Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر موزه هنر‌های معاصر گفت: زمانی که موزه هنر‌های معاصر ایجاد شده هنوز - البته برای مردم و نه برای هنرمندان- زمان رسیدن به هنر مدرن و معاصر در ایران فرا نرسیده بود. درواقع موزه هنر‌های معاصر بسیار بسیار زودتر از زمان مناسبش تاسیس شده بود. احسان آقایی مدیر موزه هنر‌های معاصر درباره نسبت آثار به نمایش درآمده در این موزه با هنر سنتی و بومی ایران به میزان گفت: ما از منظر فکر و اندیشه از دوره قاجار در کشورمان همواره جدال میان سنت و مدرنیته را داشته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله شقوق مختلفی داشته که به عرصه هنر هم کشیده شد. حتی در دوره پس از قاجار هم هنوز شرایط مساعد برای ورود مدرنیته به کشورمان مهیا نشده بود. در آن دوره هنرمندانی برای تحصیل به خارج از کشور اعزام می‌شدند همچنان که برای تحصیل در حوزه‌های تخصصی دیگری مثل پزشکی، معماری یا فیزیک هم کسانی را به اروپا اعزام می‌کردند.   وی ادامه داد: آن دسته از دانشجویان ایرانی که در غرب در زمینه هنر تحصیل کرده بودند هنگامی که به وطن باز می‌گشتند هنر مدرن را آموخته بودند و در اینجا شروع به تدریس و اشاعه هنر مدرن غرب کردند؛ بنابراین از زمانی که هنر مدرن وارد ایران شد و بعد موزه هنر‌های معاصر تاسیس شد مردم ایران چندان ارتباطی با هنر مدرن برقرار نمی‌کردند. علت این مساله هم به ناشناختگی این نوع هنر برای مردم کشورمان بود.   مدیر موزه هنر‌های معاصر تصریح کرد: باید به این نکته دقت شود که اتفاقاتی که در غرب رخ داده بود سیری متفاوت از روند اتفاقات در کشورمان داشت. باید بدانیم برایند‌های هنری دارای یک صیرورت و مسیر طی شده برای شدن هستند. یعنی در این نوع هنر به دلیل تحولاتی که در درون یک جریان اتفاق می‌افتاده جریان‌های دیگری ایجاد می‌شده است. ولی در کشور ما متاسفانه به یک باره از سبک نقاشی قهوه خانه‌ای و مینیاتوری به دامن سبک هنری امپرسیونیسم افتاده ایم. این درحالی است که فاصله بسیار زیادی بین هنر بومی ما با هنر مدرن وجود دارد. زمانی که موزه هنر‌های معاصر ایجاد شده هنوز - البته برای مردم و نه برای هنرمندان- زمان رسیدن به هنر مدرن و معاصر در ایران فرا نرسیده بود. درواقع موزه هنر‌های معاصر بسیار بسیار زودتر از زمان مناسبش تاسیس شده بود. اما آن چیزی که امروز از این موزه برای ما باقی مانده یک سرمایه گذاری بسیار ارزشمند برای کشورمان است.   بیشتر بخوانید: چرا موزه‌ها برای مردم تهران جذاب نیستند؟

آقایی در پاسخ به اینکه چرا در برهه‌هایی فعالیت‌های این موزه به حالت تعلیق درآمده و چرا تکلیف فعالیت‌های این موزه روشن نیست گفت: من با چنین تصوراتی موافق نیستم. از اواخر سال‌های دهه شصت تکلیف این موزه کاملا مشخص بوده و مطابق با سیاست‌های حاکم بر کشور فعالیت‌های این موزه هم سامان دهی می‌شده است. حتی بعد از انقلاب اولین نمایشگاهی که درباره هنر فلسطین و تولید آثار هنری برای حمایت از مبارزات فلسطین برگزار شد در همین موزه اتفاق افتاد. یا نمایش هنر انقلاب اسلامی، عکس‌ها و دیوارنگاره‌های انقلاب هم همگی جزو برنامه‌ها اقدام‌هایی بوده که در موزه هنر‌های معاصر برگزار شده است.   وی افزود: این به آن معناست که جهت دهی موزه هنر‌های معاصر پس از پیروزی انقلاب به سمت جریان عمومی کشور بوده است. از سال شصت و هشت به بعد هم این موزه همواره مدیریت‌های باثبات را تجربه کرده است. یعنی معمولا مدیریت‌های هشت ساله در موزه حاکم بوده و با توجه به سیاست‌هایی که دولت در هر دوره داشته فعالیت‌های این موزه پی گرفته شده است؛ بنابراین موزه هنر‌های معاصر به استثنای یک دوره سی و دو ماهه از اردیبهشت نود و هفت تا بهمن نود و نه که درگیر مرمت و نوسازی بوده هیچ وقت تعطیل نشده است. این موزه همواره فعال بوده و همیشه مهمترین مرکز هنری کشور بوده است.   انتهای پیام/ برچسب ها: موزه هنرهای معاصر احسان آقایی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: موزه هنرهای معاصر احسان آقایی موزه هنر های معاصر هنر مدرن برای مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۳۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوران درخشنده: «عشق» را باید خارج از ایران ساخت

پوران درخشنده کارگران ایرانی درباره فعالیت‌های اخیر خود و ساخت فیلمی با عنوان «عشق» خبر داد و گفت: فیلمنامه این فیلم را با مضمون مهاجرت در آمریکا نوشتم و پروانه ساختش را هم گرفته‌ام.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پوران درخشنده در تدارک ساخت فیلم «عشق» با موضوع مهاجرت و با حضور بازیگران ایرانی و خارجی است.

این کارگردان که از چند سال قبل درصدد ساخت فیلم «هیس پسر‌ها گریه نمی‌کنند» بود، در گفت‌وگویی بیان کرد: هنوز موافقتی برای ساخت این فیلم از سوی سازمان سینمایی اعلام نشده است در صورتی که پیش‌تر در دولت گذشته مجوز ساخت گرفته بودم، ولی به دلیل همزمانی با دوران شیوع کرونا و بعد هم یکسری مشکلات دیگر تاریخ پروانه ساخت منقضی شد و نتوانستم ساخت آن را زودتر شروع کنم. وقتی هم برای تمدید پروانه اقدام کردم با آن موافقت نشد. برای من سوال است که مگر شرایط با گذشته چه فرقی دارد که الان نمی‌توان چنین فیلمی را ساخت؟

درخشنده درباره اینکه در سال جدید محور‌هایی برای فیلمسازی اعلام شده است که موضوعات اجتماعی و معضلات فرهنگی را هم در برمی‌گیرد، گفت: واقعیت این است که من برای ساخت فیلمی که موضوع و دغدغه‌ای فرهنگی و اجتماعی دارد، جوابی قانع کننده نگرفتم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر یک فیلمنامه دیگر هم دارم که آن را در آمریکا نوشتم و پروانه ساختش را هم گرفته‌ام. این فیلمنامه با نام «عشق» درباره مهاجرت است که فعلا اولویت اصلی‌ام ساخت همین فیلم است.

درخشنده این روز‌ها در حال مذاکره با بازیگر است تا هر چه زودتر فیلمش را که با نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی خودش ساخته خواهد شد، کلید بزند. او تاکید دارد که «عشق» را حتما باید در خارج از کشور بسازد.

این فیلمساز کرمانشاهی از مدت‌ها قبل مشغول نوشتن رمانی براساس زندگی مادرش بوده که درباره آن تاکید کرد: رمان «مادرم ایران» احتمالاً تا ماه آینده تمام می‌شود و پس از پایان کار برای انتشار آن اقدام می‌کنم. قصد دارم در آینده هم یک سریال براساس همین رمان برای شبکه نمایش خانگی بسازم.

دیگر خبرها

  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • امتیاز ویژه برای دانشجومعلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سر کلاس درس می‌روند
  • نونیز در حد لیورپول نیست، زودتر بفروشیدش!
  • امتیاز ویژه برای دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • رونمایی از بزرگ‌ترین مسئله ایران و جهان که از فقر هم وحشتناک تر است
  • «کارور ملی هوش مصنوعی» به زودی تاسیس می‌شود
  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟
  • بایر، اینتر و شرکا: تیم‌هایی که زودتر قهرمان شدند
  • پوران درخشنده: «عشق» را باید خارج از ایران ساخت