Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@07:49:14 GMT

احتمال فرونشست زمین در گلشهر گلپایگان

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۳۶۴۹۸

احتمال فرونشست زمین در گلشهر گلپایگان

به گزارش خبرنگار مهر، رضا اسلامی شامگاه دوشنبه در جلسه با مسئولان گلپایگان با موضوع فرونشست زمین، اظهار داشت: در حالی که نرخ فرونشست جهانی زمین هفت میلی‌متر در سال است در گلپایگان سالانه ۱۳ تا ۱۹ سانتی‌متر پدیده فرونشست زمین را شاهد هستیم، یعنی در گلپایگان ۲۵ برابر نرخ جهانی فرونشست داریم.

وی گفت: گلپایگان به لحاظ قرار گرفتن بر روی پهنه سیرجان گسل‌های فعالی از جمله شازند، موته غربی و شرقی دارد که این گسل‌ها به دنبال نقطه ضعف می‌گردند تا نیروی ذخیره شده درون را بروز و خطر زلزله رخ دهد که پدیده فرونشست زمین به آن کمک شایانی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل زمین شناسی استان اصفهان با بیان اینکه آهنگ فرونشست زمین در گلشهر از توابع شهرستان گلپایگان شنیده می‌شود، تصریح کرد: در مطالعات بر روی پدیده فرونشست زمین در شهر گلشهر علاوه بر زمین‌های زراعی شاهد ترکیدگی واحدهای مسکونی بودیم که ناشی از فرونشست زمین است، اگر زمین زلزله‌ای به قدرت ۴.۵ ریشتر رخ دهد بار مالی و جانی نیز به همراه خواهد داشت.

وی با انتقاد از وزارت نیرو مبنی بر اجازه برداشت ۱۸ میلیون متر آب از محل چاه‌های شهرستان گلپایگان، افزود: با این میزان برداشت آب زیر زمینی با خشکی آبخوان‌ها مواجه خواهیم شد، ضرورت دارد که آبخوان‌ها تغذیه شود و آبیاری کشاورزی به سمت نوین برود.

مدیر کل زمین شناسی استان اصفهان گفت: انتقال آب‌های بین استانی منجر به خشکیده شدن آب‌های زیر زمینی می‌شود.

در شعاع ۵۰ کیلومتری عمق گلپایگان ۲۷ گسل اصلی و فرعی وجود دارد

در ادامه مدیر مرکز تحقیقات راه و شهرسازی استان اصفهان در رابطه با مطالعات انجام شده بر روی دشت گلپایگان، اظهار داشت: در طرح مطالعاتی که برای احداث راه آهن اراک- اصفهان به طول ۳۱۰ کیلومتر داشتیم در شهر گلپایگان با بحران گسل‌ها مواجه شدیم.

حسین حجتی گفت: دشت گلپایگان با وسعت ۷۷۰ کیلومتر مربع یکی از ۳۵ دشت استان اصفهان است که روند آن نشان می‌دهد از سمت شمال شرقی به سمت جنوب غربی دچار فرونشست شده است.

وی با بیان اینکه حاصلخیزی دشت گلپایگان با دشت مغان در اردبیل مشابه است، گفت: طبق مطالعات، در شعاع ۵۰ کیلومتری عمق گلپایگان ۲۷ گسل اصلی و فرعی وجود دارد که بزرگترین آن گسل شازند و به ترتیب گسل‌های گلپایگان، کوچری و موته و حسین آباد و دشت دهق و علویجه است.

مدیر مرکز تحقیقات راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: در مطالعات فرونشست زمین در این شهرستان به این نکته رسیدیم که آب‌های زیر زمینی گلپایگان از نوع آزاد است یعنی جریان آب از سمت جنوب غربی به سمت مرکز دشت و از سمت شرق به سمت شمال شرق حرکت می‌کنند، حرکت آب‌ها بیشتر ناشی از ضعف گسل است که بیشترین آن در گلشهر، محله فیلاخص، وداغ و دم آسمان وجود دارد و خطرناک است.

وی گفت: در سال‌های آینده در این شهرستان با بحران فرونشست زمین مواجه خواهیم بود، عمق چاه‌های ۱۳۰ متری در فیلاخص و دم آسمان خطرناک است.

کد خبر 5266417

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا اسلامی فرونشست زمین زلزله چاه غیرمجاز ویروس کرونا واکسن کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر گرگان عید غدیر خم اردبیل خطبه های نماز جمعه ایلام شیوع کرونا خشکسالی مجلس شورای اسلامی واکسیناسیون فرونشست زمین استان اصفهان گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۶۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 

ایسنا/آذربایجان غربی اهالی روستای شوراب، زیباشهر،گلشهر و مناطق اطراف تصفیه خانه فاضلاب خوی سال‌هاست نسبت به بوی نامطبوع این تصفیه خانه اعتراص دارند و بعدازظهر، ۱۶ اردیبهشت امروز اهالی مناطق اطراف تصفیه‌خانه فاضلاب در تجمعی اعتراضی خواستار حل مشکل به‌ وجود آمده شدند. 

علی از ساکنان روستای شوراب به ایسنا گفت: چندین سال است که این بوی بد زندگی ما را مختل کرده است و به‌خاطر استنشاق بوی بسیار بد و نامطبوع تصفیه خانه خوی حالمان بد می‌شود.

رضا از اهالی گلشهر خوی نیز که در این جمع اعتراضی حضور دارد با بیان اینکه نمی‌توانیم در خانه خودمان بخاطر این بوی نامطبوع نفس بکشیم، ادامه داد: نمی‌دانم چرا مسئولین شهر کاری نمی کنند و زندگی ما بخاطر این بوی ناخوشایند مختل شده است. 

جواد صاحب قطعه زمینی در منطقه گلشهر نیز با اظهار ناراحتی می‌گوید: به‌خاطر بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب خوی نمی‌توانم زمینم را بسازم و مستاجر هستم. این بوی بسیار بد و غیر قابل تحمل در همه فصل‌های سال وجود دارد و امان مردم را بریده است. 

رمضان یکی از دیگر اهالی اطراف تصفیه خانه فاضلاب اظهار کرد: چرا با وجودی که اعضای شورا و مسئولین می دانستند بوی بد و نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب خوی غیر قابل تحمل و غیرقابل حل است اقدام به تفکیک و واگذاری زمین‌های گلشهر کردند و سر مردم بیچاره کلاه رفت.

وی تصریح کرد: اکنون نمی‌توانیم بخاطر بوی بد فاضلاب نه در منطقه گلشهر خانه بسازیم و نه بفروشیم!

سلطان زاده، مدیر عامل آب و فاضلاب خوی در این‌خصوص به ایسنا گفت: این بوی نامطبوع مربوط به فصل‌های خاص سال است که بخاطر وزش بادهای غالب بیشتر می‌شود و در فصل‌های دیگر بوی کمتری وجود دارد.

به گزارش ایسنا؛ حال با توجه به اینکه بوی نامطبوع و بد چندین سال زندگی هزاران نفر از ساکنان این اطراف تصفیه‌خانه فاضلاب خوی را مختل کرده است. انتظار داریم مسئولین شهرستان به‌خصوص مدیریت شهری خوی اقدامات لازم را برای حل مشکل موجود، انجام دهند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکرار نشست زمین در خیابان شهیدان کاظمی/عمق فرونشست ۴ متر است
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • فاضلاب خانگی عامل ریزش قنات‌ و فرونشست زمین در یزد است
  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛
  • موافقت دولت با راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان در گلپایگان
  • فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید
  • محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است
  • یک مقام مسئول: ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد