Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@23:38:07 GMT

شکست عاطفی پس ازدواج چه زمانی سراغ زوجین می آید؟

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۳۸۰۷۴

شکست عاطفی پس ازدواج چه زمانی سراغ زوجین می آید؟

ایسنا/قم مشاور خانواده و ازدواج گفت: طلاق عاطفی یک طلاق پنهان است که در این حالت زوج ها بنا به ضرورت و اجبار با هم زندگی می‌کنند که به نوعی طلاق خاموش هم گفته می‌شود.


دکتر مهری ازندریانی مشاور خانواده و ازدواج در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه طلاق عاطفی یک طلاق پنهان است که در این حالت زوج ها بنا به ضرورت و اجبار با هم زندگی می‌کنند که به نوعی طلاق خاموش هم گفته می‌شود بیان کرد: محققان طلاق عاطفی را یک پدیده تک عاملی نمی‌دانند و در تحقیقات خود نشان دادند که بهم خوردن تصورات و انتظارات زوجین از یکدیگر بعد از ازدواج منجر به شکست عاطفی زوجین و سوق به سمت طلاق عاطفی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: طلاق عاطفی متضمن فقدان اعتماد، احترام و محبت به یکدیگر است و زوجین در عوض حمایت از یکدیگر در جهت آزار، ناکامی و تنزل عزت نفس یکدیگر بر می‌آیند بنابراین هر کدام از زوجین سعی می‌کنند برای اثبات عیب و کوتاهی طرف مقابل به دنبال راه حل باشند.

ازندریانی افزود: در طلاق عاطفی زوجین همدیگر را به شدت منفی و کم ارزش ارزیابی می‌کنند ولی به دلایل مختلف و یا به علت وجود شرایط خاصی به زندگی خودشان به صورت مشترک ادامه می‌دهند.

این مشاور خانواده در خصوص علل پدیده آورنده طلاق عاطفی بین زوجین اظهار کرد: کار و اشتغال بیش از حد، مشکلات اقتصادی، اختلاف در زمینه زناشویی و جنسی، داشتن زمینه‌های متفاوت فرهنگی و تربیتی، سرگرمی‌های متفاوت و عدم توافق در نحوه گذراندن اوقات فراغت می‌تواند این فرآیند را در اختیار زوجین قرار بدهد.

وی ادامه داد: ویژگی‌های شخصیتی همچون خودخواهی، زیاده خواهی، غرور و لجبازی، تنوع طلبی، اعتماد به نفس کاذب و حتی عزت نفس پایین از دیگر مواردی است که می‌تواند به نوعی افراد را به سمت طلاق عاطفی سوق دهد.

ازندریانی در خصوص مراحل طلاق عاطفی گفت: این مراحل شامل سرزنش، اندوه و فقدان، خشم و تنها بودن و حتی بازگشت به زندگی فردی است به این معنا که در مواجه با مسائل و مشکلات به تنهایی سعی در حل آنها دارد و مشکلات خود را با همسرش در میان نمی‌گذارد.

وی با تأکید بر اینکه در طلاق عاطفی زوجین به جای حمایت از یکدیگر به دنبال تحقیر و توهین، آزار و سرزنش و از بین بردن اعتماد به نفس طرف مقابل بوده و مدام به دنبال راه حلی برای اثبات خودشان هستند بیان کرد: گاهی اوقات زوجین در این نوع طلاق نگران پیامدهای عاطفی، مالی، اجتماعی و فرهنگی طلاق هستند امّا ترجیح می‌دهند به خاطر فرزندانشان به زندگی مشترک ادامه دهند.

این مشاور خانواده تصریح کرد: در مورد این که آیا طلاق عاطفی درمان پذیر است باید گفت بسته به نوع سبب شناسی طلاق عاطفی راهکار درمانی وجود دارد به این معنا باید علل طلاق عاطفی را بررسی کرد و بر اساس آن راهکارهای درمانی را برای افراد در نظر گرفت.

ازندریانی افزود: یکی از راهکارهایی که می‌تواند به کاهش طلاق عاطفی زوجین کمک کند برگزاری دوره های زوج درمانی، آموزش مهارت های حل مسئله، آموزش مهارت های زندگی و به ویژه مهارت های ارتباطی و دوره های غنی سازی زندگی زناشویی است و این‌ها در بازگشت دوباره زوجین به زندگی مشترک همراه با صمیمیت مؤثر است.

وی با بیان اینکه طلاق به معنای جدایی کامل و حتی طلاق عاطفی یک پدیده است که فرآیند آن باعث استرس در کودکان می‌شود، توضیح داد: در واقع تأثیر پدیده خود طلاق نیست بلکه فرآیندی که برای کودکان ایجاد می‌کند باعث نگرانی و استرس کودکان شده و سطح سازگاری آن‌ها را پایین می‌آورد.

ازندریانی ادامه داد: تحقیقات نشان داده اختلاف مستمر والدین بر سطح سازگاری کودکان تأثیر دارد چه کودکانی که والدین طلاق گرفتند و چه کودکانی که والدین با هم اختلاف دارند.

این مشاور خانواده با اشاره به اینکه سازگاری پایین در کودکان منجر به مشکلات رفتاری در آنان می‌شود، اظهار کرد: مشکلات عدم سازگاری و رفتاری کودکان طلاق عاطفی همچون اضطراب، افسردگی، پرخاشگری، اختلال در خواب، اختلال در سلوک که هر کدام از این‌ها می‌تواند برای کودکان مسائلی ایجاد کند و در آینده کودکان را به افرادی یا شخصیت های پر تعارض و ضد اجتماعی تبدیل کند و به این ترتیب در معرض انواع آسیب ها قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ازدواج مشاور خانواده عاطفی زوجین طلاق عاطفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۸۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرقت های سریالی قهرمان کشتی در تهران| نیما می گوید شکست عشقی خورد و ...

همشهری آنلاین- حوادث: نیما می‌گوید یک زمانی برای خودش اسم و رسمی داشته. قهرمان کشتی بوده و در مسابقات کانادا و روسیه مدال گرفته. اما شکست عشقی باعث شد که زندگی دگرگون شود. او را به جرم سرقت خودرو و لوازم داخل دستگیر کرده‌اند.
چند سال داری؟
۳۴ ساله ام؛ حتما بنویسید تحصیلکرده‌ام.
چقدر درس خواندی؟
فوق دیپلم تربیت بدنی دارم. من برای خودم برو بیایی داشتم و قهرمان کشتی بودم. اسمم را سرچ کنید، عکس هایم را می بینید. اما حالا اینجا هستم، دستبند به دستانم و ناتوانم. می دانم اشتباه کرده ام اما خب دیگر نمی توانم به عقب برگردم. زمان به سرعت می گذرد و من باید چشمم به آینده باشد تا این اشتباهم را جبران کنم. من در مسابقات کانادا مقام آورده‌ام. در مسابقات روسیه هم دوم شدم. اما شدم سارق لوازم خودرو. در ماشین ها را باز می کردم و لوازم داخلش را به سرقت می بردم. گاهی هم ماشین را می بردم و تحویل مالخر می دادم.
چه شد که قهرمان کشتی تبدیل شد به سارق؟
یک دختر زندگی مرا تباه کرد. من به خاطر او حتی مرگ را هم تجربه کردم. خیلی عاشقش بودم و قرار بود با هم ازدواج کنیم اما او مرا ترک کرد. نمی خواهم در مورد او حرف بزنم فقط همین را بدانید که بدجور شکست خوردم و باختم. درواقع خودم را بازنده می دیدیم. تصمیم گرفتم خودکشی کنم، حتی قرص خوردم و فکر کردم همه چیز تمام شد. ۴۰ روز در کما بود اما انگار قسمت نبود بمیرم. برگشتم به زندگی و وقتی دیدم زنده ام تصمیم گرفتم مواد مصرف کنم. فکر می کردم دارم از روزگار انتقام می گیرم اما حالا می بینم از خودم بیشتر انتقام گرفته ام. کم کم که معتاد شدم دیگر از خودم فاصله گرفتم. کشتی را کنار گذاشتم و شدم یک معتاد. دوستان ورزشکارم از من فاصله گرفتند و به جای آنها خلافکار و معتاد دورم جمع شدند. همین شد که فریبشان را خوردم و تصمیم به سرقت ماشین گرفتم. البته من بیشتر نقش راننده را داشتم. با همدست سارقم می رفتیم در خیابان ها پرسه می زدیم. همدستم پیاده می شد و ماشین ها را خالی می کرد. من هم نظاره گر بودم اما بعد از فروش لوازم مسروقه، سهمم را می گرفتم.

کد خبر 848854 برچسب‌ها سارق - سرقت حوادث ایران کشتی

دیگر خبرها

  • اعتراف ستاره سابق لیورپول: همیشه مضطرب بودم
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • سرقت های سریالی قهرمان کشتی در تهران| نیما می گوید شکست عشقی خورد و ...
  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • مبارزه بوکس مایک تایسون با جیک پل رسما کلید خورد
  • اهمیت توجه به خودشفقتی در چیست؟