Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@22:29:40 GMT

چین اولین راکتور سبز هسته ای جهان را می سازد

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۹۴۲۳

چین اولین راکتور سبز هسته ای جهان را می سازد

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از انگجت، اگر چه راکتورهای هسته ای می توانند برای تولید انرژی بدون افزایش گازهای گلخانه ای در جو کره زمین مورد استفاده قرار بگیرند، اما نگرانی از امنیت آنها در درازمدت افزایش چشمگیری یافته است. راه اندازی راکتورهای سبز می تواند راه حلی مناسب در این زمینه محسوب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین می گوید نمونه اولیه این راکتورها در ماه آگوست راه اندازی می شود و اولین آزمایش برای بررسی میزان کارآیی آن نیز در شهریور ماه انجام می شود. اما تجاری سازی کامل یک راکتور هسته ای سبز تا سال 2030 طول خواهد کشید.

راکتورهای مبتنی بر اورانیوم زباله هایی تولید می کنند که تا ده هزار سال فعال و خطرناک باقی می مانند و برای حفاظت از آنها باید از محفظه های سربی تحت مراقبت استفاده کرد. این زباله ها همچنین حاوی پلوتونیوم 239 هستند که ایزوتوپی مهم برای تولید سلاح هسته ای است. همچنین نشت این مواد می تواند فاجعه ای همچون چرنوبیل خلق کند. اداره نیروگاه های یادشده مستلزم مصرف مقدار زیادی آب نیز هست.

اما راکتورهای مبتنی بر توریوم به گونه ای طراحی شده اند که مواد اصلی مورد استفاده در آنها در نمک فلوراید حل می شود و از این طریق عمدتا اورانیوم 233 تولید می شود که بازیافت آن از طریق واکنش های دیگر نیز ممکن است. نیمه عمر دیگر پسماندهای این راکتور تنها 500 سال است که رقم کمتری در مقایسه با ده هزار سال محسوب می شود. در صورت نشت نمک مذاب از این نیروگاه ها خطری ایجاد نمی شود و از همین نمک می توان برای عایق بندی و جلوگیری از نشت توریم نیز استفاده کرد. این راکتورها برای خنک کردن به آب نیاز ندارند و لذا می توان آنها را در صحراهای دورافتاده تاسیس کرد. استفاده از چنین راکتورهایی برای تولید سلاح هسته ای هم دشوار است.

چین قصد دارد اولین راکتور سبز خود را در ووی بسازد که شهری در بیابان های استان گانسوی این کشور است. چین قصد دارد 30 نیروگاه هسته ای از این دست را در کشورهایی بسازد که در طرح یک کمربند، یک جاده این کشور مشارکت کرده باشند. این امر موجب افزایش نفوذ بین المللی چین در کشورهای مختلف جهان در رقابت با آمریکا می شود.

انتهای پیام/

https://www.engadget.com/china-molten-salt-thorium-clean-nuclear-reactor-214210381.html

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست هسته ای راکتور هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند. مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند. جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند. «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید. شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد
  • ۹ کشور هسته‌ای جهان چند کلاهک دارند؟
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد