Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک حقوقدان گفت: ملایمت در برخورد با انواع معترضان یا منتقدان توسط دستگاه قضایی می تواند نقش مهمی داشته باشد؛ حتی اقدام به عفو عمومی کسانی که در جریان فعالیت های مدنی یا سیاسی و یا روزنامه نگاری از نظر دستگاه قضایی مرتبط بوده اند و الان پرونده آنها در حال رسیدگی است و یا دوران محکومیت را سپری می کنند اقدام بسیار شایسته ای می تواند، باشد و بی شک نفع آن به همه جامعه و نظام می رسد و راه دوری نمی رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«کامبیز نوروزی»، حقوقدان، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در خصوص دستور اخیر رئیس قوه قضائیه در رابطه با محکومین آبان 98 عنوان کرد: چنین دستوری را دستور خوبی می دانم باید ببینیم که مجریان چه خواهند کرد.

او افزود: من الان نیت خوانی نمی کنم اما این دستور، دستور خوبی است ولی می دانیم در امر قضا و کار قضایی فقط قاضی است که حق تصمیم گیری دارد. این دستورها بیشتر جنبه راهنمایی دارد. دستورهای لازم الاجرا برای قضات نیستند، باید ببینیم که آقایان قضاتی که این پرونده ها را رسیدگی می کنند که آزادی مشروط یا عفو بدهند آنها چگونه عمل خواهند کرد و چقدر سرعت خواهند داشت و چقدر برای بررسی این پرونده ها با نگاه مثبت به نفع محکومان، برخورد می کنند.

نوروزی ادامه داد: این دستور رئیس قوه قضائیه، دستور خوبی است اما برای نتیجه آن باید منتظر کیفیت رفتار آقایان قضات در مورد این سخن آقای اژه ای باشیم و آنجاست که می توانیم داوری و ارزیابی اصلی را انجام بدهیم.

این حقوقدان در پاسخ به این سوال که چقدر می شود نسبت به تداوم این رویه در آینده امیدوار بود، گفت: برای من قابل پیش بینی نیست اما یک چیز کاملا مشخص است که جامعه ایران به دلایل مختلف تنش های سخت و دردناکی را تحمل می کند، این تنش ها به نفع هیچ کسی نیست، چه کسانی که در داخل حکومت هستند و چه کسانی که بیرون از حکومت فعالیت می کنند. این تنش ها را بایستی به هر حال کاهش داد و یکی از راه های کاهش آن را می توان در دستگاه قضایی جستجو کرد.

او تصریح کرد: ملایمت در برخورد با انواع معترضان یا منتقدان توسط دستگاه قضایی می تواند نقش مهمی داشته باشد؛ حتی اقدام به عفو عمومی کسانی که در جریان فعالیت های مدنی یا سیاسی و یا روزنامه نگاری از  نظر دستگاه قضایی مرتبط بوده اند و الان پرونده آنها در حال رسیدگی است و یا دوران محکومیت را سپری می کنند اقدام بسیار شایسته ای می تواند، باشد و بی شک نفع آن به همه جامعه و نظام می رسد و راه دوری نمی رود.

نوروزی خاطرنشان کرد: ما شاهد این هستیم که در طول 14-15 سال اخیر موارد متعدد و پرونده های زیادی بوده که علیه فعالان مدنی یا سیاسی و یا منتقدان و یا معترضان تشکیل شده و آرایی هم علیه آنها صادر شده است. یک فرمان عفو عمومی، پیام بسیار درخشانی برای کاهش تنش های جامعه ایران خواهد بود؛ این اقدام آقای اژه ای را مثبت ارزیابی می کنم. باید منتظر نحوه اجرای این دستور توسط قضات باشیم  و می توانیم این را از یک منظر گسترده تر هم ببینیم و به چیزی به عنوان عفو عمومی، فکر کنیم.

گفتنی است؛ حجت الاسلام اژه ای، رییس دستگاه قضا، و در برنامه ملاقات مردمی، در شرایطی که میزبان تعدادی از خانواده‌های محکومان ناآرامی‌های آبان ۹۸ بود، از دادستان تهران خواست تا با بررسی فوری پرونده این نوع محکومان، زمینه آزادی و بخشودگی افراد واجد شرایط را فراهم کند. 7

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا قوه قضائیه ایران دستگاه قضایی جامعه دستگاه قضایی قوه قضائیه محکومیت روزنامه نگاران دستگاه قضایی عفو عمومی اژه ای تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۷۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال مسئول سازی، اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌ها هستیم

سید مهدی قویدل در نشست تخصصی پیشگیری از تصادفات که با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، پلیس راه جنوب وشمال وراهور و سایر مسئولان مربوطه برگزار شد، گفت: این جلسه درراستای اجرای مصوبه شماره ۲ جلسه کارگروه پیشگیری از تصادفات برای ایجاد هماهنگی و هم افزایی بیشتر بین دستگاه‌ها برگزار شده است و مصمم هستیم موضوعات مهم کلیدی را در زمینه پیشگیری از تصادفات پیگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه پارسال اقدامات خوبی با همکاری همه دستگاه‌ها و پیگیری‌های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم انجام شد، افزود: اوایل امسال ۳۵ نقطه حادثه خیز و پرتصادف مصوب کشوری درشمال و جنوب استان کرمان شناسایی شد که تاکنون ۱۴ نقطه آن رفع شده است و این کاهش ۴۰ درصدی نقاط حادثه خیز را در پی داشت.

این مقام قضایی تصریح کرد: طبق گزارش ادارات کل راهداری و حمل نقل جاده‌ای شمال و جنوب استان کرمان در حال حاضر ۱۴۹ دستگاه دوربین کنترل سرعت و ۲۸ دستگاه دوربین نظارتی در جاده‌های استان وجود دارد که طی امسال ۴۴ دستگاه از این دوربین‌ها بروز رسانی ویا تعمیر شده اند.  

قویدل در ادامه سخنانش در خصوص موضوع ایجاد پد بالگرد گفت: در اجرای مصوبات کار گروه پیشگیری از تصادفات برای انتقال مصدومین به مراکز درمانی پد بالگرد در ۳ نقطه احداث و در ۲۶ نقطه دیگر نیز برای مصوبات باید ایجاد وآماده شود؛ البته باید ۲۰ نقطه هم در جنوب استان شناسایی و اجرایی شود که با توجه به اهمیت آن باید به صورت ویژه پیگیری شود.

معاون قضایی اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به کاهش ۱۶ درصدی میزان پرونده‌های مرتبط با تصادفات طی پارسال عنوان کرد: میزان ورودی پرونده‌ها به محاکم قضایی با اتهام ایراد صدمه بدنی غیر عمدی ناشی از تصادف سال ۱۴۰۲ در حوزه‌های قضایی هدف به ترتیب، کرمان، جیرفت، بم، زرند، بردسیرکه بیشترین ورودی پرونده‌های تصادفات را داشتند و در مجموع در کل استان ۳ درصد در زمینه ورودی پرونده‌های مرتبط با تصادفات کاهش داشتیم.  

وی همچنین از تشکیل بانک اطلاعاتی رانندگان پرخطر و ارسال پیامک به آنها خبر داد و بیان داشت: طرح توقیف خودر‌های با سرعت بالای ۱۴۰ کیلومتر در ایام نوروز با همکاری داستان‌های سراسر استان اجرا شد.

قویدل با تاکید بر اینکه امسال باید مصوبات وموضوعات مطرح شده در این جلسات پیگیری و به مرحله اجرا برسد، افزود:طی امسال همه دستگاه‌ها باید با برنامه ریزی صحیح و استفاده از همه امکانات و ظرفیت‌های خود بر اساس وظایف قانونی خود پیگیری و اجرایی کنند و به صورت مستمر هر دو ماه یک مرتبه گزارش آن را به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم ارسال کنند کما اینکه درصورت مشاهده هر گونه کوتاهی و یا ترک فعل با دستگاه‌های متولی برخورد قانونی می‌شود. 

معاون قضایی دادگستری استان کرمان در این جلسه بر اجرایی شدن مصوبات تاکید کرد و افزود: به جهت اجرای دقیق مصوبات و همچنین بررسی مشکلات و چالش‌ها به صورت میدانی تیم تخصصی متشکل از کارشناسان دستگاه‌های عضو کار گروه تشکیل، به صورت میدانی وضعیت نقاط حادثه خیز و دوربین‌ها و سامانه‌های ثبت تخلفات و سایر موضوعات کلیدی بررسی و گزارش آن در جلسات کار گروه مطرح و اجرایی شود.

وی افزود: با توجه به گزارش پلیس راه مبنی بر اینکه ۶۱ درصد از فوتی‌ها ناشی از واژگونی خودرو‌ها در جاده‌های استان است، ادارات کل راهداری شمال و جنوب و پلیس راه شمال و جنوب استان کرمان کلیه مسیر‌هایی که نیاز به ایجاد شانه خاکی استاندارد دارند شناسایی و راهداری شمال و جنوب نسبت به رفع این نقاط و ایجاد شانه خاکی استاندارد اقدام کند.
قویدل تصریح کرد: با توجه به پیشنهاد پلیس راهور استان مبنی بر برگزاری جشنواره رسانه و ترافیک در استان کرمان در راستای ارتقای فرهنگ ترافیک و حساسیت زایی موضوع پیشگیری از تصادفات در جامعه و مطالبه گری از مسئولان دستگاه‌های متولی مقرر شد؛   اداره فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان کرمان طرح پیشنهادی خود را  ارائه تا ضمن بررسی آن اقدامات بعدی آن در دستور کار قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • باید برای جهش تولید به رفع موانع پرداخت/ لزوم توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه
  • دستگاه قضا؛ نماد اعتمادمردم به نظام اسلامی
  • به دنبال مسئول سازی، اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌ها هستیم
  • شهادت یک خبرنگار دیگر فلسطینی در بمباران خانه‌اش در غزه
  • دولت سیزدهم انتصاب یک چهره دولت قبل در پست پایین دولت فعلی را تحمل نکرد
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • مستقل شدن روابط عمومی‌ها در دستگاه‌های اجرایی پیگیری می‌شود
  • راننده ضارب دانش‌آموزان آملی دستگیر شد / دادستان آمل تشریح کرد
  • برگزاری نشست سیاسی توسط تشکل جامعه اسلامی تهران جنوب
  • تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در ٢٠ هکتار از اراضی کرمان