Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست ویژه «اعلام موفقیت بزرگ دانشمندان ایرانی در نیل به مرجعیت جهانی در درمان با پالپ زنده» اظهار کرد: برای رسیدن به مرجعیت علمی که قله‌نوردی ما در عرصه علم است باید کاری مستمر انجام شود. بعد از ۱۵ سال کار شبانه‌روزی و تیمی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی، امروز شاهد یک مرجعیت جهانی و شاهد صعود به قله اعتمادبه‌نفس و جایگاه ارزشمند علمی در سطح جهان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زالی گفت: ما امروز به نقطه‌ای از اعتمادبه‌نفسِ پژوهشگرانی در حوزه سلامت رسیده‌ایم که توانسته‌اند قله خوداتکایی را در عرصه جهانی فتح کنند.

او افزود: ما شاهد رخ دادن سه اتفاق بزرگ هستیم؛ اولین اتفاق ثبت تلاش ۱۵ ساله در عرصه دندانپزشکی و حوزه سلامت کشور در کتب مرجع جهانی است که این برای محققان حوزه سلامت یک افتخار بسیار مهم است. شماره دوم بیانیه انجمن اندودنتیست آمریکاست این در حالی است که انجمن‌های علمی و مدنی حوزه سلامت در آمریکا از یک جایگاه برجسته علمی و اجتماعی در جهان برخوردار هستند.

زالی گفت: موفقیت سوم در رابطه با سر رسیدن به مرجعیت این است که امروز در زمینه مستندسازی و ثبت مدارج جهانی و بین‌المللی استاندارد مثل ثبت پتنت در حال حاضر با فاصله قابل توجهی از سایر همترازان بین‌المللی در جایگاه ارزشمندی قرار دارد.

بیش از ۵۵ درصد افراد بالای ۶۵ سال دندان ندارند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: امروزه در کشور ما به دلایل متعدد، پوسیدگی دندان به عنوان یک معضل جدی مطرح است متاسفانه در افراد بالای ۶۵ سال در ایران بیش از ۵۵ درصد افراد دندان ندارند. در ۳۰ تا ۴۰ سالگی که سنین برجسته فعالیت اجتماعی است، بین ۱۲ تا ۱۳ دندان در هر فرد از بین رفته است.

زالی ادامه داد: هر شهروند ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد. بعد از ۱۲ سالگی هر فرد بین ۲ تا ۵ دندان پوسیده دارد همچنین ۸۷ درصد کودکان زیر ۶ سال دندان‌های پوسیده دارند.

او ادامه داد: متاسفانه نگاه ما به دندان شیری نگاهی بسیار غیرعلمی است. بسیاری از افراد جامعه فکر می‌کنند دندان شیری یک دندان موقت قابل جایگزینی است. این در حالی است که امروزه دندان ‌شیری از یک جایگاه هویتی بیولوژیک کاملاً استثنایی مثل دندان دائمی برخوردار است.

پوسیدگی دندان صرفاً یک درد دندانی نیست

زالی افزود: پوسیدگی دندان صرفاً یک درد دندانی نیست، بلکه دروازه جدیدی برای بروز انواع بیماری‌هاست. اولین عارضه این است که دندان تخریب می‌شود، پس از آن بافت فکی آسیب می‌بیند در مورد بعدی آبسه ایجاد می‌شود و در نتیجه منبعی از بیماری‌های عمومی به وجود می‌آید و در صورت اهمیت ندادن به این عوارض منجر به مشکلات قلبی مغزی و عفونت‌های مختلف دیگر در بدن می‌شود.

او گفت: پالپ یا عصب دندان بخش زنده دندان است. در حال حاضر در دنیا استراتژی همه دندانپزشکان حفظ دندان است در ایران تا ۲۰ سال پیش کوتاه‌ترین مسیر برای درمان دندان، کشیدن آن بود اما امروزه کشیدن دندان در فرهنگ دندانپزشکی جهانی جایگاه ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در صورت بروز پوسیدگی، دندان پزشکان با کشیدن یا خارج کردن عصب دندان درمان را انجام می‌دادند دندان را از یک واحد پویایی زنده به یک موجود نیمه‌جان تبدیل می‌کردند. این در حالی است که عصب دندان آنقدر مهم است که آغاز ایجاد عصب دندان در هفته ششم جنینی است.

زالی ادامه داد: دکتر عسگری با اتکا به یک روش جدید طراحی حفظ پایپ زنده دندان روش‌های قدیمی درمان پوسیدگی دندان را زیر سوال برده‌اند. در این روش استخوان‌سازی اتفاق می‌افتد و القای استخوان‌سازی رخ می‌دهد و همه این‌ها به کمک ماده‌ای است که دکتر عسگری اختراع کردند. این استخوان ساخته شده، زمانی اثربخشی دارد که با بافت دهانه مخلوط شود.

او ادامه داد: تا چند سال پیش تمام دندانپزشکان دنیا فکر می‌کردند پوسیدگی دندان دو نوع برگشت‌پذیر و برگشت‌ناپذیر دارد اما دکتر عسگری با اقدامشان اثبات کردند که چیزی تحت عنوان پوسیدگی برگشت‌ناپذیر نداریم. به همین دلیل امروز در بیانیه انجمن دندانپزشکی آمریکا فرهنگ جدیدی به وجود آمده است.
 

کد خبر 616938 برچسب‌ها دندان و دندانپزشکی علیرضا زالی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دندان و دندانپزشکی علیرضا زالی پوسیدگی دندان شهید بهشتی حوزه سلامت عصب دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۴۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است

او در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: «تهاجم تمام عیار به رفح یک فاجعه انسانی خواهد بود.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت همچنین از طرف‌های درگیری خواست که آتش‌بس و برقراری «صلح پایدار» را برقرار کنند.

پیشتر مدیرکل سازمان جهانی بهداشت امروز (یکشنبه) از کودک‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه انتقاد کرد و و آن را لکه ننگی بر پیشانی بشریت دانست.

 آدهانوم گبرسیوس اظهار کرد: کشتار و مجروح شدن هزاران کودک در غزه مایه ننگ تمام بشریت خواهد بود و این تجاوز باید پایان یابد.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت همچنین اضافه کرد: محرومیت از نیاز‌های اولیه از جمله غذا، سوخت و مراقبت‌های بهداشتی، غیرانسانی و غیرقابل تحمل است.

بسیاری از کارشناسان، هدف نتانیاهو از اصرار بر تداوم جنگ را، حفظ حیات سیاسی و فرار از تعقیب قضائی می‌دانند.

پیشتر آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز نسبت به حمله زمینی اسرائیل به رفح در غزه هشدار داد و اعلام کرد که عملیات نظامی در رفح «تأثیر مخربی بر فلسطینیان غزه» خواهد داشت.

دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی گفت: «همه اعضای شورای امنیت و بسیاری از دولت‌های دیگر به وضوح مخالفت خود را با چنین عملیاتی اعلام کرده‌اند. من از همه کسانی که بر اسرائیل نفوذ دارند می‌خواهم هر کاری که در توان دارند برای جلوگیری از این عملیات انجام دهند.»

دبیر کل سازمان ملل متحد افزود که بیش از ۱.۲ میلیون نفر پس از فرار از بمباران اسرائیل در شمال غزه در رفح پناه گرفته اند. «این افراد غذای کمی دارند، به سختی به مراقبت‌های پزشکی دسترسی دارند، سرپناه کمی دارند و هیچ جای امنی برای رفتن ندارند. در شمال غزه، آسیب پذیرترین افراد - از کودکان بیمار گرفته تا افراد دارای معلولیت - در حال حاضر از گرسنگی و بیماری می‌میرند. ما باید هر کاری که ممکن است برای جلوگیری از یک قحطی کاملاً قابل پیشگیری و ساخت بشر انجام دهیم.»

وضعیت خاورمیانه پس از یکال حماس از نوار غزه به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و با کشته شدن ساکنان شهرک‌های مرزی و گروگان گیری بیش از ۲۴۰ گروگان به شدت بدتر شد. رادیکال‌ها این حمله را پاسخی به اقدامات مقامات اسرائیلی علیه مسجد الاقصی در بیت المقدس خواندند. اسرائیل محاصره کامل غزه را اعلام کرد و حمله به نوار و مناطق خاصی از لبنان و سوریه را آغاز کرد و پس از آن عملیات زمینی را در غزه آغاز کرد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • کشتی‌گیر ۳۲ ساله آذربایجانی؛ آزادکار ماه UWW
  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در تهران
  • سفرنامه| اولین قبرستان مسلمانان در ایران؛ اینجا جسد مردگان پوسیده نمی‌شود؟/ عکس
  • صعود فوتسال افغانستان در رنکینگ جهانی
  • جام جهانی پاراتیراندازی|رقیه شجاعی از صعود به فینال بازماند