Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-29@17:03:42 GMT

چالش‌های زیست‌محیطی صنعت نفت شیل آمریکا

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۴۳۶۲۵

چالش‌های زیست‌محیطی صنعت نفت شیل آمریکا

توسعه شیل‌های نفتی در امریکا ابعاد مثبت و منفی بر امنیت انرژی بین الملل دارد. وجه منفی آن نیز بهره برداری سیاسی از آن در جهت اهداف ژئوپلیتیکی بر علیه کشور‌های تولید کننده عمده نفت است که امنیت انرژی بین الملل را در نهایت تهدید می‌کند.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز-

مریم سعادت موید؛

به گزارش دویچه‌وله، در سال‌های گذشته آمریکا در صدد بوده است با به کارگیری فن‌آوری بحث‌انگیز فراکینگ (استخراج نفت و گاز از درون سنگ‌های زیرزمینی با استفاده از آب با فشار بالا، است که طی آن، آب، ماسه و مواد شیمیایی با فشار بسیار زیاد به اعماق زمین پمپ می‌شود، تا سنگ‌های رسوبی حاوی هیدروکربن‌ها بشکنند و در نتیجه آن، نفت و گاز استخراج شود) خود را به یکی از  بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نفت تولیدی از این روش تحت عنوان نفت شل آمریکا شناخته می‌شود که وضعیت تولید آن بر اساس مناطق هفت گانه تولیدی در این کشور در نمودار نشان داده شده است.

این موضوع وضعیت بازار‌های جهانی نفت را تغییر خواهد داد. میزان نفت شیل قابل دسترسی نامعلوم است. تلاش‌های گوناگون برای توسعه ذخایر نفت شیل خام تنها در شرایطی موفقیت آمیز بوده است که هزینه تولید نفت شیل در یک منطقه معین به زیر قیمت نفت خام یا سایر جایگزین‌های آن برسد.

 

نمودار (1): متوسط تولید روزانه نفت شیل آمریکا براساس مناطق هفت گانه تولیدی (بشکه در روز)

Source: https://www.eia.gov/petroleum/drilling

 

توسعه شیل‌های نفتی در امریکا ابعاد مثبت و منفی بر امنیت انرژی بین الملل دارد. وجه مثبت آن افزایش عرضه جهانی نفت و کاهش نگرانی نسبت به پیک نفتی و همچنین استفاده از ذخایر غیر متعارف نفتی است که تا قبل از توسعه تکنولوژی شیل‌های نفتی هزینه بهره برداری از این منابع گران و غیر اقتصادی بود. وجه منفی آن نیز بهره برداری سیاسی از آن در جهت اهداف ژئوپلیتیکی بر علیه کشور‌های تولید کننده عمده نفت است که امنیت انرژی بین الملل را در نهایت تهدید می‌کند. علاوه بر این اوپک بسیار نگران است که کاهش ارزش نفت در پی افزایش شدید تولید در آمریکا، بودجه کشور‌های تولیدکننده نفت که از نظر اقتصادی بسیار وابسته به منابع نفتی خود هستند، به شدت کاهش یابد و آن‌ها را با مشکلات اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی روبه رو کند.

در کنار تبعات مثبت و منفی تولید نفت شل بر بازار جهانی نفت و همچنین آثار اقتصادی بر کشور‌های صادرکنده نفت (کشور‌های عضو اوپک) کارشناسان اذعان دارند که نفت شل آمریکا عامل تخریب محیط زیست است. در واقع تولید نفت شل آمریکا با روش فراکینگ، با شکاف‌هایی که در لایه‌های زیرین زمین ایجاد می‌کند باعث زلزله می‌شود و نفوذ مواد سمی نظیر آرسنیک به منابع آب و خاک بیماری سرطان را تشدید می‌کند.

اثرات زیست محیطی استخراج نفت شیل در معادن روی زمین برجسته‌تر از معادن زیرزمینی است. این اثرات شامل زهکشی اسیدی ناشی از اکسیداسیون مواد دفن شده قبلی، ورود فلزات از جمله جیوه به آب‌های سطحی و زیرزمینی، افزایش فرسایش، انتشار گاز‌های گوگردی و آلودگی هوا ناشی از تولید ذرات در حین عملیات، حمل و نقل و فعالیت‌های پشتیبانی است. در سال ۲۰۰۲، حدود ۹۷ ٪ آلودگی هوا، ۸۶ ٪ از کل زباله‌ها و ۲۳ ٪ آلودگی آب در استونی از صنعت برقی حاصل شده است که از نفت شیل به عنوان منبع اصلی برای تولید انرژی خود استفاده می‌کند.

فعالان محیط زیست، از جمله اعضای صلح سبز [۲]، اعتراضات شدیدی را علیه صنعت نفت شیل ترتیب داده اند. در یک اقدام و در سال ۲۰۰۴، تلاش آن‌ها منجر به تعلیق منابع انرژی کوئینزلند پروژه پیشنهادی نفت شیل استوارت در استرالیا شد.


گفتنی است؛ صلح سبز (Greenpeace)، نام یک سازمان غیردولتی مدافع محیط زیست است که در بیش از ۴۰ کشور دفتر داشته و بخش هماهنگی‌های بین‌المللی آن در آمستردام هلند قرار دارد. صلح سبز هدف از تأسیسش را «اطمینان یافتن از توانایی زمین در پروراندن تمامی تنوعات زیستی» بیان داشته و بر روی مسایل جهانی‌ای همچون گرم‌شدن زمین،  جنگل‌زدایی،  صید بی‌رویه ماهیان، صید تجاری نهنگ و موضوعات هسته‌ای تمرکز دارد. این سازمان از شیوه‌های برخورد مستقیم، لابی‌کردن و پژوهش برای دستیابی به اهدافش استفاده می‌کند.

پایان پیام// برچسب ها: محیط زیست ، نفت ، نفت شیل لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Old

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: محیط زیست نفت نفت شیل امنیت انرژی بین الملل محیط زیست نفت شیل نفت شل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۳۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام اشتری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران، افزود: اینکه از مجموع ۷۰ شهر آذربایجان شرقی تعداد ۱۲ شهر دارای طرح جامع مدیریت پسماند باشند، جای تأمل و البته نگرانی دارد، چون در صورت بی توجهی به این موضوع مهم زیست محیطی آینده بهداشت محیط و فضای عمومی شهرها با مخاطرات بسیار عدیده ای مواجه خواهد شد.

وی هر گونه توسعه پایدار بدون توجه به موازین و ضوابط زیست محیطی را بی نتیجه و منجر به بروز انواع مشکلات اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی دانست و یادآور شد: هر گونه توسعه باید با مد نظر قرار دادن مسائل زیست محیطی به ویژه در حوزه مدیریت پسماندها به انجام برسد.

اشتری از شهرداری و شوراهای اسلامی شهرهای آذربایجان شرقی خواست تا با نگرشی خاص به مساله حیاتی مدیریت پسماندها توجه و با اقدام به موقع و فوری خود زمینه‌های لازم و کافی برای تصویب این طرح‌ها را در ۵۸ را ایجاد کنند.

وی دفع پسماندهای غیر بهداشتی در کلانشهر تبریز در ۲ سال اخیر را مناسب توصیف و اظهار کرد: در این دوره زمانی شهرداری بالغ بر یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای دفع بهداشتی پسماندهای شهری هزینه کرده است که این امر نشان دهنده توجه و اهتمام خاص این مجموعه به مسائل زیست محیطی است، اما انتظار داریم این اقدامات متوقف نشده و با قدرت و حدت بیشتری ادامه یافته و تقویت شود.

اشتری یکی از چالش‌های بسیار مهم و محوری در مدیریت پسماندها در آذربایجان شرقی به خصوص تبریز را عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبدا اعلام کرد و یادآور شد: این طرح باید در دهه ۱۳۹۰ اجرایی می‌شد که بنا دلایلی هنوز شاهد اجرای آن در این کلانشهر ۲ میلیون نفری نیستیم.

وی موضوع دفع و جمع آوری بهداشتی زباله‌ها را مهم‌ترین چالش کنونی زمین و محیط زیست عنوان و اضافه کرد: مدیریت نادرست پسماندها امروز یکی از مهمترین معضلات محیط زیستی در جهان است که خسارت ناشی از آن ارقام بسیار بالا و هنگفتی را در بر می‌گیرد و باید توجه داشت که تفکیک زباله از مبدا به احترام زمین پاک می‌تواند ثمربخش باشد.

کد خبر 6090987

دیگر خبرها

  • بدهی صنعت برق به بورس انرژی
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری