Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد،  فاطمه بهجتی رئیس دانشگاه اردکان در جلسه فضای مجازی کانون تفکر محیط زیست دانشگاه اردکان، گفت:  یکی از رسالت‌های دانشگاه  پاسخگویی و ارتباط مستمر با صنعت و جامعه است.کانون‌های تفکر با کمک هیأت علمی توانمند در دانشگاه اردکان در تلاش است با جذب نیرو‌های متخصص و با ارائه طرح‌ها و پروژه‌های کاربردی به موضوع مهم منطقه  به خصوص آلودگی هوا بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او راه اندازی کانون‌های تفکر را یکی از بزرگترین اقدامات دانشگاه اردکان برشمرد و افزود: با توجه به صنعتی شدن این شهرستان، دانشگاه اردکان می‌تواند یک بازوی مشورتی برای استانداردسازی و توازن توسعه در منطقه باشد. این دانشگاه آمادگی دارد تا هرگونه مشاوره علمی لازم به ویژه  فرهنگ سازی این حوزه به دستگاه‌های متولی را ارائه دهد.

حل مشکلات ناشی از گرد و غبار نیازمند همدلی و همکاری همه نهاد‌ها

حجت الاسلام و المسلمین سید اسماعیل شاکر امام جمعه اردکان نیز در سخنان کوتاهی محیط زیست را حوزه‌ای مهم و سرنوشت ساز در زندگی عنوان کرد و گفت: حل مشکلات این حوزه نیازمند همدلی و همکاری همه نهاد‌های مرتبط است.

او تبیین و روشنگری را از دیگر نیاز‌های حوزه محیط زیست دانست و با ابراز خرسندی از شکل گیری چنین کانون‌هایی در دانشگاه اردکان اظهار کرد: راه اندازی کانون تفکر محیط زیست می تواند زمینه حضور جوانان علاقه‌مند به حل مشکلات این حوزه را در شهرستان فراهم کند.

سید مجتبی حسینی پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و عضو کانون تفکر محیط زیست نیز در این جلسه با اشاره به اصل توسعه پایدار، گفت: برداشت از منابع برای مصرف نسل امروز کار اصلا عقلایی نیست و باید با بررسی‌های کامل با یک دورنمایی از آینده انجام شود.

او افزود: توسعه پایدار صرفا پرداختن به آلاینده‌ها و عوارض محیط زیستی حاصل از فعالیت‌های انسانی نیست بلکه نحوه بهره برداری از منابع رکن بسیار مهمی است که دانشگاه می‌تواند نقش بسیار مهمی در این زمینه داشته باشد که با همکاری سازمان‌های مختلف می‌توان به این هدف دست یافت.

علی فتح زاده معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه اردکان نیز در سخنانی با اشاره به تاریخچه شکل گیری رشته مهندسی محیط زیست در دانشگاه اردکان، گفت: رشته مهندسی محیط زیست در دانشگاه اردکان از سابقه بیست ساله برخوردار است و فارغ التحصیلان زیادی را تاکنون تحول جامعه داده که همه آن‌ها در این زمینه منشاً اثرات خیر در نقاط مختلف کشور هستند.

او با اشاره به وظیفه همگانی در حفاظت از محیط زیست، اظهار داشت: رسالت اجتماعی ما همواره اقتضاء می‌کند که به فکر حفاظت از عرصه‌های زیست محیطی باشیم و هیچگاه از این حوزه غافل نشویم.

عباسعلی روستایی رئیس هیأت مدیره شهرک صنعتی اردکان نیز در این جلسه راه اندازی کانون تفکر محیط زیست در دانشگاه اردکان را به ثمرنشستن یکی دیگر از ظرفیت‌های ارزشمند این دانشگاه توصیف و بر الگو بودن و پیشتازی دانشگاه در چنین عرصه‌هایی تأکید کرد.

او گفت: ما انسان‌ها باید به تبعیت از خلقت آفرینش عمل کنیم و اگر هریک از حوزه‌های زیست محیطی ما دچارمشکل شوند، مشکلات به سایر حوزه‌ها نیز سرایت می‌کند.

او اظهار امیدواری کرد که دانشگاه اردکان بتواند در حوزه محیط زیست به یاری نهاد‌های اجرایی شهرستان بیاید و با توجه به پیچیدگی‌های مسائل و استفاده از نیرو‌های فکری متخصص به زودی شاهد هوای پاک و سالم برای مردم شهرستان اردکان باشیم.

 اکرم بمانی دبیر کانون تفکر محیط زیست دانشگاه اردکان نیز هدف شکل گیری این کانون در دانشگاه اردکان را ارتقاء کمی و کیفی مباحث مطرح شده پیرامون مسائل محیط زیست دانست.

او ایجاد پنل‌های تخصصی در ارائه راهبرد‌های کاربردی و منتج به نتایج مطلوب را بسیار موثر ارزیابی کرد که  جزء اهداف دراز مدت دانشگاه اردکان برای اجرایی کردن رسالت این دانشگاه است.

 بمانی یکی از اولویت‌های کانون را بررسی وضعیت محیط زیستی دشت وسیع یزد-اردکان با تکیه بر شهرستان اردکان عنوان و اظهار کرد:  اعضای کانون که از تخصص‌های مختلف و حوزه‌های اجرایی تشکیل شده است بتوانند راهکار‌های مطلوبی برای بهبود وضعیت محیط زیستی ارائه دهند.

شاخص سلامت یکی از شاخص‌های مهم مسائل زیست محیطی 

محمد رضا اعلایی رئیس مرکز بهداشت شهرستان اردکان و عضو کانون تفکر محیط زیست با اشاره به اینکه یکی از شاخص‌های مهم مسائل زیست محیطی شاخص سلامت است، گفت: سلامت و محیط زیست در تعامل با یکدیگر هستند.

او افزود: ۲۴ درصد از کل بیماری‌ها ناشی از عوارض تخریب محیط زیست است و بیشترین تبعات زیست محیطی در حوزه سلامت مربوط به کشور‌های در حال توسعه است که ۱۵ برابر بیشتر از کشور‌های توسعه یافته است.

اعلایی ادامه داد: در پازل سلامت، سهم بهداشت صرفا ۲۵ درصد است و سایر بخش‌ها نظیر محیط زیست، مردم و دستگاه‌های اجرایی ۷۵ درصد باقی مانده را به خود اختصاص می‌دهند.

او اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی از دهه گذشته رویه دارو درمانی را به رویه ارتقاء سلامت برای حل مشکلات سلامتی تغییر داده است، در فرمول ارتقاء سلامت سه جزء سیاست گذاری صحیح و بهینه و به موقع در مرتبه نخست و سایر اجزاء شامل آموزش همگانی مردم، تخصصی دستگاه‌های اجرایی و نیز ارائه خدمات اثربخش و کارا در رتبه‌های بعدی این فرمول قرار گرفته است.

اعلایی افزود: نکته مهمی که در این فرمول وجود دارد این است که بین این اجزاء علامت ضرب قرار دارد و معنی و مفهوم آن این است که برآیند کلی این معادله متاثر از مقادیر همه اجزاء است اگر هریک از این بخش‌ها به درستی اجرا نشود در سایر بخش‌ها برآیند مطلوبی نخواهیم داشت.

او گفت: بنابراین کانون تفکر محیط زیست می‌تواند به عنوان بازویی توانمند در این زمینه نقش مهمی ایفا کند.

حمیدرضا عظیم زاده عضو هیأت علمی دانشگاه یزد با اشاره به وضعیت دشت یزد- اردکان، گفت: حل مشکل آلودگی هوا  به عنوان یک مجموعه واحد تلقی می شود و  چنانچه در هر یک از بخش‌ها تنشی ایجاد شود سایر بخش‌ها متأثر خواهند شد.

مظاهر معین الدینی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نیز اظهار امیدواری کرد از طریق تشکل‌هایی نظیر کانون بتوان قدم‌های مثبتی را در ارتباط با فراهم سازی بستر توسعه پایدار و سلامت شهروندان و بهبود وضعیت محیط زیستی منطقه برداشت.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا آلایندگی کارخانه دانشگاه اردکان محیط زیست محیط زیستی زیست محیطی حل مشکلات بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۹۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،سعید شهند در این جلسه ضمن تبریک فرا رسیدن هفته معلم و تقدیر از دغدغه مندی اساتید و نخبگان دانشگاهی نسبت به مقوله حفظ محیط زیست گفت: سوم تا نهم اردیبهشت در تقویم کشور به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است و برنامه‌های مختلفی طی این هفته با شعار " مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین"توسط اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی انجام می‌شود که هدف نهایی این برنامه‌ها افزایش آگاهی و ارتقا حس مسئولیت پذیری نسبت به حفظ محیط زیست و زمین پاک است و همانگونه که در شعار امسال نیز آمده است این مهم با مشارکت و نقش‌آفرینی مردم و پیگیری و انجام دقیق مسئولیت‌های قانونی دستگاه‌های دولتی محقق می‌شود.

وی افزود: آلودگی‌های پلاستیکی در سراسر جهان تبدیل به یک تهدید محیط زیستی شده است و از سال ۱۹۵۰ که پلاستیک برای نخستین بار و با توجیه حفاظت از محیط زیست معرفی و تولید شد، تاکنون ۸ میلیارد تن پلاستیک در جهان تولید شده که تجزیه آنها در طبیعت صد‌ها سال زمان می‌برد.

شهند ادامه داد: کشور ما هفدمین کشور دنیا در زمینه تولید پلاستیک است و متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد رشد استفاده از پلاستیک از سوی جامعه هستیم که این موضوع نیازمند اصلاح سبک زندگی و به حداقل رساندن مصرف پلاستیک به ویژه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از مسائل موجود در حوزه محیط زیست استان با اصلاح و تجدید نظر در رویه‌های موجود در حوزه کشاورزی رفع می‌شود، عنوان کرد: مطابق آمار‌های ارائه شده، قریب به یک میلیون تن ضایعات کشاورزی در استان تولید می‌شود که این مقدار بسیار قابل تامل است و سلامتی محیط زیست استان را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند. 

شهند ادامه داد: در مواردی شاهد این هستیم هزینه‌ای که از قبال تولید این محصولات برای محیط زیست استان با مصرف منابع اب و خاک و آلودگی‌های ناشی از آن ایجاد می‌شود، بسیار بیشتر از درامدی است که کشاورز کسب می‌کند و بدین ترتیب ادامه این روند توجیه علمی و منطقی ندارد.

وی با بیان اینکه مساله حفظ محیط زیست اساسا موضوعی فرهنگی – اجتماعی است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان در کنار وظیفه نظارتی و برخورد‌های قانونی، آموزش‌های محیط زیستی را در راستای ارتقا و اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست در شهرستان‌های سراسر استان دنبال می‌کند و رویکرد این اداره کل، مردمی سازی حفاظت از محیط زیست است.

در ادامه نشست اعضای حاضر نیز به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در خصوص چگونگی مدیریت پسماند‌ها و ضایعات به ویژه در بخش کشاورزی پرداختند.

دیگر خبرها

  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تیمارگاه حیات وحش خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست