Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی به روز‌های پایانی دولت دوازدهم و روی کار آمدن دولت جدیدنزدیک می‌شویم که گمانه‌زنی‌ها درباره وزارتخانه‌های متعدد درجریان است. یکی از این وزارتخانه‌ها هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در حالی به روز‌های پایانی دولت دوازدهم و روی کار آمدن دولت جدید نزدیک می‌شویم که گمانه‌زنی‌ها درباره وزارتخانه‌های متعدد درجریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این وزارتخانه‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

تاکنون نام‌های زیادی برای صدارت در این وزارتخانه شنیده شده است. پیگیری‌های خبرنگار مهر حاکی از این است که گزینه‌های متعددی در دستور تیم پنج نفره ارزیاب این وزارتخانه قرار گرفته است و در دو سطح به نتایجی رسیده است. تیم پنج نفره گزینه‌های وزارت ارشاد را ارزیابی کرده است از خبرگان حوزه فرهنگ و مدیران فرهنگی کشور هستند.

در سطح اول این بررسی‌ها گزینه‌هایی، چون عزت‌الله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صداوسیما، علیرضا مختارپور دبیرکل فعلی نهاد کتابخانه‌های عمومی کل کشور، محسن پرویز رئیس انجمن قلم ایران و محمدمهدی اسماعیلی معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی قرار دارد. شنیده‌های خبرنگار مهر حاکی است در میان این گزینه‌ها شانس محمدمهدی اسماعیلی برای ورود به وزارت ارشاد از سایر گزینه‌ها بیشتر است.

عزت الله ضرغامی رئیس اسبق صداوسیما و نامزد انتخابات در این دوره ریاست جمهوری اسلامی بود که به دلیل عدم احراز صلاحیت از رقابت بازماند. او در بعد از پایان دوره‌اش در صداوسیما عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی شد و گعده‌های صبحگاهی با اهالی فرهنگ و هنر و سیاست برقرار کرد. ضرغامی بی پرده درباره مسائل کشور نظر می‌داد و حتی برخی تصمیمات قبلی دوران مدیریتی خود را هم به چالش می‌کشید.

علیرضا مختارپور دبیرکل فعلی نهاد کتابخانه‌های عمومی کل کشور است که تقریباً از ابتدای دولت حسن روحانی در این سمت قرار دارد. معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت نهم عضویت در هیأت امنای مجمع ناشران انقلاب اسلامی مدیریت انتشارات اهل قلم، مدیریت اداره کتاب وزارت ارشاد، مدیریت انتشارات امیر کبیر و مدیر انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب از دیگر سوابق وی است.

محسن پرویز پزشک و رئیس انجمن قلم ایران است. او بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۹ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره وزارت صفارهرندی بود. در دوره وی جایزه ادبی جلال‌آل‌احمد به عنوان گران‌ترین جایزه ادبی ایران پایه گذاری شد.

محمدمهدی اسماعیلی معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی و استاد دانشگاه تهران است. وی دارای دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. او سه کتاب تألیف کرده و مقاله‌های متعددی منتشر کرده است. وی مشاور فرهنگی رئیس قوه قضائیه در دوران ریاست آیت‌الله رئیسی در قوه قضائیه بود.

در سطح دوم کارگروه پنج‌نفره نیز نام‌هایی، چون محمد سرشار رئیس شبکه پویا، وحید یامین‌پور رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی سازمان تبلیغات، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب و سیداحمد عبودیتان رئیس بنیاد خاتم‌الاوصیا به چشم می‌خورد.

در حالی بررسی‌ها پیرامون توانمندی گزینه‌های پیشنهادی برای تصدی مسئولیت وزارت ارشاد ادامه دارد که این وزارت خانه با چالش‌های جدی روبروست. از جمله مهم‌ترین چالش‌ها از دست دادن حکمرانی در حوزه‌های مختلف خصوصاً در فضای مجازی و سایبر است. جدای از اینکه ارشاد رقبای جدی در این حوزه دارد، ظاهراً در یک دهه گذشته هم تلاشی جدی برای اعمال حکمرانی در این عرصه نکرده است. نکته دیگر اینکه وزارت ارشاد در سال‌های اخیر بدل به سازمانی صرفاً مجوز دهنده شده است و حتی توانایی دفاع از مجوز‌های خودش را هم ندارد. ضعف ارشاد در این حیطه باعث ورود بازیگران جدید در این عرصه شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر ارشاد دولت سیزدهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انقلاب اسلامی وزارتخانه ها وزارت ارشاد گزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۳۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی ارشاد لرستان، «سید غلامرضا نعمت‌پور» با حکم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، به‌عنوان سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دورود معرفی شد.

در بخشی از حکم اعظم روانشاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برای این انتصاب جدید، آمده است: نظر به تجارب ارزشمند جنابعالی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های دینی، فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، به‌عنوان سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دورود منصوب می‌شوید.

«نعمت‌پور» دارای مدرک کارشناسی‌ارشد تهیه‌کنندگی مستند از دانشگاه صداوسیما تهران، عضو انجمن فیلم کوتاه خانه سینما و انجمن سینمای جوان خرم‌آباد و عضو انجمن عکاسان ایران است و مشارکت‌درساخت بیش از سی فیلم کوتاه به‌عنوان تصویربردار، صدابردار، تدوینگر و... در کارنامه او قرار دارد.

دریافت سیمرغ بلورین جشنواره بین‌المللی فجر و کسب چندین جایزه ملی و بین‌المللی دیگر در کارنامه این هنرمند جوان و انقلابی وجود دارد.

ازجمله سوابق وی می‌توان معاون امور هنری، سینمایی و سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلاممی لرستان کارشناس امور سینمایی اداره کل، معاون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خرم‌آباد، مسئول روابط‌عمومی و واحد فیلم و عکس حوزه هنری لرستان به مدت ۴ سال، مسئول واحد فیلم بسیج هنرمندان اشاره کرد.

کد خبر 6093836

دیگر خبرها

  • جوابیه وزارت فرهنگ و ارشاد به عصر ایران: مُهر وزارت چهار روزه ساخته شد
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • رییسی دو قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است