Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-نبود صنایع تبدیلی و عدم خرید تضمینی محصولات باغداران و کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد سبب شده تا همه ساله در فصل برداشت شاهد ورق زدن دفتر خاطرات غم انگیز این قشر باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ظرفیت‌های بسیار در زمینه کشاورزی به ویژه در بخش محصولات باغی می‌باشد، متأسفانه نبود سردخانه‌های مجهز، صنایع تبدیلی پیشرفته، میدان میوه و تره‌بار در این استان باعث شده تا حاصل زحمت کشاورزان بیش از آنکه به جیب کشاورز برود، جیب دلالان بازار را پر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه‌اندازی صنایع تبدیلی و دیگر زیرساخت‌های لازم در استان کهگیلویه و بویراحمد که می‌تواند کمک شایانی به اشتغال و اقتصاد این استان کند، مستلزم ارائه تسهیلات بانکی مناسب به افراد متقاضی می‌باشد.

بی‌شک اگر دولت‌ها در بخش کشاورزی حمایت لازم را انجام دهند، در مناطق روستایی شاهد توسعه، اشتغال و حتی جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها خواهیم بود که البته وضعیت فعلی و بی توجهی به کشاورزان و باغداران بغرنج گزارش داده می‌شود.

علی محمد مصلحی از باغداران کاکان بویراحمد میب‌گوید: همه ساله به دلیل نبود صنایع تبدیلی بخش زیادی از محوصل تولیدی در زیر درختان نابود می‌شوند و باغداران متضرر را کسی پاسخگو نیست.

رضا محمدی از باغداران شهرستان مارگون نیز از فروش محصول سیب، هلو و آلوزرد خود به کمترین ثقیمت ممکن به دلالان ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: واقعیت امر دسترج یک سال زحمت باغداران به جیب دلالان می‌رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از تولید سالانه 120 هزار تن سیب درختی در این استان از نوع زرد و قرمز خبر داد و گفت: این میزان محصول از 5 هزار و 30 هکتار باغ در نقاط مختلف این استان از جمله دو شهرستان بویراحمد و دنا برداشت می‌شود.

 الیاس تاج‌الدینی سطح باغات سیب این استان را 6 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان 5 هزار و 30 هکتار ثمری و 970 هکتار غیر بارور بوده که در سال‌های آینده به مرحله ثمر می‌رسند.

خراسان‌شمالی درگیر شدید‌ترین خشکسالی 50 سال اخیر/ 90 درصد منابع آبی صرف کشاورزی می‌شودعضو کمیسیون کشاورزی: ذبح دام‌های مولد آینده بخش دامپروری را به چالش می‌کشداستان فارس ظرفیت زیادی برای صادرات محصولات کشاورزی به صربستان دارد

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: باتوجه به اینکه حدود 130 هزار تن تولید سیب در استان داریم و سایر محصولات از جمله هلو، مرکبات( لیمو، پرتقال ) و... در استان تولید می‌شود، باید صنایع تبدیلی مرتبط در استان ایجاد شود.

سید حشمت‌الله صمیمی‌دوست افزود: تسهیلات اشتغال‌زایی روستایی و عشایری از پایان سال 96 در استان جذب شد و قریب 330 میلیارد تومان به طرح‌ها و واحدهای اشتغال‌زا در مناطق روستایی و عشایری اختصاص یافت.

صمیمی‌دوست گفت: هدف ما این بوده که صنایع مرتبط با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان از جمله واحدهایی که اقدام به تولید میوه خشک می‌کنند، مورد حمایت قرار گیرد.

وی، بیان کرد: باتوجه به اینکه تولید چیپس میوه در بازارهای صادراتی مشتریان خوبی دارد و به راحتی می‌توان صادرات انجام داد و ارزش افزوده‌ای برای تولید کنندگان دارد و همچنین موجب ایجاد اشتغال می‌شود در همین خصوص تعدادی از سرمایه گذاران واحدهایی که به تسهیلات نیاز داشتند را مورد حمایت قرار دادیم.

وی با اشاره به مشکلات واحدهای تولید چیپس میوه، بیان کرد:  بحث سرمایه در گردش یکی از مشکلات این واحد بود، که بانک عامل اعلام آمادگی کرد که نسبت به تامین سرمایه در گردش به مبلغ 30 میلیارد ریال برای این واحد همکاری کند و همچنین بحث صدور مجوزها از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوده که در این بازدید دانشگاه علوم پزشکی موظف شد که همکاری لازم را انجام دهد.

انتهای پیام/541/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد صنایع تبدیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۱۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی، علاوه‌بر بازدید از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی IRAN EXPO ۲۰۲۴، گفت: مشارکت بین مراکز تحقیقاتی این نهاد و بخش خصوصی نمونه‌ای از تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم است.

مسلمی نائینی بیان کرد: این محصولات بعضا در دنیا به عنوان محصولاتی محسوب می‌شوند که برای اولین بار تولید شده و نیازمند این هستند تا در جایی عرضه شوند.

وی افزود: یکی از روش‌های عرضه محصولات تولیدی در بازار برگزاری اینگونه نمایشگاه‌ها است که نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی IRAN EXPO ۲۰۲۴ تاکنون موفق بوده و مهمانان خارجی بسیاری دعوت شده‌اند و از محصولات تولیدکنندگان ایرانی بازدید می‌کنند.

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه این نهاد از ابتدای تشکیل به عنوان نهادی پیشران در حوزه علم و فناوری مطرح شده است، اضافه کرد: محققان و متخصصان جهاددانشگاهی محصولات دانش بنیان متعددی تولید کرده‌اند که در غرفه این نهاد در این نمایشگاه عرضه شده است.

مسلمی نائینی به نام گذاری سال جاری با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره و عنوان کرد: یکی از نمونه‌های واقعی تحقق این شعار مشارکت بین مراکز تحقیقاتی مانند پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و شرکت خصوصی بوده که تبدیل به شرکت وینافارما شده و نمونه واقعی از شعار جهش تولید با مشارکت مردم را تداعی می‌کند.

وی در پایان اضافه کرد: ان‌شاءالله تولیدات علمی و دانش فنی که در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ایجاد شده، تا مرز تولید پیش رفته و به مرحله تولید انبوه محصول برسند.

ارائه ۱۵ طرح حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

سیدضیاء نصرتی مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی نیز در حاشیه بازدید رئیس جهاددانشگاهی از این نمایشگاه، گفت: نمایشگاه اکسپو بزرگترین فرصت صادراتی برای کشور ما و سایر کشور‌هایی است که این نمایشگاه در آنجا برگزار می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با طرح‌های منتخب خود در این نمایشگاه شرکت کرد که بر این اساس ۱۵ طرح از واحد‌های مختلفی که در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت می‌کنند، در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی یادآور شد: پژوهشکده گیاهان دارویی، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی، پژوهشگاه‌های ابن سینا و رویان و سایر همکارانی که در این حوزه زحمت می‌کشند طرح‌های خود را در این غرفه ارائه کرده‌اند.

نصرتی با تأکید بر اینکه خوشبختانه غرفه جهاددانشگاهی بنا به طبیعت و ذات کار‌های پژوهشی این نهاد که کاربردی و محصول محور است بسیار خوب مورد استقبال قرار گرفت، افزود: به عنوان مثال طرح تولید جنین گوساله‌های ممتاز که توسط پژوهشگاه ابن سینا ارائه شده بسیار مورد استقبال هیئت‌های خارجی بازدید کننده در این نمایشگاه قرار گرفت و پیشرفت‌های خوبی در بحث عقد قرارداد با  شرکت‌های خارجی داشتیم.

وی یادآور شد: علاوه بر بازدید هیئت خارجی از غرفه جهاددانشگاهی، قرار بعدی‌مان با آنها این شد که از مجموعه‌های جهاددانشگاهی بازدید کنند و از نزدیک با ظرفیت‌های مختلف حوزه کشاورزی و منابع طبیعی این نهاد آشنا شوند تا بتوانیم وارد مرحله عقد قرارداد و همکاری بین المللی در طرح‌های منتخبمان بشویم.

همچنین در بازدید رئیس جهاددانشگاهی از غرفه شرکت وینافارما، در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» قرارداد انتقال دانش فنی چهار داروی ترک اعتیاد، کمک به کاهش و درمان آلزایمر، درمان کبد چرب و داروی لاغری و چربی‌سوز از پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی به این شرکت خصوصی که سهامدار آن صندوق پژوهش فناوری البرز و جهاددانشگاهی هستند، به امضاء رسید.

 توسعه ارتباطات جهاددانشگاهی در حوزه بین الملل با ارائه محصولات فناورانه و دانش بنیان صادراتی واحد‌های سازمانی جهاددانشگاهی از مهمترین مولفه‌های حضوراین نهاد علمی در نمایشگاه IRAN EXPO ۲۰۲۴ است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، این نمایشگاه از ۸ اردیبهشت آغاز شده است و تا ۱۲ این ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران ادامه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت