Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از Psychology Today، تحقیقات نشان می‌دهد قلدری خواهر و برادر‌ها نسبت به هم، یکی از آسیب زننده‌ترین انواع قلدری است. طبق تعریف، قلدری کاری عمدی برای آسیب رساندن به کودکی دیگر است.

قلدری خواهر و برادر می‌تواند از طریق لقب‌های بد دادن، اظهار نظر‌های منفی و پایین کشیدن مکرر خواهر و برادر رخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بمباران کردن دیگری با حرف‌های منفی، می‌تواند از نظر روانشناختی آسیب رسان باشد. همچنین، تأثیرات آن تا بزرگسالی ادامه می‌یابد.

جدا از توهین، قلدری خواهر و برادر می‌تواند ماهیتی وحشیانه داشته باشد. کار‌هایی از قبیل: سیلی زدن، نیشگون گرفتن، هل دادن، کتک زدن، کشیدن مو، خراشیدن پوست با ناخن و لگد زدن، تنها چند مورد هستند.

مطمئن باشید هیچ کسی از تحت تأثیر قرار گرفتن از یک رابطه ناسالم خواهر و برادری مصون نیست. والدین نیز در یک محیط نامیزان در بین فرزندان خود گیر کرده اند. اگر رفتار قلدری اصلاح نشود، رابطه طولانی مدت خواهر و برادر می‌تواند دچار مشکل شود. به علاوه، از نظر روانشناختی می‌تواند به تمام کودکان درگیر نیز صدمه وارد کند.

یک مطالعه نشان می‌دهد که پرخاشگری خواهر و برادر با سلامت روان ضعیف مرتبط است و با افزایش افسردگی، اضطراب و مسائل مربوط به مدیریت خشم همراه است. در برخی موارد، اثرات پرخاشگری خواهر و برادر بر سلامت روان، همان تأثیرات پرخاشگری همسالان است.

آیا زورگویی خواهر و برادر در خانه شما اتفاق می‌افتد؟ آیا فرزندان شما در یک یا چند مورد از سناریو‌های زیر قرار می‌گیرند؟

۱. من از تو بهترم و تو هیچی نیستی!


آیا فرزندان شما بار‌ها و بار‌ها یکدیگر را با سخنانشان خرد و تحقیر می‌کنند؟ آیا بیشتر حرف‌های منفی از دهان آن‌ها خارج می‌شود تا حرف‌های مثبت؟

۲. کتک و دعوا

آیا فرزندان شما از نظر جسمی به یکدیگر آسیب می‌رسانند؟ آیا معمولاً آن‌ها به خاطر کاری که خواهر یا برادرشان انجام داده گریه می‌کند؟ آیا آن‌ها بعد از مشاجره آثار بدنی مانند کبودی و زخم بر روی بدن یکدیگر برجای می‌گذارند؟

۳. آنچه مال من است، مال من است و آنچه مال توست نیز مال من است!
آیا وسایل یکی از فرزندانتان به طرز عجیبی گم می‌شوند و یا آن‌ها را هنگامی که شکسته اند پیدا می‌کنید، اما کسی تقصیر را به گردن نمی‌گیرد؟

۴. دو نفر دوست هستند؛ اما سه نفر...

آیا دو یا چند نفر از فرزندان شما سعی می‌کنند دیگری را کنار بگذارند؟ آیا آن‌ها با هم نقشه می‌کشند تا فرزند سوم احساس رانده شدن کند؟ آیا آن‌ها شوخی و ترفند‌های نامهربانانه مانند قفل کردن در دستشویی وقتی او داخل است، یا تنها گذاشتن او هنگام بازی انجام می‌دهند؟

به چند سوال پاسخ مثبت دادید؟ اگر به سوالات بالا بیشتر از "نه"، "بله" گفته باشید، ممکن است در خانه شما قلدری خواهر و برادر در حال رخ دادن باشد. خب، حال باید چه کنید؟ ابتدا مداخله و اقدام کنید. قوانین سختگیرانه بگذارید و عواقب مربوط به رفتار قلدری را به فرزندانتان اعلام کنید.

زمانی را تعیین کنید تا انتظارات و قوانین خود را به طور مستقل با هر کودک و سپس دوباره به صورت گروهی در میان بگذارید. هم چنین، شرایطی ایجاد کنید که کودکی که مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرد بتواند در مورد آن چه اتفاق می‌افتد با شما خصوصی صحبت کند. اگر این پیشنهادات باعث حل مشکل نشدند، ممکن است لازم باشد جلسات مشاوره را با یک متخصص ماهر آغاز کنید.

به عنوان پدر یا مادر، این وظیفه ماست که از فرزندان خود محافظت کنیم، حتی اگر لازم باشد این محافظت در خانه خودمان انجام شود. نباید به پرخاشگری خواهر و برادر به عنوان یک رفتار عادی نگاه کرد. این که خواهر و برادر‌ها با هم دعوا کنند و یکدیگر را بزنند، تفاوتی با این که همسالان آن ها، آن‌ها را اذیت کنند و کتک بزنند ندارد.

اگر کودک دیگری یکی از فرزندان ما رابزند، چه واکنشی نشان خواهیم داد؟ پرخاشگری خواهر و برادر نیز مانند همان است. فرزندان ما نباید به اذیت و آزار خواهر و برادرشان به عنوان ابزاری برای ابراز خشونت متوسل شوند. در انتها، باید بدانیم زورگویی خواهر و برادر امری طبیعی نیست و باید جدی گرفته شود.

بیشتر بخوانید

چگونه فرزند خود را به یک فرد ناموفق تبدیل کنم؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خانواده خواهر برادر قلدری فرزندان شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۵۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند

آیت الله میرزا محمدحسین احمدی فقیه یزدی استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با تاکید بر لزوم همفکری و هم اندیشی جهان اسلام در برابر جنایات صیهونیست ها در غزه و پایان دادن به کشتار مسلمانان بی دفاع، اظهار داشت: امام صادق عليه السلام می فرماید: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله در مراسم مناى حجّة الوداع، در مسجد خيف، خطبه ايراد فرمود و ابتدا حمد و ثناى الهى گفت و سپس فرمود : سه كار است كه دلِ هيچ مرد مسلمانى نسبت به آنها خيانت و نا راستى روا نمى دارد؛ خالص گردانيدن عمل براى خدا و خيرخواهى و صداقت نسبت به پيشوايان مسلمانان و همراهى با جماعت آنان، زيرا دعوت و رسالتشان، آنها را از هر سو در ميان گرفته است.

وی در ارتباط با حدیث مذکور توصیحاتی ارائه نمود و بیان کرد: خداوند متعال شاد و خرم کند بنده ای را که به خداوند نظر کند و بنده ای که سخن مرا بشنود و در گوش خود قرار بدهد و برساند به کسی که این حدیث را نشنیده است.

وی عنوان کرد: اول اخلاص در عمل برای رضای خدا ، دوم خیرخواهی کسانی که در امامت و راس امور قرار می گیرند، از امام معصوم و دیگران که جانشین او هستند و جز به جز افراد مردم به مانند استانداران ، فرماندهان جنگ ، اقتصاد و اختیارداران سیاست که باید خیرخواه باشند.

این عالم شیعه، تصریح کرد: سوم جماعت عامه مسلمین و مومنین را استوار کرده و همراهی جماعت کنیم؛ التزام و ملتزم به جماعت باشیم و کسانی که جمعی را دارند و اجتماع بزرگی را تشکیل داده اند، در واقع عمده جماعت مسلمین باید یک ید واحده باشند و آن را حفظ کنند.

وی با اشاره به شرایط حساس منطقه، اظهار داشت: از همگان دعوت می شود که به یکدیگر بپیوندیم؛ همه مسلمین برادر یکدگیر هستند و خون های آنان مساوی است، مسلمان باید فدای مسلمان شود و یا هر دو فدای اسلام شوند، نه آنکه شاهد درگیری و خونریزی مسلمان توسط صهیونیست های جنایتکار باشیم و این غیر قابل قبول است.

وی در پایان تاکید کرد: ارتباط ، همدلی و با هم بودن گاها برای تصمیم گیری و سست نشدن، یک امر ضروری برای پیشرفت هر جامعه ای است و از این رو باید از جنگ ها، تنش ها ، بالا و پایین کردن های بی ملاک و  بی معنا پرهیز نمود، فلذا احترام به اندیشه های یکدیگر ولو به مصلحت فردی نباشد باید مورد توجه قرار گیرد.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • دعوا شانا و امنا بر سر یک کاندیدا /کاندیدای انتخابات تهران در نهایت وارد کدام لیست شد؟
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • ۶ ویژگی منحصر به فردی که تک فرزند‌ها دارند
  • کار اصلی مدارس و دانشگاهها؛ تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت های استان است
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • طعنه هاشمی‌طبا به رئیسی و کابینه‌اش: فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است؛ برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند
  • دستگیری ۲ خواهر قاتل پدر در تهران
  • تجلیل از اساتید خواهر و برادر حوزه علمیه استان قزوین
  • خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند
  • شجاعیان: در خواستگاری‌ام سر فوتبال دعوا شد!