Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، رسانه‌های پاکستانی روز سه‌شنبه با استناد به بیست و هشتمین گزارش تیم نظارت بر تحریم‌ها و پشتیبانی تحلیلی در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کردند: نزدیک به ۶ هزار عضو گروه تروریستی طالبان پاکستان در کنار صدها جنگجوی از شورشیان به اصطلاح مسلمان ضدچین در نزدیکی مرز افغانستان با پاکستان و چین مستقر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناظران سازمان ملل گفتند که علی رغم افزایش بی‌اعتمادی میان این عناصر، طالبان پاکستانی روابط خود با طالبان افغانستان را مانند گذشته حفظ کرده است، تحریک طالبان پاکستان اهداف تمایز ضدپاکستان دارد و همزمان از اقدامات نظامی طالبان افغانستان علیه نیروهای دولتی این کشور حمایت می‌کند.

در این گزارش آمده است: الحاق مجدد شاخه‌های انشعابی به تحریک طالبان پاکستان (TTP) افزایش یافته و برآوردها حکایت از وجود دو هزار و  ۵۰۰ تا ۶ هزار جنگجو در افغانستان دارد در حالی که این عناصر از تیرماه ۱۳۹۷ (ژوئن ۲۰۱۸) به سرکردگی "نور ولی محسود" رهبری می‌شوند.

چالش حضور عناصر تروریستی ضدپاکستان در خاک افغانستان موضوعی است که یک اختلاف جدی میان کابل و اسلام‌آباد به شمار می‌رود، همراه موجب نگرانی دولت و ارتش پاکستان بوده و این کشور بارها به ویژه با آغاز روند خروج نظامی آمریکا از افغانستان هشدار داده که هرگونه تشدید بحران در افغانستان راه را برای جولان عناصر تروریستی مانند داعش و تحرکات گروه تحریک طالبان پاکستان برای اجرای عملیات‌های مسلحانه در مناطق مشترک مرزی، هموار می‌کند.

سال گذشته سرکرده گروه تروریستی تحریک طالبان در فهرست تحریم‌های کمیته تحریم شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.

اوایل مردادماه سال ۱۳۹۹ نیز این سازمان در گزارشی اعلام کرد که حدود ۶ هزار تروریست وابسته به گروه غیرقانونی تحریک طالبان پاکستان موسوم به (تی تی پی) در افغانستان حضور دارند و بیشتر آنان نیز به داعش ملحق شده‌اند.

تحریک طالبان پاکستان طی سال‌های اخیر به نگرانی جدید رهبران سیاسی و نظامی این کشور تبدیل شده، عملیات این تروریست‌ها در کنار حملات گروه‌های غیرقانونی جماعت الاحرار، لشکر الاسلام و شورشیان گروه‌های بلوچ طی چند ماه گذشته موجب جان باختن ده‌ها نفر از نیروهای امنیتی و غیرنظامیان در پاکستان شده است.

گروه تروریستی تحریک طالبان مسئولیت حمله انتحاری روز دوم اردیبهشت امسال در شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان پاکستان را برعهده گرفت. در این انفجار ۵ نفر کشته و ۱۰ نفر زخمی شدند.

برچسب‌ها سازمان ملل متحد پاکستان طالبان تحولات افغانستان پروندهٔ خبری تحولات افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد پاکستان طالبان سازمان ملل متحد پاکستان طالبان تحولات افغانستان تحریک طالبان پاکستان سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۲۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند

به گزارش قدس آنلاین، ضمیر کابلوف نماینده ویژه ‌روسیه در امور افغانستان با تاکید بر گسترش روابط و همکاری‌ها میان بین 2 کشور اظهار داشت: روابط مثبت روسیه با حکومت سرپرست طالبان ادامه خواهد داشت و سرمایه‌گذاران روس نیز به سرمایه‌گذاری در ‌افغانستان علاقه‌مند هستند.

از طرف دیگر، مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی رییس‌الوزرای حکومت سرپرست طالبان در این دیدار با قدردانی از موضع مسکو در قبال حکومت سرپرست طالبان گفت که تلاش‌های مشترک ‌کابل و مسکو می‌تواند از تهدیدها در منطقه جلوگیری کند.

در این دیدار، معاون سیاسی رییس‌الوزرای حکومت سرپرست طالبان نسبت به عضویت رسمی افغانستان در نشست فرمت مسکو ابراز امیدواری کرد.

در عین حال، حافظ ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه حکومت سرپرست طالبان از دیدار سرپرست این وزارتخانه با نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان خبر داد و افزود که نماینده ویژه روسیه در افغانستان در دیدار با امیرخان متقی وزیر امور خارجه حکومت سرپرست طالبان ضمن تاکید بر حضور این حکومت در نشست‌های مرتبط با افغانستان گفت: نشست آتی دوحه بدون توافق طالبان نتیجه‌بخش نخواهد بود.

به نوشته وی، متقی در این دیدار تاکید کرد که تعیین نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان ضروری نیست.

در این دیدار، وزیر امور خارجه حکومت سرپرست طالبان روابط کابل و مسکو را بسیار مهم خواند و اظهار کرد: افغانستان درحال حاضر در تمام کشورهای منطقه سفارتخانه‌های فعال دارد.

متقی افزود: درحال گفت‌وگو با سازمان ملل هستیم تا پس از شفاف‌ شدن دستورکار و نحوه برگزاری نشست آتی دوحه، موضع خود را اعلام کنیم.

نماینده ویژه روسیه ضمن درخواست آزادی دارایی‌های بلوکه شده افغانستان، از متقی دعوت کرد تا به روسیه سفر کند.

ضمیر کابلوف موافقت حکومت سرپرست طالبان را برای برگزاری هرگونه نشست درباره افغانستان حائز اهمیت خواند و بر رفع تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه افغانستان تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • متهم شدن ۷ تبعه خارجی در آلمان به ارتباط با داعش خراسان
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد
  • کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود
  • روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات