Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@04:16:29 GMT

شگردهای رسانه‌ای در علوم شناختی| تکنیک سوم: صبرِ بی ‌حاصل

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۳۲۳۳۳

شگردهای رسانه‌ای در علوم شناختی| تکنیک سوم: صبرِ بی ‌حاصل

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس- گروه رسانه: تفکر و تعقل که یکی از عناصر کلیدی تصمیم‌گیری است در ذهن و مغز انسان صورت می گیرد و رسانه‌ها بویژه رسانه های فارسی زبان بیگانه تلاش می ‌کنند براساس اهدافی که دارند در این فرایند دخالت کنند. ایجاد، تغییر یا تقویت باورها، از کارکردهای رسانه ها در همراه سازی مخاطبان بشمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

**چگونه تصمیم درست بگیریم؟

همه ما در زندگی روزانه دائما در حال تصمیم‌گیری هستیم، روزانه ممکن است ده ‌ها تصمیم را در حوزه فردی و جمعی بگیریم که به تناسب جایگاه و مسوولیتی که داریم اثرات خرد و کلانی به همراه داشته باشد. هر اندازه که این تصمیمات دقیق تر و صحیح تر باشد، مسیر رو به جلوی حرکتی ما هوشمندانه تر پیموده خواهد شد، برعکس این موضوع هم کاملا محتمل است، بارها دیده‌ایم که تصمیم‌ های غلط چه خسارت ها و زیان‌هایی در جامعه و کشور به همراه داشته است. در ریشه یابی بسیاری از معضلات و مشکلاتی که در سطح با آن مواجهیم، به تصمیمات غلط فردی یا سازمانی می رسیم، بنابراین باور داریم جامعه ای به پیشرفت می رسد که اعضاء آن جامعه بتوانند تصمیمات صحیحی اتخاذ کنند.

در این میان یکی از کارکردهایی که رسانه ها عهده دار هستند بالابردن سطح تصمیم گیری افراد جامعه و کیفیت بخشیدن به آن است. علوم شناختی اینجاست که باید به کمک رسانه بیاید، علوم شناختی کارکردهای مغز را توضیح می دهد و به فعالان عرصه رسانه کمک می کند تا با شناخت ذهن مخاطبان، اثرگذاری بیشتری داشته باشند.

 

**علوم شناختی چگونه به کمک ما می آید؟

بنابراین مخاطب شناسی یکی از مهمترین مسائلی است که با کمک علوم شناختی در رسانه مورد استفاده قرار می گیرد. در کنار اثرگذاری و مخاطب‌ شناسی، موضوع اثرسنجی هم از مواردی است که با کمک علوم شناختی قابل تحقق است. پس اغلب رسانه ها و به تبع آن بیگانگان سعی دارند با استفاده از شگردها و تکنیک های متفاوت رسانه ای در حوزه علوم شناختی، به این مهم دست یابند.

**صبر استراتژیک چیست؟

علیرضا داودی کارشناس‌ ارشد رسانه و علوم شناختی در این باره، ضمن تشریح کارکرد رسانه‌ های فارسی زبان بیگانه درخصوص تکنیک ”صبرِ بی ‌حاصل“ گفت: اصطلاحاً در ایران راجع به برخی از موضوعات و مفاهیم از ”صبر استراتژیک“ استفاده می‌ کنیم، به این معنا که مردم اگر شما صبر کنید، کاستی ‌ها، ناکارآمدی ‌ها و بی‌تدبیری ‌ها را در دولت کنونی، می‌توانید با انتخابات، برطرف کنید.

داودی افزود: در این میان اما رسانه های بیگانه با استفاده از این شگرد در قالب تولید محتواهای متفاوت، القا می‌ کنند که مردم، اساساً صبرتان فایده ندارد، گردونه همین گردونه است و فضا هم همین فضاست.

این کارشناس رسانه و علوم شناختی در تشریح کارکرد شگرد صبر بی حاصل گفت: بنابراین این رسانه ‌ها به مخاطبان خود می ‌گویند چون صبر کردن حاصلی ندارد، پس به وضع موجود و عملکردها، اعتراض کنید.

 

**تحریف، تبلیغ و خط دهی تکنیک های جدید

داودی گفت: این رسانه ‌ها در ادامه تحریف، تبلیغ و خط ‌دهی خود با استفاده از این تکنیک، می گویند امروز اعتراض کنید بهتر از فرداست، برای اینکه صبر امروزتان تا فردا عملاً فایده‌ای ندارد، چرا که این همه صبر کردید،  چه شده است که حالا بخواهد بشود.

کارشناس ارشد رسانه ادامه داد: بنابراین رسانه‌ های بیگانه یک قاعده را میان مخاطبان خود ایجاد می‌کنند و آن هم این است که در صبری که شما دارید به خیلی از موضوعات برای تغییر وضع موجود، هیچ حاصلی ندارد، پس باید اعتراض میدانی کنید یا سکوت کنید.

وی با بیان اینکه این بخش صبر بی حاصل، ارتباط نزدیک با بحث سکوت گرم سکوت سرد دارد، تاکید کرد رسانه ها مخاطب را به این نقطه می رسانند که شما صبرتان بی ‌حاصل هست پس به عنوان نمونه در انتخابات شرکت نکنید، صبر کردن برای یک دولت دیگر عملاً فایده‌ای ندارد.

این کارشناس رسانه و علوم شناختی افزود: درپی این شگرد رسانه‌ ها، مخاطب به این نتیجه می‌ رسد که اساساً دیگر صبر فایده ندارد، وقتی مخاطب به این نقطه برسد که صبر فایده ندارد در درون خودش به قلیان می افتد، وقتی افکار عمومی در درون خودش به قلیان افتاد بدون محاسبه، نخستین اتفاقی که می‌ افتد این است که مهندسی و آینده‌نگری را از دست می دهد و نسبت به وضع موجود برای برون رفت از آن، دیگر فکر و مبنای قابل تأمل و منطقی ندارد.

 

 

**کارکرد چرخش نخبگان چیست؟

وی تاکید کرد بنابراین صبرِ حاصل، بشدت می‌ تواند به واسطه استفاده از سکوت گرم و سکوت سرد، جامعه را نسبت به بروز واکنش ‌ها مقابل پدیده‌هایی که اتفاق می‌ افتد احساسی کند.

این کارشناس رسانه و علوم شناختی با بیان اینکه یکی از اساسی ‌ترین خدماتی که دموکراسی به زندگی بشر داده است چرخش نخبگان است، بدین معنا که هر انتخابات فرصتی است برای مردم تا با تغییر نمایندگان خود شیوه دولت ‌داری را هم تغییر دهند بدون آنکه نیاز به خشونت و اعتراض باشد تصریح کرد اما رسانه های بیگانه تلاش دارند این خاصیت مردم سالاری دینی ما را از ما بگیرند.

او افزود: با این شگرد رسانه ‌های بیگانه بگونه‌ای القا می ‌کنند که صبر منطقی را که می‌تواند با رای دادن موجب بهبود اوضاع شود از بین ببرند، با استفاده از تعابیری از قبیل همه اینها مثل هم هستند، اوضاع بهتر نخواهد شد و یا اینکه همه نامزدها مثل هم هستند.

داودی تاکید کرد شگرد صبرِ بی ‌حاصل در رسانه‌ های بیگانه نمی ‌خواهد فقط مخاطب را به فردی خنثی تبدیل کند بلکه او را برای اعتراض می‌ خواهد.

شگردهای رسانه ‌های بیگانه برای تغییر ذهن مخاطب فارسی زبان هر روز بیشتر می ‌شود، شناخت و درک این جنگ شناختی قسمتی از سواد رسانه‌ای مورد نیاز امروز ایران‌مان است.

مجموعه برنامه کوتاه ”روایت رنگ‌ها“  روایتی از تکنیک ‌های جنگ شناختی است که در شبکه رادیوییِ رادیو گفت و گو تولید و پخش می شود.

تکنیک ‌های رسانه‌ ای در دنیای امروز وارد فضای علوم شناختی شده است از این رو رادیو گفت و گو مجموعه برنامه‌ای 90 قسمتی برای آشنایی مخاطبان با این تکنیک‌ ها را تدارک دیده است.

”روایت رنگ‌ها“ نام این مجموعه برنامه‌ی تخصصی در حوزه علوم شناختی با محوریت شگردهای رسانه‌ای در انحراف افکار عمومی است که ماموریت این شبکه، در جریان ‌سازی موثر بر نخبگان و کنشگران جامعه ایرانی را محقق کرده است.

این مجموعه برنامه که در قالب ساختارهای نوین طراحی و تولید شده، در هر قسمت و در گفت و گو با دکتر علیرضا داودی کارشناس مسائل رسانه و متخصص علوم شناختی، با رویکردی تخصصی و تحلیلی و با مصداق‌های عینی به افشای تکنیک‌ های رسانه‌ های بیگانه و معاند در جهت تخریب ذهن مرم ایران می پردازد.

روایت رنگ‌ها هر روز ساعت 11:55 دقیقه از رادیو گفت و گو موج اف ام ردیف 103.5 مگاهرتز تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صبر مغز انسان زبان تکنیک رسانه و علوم شناختی مجموعه برنامه رسانه ها رسانه ای گفت و گو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۲۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند

یکی از فرماندهان حشد الشعبی عراق با تاکید بر لزوم اخراج نیروهای بیگانه از خاک این کشور گفت: «تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند.»

به گزارش ایسنا، ابو زین‌العابدین، فرمانده تیپ ۲۸ حشد الشعبی تاکید کرد که «تهدیدهای آمریکا حباب رسانه‌ای بیش نیست و از دولت می‌خواهیم که به روند بیرون کردن تمام نیروهای خارجی از کشور سرعت بخشد.»

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری المعلومه خاطرنشان کرد: «تهدیدهای آمریکا و دیگران مقاومت و مجاهدان عراقی را نمی‌ترساند و حرف آخر ما اخراج نیروهای بیگانه از کشور است.»

ابو زین‌العابدین افزود: «ما به قدرت دولت در اخراج کامل نیروهای بیگانه از خاک عراق اطمینان داریم و هدف آمریکا از تهدید این است که عراق امتیازات بیشتری برای تضمین بقای نیروهای این کشور بدهد.»

این فرمانده عراقی تاکید کرد: «تهدیدهای آمریکایی و غربی جدید نیستند، اما مجاهدین عراقی حرف آخر را می‌زنند. ما به قدرت دولت عراق در اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای بیگانه و در راس آن‌ها نیروهای آمریکایی ایمان داریم.»

پارلمان عراق در سال ۲۰۲۰ مصوبه‌ای را برای خروج نیروهای خارجی از عراق به‌ویژه نیروهای آمریکایی بعد از جنایت ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی عراق در حمله آمریکا به فرودگاه بغداد تصویب کرد.

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق اخیرا سفری به واشنگتن داشت. رعد التمیمی، از رهبران چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در این باره گفت: «محور سفر محمد شیاع السودانی به واشنگتن شامل سه پرونده مهم و اصلی است که مهم‌ترین آن خروج نیروهای آمریکایی از عراق است و توافق ملی در قبال این پرونده وجود دارد.»

التمیمی پیش‌بینی کرد اجرای دستورکار اخراج نیروهای آمریکایی از عراق بعد از اواسط سال ۲۰۲۴ آغاز شود.

وی در مصاحبه با المعلومه گفت: «نیروهای آمریکایی حاکمیت ملی عراق را نقض و از کشتار جمعی ساکنان غزه حمایت کردند. آن‌ها تمام امکانات خود را برای حمایت از رژیم اشغالگر صهیونیستی به کار گرفته‌اند. واشنگتن خطر مخالفت با خروج خود و پیامدهای داخلی و خارجی آن را درک می‌کند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از کوره‌های آتشین تا نوک تیز؛ مدادها چگونه ساخته می‌شوند؟
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • تساوی بی‌حاصل استقلال خوزستان و ملوان در اهواز
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • «بیگانه» در آنتن شبکه ۳ دیده ‌می‌شود