Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها-استان خوزستان یکی از استان‌های مهم و پر ظرفیتی است که با وجود اقدام توسعه ی مهم؛ همچنان با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند که موجب گلایه مردم می شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز ،استان خوزستان با داشتن نزدیک به 5 میلیون نفر جمعیت و منابع عظیم نقت و گاز و پتروشیمی و رودهای خروشان و زمین‌های حاصلخیز امروز با مسائل جدی فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 استان خوزستان با داشتن اقوام و زبان های مختلف نمادی از همزیستی و هم آوایی است که نداشتن راهبرد مناسب برای استفاده از این ظرفیت، باعث شده انتخابات، اعتراضات به محل رفتارهای قومی و قبیله‌ای منجر شود.

مقام معظم رهبری در سال 1375 در سفری که به استان داشتند مردم خوزستان را مردمی محب اهل بیت و آوردگاه دین مبین اسلام نامیده و هم‌تراز شهر جبل عامل قرار داده است. دین اسلام و تشیع را عامل اصلی وحدت اقوام و قبایل این استان معرفی کردند.  

پس از انقلاب و سپس جنگ خانمان سوز صدام علیه استان خوزستان، این استان از نظر فرهنگی و مهاجرت مردم اصیل این استان، نابودی تمامی زیرساختهای شهری و عمرانی به خاکستری تبدیل شد. استانی که پس از جنگ و در دوره سازندگی نیز هیچ گاه مثل سابق نشد. راهبرد توسعه محور و ساخت و ساز بدون پیوست اجتماعی سبب ساخت سدهای عظیم بر سر رودهای این استان شد. نداشتن تفکر آمایشی سبب شد برخلاف جریان طبیعی رودهای از رونق افتاده و جلگه با عطش ناک شوند.

برای بررسی ریشه مشکلات خوزستان و علت اینکه پس از انقلاب با وجود تاکید فراوان رهبری انقلاب توسعه پیدا نکرده است، میزگردی در دفتر خبرگزاری تسنیم برگزار شد. در این نشست سعید شاکریان استاد دانشگاه و فعال سیاسی خوزستان اظهار داشت: خوزستان قلب ایران است و در طول جنگ با تقدیم هزاران شهید از ایران مرزداری کرده و اجازه نداده آسیبی به کشور وارد شود.

تقدیر از حرکت شجاعانه طلاب سوسنگردی در جریان مطالبات مردمی خوزستان نامه محسن رضایی به سرلشکر سلامی| تشکر از پاسداران و بسیجیان برای خدمت‌رسانی به مردم خوزستان دولت در حق مردم خوزستان کوتاهی کرد/ باید به حقوق مردم احترام گزارد

این استاد دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: خوزستان قربانی توسعه بدون عدالت شده است. بسیاری از برنامه‌های توسعه ای در خوزستان بدون نگاه عدالت محور بوده و تبعیض امروز استان نتیجه این نگاه غلط دوران سازندگی است.

وی افزود: اینکه امروز مردم خوزستان در وضعیت اعتراض قرار دارند ، نباید تعجب کرد و گلایه ی داشت زیرا استانی با این همه منابع عظیم آبی، پذیرفته نیست با تنش آبی دست و پنجه نرم کند. مدیریت غلط در حوزه های مختلف خوزستان را از منابع خدادادی محروم کند.

شاکریان گفت: اینکه بیش از 12 سد بزرگ و برق آبی در خوزستان ساخته شده ولی حقآبه تالاب شادگان و هورالعظیم به درستی در آن دیده نشده، نشان از نقص در مدیریت است. برنامه توسعه درخوزستان هیچ گاه کلان و بومی نبوده است.

وی تاکید کرد: استانی که منابع عظیم نفتی دارد باید برای جوان بومی خود اشتغال زایی کند و اگر این مساله حل نشود، بحران های اجتماعی و فرهنگی رخ می دهد. جوانان غیور این استان علاوه بر بیکاری از تبعیض نیز رنج می برند.

مسئول سابق بسیج اساتید خوزستان گفت: مدیریت جهادی و انقلابی، داشتن برنامه جامع و کلان و همراهی دولت ها می تواند بحران‌های خوزستان را برای همیشه پایان دهد.

سید هدایت الله موسوی فعال سیاسی و اجتماعی بیان داشت: دولت ها در حق خوزستان جفا کردند و در دولت سازندگی سنگ بنای نادرستی برای توسعه خوزستان گذاشته شد و منابع آبی این استان به جای استفاده در طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری به سایر استان ها و برای فولاد انتقال داده شد.

وی ادامه داد: در دولت اصلاحات نیز متاسفانه مجدد به جای توسعه متوازن استان، شاهد غفلت بودیم و بسیاری از طرح های مهم در دولت اصلاحات متوقف شدند و  به جای توسعه زیرساخت ها، کشور با شعار توسعه سیاسی قفل شد.

موسوی ادامه داد: استان خوزستان امروز در حوزه مدیریت شهری، استانی و در بخش های آب و فاضلاب، تامین آب شرب و توسعه کشاورزی عقب ماندگی بسیاری دارد.

این فعال خوزستانی اظهار داشت: دولت روحانی یکی از ضعیف ترین دولت ها در توسعه و آبادانی خوزستان بوده است. ضعیف ترین تیم مدیریتی استان در دولت یازدهم ودوازدهم بر استان گمارده شدند که بسیاری از این نارضایتی های عمومی مردم خوزستان ناشی از عملکرد ضعیف این مدیران است.

وی افزود: در سال 98 و99 با سیل خانمان ساز که از سوی مسئولان مدیریت نشد روبرو بودیم  و البته هیچ گاه نتایج تحقیقات گروه ملی درباره علل سیل که از سوی رئیس جمهور منصوب شده بودند، مشخص نشد، با پدیده طغیان آب و فاضلاب هم در اهواز و برخی شهرها روبرو بودیم.

موسوی گفت: در آبگرفتگی سال 98 و 99 مقام معظم رهبری تاکیدات ویژه داشتند و اعتبارات مناسبی اختصاص دادند، ولی مسئولان استانی نتوانستند از این اعتبارات استفاده مناسب کنند و مدیریت آبفا خوزستان با عملکرد ضعیف خود، نارضایتی مردم را سبب شد.

وی گفت: در سیل 98 هم دوباره شاهد بودیم با وجود هشدارهای قبلی مسئولان امنیتی، بخش زیادی از زندگی مردم زیر سیل نابود شد که حضور جهادگران و بویژه سردار دلها این مشقت را برای مردم به حلاوت تبدیل کرد.

این فعال سیاسی در ادامه گفت: در بحران تنش کم آبی اخیر نیز همان طوری که رهبری معظم انقلاب فرمودند نباید به مردم گلایه ای داشت و این اعتراضات مردم به حق و مشروع است. مگر می شود در استانی با این همه رود، 702 روستای دچار تنش آبی باشد.

وی تاکید کرد: مطالبه مردم به حق و درست است و باید کمک کنیم در دولت سیزدهم این مشکلات با مدیریت صحیح در بخش آب برای همیشه حل شود.

موسوی ادامه داد: عملکرد برخی مسئولان، زمینه را برای حضور رسانه‌های معاندها و جریان‌های ضد انقلاب و تجزیه طلب فراهم می کند. مردم باید با هوشیاری اجازه ندهند مطالبه درست و قانونی آنها، از سوی ضدانقلاب مصادره و بر علیه منافع مردم تمام شود.

انتهای پیام/341/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان خوزستان مردم خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۹۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور و اراده مردم در سرنوشت کشور بزرگترین پدیده انقلاب اسلامی

مالک رحمتی با تاکید بر اینکه اعتقاد به خداوند متعال و تاکید بر خدا محوری، اعتماد به نقش مردم و تبعیت از ولایت فقیه سه رکن اصلی حضور مردم در انقلاب اسلامی است گفت: این موارد مهم باعث رشد و توسعه می‌شود و اگرکوتاهی در این موارداتفاق بیفتد حتما دچار خلل خواهیم شد.

وی با تاکید اینکه درهر بخشی از نظام مدیریتی با هر نسبت محتوایی نیازمند اتحاد و انسجام مدیریتی هستیم تا در استان برنامه‌ها به سر منزل مقصود برسد اظهار داشت: شما با برنامه ریزی‌ها می‌توانید به آرمان‌ها برسید و مردم کیفیت و کمیت این تلاش‌ها را ببینند.

وی تصریح کرد: دغدغه و مطالبه بنده چندین موضوع است، اساسا انقلاب اسلامی، امام راحل و شهدای ما بدنبال این بودند که کردم به سرنوشت خود حاکم باشند و اراده مردم در چارچوب انتخابات به همه شئونات کشور ساری وجاری شود.

استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: باید از این مهم صیانت کنیم و بهترین مسیر صیانت از آن عملکرد مدیران است که از بستر مردم سالاری دینی خارج می‌شوند و باید به این ملت خدمت کنند.

معاون امور عمرانی استاندارهم گفت: شورا‌ها نماد مردم سالاری دینی و تحقق اراده مردم در جهت مدیریت شهریاست و با امیدواری به سمت امید مردم و توسعه شهر‌ها در حال حرکت هستیم.

ذاکری  با بیان اینکه از شورا‌ها انتظار می‌رود در جهت اجرای قانون از شهرداران و دهیاران پیگیری کنند افزود: اگربخواهیم استانی توسعه یافته و رو به جلو داشته باشیم باید حرکت‌ها و فعالیت‌های ما بر بستر سامانه‌ها باشد تااز بسیاری از فساد‌های اداری کاسته شود.

 رییس شورای اسلامی استان هم گفت: انقلاب ما انقلابی مردمی بود که بعد از ان طبق فرمان امام راحل ایین نامه اجرایی شورا‌ها تهیه و تصویب گردید تا برای اداره امور شهر و روستا شورا‌ها تشکیل شوند که با هدف رفع تمامی مشکلات مردم و بررسی ان‌ها نارسایی‌ها در بخش‌های مختلف توسط شورا‌ها بررسی و راهکار ارایه شود.

دبیری افزود: شورا‌ها در این مدت سیر تکاملی را طی کرده و به بلوغ کافی رسیدند و مورد حمایت مردم قرار گرفتند، اما بایدانتظارات مردم را برطرف کنند و تلاش کنند برنامه ریزی لازم با کمترین خطا راانجام دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • حضور و اراده مردم در سرنوشت کشور بزرگترین پدیده انقلاب اسلامی
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • تمجید رئیسی از عملکرد دولت