشان، آنان را حمایت خواهیم کرد. 

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با بیان اینکه در تبیین اهمیت ایجاد فب‌لب ۳ پیش‌رویداد برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از نیازها و طرح‌های رسیده به این رویداد، گفت: عمده نیازهایی که از صنایع دریافت کردیم در حوزه مواد اولیه، فرمولاسیون و فرآوری موادغذایی بود. در طرح‌ها نیز عمده آنچه دریافت کردیم در حوزه فرمولاسیون و فرآیندهای تولید در صنایع غذایی و مواد اولیه صنعت غذاست.

بلوریان به فرآیند ارزیابی طرح‌ها اشاره و اظهار کرد: ۸۸ طرح از سوی فناوران و نوآوران دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی دریافت شد که برای بخشی از آن کارفرمای مشخصی نداشتیم و در قالب پوستر در این رویداد ارائه شده است. پس از طی مراحل اولیه ۲۸ طرح وارد کمیته علمی و داوری شدند.  در نهایت ۱۸ طرح منتخب شد که طی جلسات متعدد با کارفرمایان پروژه‌ها چکش‌کاری شدند که امروز معرفی و تفاهم‌نامه‌های آن امضا خواهند شد.

وی با تأکید بر اهمیت دست‌یابی به محصول در این پلتفرم بیان کرد: تمام تلاش‌مان این است که پژوهش را صرفا برای پژوهش انجام ندهیم، پژوهش باید خروجی مشخصی داشته باشد، ساخت نمونه اولیه و خدمات تخصصی آزمایشگاهی را در جهاددانشگاهی خراسان رضوی در دستور کار قرار داده‌ایم تا طرح‌های ارزشمند را با توجه به تجارب ارزشمندی که در پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی داشته‌ایم، اجرا کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نحوه ساخت یک جعبه ابزار کاربردی با لوله پلیکا به روشی ساده (فیلم)
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • معرفی ۷۶ فرصت سرمایه‌گذاری آذربایجان‌غربی در نمایشگاه ایران اکسپو
  • معرفی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری همدان در نمایشگاه اکسپو
  • نصب بیش از ٥٠ تابلوی دو زبانه راهنمای گردشگری در روستای پالنگان
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو