Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@03:38:45 GMT

منطقه ۲۲؛ مسیر نسیم پایتخت

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۸۸۰۸

منطقه ۲۲؛ مسیر نسیم پایتخت

قصد او در تهران‌گردی‌ها و در نوشتن این مجموعه نگاه از نزدیک به نحوه زیست تهرانی‌ها و مسائل شهری‌ریز و درشتی است که مردم هر منطقه با آن درگیر هستند. مسائلی که از یک منطقه به منطقه دیگر تفاوت دارد و احتمالاً کلی و عمومی نیست. این مجموعه که در مورد تمام مناطق تهران نگاشته شده، هم برای خوانندگان که مشکلات و ارزش‌ها و ظرفیت‌های منطقه خود را در آن می‌بینند و هم برای مدیران شهری که مسئول حل و فصل مشکلات مردم و برنامه‌ریزی برای توسعه شهر هستند خواندنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منطقه ۲۲ تهران که به‌همراه منطقه ۲۱ غربی‌ترین مناطق تهران‌اند، در منتهی‌الیه شمال غربی تهران قرار دارد و ناحیه نوبنیادی است که از پیوستن آن به تهران زمان اندکی می‌گذرد. البته از آنجاکه تا همین چهل پنجاه سال پیش اراضی این منطقه جزء زمین‌های روستای تاریخی و هزارساله کن بود، می‌توان نتیجه گرفت که سکونت در این منطقه هم‌چنین قدمتی دارد. روستای تاریخی کن، همان محدوده‌ای است که امروزه به نام محله کن منطقه ۵ می‌شناسیم. بخش زیادی از زمین‌های کشاورزی و تعدادی از باغ‌های اهالی این روستا در حوزه منطقه ۲۲ فعلی واقع بودند. از این اراضی می‌توان سیادشتک(زیبادشت امروزی) و لت‌مال کن (شهرک راه‌آهن یا همان گلستان، شهرک امیرکبیر و شهرک هوانیروز) را نام برد و از باغ‌ها نیز می‌توان از قلهک‌دره و باغ لت مال یاد کرد.


از اوایل دهه چهل، جمعیت تهران به یک‌باره افزایش یافت و کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی فراوانی در اطراف آن شروع به کار کردند. به‌همین دلیل، دولت وقت تصمیم گرفت برای تأمین هوای پاک پایتخت، دو منطقه جنگلی چیتگر و لویزان را در غرب و شرق تهران ایجاد کند. از آنجاکه محدوده بوستان جنگلی چیتگر در مسیر ورود بادهای غربی به تهران بود، این بوستان می‌توانست نقش مهمی در تصفیه و تلطیف هوای پایتخت داشته باشد.
بعد از آنکه طرح جامع شهر تهران در ۱۳۴۷ به‌تصویب رسید، قرار براین شد تا دریاچه‌ای در کنار این بوستان طراحی شود تا به تلطیف هوای تهران بیشتر کمک کند. ساخت این دریاچه سال‌ها به تعویق افتاد تا اینکه در سال‌های اخیر شهرداری اقدام به ساخت این دریاچه مصنوعی کرده و با هدف تفریحی و ورزشی به بهره‌برداری رسانده است. البته باآپارتمان‌ها و برج‌های بلندی که در محدوده این بوستان و دریاچه ساخته شده‌اند، این دریاچه تأثیر چندانی بر هوای تهران نمی‌گذارد و فقط کاربرد تفریحی دارد.

در اواخر دهه چهل، علی‌نقی طاهرپور چند قطعه از زمین‌های لت‌مال را خرید. در سال ۱۳۴۷ شرکت تعاونی اداره راه‌آهن به دنبال خرید زمینی بود تا در آن برای کارمندان خود خانه بسازد.
طاهرپور زمین‌های لت‌مال را به این شرکت پیشنهاد داد، ولی به دلیل تخلفات او در واگذاری زمین‌ها، تا پیروزی انقلاب اسلامی این کار به طول انجامید. در نهایت نخستین خانه‌های شهرک راه‌آهن در ۱۳۶۱ به دست خود مردم بنا شد وتا اواخر دهههفتاد، بیشتر زمین‌های این شهرک ساخته شدند. این شهرک امروزه به محله گلستان تغییر نام داده است. نخستین مسجد محله هم مسجد المهدی نام دارد. پیش از ساخت این مسجد، اهالی نمازجماعت را در خانه یکدیگر اقامه می‌کردند. زمین‌های شهرک امیرکبیر نیز بخشی از اراضی لت‌مال محسوب می‌شدند. اراضی بخش شمال غربی محدوده شهرک راه‌آهن(گلستان) در گذشته جزء قلهک‌دره محسوب می‌شد. گفتنی است که در این محدوده باغ بزرگی به نام باغ قلهک‌دره قرار داشت و تمام این اراضی هم متعلق به اهالی کن بود. امروزه در بخشی از این زمین‌ها، مجتمع دانشگاه علوم انتظامی و مجتمع‌های مسکونی نیروی انتظامی قرار گرفته است. باغ قلهک‌دره نیز هم‌اکنون در ابعاد کوچک‌تر باقی مانده و تبدیل به باغ‌هایی برای برگزاری مراسم‌ها و جشن‌ها شده است.


بر اساس بررسی طرح تفصیلی منطقه ۲۲، این منطقه در طرح جامع سال ۴۷ به‌عنوان شهر جدید کن تعریف شد و توسط مهندسان مشاور فرمانفرماییان و همکاران مورد طراحی قرار گرفت. در طول سال‌های ۴۹‌ـ ۵۸ حدود ۲۰‌درصد از اراضی منطقه تفکیک شد و مالکان جزئی پیدا کرد و بقیه اراضی به قطعات ۱۰۰۰ متری و بزرگ‌تر تقسیم شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این اراضی ملی اعلام شد و تعدادی از آنها به سازمان زمین شهری واگذار شد و حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی که متعلق به آیت‌الله ملاعلی بود به‌صورت موقوفه درآمد (طرح تفصیلی منطقه ۲۲، ۱۳۸۴). در طول جنگ ایران و عراق به علت در دسترس بودن اراضی این منطقه حدود ۲۵‌درصد از آنها توسط نیروهای مسلح جهت ساخت پادگان‌های نظامی مورد استفاده قرار گرفت و در قسمتی دیگر از اراضی شهرک‌سازی انجام شد. در سال‌های ۶۹ تا ۷۳ طرح تفصیلی منطقه تهیه و تصویب شد و مجدداً مورد بازنگری قرار گرفت (طرح تفصیلی منطقه ۲۲، ۱۳۸۴).
مساحت منطقه ۲۲، با چهار ناحیه و دوازده محله، نزدیک به ۵۹ کیلومتر است که تقریباً ۱۲۰۰ هکتار از آن به فضای سبز تعلق دارد. براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۱۷۵ هزار نفر در این منطقه ساکن‌اند که از این نظر، کم‌جمعیت‌ترین منطقه پایتخت به شمار می‌آید.

نگاهی به منطقه ۲۲

رودخانه‌های ورود آورد و کن دو رودـ دره مهم شهر تهران هستند که در این منطقه قرار دارند. این دور رودخانه در طرح ساختاری و راهبردی شهر به‌عنوان عناصر اصلی استخوان‌بندی فضایی شهر ذکر شده‌اند. خطر سیلاب در زمینه این رودخانه‌ها یکی از نکات مهم مرتبط با این دو رودـ دره است و آزاد شدن حریم این رودخانه‌ها، حل مسئله زمین در اطراف این رودخانه‌ها، تبدیل حریم رودخانه به عرصه عمومی، جلوگیری از برداشت غیرقانونی آب رودخانه و در مجموع احیا و ساماندهی این دو رودـ دره از موارد مهم مربوط به وضعیت زیست‌محیطی منطقه و شهر تهران است. هر دوی این رودخانه‌ها در ورود به تهران در اراضی حریم منطقه و خود منطقه ۲۲ قرار گرفته‌اند.
منطقه ۲۲ دارای موقعیت ویژه برای تبدیل شدن به الگوی شهری جدید بود و از این نظر مورد توجه قرار گرفته است (طرح تفصیلی منطقه ۲۲، ۱۳۸۴). شاخص‌ترین عناصر کالبدی دارای کاربری شهری، فراشهری و ملی عبارتند از استادیوم ورزشی آزادی، پارک جنگلی چیتگر، دریاچه خلیج‌فارس، باغ گیاهشناسی و متصرفات نظامی و مراکز پژوهشی و آموزش عالی. با این حال دریاچه چیتگر و محدوده تفریحی اطراف آن در حال حاضر به مهم‌ترین عنصر گردشگری این منطقه تبدیل شده است. همچنین، ایران مال به‌عنوان یک کاربری تجاری درشت‌دانه در مقیاسی فرامنطقه‌ای عمل می‌کند. در عین حال ساختار فضایی این منطقه با توجه به تعدد و بزرگی اراضی نظامی گسست‌هایی در درون خود دارد. از دیگر مسائل این منطقه کمبود خدمات شهری است که اخیراً و با شدت گرفتن ساخت‌وساز برجسته شده
است.


در چشم‌انداز طرح تفصیلی منطقه ۲۲ الگوی توسعه منطقه با تأکید بر توسعه بافت مسکونی و کاربری‌های فرامنطقه‌ای ارائه شده است. تشویق بر انبوه‌سازی نیز در چشم‌انداز طرح تفصیلی این منطقه دیده می‌شود. قسمت اعظم سطوح مسکونی پیشنهادی طرح تفصیلی مصوب، تراکم‌های بالای ساختمانی دارند. هویت ویژه این منطقه در چشم‌انداز طرح تفصیلی، خصلت‌های یک عنصر فراشهری با وزن بیشتر را دارد. همچنین نقش سکونتگاه خوابگاهی با وزن کمتر در این هویت مشاهده می‌شود. ایده مجموعه‌سازی نیز در چشم‌انداز توسعه آتی به چشم می‌خورد و این ایده راه‌حلی برای تقاضای سرریز شده مسکن در این منطقه است (طرح تفصیلی منطقه ۲۲، ۱۳۸۴).
براساس جدول ۲۲ که نشان‌دهنده نرخ رشد جمعیت منطقه ۲۲ تهران است. رشد جمعیت این منطقه در بین سال‌های ۱۳۵۵ تا ۶۵ ناشی از افزایش بافت مسکونی و شهرک‌سازی بوده است. این روند تا سال ۷۵ به تدریج پیش رفت و سپس افزایش این نرخ رشد بیشتر شد.
از مجموع ۹۰ برنامه تهران‌گردی که از تاریخ ۱۹/۰۷/۱۳۹۲ تا ۲۰/۱۲/۱۳۹۵، در روزهای جمعه انجام شد (به‌استثنای کتاب‌گردی‌های روزهای پنجشنبه)، دو برنامه کامل به بازدید از منطقه بیست‌ودو اختصاص یافت. همچنین، در بخشی از پنجاهمین برنامه تهران‌گردی که در آن از مناطق سیل‌زده در حریم منطقه بازدید شد و نیز در بخشی از تهران‌گردی موضوعی با مسئله آب، به منطقه ۲۲ هم توجه شد.


در این چند برنامه، از نقاط مختلف منطقه بیست‌ودو بازدید به‌عمل آمد و با برخی از ساکنان آن، پیرامون شهر و منطقه گفت‌وگو شد. پس از این بازدیدها، نظرات مردم درباره مسائل مورد بحث، در مجموعه شورای‌شهر و گروه‌های کارشناسی مختلف شورا ارائه شد. گفتنی است به‌دلیل اهمیت مسائل و مشکلات منطقه و همچنین ضرورت مشاهده آنها از نزدیک، در برخی از این بازدیدها، مسئولان دستگاه‌های دیگر همچون مدیران تربیت‌بدنی و برخی از فدارسیون‌ها، مدیران شرکت آبفا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهر تهران، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران، مدیرکل حوزه وزارتی سازمان میراث فرهنگی، معاون برنامه‌ریزی سازمان زیباسازی، به‌همراه شهردار منطقه و معاونان ایشان، نگارنده را همراهی می‌کردند.

کد خبر 616538 برچسب‌ها منطقه ۲۲ همشهری محله شورای شهر پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۲ همشهری محله شورای شهر پایتخت طرح تفصیلی منطقه ۲۲ رودخانه ها چشم انداز تهران گردی شهر تهران قرار گرفت راه آهن زمین ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۸۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) بلاتکلیفی ۱۲۰۰ مالباخته زمین‌های هفت‌آسیاب سنندج

۱۲۰۰ نفر از اعضای مالباختگان زمین‌های هفت‌آسیاب سنندج ۳۰ساله دنبال احقاق حق خود هستند، اما تاکنون به مطالبه خود نرسیده‌اند.

به گزارش تسنیم، سال‌های ۷۸ و ۷۷ درزمان مدیرکل وقت جهاد کشاورزی، محدوده‌ای از زمین‌های کوه آبیدر سنندج به تعدادی از کارمندان و افراد دیگر واگذار و مبالغی از آن‌ها گرفته می‌شود، غافل از آنکه این اراضی در محدوده کوه آبیدر و منابع طبیعی است، حال این تعداد از افراد سند رسمی داشته و خواهان احقاق حق ۳۰ ساله خود هستند، در این شرایط نیز نه دولت و نه فعالان محیط زیستی اجازه واگذاری این اراضی را به این افراد نمی‌دهند.

یکی از مالباختگان زمین‌های هفت آسیاب سنندج که مقابل استانداری کردستان تجمع کرده بود، اظهار داشت: حدود هزار و ۲۰۰ نفر اعضا، چندین سال گذشته زمینی در محدوده هفت آسیاب با سند منگوله‌دار دارای اراضی دولتی از طرف وزارت جهاد کشاورزی به تعدای نیرو این سازمان در سنندج واگذار و خریداری می‌شود.

وی افزود: زمین‌های دارای سند قطعاً تا استعلام گرفته می‌شود و به دست خریدار می‌رسد از فیلتر ادارات مختلفی می‌گذرد، بنابراین زمین‌های سندار دولتی دارای اعتبار است با این اعتماد حال که هزینه‌های بسیاری برای خرید و تغییر کاربری به مسکن و شهرسازی و ادارات دیگر در سال ۷۸ پرداخت شده، بدون اطلاع اعضا سند باطل می‌شود، اگر قانونی وجود دارد و زمینی دارای سند است، چرا باطل شده و در مقابل این موضوع چه چیزی به ما داده شده است؟ بیش از دوسال مستمر هر روز پیگیر این موضوع در اکثر ادارات این استان هستیم، استاندار کردستان وعده داد که این مشکل را تا قبل از سال ۱۴۰۳ حل کند، ما در این مملکت زندگی می‌کنیم به عنوان یک شهروند حقی داریم، مصوبه تحویل این زمین‌ها را در سفر رئیس جمهور آقای رئیسی در سفر کردستان گرفته شده، چرا اجرایی نمی‌شود، تا کی باید ما سرگردان باشیم.

یکی دیگر از مالباختگان زمین‌های هفت آسیاب سنندج اظهار داشت: سند اراضی هفت آسیاب سنندج در دست هزار و ۲۸۰ نفر مردم سنندج با ۳۰ سال انتظار در پی گرفتن حق خود هستند، هر ساله چندین بار مقابل استانداری و دیگر ادارات برای پیگیری این موضوع تجمع کرده، اما کسی جوابگوی این مردم نیست، در مصوبه رئیس جمهور استاندار قول داد حدود ۵.۵ هکتار از این زمین‌ها را واگذار کنند، اما هیچ اداره‌ای دیگر جوابگو نیستند، تجمع ما مسالمت‌آمیز و بدون هیچ گونه شعار و جنبه سیاسی ندارد، لطفا مسئولان جوابگوی این مردم باشند.

وی بیان کرد: ما این زمین‌ها را از وزارتخانه تحویل گرفته و مسئولان بی‌مسئولیت هیچ‌گاه به خواسته این مردم توجه نکرده، هر روستایی یک کدخدا داشته و هر شهری یک استاندار، اما کجاست، کدخدای سنندج چرا برای گرفتن حق خود پاسخ ما را نمی‌دهند.

نماینده اعضای مالباختگان زمین‌های هفت آسیاب سنندج نیز اظهار داشت: واگذاری زمین‌های هفت آسیاب در سال ۷۰ از طرف وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی به نیرو‌های خود واگذار و آن‌ها نیز به افراد دیگر می‌فروشند، زمین‌ها تا کنون نه تحویل داده شده و نه تغییر کاربری شده است، بعد از سال‌ها پیگیری برای همه مسئولان مشخص شده که این مردم حقی دارند، و استاندار کردستان قول داد که تا پایان سال ۱۴۰۲ تکلیف زمین‌ها مشخص و احقاق حقی شود که تاکنون محقق نشده است.

وی گفت: زمین‌ها ۲۴ هکتار است و در زمان تحویل خارج از محدوده بوده، اما اکنون ورودی شهرک وحدت سنندج است و باتوجه به ارزش قیمتی زمین، چشم طمع مسئولان به آن، تحویل ما نمی‌دهند، حدود ۸ هکتار از این زمین‌ها در محدوده کمربندی آبیدر بوده که در سال‌های گذشته کاربری شده است، دلیل مجوز ساخت یک ساختمان در این محدوده چیست؟ اگر از جنبه قانونی مشکل نداشته چرا به ما واگذار نمی‌کنند و اگر مشکلی داشته چرا از اول به ما واگذار شده و پول گرفته‌اند؟

این مدعی مالکیت اراضی زمین‌های هفت آسیاب سنندج گفت: در سفر ریاست جمهوری به استان کردستان مصوب شد که ۵.۷ هکتار زمین بابت ۲۴ هکتار زمین معاوضه شود، کمتر از یک چهارم زمین‌های فعلی، در یک محدوده بسیار دور که با موقعیت زمین فعلی ما بسیار متفاوت است همچنین برخی افراد ۲۰۰ متر و برخی دیگر ۳۰۰ یا ۵۰۰ متر زمین داشته که اکنون به هرکدام فله‌ای یک امتیاز آپارتمان و آماده‌سازی و ساخت داده شود، پیشنهاد دادیدم که ۸ هکتار از زمین‌های فعلی کاربری مسکونی دارد تحویل و مابقی نیز به همان اندازه و متراژ در جای دیگری، زمین به ما بدهند، سند مالکیت، برگ واگذاری و سند داریم امیدواریم راهکار کلی را به نفع خود اجرایی نکنند که باعث نارضایتی و بدبینی مردم نشود، ما فقط به دنبال حق ۳۰ ساله خود هستیم.

یکی دیگر از اعضای این تعاونی در این تجمع که سال ۸۸ مبلغ ۶۶ میلیون تومان این زمین را خریده است، اظهار داشت: تجمع هر ساله مالباختگان زمین‌های هفت آسیاب مقابل استانداری و دیگر ادارات سنندج بابت احقاق حق خودمان است، زمین‌ها طبق سند خریداری شده و اکنون سند‌ها باطل شده است، بسیاری از این افراد مستأجر و فرزندانشان بزرگ شده است، کسی پاسخ قانع‌کننده‌ای به ما نمی‌دهد.

وی گفت: زمین‌هایی که توسط تعاونی مسکن جهاد کشاورزی و منابع طبیعی به اعضا واگذار و این اعضا نیز این زمین‌ها را به افراد دیگر طبق سند منگوله دارد و برگه قانونی، اگر واگذاری زمین‌ها غیر قانونی است چرا بیش از هزار و ۲۰۰ سند منگوله‌دار واگذاری و اگر قانونی است، چرا باطل می‌شود، ۸ هکتار از این زمین‌ها که در محدوده شهرک مسکونی وحدت است چرا به افراد واگذار نمی‌شود، چشم طمع برخی از مسئولان به این زمین‌ها چیست، چرا معاوضه را در مناطق دیگر اجرایی نمی‌کنند، به کجا پناه ببریم آیا باید به بیت رهبری پناه ببریم، کی درد دل ما را گوش می‌دهد.

آبیدر سمبل و نماد سنندج است، آن را نابود نکنید

احمدی یکی از فعالان محیط‌زیست سنندج نیز با اعلام مخالفت از واگذاری این زمین‌ها برای ساخت و ساز مسکونی اظهار کرد: زمان مدیرکل وقت جهاد کشاورزی در سال‌های ۷۰، زمین‌هایی در قالب طرح طوبیکه باید برای ایجاد اشتغال و تولید محصولات کشاورزی داده شود، متأسفانه به دوستان و پیمانکاران و نیرو‌های خود واگذار می‌کنند و اکنون بسیاری از این افراد این زمین‌ها را به افراد دیگر فروخته‌اند. در این راستا هیچ کدام از فعالان و دوستداران محیط زیست موافقتی برای ساخت و ساز در این محدوده ندارند.

وی گفت: اگرچه این افراد نیز حق دارند و باید به حق چندین ساله خود برسند، اما باید این زمین‌های محدوده هفت آسیاب با زمین‌های دیگر کاربری مسکونی معاوضه شود، آبیدر سنندج ثبت ملی شده و بسیار از گونه‌های جانوری و گیاهی ثبت جهانی شده و ساخت و ساز دراین محدوده اصلاً قابل قبول نیست و این ظرفیت بکر و سرمایه کردستان نابود خواهد شد.

این فعال محیط‌زیستی با تأکید بر اینکه تمام سمن‌ها، فعالان محیط زیست، جامعه مردمی، گروه‌های کوهنوردی آبیدر موافق ساخت و ساز در این محدوده نیستند، افزود: تمامی گروه‌های زیست محیطی و دوستداران آبیدر سال‌هاست که مخالفت خود را برای ساخت و ساز در محدوده آبیدر سنندج اعلام کرده‌اند، گرچه مسئولان زمین‌هایی برای تهاتر با این زمین‌ها به این اعضا معرفی کرده، اما قبول نمی‌کنند، اگر آن‌ها هزار و ۲۰۰ نفر اعضا هر ساله مقابل استانداری تجمع می‌کنند، فعالان محیط‌زیستی و دوستداران آبیدر ۵ هزار نفرمخالف هستند پس اجازه ساخت و ساز نخواهیم داد.

احمدی بیان کرد: با تمام دستگاه‌های و مسئولان اداری و ارشد استان نامه‌نگاری شده و باید معادل زمین‌های هفت آسیاب را بازمین‌های دیگر و موقعیت بهتر معاوضه کنند، آبیدر کوچک با هزار و ۲۶۰ هکتار در حال نابودی است، آبیدر بزرگ نیز طبق نظر کارشناسی نیز ۷۰ درصد درخت آن آفت زده و درحال نابودی است چرا باید اجازه ساخت و ساز هم داده شود.

کلاف سردرگم هفت آسیاب برای منابع‌طبیعی کردستان

بهزاد شریفی‌پور، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان نیز در ارتباط با این موضوع ضمن اشاره به کلاف سردرگم اراضی هفت آسیاب سنندج، اظهار داشت: در سال ۷۲ اراضی هفت آسیاب در دل آبیدر سنندج با دستور وقت جهاد سازندگی به اعضای تعاونی مسکن اداره کل منابع طبیعی واگذار و کلیه اعضا سند دفترچه‌دار ۵۰۰ و ۱۰۰۰ متری در دست دارند.

وی افزود: سال ۸۸ به دلیل خارج شدن این اراضی در محدوده خارج از شهر با طرح تفضیلی شهر، از اختیارات منابع طبیعی خارج می‌شود، سال ۸۸ طبق دادگاه شعبه‌ای در مشهد توسط موقوفه معتمد وزیری اسناد منابع طبیعی به نام این اعضا را باطل می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان بیان کرد: کنشگران زیست‌محیطی، سازمان‌های مردم نهاد و NGO‌ها مخالف واگذاری اراضی هفت آسیاب به این اعضا هستند، اواخر سال گذشته با چندین جلسه مختلف و سفر نهاد ریاست جمهوری طبق مصوبه شورای بیت‌المال مصوب می‌شود تا آخرسال ۱۴۰۲ دستگاه‌های اجرایی و جهاد کشاورزی زیر نظر دستگاه‌های نظارتی، این مشکل تعیین تکلیف و اراضی معاوضه شود.

وی گفت: این اراضی به دست چندین نفر خرید و فروش شده، با جلسات مختلف زیر نظر معاونت عمرانی استانداری ۵.۷ دهم هکتار اراضی منابع طبیعی در قالب آپارتمان‌سازی با اراضی هفت آسیاب معاوضه شود، اما تعدادی از اعضا مخالف و توافق نمی‌کنند.

شریفی‌پور در پاسخ به این سؤال که بألاخره این مشکل چه زمانی برطرف می‌شود؟ اذعان داشت: جز اختصاص این میزان اراضی در نظر گرفته شده که مسئولان استانی متعهد و موافق اجرای آن هستند، هیچ حکم دیگری قابل اجرا نیست تا شورای انجمن بیت‌المال در این راستا تصمیم جدی نگیرد، طبق آخرین صورتجلسه سال گذشته مصوب شده که ۵.۷ هکتار اراضی معاوضه شود که اعضا با این میزان موافقت نمی‌کنند و خواستار اراضی بیشتر هستند. باید منتظر تصمیم جدید باشند.

استاندار کردستان نیز سال گذشته در جلسه رسمی شورای اداری از پیگیری مستمر برای تعین تکلیف مشکل اراضی هفت آسیاب که دغدغه یک هزار و ۲۰۰ خانواده سنندجی است خبر داد و گفت: برای حل این مشکل با طراحی ویژه، تدابیر و تمهیداتی اندیشیده شده است.

اسماعیل زارعی‌کوشا با وعده اینکه مشکل اراضی هفت آسیاب هم تا پایان سال (۱۴۰۲) برطرف خواهد شد، اذعان کرد: هزار و ۲۰۰ خانواده درگیر این اراضی‌اند و از سال ۱۳۷۱ چشم انتظار واگذاری آن هستند و این مشکل را به گونه‌ای که به آبیدر هم صدمه‌ای وارد نشود، حل خواهیم کرد.

این وعده استاندار در حالی مطرح شده که با اتمام سال گذشته و گذشت دو ماه از سال جدید هنوز محقق نشده است. با این تفاسیر این اعضا یا باید با میزان اراضی در نظر گرفته شده برای معاوضه موافقت کنند یا همچنان منتظر تصمیمات جدید باشند. خبرنگار این رسانه هر گونه تصمیم‌گیری در رابطه با این مطالبه مردمی را منعکس و در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

در ادامه مطالبه مالباختگان زمین‌های هفت آسیاب سنندج را ببینید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بلاتکلیفی ۱۲۰۰ مالباخته زمین‌های هفت‌آسیاب سنندج
  • (ویدیو) بلاتکلیفی ۱۲۰۰ مالباخته زمین‌های هفت‌آسیاب سنندج
  • ساخت ۹۵۰۰ واحد مسکونی در ۳ منطقه پایتخت
  • وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر
  • بازار کاسبی‌های جدید زیر پل‌های تهران
  • مسیر دسترسی اراضی ۵۶۰ هکتاری در قم احداث می‌شود
  • پاکسازی فضا‌های بی دفاع شهری در منطقه ۱۹ تهران
  • رفع تصرف ۸ هزار متر از اراضی ملی در رودسر
  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • ترافیک پرحجم و روان در معابر پایتخت