Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با افزایش موج گرمای هوا، تعادل تولید و مصرف برق در کشور به هم خورده است تا جایی که مسئولان وزارت نیرو از رکورد مصرف برق در این ایام خبر می‌دهند و به همین علت گاه و بی‌گاه شاهد قطعی برق در مناطق مختلف کشور هستیم، برخی افراد یکی از دلایل آن را مصرف برق ماینرها عنوان می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با ورود دستگاه‌های استخراج رمز ارز به عنوان یک میهمان ناخوانده در سال‌های اخیر حالا برخی کارشناسان بخشی از قصور قطعی برق را گردن این ماینرها می‌اندازند که مصرف برق را بالا برده است. در حال حاضر ماینرهای مجاز و غیرمجاز یکی از متهمان اصلی قطعی برق در کشور هستند، اما عده‌ای معتقدند که علت خاموشی‌های اخیر ماینرها نیستند و مشکل جای دیگری است.

علی بخشی رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق در این باره می‌گوید: «اینکه گفته می‌شود رمز ارزها عامل خاموشی هستند، نادرست است و نمی‌توان گفت که تنها این بخش عامل خاموشی بوده و در واقع عامل این است که همیشه روی لبه مرز تولید و مصرف برق حرکت می‌کنیم و ورود یک بار اضافه به شبکه موجب برهم زدن تعادل شبکه می‌شود.»

نکته این است که برق مصرفی ماینرهای مجاز با تعرفه صادراتی محاسبه می‌شود و به گفته مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین کل مجوز صادرشده برای سرمایه‌گذاری مجاز در حوزه استخراج رمز ارز ۳۵۴ مگاوات است. بنابراین این میزان مصرف برق نمی‌توان در محاسبات عامل خاموشی‌ها باشد، اما مسئله جایی جذاب می شود که ابوذر صالحی روابط عمومی توانیر با اذعان بر اینکه ماینرهای مجاز عامل قطعی برق نیستند، به وجود 8 هزار مانیر غیرمجاز اشاره کرده که شبکه مصرف را با چالش مواجه کرده و طبیعتا امکان شناسایی آنها با دشواری همراه است.

در راستای این نگرانی چند روز گذشته محمد حسن متولی زاده رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت توانیر در مورد ورود دستگاه‌های غیرمجاز استخراج رمز ارز از چین به کشور به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هشدار داده و خواستار تمهیدات سخت گیرانه تر شده است.

وی گفته است؛ «دولت چین در حال اعمال سیاست‌های بسیار سخت گیرانه جهت ممنوعیت استخراج رمزارزها در چین می‌باشد و این امر باعث خروج اکثریت قریب به اتفاق دستگاه های استخراج رمزارز از کشور مذکور خواهد شد که بیش از ۵۰ درصد ظرفیت استخراج رمزارزها در کل دنیا را به خود اختصاص داده است.از آنجایی که قیمت حامل های انرژی در ایران به صورت یارانه ای و ناچیز در مقایسه با قیمت‌های جهانی عرضه می‌شود، احتمال ورود تعداد زیادی از دستگاه‌های مذکور از چین به کشورمان از طریق مبادی غیررسمی در هفته های پیش رو بسیار بالا ارزیابی می‌شود.»

با این وجود برخی شرکت‌ها با دریافت ثبت سفارش از وزارت صمت و تامین ارز نیمایی از بانک مرکزی اقدام به ورود دستگاه‌های استخراج رمز ارز می‌کنند که میزان ارز بری آنها قابل توجه است. 

مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به واردات رسمی دستگاه‌های استخراج رمز ارزها به کشور، اظهارداشت: در حال حاضر دستگاه‌های استخراج رمز ارز بدون هرگونه ممنوعیتی و حتی با دریافت ثبت سفارش از وزارت صمت و تأیید منشاء ارز از سوی بانک مرکزی، توسط بخش خصوصی به کشور وارد می‌شود. از ابتدای سال 99 که به پیشنهاد گمرک، ردیف تعرفه مذکور برای طبقه بندی کالا تعیین و مصوب شد، تاکنون حدود 11 میلیون دلار ارز برای واردات ماینرها، از کشور خارج شده است.

معاون فنی گمرک با تاکید بر اینکه این دستگاه‌ها از مبادی رسمی کشور و پس از انجام تشریفات گمرکی ترخیص می‌شوند، گفت:‌ در این مدت حدود 13 هزار دستگاه ماینر استخراج رمز ارز به وزن بیش از 160 تن به ارزش ریالی بیش از 45 میلیارد تومان به کشور وارد شده و پس از انجام تشریفات گمرکی ترخیص شده است. 

وی درباره اینکه ماینرها از کدام کشورها به کشور می‌آیند بیان داشت: عمده واردات این دستگاه‌ها از کشور چین و امارات وارد گمرکات فرودگاه امام خمینی، پیام البرز و نیز گمرک شهید رجایی بندر عباس شده‌اند. همچنین واردکنندگان دستگاه استخراج رمز ارزها برای ترخیص، از حواله ارزی و برات استفاده کرده‌اند.

به گزارش فارس، قطعا برخورد صحیح و منطقی با پدیده نوظهور مزارع استخراج رمز ارز نیاز به هماهنگی و اهتمام جدی مسئولان دستگاه‌های اجرایی، قضایی و امنیتی دارد تا برای همیشه وضعیت بود و نبود آنها تعیین تکلیف شود.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک ماینر رمز ارز دستگاه های استخراج رمز ارز دستگاه ها مصرف برق قطعی برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۰۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس آمار گمرک ایران، میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹ میلیون دلار رسید.

بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

همچنین عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی شامل کف‌پوش‌های غیرمخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار بوده است.

بر این اساس، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال قبل آن ۱۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است و عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پودباف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه‌های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

کد خبر 6089881 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته