Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، بهزاد گلابیان رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی استان سمنان با بیان اینکه کاهش بارش‌ها و افزایش دمای هوا منجر به افزایش احتمال آتش‌سوزی و گسترش آفات و بیماری‌ها می‌شود، چالش ۳۵۲ هزار هکتار جنگل‌های استان است، اظهار کرد: رفع این معضل جز در سایه تعامل بین همه دستگاه‌ها امکان‌پذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او  افزود: در بیشتر مناطق استان سمنان محدودیت منابع آب وجود دارد و حوزه حفاظت از جنگل و جنگل‌کاری نیز با چالش کمبود آب مواجه است.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به این که توجه بیشتر به مدیریت منابع طبیعی و ظرفیت‌های مردمی از بروز بسیاری از مشکلات در عرصه‌های منابع طبیعی جلوگیری می‌کند، گفت: جنگل‌ها و عرصه‌های جنگلی جزو ثروت‌های طبیعی و ملی هستند که هم برای نسل حاضر و نسل‌های آینده از اهمیت بسزایی برخوردار است.

گلابیان ادامه داد: این ذخایر علاوه بر نقشی که در بهبود و سالم‌سازی محیط زیست دارد، باعث رونق اقتصادی، درآمدزایی و توسعه جوامع محلی و روستا‌ها می‌شود که براین اساس حفظ و توسعه عرصه‌های منابع طبیعی یک وظیفه همگانی به شمار می‌رود.

گلابیان دیگر مشکلات حوزه جنگل و جنگل‌داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان را آتش‌سوزی عنوان کرد و افزود: با توجه به کاهش بارندگی امسال و افزایش دمای هوا، احتمال وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌ها با بی‌احتیاطی انسان و گردشگران افزایش پیدا می‌کند.

او  نقش بهره‌برداران از منابع طبیعی را در جلوگیری از تخریب این عرصه‌ها مهم دانست و تصریح کرد: بهره‌برداران واقعی خود باید در حفظ و حراست از این عرصه‌ها کوشا باشند و برای جلوگیری از وقوع هر گونه تخریب و آتش‌سوزی راهکار‌های پیشگیرانه را اتخاذ کنند.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: این استان ۳۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی دارد که از این مقدار ۵۸ هزار هکتار گونه‌های پهن برگ است.

گلابیان با بیان اینکه شهرستان شاهرود با ۱۱۰ هزار و ۴۸۷ هکتار و آرادان با هشت هزار و ۲۷۳ هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین وسعت عرصه جنگلی در استان سمنان را دارند، ابراز کرد: در استان سمنان ۱۱ ذخیره‌گاه جنگلی برای حفظ گونه‌های در معرض خطر وجود دارد، این ذخیره‌گاه‌های جنگلی در شهرستان‌های شاهرود، دامغان، مهدی‌شهر و آرادان قرار دارند.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کاهش بارندگی آتش سوزی جنگل اداره کل منابع طبیعی منابع طبیعی استان سمنان جنگل کاری هزار هکتار جنگل داری آتش سوزی جنگل ها عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۶۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، حسن شکری عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران از اجرای طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند خبر داد و اظهار کرد: این طرح به منظور ترویج فرهنگ درخت‌کاری‌اجرا شده است.

وی گفت: با هدف تحقق تفاهم نامه وزارت آموزش و پرورش و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص پویش ایران سرسبز - ایران قوی و طرح کاشت یک میلیارد درخت به مدت چهار سال، «طرح هر مدرسه یک نهالستان» برای دانش‌آموزان مدارس ابتدایی سطح شهرستان دماوند در حال اجراست.

شکری افزود: در همین راستا کارگاه آموزشی یک روزه مدرسه ابتدایی خواهران بابایی دماوند در نهالستان و ایستگاه تولید بذر و نهال مرتعی شمس منابع طبیعی شهرستان دماوند برگزار شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دماوند عوان کرد: در این برنامه کارشناسان واحد جنگل اداره منابع طبیعی شهرستان دماوند در مورد اهمیت درختکاری، حفظ طبیعت، نحوه کاشت بذر و نگهداری و مراقبت از آن را به دانش‌آموزان آموزش دادند.

شکری تصریح کرد: همچنین در این برنامه جهت دریافت کارت همیار طبیعت از دانش‌آموزان دعوت به عمل آمد تا با تحویل مدارک شناسایی به واحد آموزش و ترویج اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند مراجعه و ثبت‌نام کنند.

کد خبر 6097471

دیگر خبرها

  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است