Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@23:34:06 GMT

بدعت بحث برانگیز تلویزیون در گزارشگری

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۹۶۳۸

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق، ناهید کیانی باید در همان اولین مبارزه المپیکی‌اش به مصاف کیمیا علیزاده، ملی‌پوش سابق ایران می‌رفت. کیمیا، همان ورزشکاری بود که در بازی‌های المپیک ریو 2016 برای کاروان ایران تاریخ‌سازی کرد و موفق شد اولین مدال تاریخ زنان ایران در این بازی‌ها را به دست بیاورد؛ اما چندی بعد از المپیک کیمیا علیزاده به دلایل مختلف تصمیم به مهاجرت از ایران گرفت تا به آلمان سفر کند و پناهنده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در اولین کنفرانس خبری‌اش از این گفت که شرایط در ایران چندان برایش فراهم نبوده و به دلیل تمایل به داشتن زندگی بهتر تصمیم گرفته است به آلمان برود. مهاجرت کیمیا از ایران اما در بازه‌ای از زمان رخ داد که او فرصت زیادی برای فراهم‌کردن کارهای شهروندی‌اش نداشت و عنوان شد که شانسی برای رسیدن به المپیک 2020 ندارد؛ اما شیوع ویروس کرونا و به‌تعویق‌افتادن المپیک باعث شد کیمیا به مراحل انتخابی برسد ولی با کسب نتایج نه‌چندان درخور‌توجه، از این طریق هم نتوانست کسب سهمیه کند.

نهایتا اسم او در فهرست تیم پناهندگان المپیک گنجانده شد تا فرصت مبارزه در المپیک توکیو 2020 را زیر پرچم کمیته بین‌المللی المپیک به دست بیاورد.

درست از همان زمان به بعد بود که مشخص شد مسابقه ناهید کیانی، جانشین او در تیم ملی ایران، با کیمیا، در بازی‌های المپیک یک بازی معمولی نخواهد بود؛ مسابقه‌ای که از آن به‌عنوان جدال هم‌تیمی و خواهران دیروز یاد می‌شد، اهمیت زیادی در ایران پیدا کرد.

باوجود‌این برای تلویزیون ایران، این رقابت کمی قبل از ساعت 5:30 شکل گرفت؛ رقابتی که مشخصا در برنامه ویژه المپیک شبکه ‌3 با قصد و غرضی مشخص، برای زیرسؤال‌بردن کیمیا علیزاده تهیه و طراحی شده بود. تلویزیون به بهانه این دیدار، با پخش چند آیتم و البته صحبت‌های عجیب‌و‌غریب مجری و کارشناسان برنامه، در تلاش بود تا چهره‌ای زشت از کیمیا علیزاده، دختری که تنها مدال تاریخ المپیک را برای ایران گرفته، به تصویر بکشد.

‌تخریب کیمیا علیزاده در تلویزیون و پیش از رقابتش با ناهید کیانی در چهار مرحله شکل گرفت؛ با دو آیتم، صحبت‌های نه‌چندان کارشناسانه و البته یک گزارش جنجالی از بازی این دو هم‌تیمی قدیمی. در این برنامه ابتدا بیژن خراسانی که به‌عنوان گزارشگر حضور داشت، مقدمه‌چینی کرد و گفت که کمیته بین‌المللی المپیک دوستی «خاله‌خرسه» را رقم زده و جدول را به گونه‌ای سیاسی در این گروه ترسیم کرده تا ناهید کیانی به کیمیا علیزاده برخورد کند. او سپس با به‌سخره‌گرفتن عملکرد کیمیا علیزاده از این گفت که تا‌به‌حال هیچ بردی نداشته و به دلیل مسائل سیاسی به المپیک راه داده شده است. خراسانی از طرف مردم هم صحبت کرد و گفت مردم ما آگاه هستند و این اتفاقات رقم خورده را به‌خوبی درک می‌کنند. نهایتا هم از این گفت که شرایط ذهنی و جسمی ناهید کیانی بهتر از کیمیا علیزاده است.

بعد از این صحبت‌ها نوبت به پخش نخستین آیتم رسید که به رشد ورزش زنان ایران بعد از انقلاب پرداخت. در این برنامه به افتخارات زنان ورزشکار ایرانی اشاره شد و اولین مدال‌های به‌دست‌آمده در سطوح مختلف مورد بررسی قرار گرفت ولی نکته عجیب اینکه وقتی نوبت به المپیک ریو رسید اسم کیمیا علیزاده سانسور شد و فقط به گفتن این جمله بسنده شد که طلسم کسب مدال در المپیک برای زنان ورزشکار ایران به دست ورزش تکواندو(!) شکسته شد.

از این زمان به بعد تخریب کیمیا علیزاده در تلویزیون شتاب بیشتری گرفت؛ بهزاد کاویانی که به جمع مجری و گزارشگر برنامه اضافه شده بود، ابتدا با اشاره به مدال طلایی که جواد فروغی در تیراندازی گرفت، کنایه‌ای تند به کیمیا علیزاده زد. «وقتی آقای فروغی مدال گرفت در آن لحظه به این فکر کردم که چقدر این آدم را خدا دوست دارد که زیر پرچم کشور بزرگی مثل ایران، با این مردم دوست‌داشتنی، توانسته چنین افتخاری را کسب کند و مردم هم به او افتخار می‌کنند». این صحبت‌ها مقدمه‌ای بود بر تخریب بیشتر کیمیا علیزاده. «البته بعضی‌ها هم نه‌تنها این لیاقت را ندارند بلکه این فرصت را هم از دست می‌دهند تا حداقل بتوانند در محیطی تنفس کنند که این ورزشکاران [جواد فروغی] اطرافشان هستند و بتوانند زندگی‌شان را در کنار هم‌وطنان خودشان بگذرانند».

بخش سومی که شبکه سه سیما برای تخریب چهره کیمیا علیزاده در نظر گرفته بود، به آیتمی جدید برمی‌گشت که در آن اشاره‌ای به مهاجرت این ورزشکار شده بود. دراین آیتم که تصویر مبارزات قبلی کیمیا پخش شد، مهاجرت او تأسف‌بار و آغشته با رنگ و لعاب ناسپاسی قلمداد شد. در ادامه هم به این مورد اشاره شد که حرکت کیمیا علیزاده و هر ورزشکار دیگری که به نوعی روبه‌روی کشورش قرار می‌گیرد، عملی زشت است. در بخشی از این آیتم هم این‌طور عنوان شد که «حالا مردم از کیمیا علیزاده رویگردان شده و دیگر ارزشی برای مدال او هم قائل نیستند. بی‌توجهی کشور مقصد علیزاده و بهره‌برداری از او که در این نوع از ماجراها رخ می‌دهد، قابل پیش‌بینی بود. حضور در تیم پناهندگان خود گویای وضعیت فعلی کیمیا علیزاده است». بهزاد کاویانی هم بعد از این آیتم و پیش از شروع بازی تلاش کرد کیمیا را مقابل مردم قرار دهد. او گفت: «کیمیا علیزاده با پول و خرج مردم کشورمان، پول افرادی که به‌سختی زندگی می‌کنند و مشکلات فراوانی به‌خصوص در چند سال اخیر دارند، به مقام قهرمانی رسیده است. حالا چنین ورزشکاری می‌رود و آلت دست افراد بیگانه می‌شود و سیاسی‌کاری دامنش را می‌گیرد و متأسفانه به جایی می‌رسد که بزرگ‌ترین اتفاق بد یعنی کشور نداشتن برایش رخ می‌دهد و به ملیت خودش پشت کرده است».

نهایتا نوبت به پخش بازی کیمیا علیزده و ناهید کیانی رسید که اینجا هم یک‌بار دیگر اتفاقات عجیب‌و‌غریبی رخ داد؛ فارغ از اینکه گزارش این بازی بسیار ضعیف بود، خراسانی تلاش کرد با نادیده‌گرفتن کیمیا علیزاده تا جای ممکن از او اسمی نبرد و حتی امتیازاتی را هم که مقابل ناهید کیانی به دست آورد، گزارش نکرد. گزارشگر زمانی که کیمیا از ناهید پیش افتاد، این امتیازات را برنامه‌ریزی قبلی و اشتباهات داوری توصیف کرد و از این گفت که به داوران دستور داده‌اند بازی را برای کیمیا علیزاده دربیاورند!

بعد از اتمام بازی که با برتری 18 بر 9 کیمیا علیزاده همراه شد هم تصاویر خیلی سریع قطع شد تا درآغوش‌گرفتن مهرو کمرانی و بغل‌کردن ناهید کیانی توسط کیمیا علیزاده به تصویر کشیده نشود.

کیمیا بعد از عبور از سد ناهید کیانی، تکواندوکای خوش‌آتیه و فنی ایران، تا نیمه‌نهایی بازی‌های المپیک پیش رفت و در این مسیر جید جونز، قهرمان دو دوره المپیک را هم از پیش برداشت. کیمیا که با سه رنگ پرچم ایران اسم خود را روی کمربندش حک کرده بود، در نیمه‌نهایی برابر رقیبی از روس شکست خورد تا مدال طلا، درست مثل چهار سال پیش از دستش سُر بخورد؛ اما در ایران مجری تلویزیون به گفتن این جمله بسنده کرد که مبارزه زیر پرچم ایران لیاقت می‌خواهد که بعضی‌ها این لیاقت را ندارند.

پربیننده ترین لحظه باخت نماینده ایران به کیمیا علیزاده + فیلم پیروزی پینگ پونگ باز یک دست در المپیک + عکس مراسم اهدای مدال طلا المپیک جواد فروغی + فیلم فروغی، اولین طلایی ایران در توکیو + عکس اهانت کاپیتان تیم ملی والیبال لهستان به تیم ایران!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: المپیک 2020 کیمیا علیزاده ناهید کیانی بازی ها صحبت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۹۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است

سعید مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد اینکه نتایج ملی‌پوشان تیراندازی ایران در میادین مختلف بین‌المللی به خصوص مسابقات انتخابی المپیک رضایت‌بخش نبوده، اظهار کرد: نتایج خوبی کسب نمی‌شود، در حالی که می‌توانیم جایگاه بالاتری داشته باشیم. در تفنگ و تپانچه دور از انتظار بوده‌ایم. تنها کسی که نتایج خوب را ادامه می‌دهد هانیه رستمیان است. دیگر ملی‌پوشان تیراندازی با روز‌های خوب خود فاصله دارند. روند رو به رشد کاملاً پاره شده و با آن جایگاهی که می‌توانیم باشیم فاصله محسوسی پیدا کرده‌ایم. سهمیه‌های المپیک کاهش پیدا کرده و دوره قبل ۶ سهمیه داشتیم، این دوره ۴ سهمیه گرفته‌ایم، مدال‌هایی که به دست می‌آوریم از دست می‌رود و نتایج خوب قبل تکرار نمی‌شود.  

پافشاری منجر به کسب سهمیه شد

وی درباره اینکه دلیل افت ملی‌پوشان تیراندازی چیست، عنوان کرد: همه چیز دسن به دست هم می‌دهد. مدیریت، کارایی ورزشکار، نقش مربی، تجهیزات و ... تأثیر دارند. با روی کار آمدن رئیس جدید فدراسیون قرار شد تا تجهیزات کاملاً تأمین شود. تغییری در مربیان و ورزشکار ایجاد نشد و البته نفرات جدیدی اضافه شدند. در ماده تفنگ با توجهی که به بخش بانوان شده، دو ملی‌پوش جدید اضافه شده و فاطمه امینی و شرمینه چهل‌امیرانی توانستند سهمیه المپیک بگیرند. در ماده اهداف پروازی هم در دوره قبل توجه شد و نوجوانانی وارد مسابقات لیگ شدند که نتیجه آن کسب سهمیه المپیک توسط محمد بیرانوند شد. همان زمان خیلی از باشگاه‌ها با آمدن نوجوانان مخالفت کردند، اما پافشاری فدراسیون باعث شد تا نتیجه آن را در این دوره انتخابی المپیک ببینیم.  

دلایل افت فروغی قابل بررسی است

رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی تیراندازی در مورد اینکه دلایل افت جواد فروغی چه بود که او در المپیک قبلی مدال طلا گرفت، اما این دوره سهمیه هم نگرفت، تصریح کرد: افت فروغی بلافاصله بعد از المپیک توکیو شروع نشد، چون او توانست در تپانچه میکس مدال طلای مسابقات لهستان را کسب کند. بعد از آن رقابت‌ها بود که مربی فروغی تغییر کرد و توجه لازم به او نشد. برخورد با ورزشکاری که در المپیک طلا گرفته با دیگر ورزشکاران فرق می‌کند. ممکن است مقداری بعد از طلای المپیک افت ایجاد شود، اما ورزشکار دوباره می‌تواند اوج بگیرد. فروغی پیش از المپیک توکیو در جام‌های جهانی برزیل و هندوستان دو مدال طلا گرفته بود، در المپیک طلا گرفت و در لهستان هم به طلای میکس رسید. دلایل افت فروغی قابل بررسی است و می‌توان دوباره او را بازگرداند ولی لازمه آن توجه فدراسیون وقت است.

مرادی درباره اینکه از میان محمد بیرانوند، هانیه رستمیان، فاطمه امینی و شرمینه چهل‌امیرانی می‌توان به کسب مدال در المپیک پاریس امیدوار بود، خاطرنشان کرد: با این روندی که ورزش تیراندازی در میان ملی‌پوشان پیش رفته بعید می‌دانم شانسی برای کسب مدال در المپیک پاریس داشته باشیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پورسلمان: بهترین مربی شمشیربازی جهان با تیم سابر کار می‌کند/ تدارک لازم را برای کسب مدال المپیک دیده‌ایم
  • شانس بالای ایران برای تصاحب مدال‌های طلای آمریکا و ژاپن
  • کرواسی انتخاب لوپز برای کسب پنجمین طلای المپیک
  • امین میرزازاده با طلای دوم، دهمین طلای لوپز را نقره می‌کند
  • دبیر درباره المپیک: یک طلا بگیریم هنر کردیم!
  • وحدانی: هزینه هنگفتی کردیم تا شمشیربازی مدال المپیک بگیرد/ نتایج بدی در سئول نگرفتیم
  • سپهرزاد: کسب سهمیه ارزنده و انتظار مدال از دوومیدانی کاران در المپیک نامتناسب است
  • رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • به دنبال طلای بازی‌های آسیایی هستم/ رکورد ایران را جا به جا کردم
  • ریس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است