Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «مسعود فیاضی» روز دوشنبه در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری درباره طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی گفت: این طرح بر اساس تجربه‌های کشورهای مختلف توسط افراد کارشناس و  متخصص طراحی شده است که ابتدا به عنوان طرح صیانت از فضای مجازی اعلام وصول شد اما از آبان‌ماه سال گذشته تغییرات عمده ای به آن داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس دلیل ورود مجلس به این موضوع را عدم ارائه لایحه توسط دولت در حوزه فضای مجازی عنوان کرد و گفت:  در سال ۱۳۸۸ قانونی در فضای مجازی به تصویب رسید که آخرین قانون در این حوزه است و در این سالها بی قانونی در فضای مجازی سبب ایجاد خلاء در فضای مجازی شده است تا امنیت شغلی و حقوق کاربران در این فضا دچار مخاطره شود.

وی با اشاره به پلتفرم‌های خارجی نیز اظهار داشت: کشور در حوزه IT  تحریم است که سبب شده تعهدی از سوی پلتفرم‌های خارجی صورت نگیرد و اگر پلتفرم‌های خارجی خدمات خود را قطع کنند نیز هیچ کاری از دست ما بر نمی‌آید.

معاون مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه در حکمرانی فضای مجازی دو رویکرد وجود دارد، گفت: یکی رویکرد زیرساختی است که فیلترینگ به آن باز می‌گردد و رویکرد دوم خدمات ابزاری است که سبب تنظیم‌گری می شود و بیشتر کشورها از موضوع فیلترینگ عبور کرده و به تنظیم‌گری رسیدند.

فیاضی با تاکید بر اینکه هدف این طرح تنظیم‌گری است گفت: این طرح به فیلترینگ تمرکز ندارد و ضوابطی را برای فعالیت پلتفرم‌های داخلی و خارجی پیش‌بینی کردیم و  پلتفرم‌هایی که بخواهند فعالیت خود را آغاز کنند باید در چارچوب این ضوابط حرکت کنند.

وی درباره پلتفرم هایی نظیر تلگرام یا اینستاگرام گفت: دراین طرح باید این پلتفرم‌ها ضوابط تعیین شده را بپذیرند که حتی ممکن است سبب رفع فیلتر تلگرام و یا توییتر شود. اگر نپذیرفتند نیز تا زمانی که یک پلتفرم جایگزین برای آن تعیین نشود مسدود نخواهند شد و به دولت هم برای جایگزینی اپلیکیشن جایگزین فرصت داده می‌شود تا حریم خصوصی و حقوق کاربران حفظ شود.

معاون مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این طرح برای کاربران جرم انگاری نشده و فقط برای افراد حقیقی یا حقوقی که اطلاعات شخصی مردم را منتشر کنند جرم انگاری شده است. همچنین در این طرح به دنبال ایجاد فرصت رقابت بین پلت‌فرم‌های داخلی با خارجی هستیم.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی توییتر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم تلگرام دولت اینستاگرام

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی توییتر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی توییتر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم تلگرام دولت اینستاگرام مرکز پژوهش های مجلس مجلس شورای اسلامی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۲۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، با حضور وزرای دادگستری و ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون حقوقی و برخی دیگر از معاونان رئیس جمهور و اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی دولت و با مشارکت رئیس مرکز ملی فضای مجازی و همچنین با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی و برگزاری ٨ جلسه سه ساعته در ایام تعطیلات رسمی، لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» به تصویب این کمیسیون رسید.

این لایحه یکی اقدام‌های مهم برای حفاظت از حقوق مردم در فضای مجازی و افزایش اعتماد به سکوهای بومی است.

لازم به ذکر است این لایحه بعد از تصویب در هیأت دولت برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شود.

کد خبر 6096486 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) سکانسی از قسمت جدید افعی تهران در فضای مجازی وایرال شد
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • یکی از قابلیت‌های اسپاتیفای بی‌سروصدا پولی شد
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند
  • زبان طنز نیشدار است
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • چگونه تیک‌تاک از یک اپلیکیشن محبوب به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شد؟