Web Analytics Made Easy - Statcounter

شنيدن اين خبر خوش كه قرار است به زودی در «مركز گسترش سينمای مستند و تجربی»، سامانه ی نمايش فيلم هاي مستند و تجربي كوتاه  و بلند – در قالب هاي مختلف: زنده، پويانمايی و... به صورت برخط (online) راه اندازی شود، به راستي برايم دلشاد كننده بود و اطمينان دارم كه بيش از همه، فيلمسازان حوزه ی فيلم مستند و تجربی خوشحال خواهند شد و به طور عمده، اين خبر، مايه ی شادمانی فيلمسازان جوانی است كه جز در فضای محدود برخي جشنواره ها، از جمله جشنواره ی بين المللی فيلم مستند ايران (سينما حقيقت) و يا سينما هنر و تجربه و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اميدی برای ديده شدن كارهايشان ندارند.
متاسفانه در اين يكی دو سال گذشته، سينمای جهان، در جريان همه گيری ويروس كرونا، آسيب فراوانی ديده است و مناسبات اقتصادی مربوط به توليد فيلم در همه جای جهان به نحو آشكاری دچار اختلال شده است. اين آسيب ها در بخش سينمای مستند و كوتاه، بی ترديد افزون تر بوده است. فيلمسازان حاضر در اين بخش، به طور معمول بدون استفاده از تهيه كنندگان رسمی و نام آشنا يا بدون برخورداری از پشتيبانی های مالی بخش دولتی و يا برخی نهادهای فرهنگی، تنها باهزينه ی شخصی فيلم می سازند و به همين روی، در شرايط همه گيری ويروس كرونا، بيش از ديگر فيلمسازان آسيب می بينند.   با استفاده ی از تجربه ی نمايش فيلم در جشنواره ی سال گذشته ی «سينما حقيقت»، نمايش منظم و پايدار فيلم های حوزه ی سينمای مستند و تجربی، به شيوه ی نمايش «برخط» (online) در صورتی كه با برنامه ريزی دقيق و سنجيده ای همراه باشد، تا حدود زيادی می تواند جای خالی نمايش های همگانی در برخی فضاهای فرهنگی هنری، مثل فرهنگسراها و پرديس های سينمايی و... را پر كند و به تقويت و پشتيبانی از فيلمسازان سينمای مستند منجر شود. در اين شرايط دشوار كه سينمای ما حتی در بخش توليدات سينمايي و به اصطلاح توليدات حرفه ای خود، بيش ترين زيان ها و خسارت های اقتصادی را ديده است و ركورد كاری دست اندركاران توليد فيلم در همه ی بخش های فنی، فرهنگی و خدماتی اين هنر صنعت، به اهالی سينما  آسيب های جدی زده است، با چنين تمهيداتی، يعنی نمايش بر خط و برنامه ريزی شده ی فيلم ها (چنان كه شنيده شد، برای مثال نمايش 4 فيلم، از گونه ها و قالب های مختلف در كنار هم، به مدت يك ماه و فروش بليت به شيوه های معمول در فضای مجازی) می توان به حمايت از سينمای مستند و فيلمسازان اين حوزه پرداخت و اندكی از دغدغه های هميشگی شان كم كرد.
در همين راستا، پيشنهاد می شود كه برای تماشای فيلم از سوی مستندسازان، دانشجويان هنر، منتقدان، مدرسان سينما و به طور كلی اعضای خانه ی سينما، با استفاده از روشی ساده و معقول، تخفيف مناسبی برای خريد بليت، در نظر گرفته شود. به نظر می رسد كه استفاده از اين روش نمايش، با توجه به شرايط نامناسب كرونايی، برای حفظ ايمنی و تندرستی سينما دوستان و فيلمسازان، به دليل رعايت فاصله گذاری اجتماعی، می تواند بسيار مفيد و ثمربخش باشد. هرچند، تماشای فيلم در تالارهای نمايش و بر روی پرده ی سينما، همواره دارای حلاوت و شيرينی خاصی است، با اين همه، در اين شرايط ويژه كه همه گيری ويروس  كرونا، به همه ی آدم ها، از اقشار مختلف اجتماعی، آسيب های جدی مادی و روحی و معنوی وارد كرده است، انديشيدن چنين راه حل های مناسبی، شايد بتواند بخشی از تنش های ناشی از اوج گيری ويروس كرونا را در ميان فيلمسازان و سينما دوستان كم كند. صد البته، بايد اميدوار بود كه با فروكش كردن اين موج های مهلك پی در پی كرونايی، روزگاری نه چندان دور، دوباره شاهد آن باشيم كه تماشاگرانی به سينماها كشانده شوند تا در كنار اين همه گرانی و تورم و بالا رفتن بی حساب و كتاب قيمت ها در بازار، سينما دوستان باز هم بتوانند از سينما به عنوان مناسب ترين و ارزان ترين سرگرمی سالم خانوادگی استفاده كنند.  

  عزيزالله حاجي مشهدی-منتقد فيلم و مدرس سينما / جام جم آنلاین به نقل از سایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: منتقد فیلم مدرس دانشگاه پویانمایی مستند کرونا سینمای مستند مستند و تجربی گیری ویروس ی نمایش ی سینما ی فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۴۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد

به گزارش قدس آنلاین، «ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده است و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شده است. این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

موفقیت مهم و ارزشمند این فیلم اکران موفق و پرمخاطب در شهرستان‌هاست که بعد از موفقیت مستندهایی مانند «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی، «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور و همچنین فیلم‌های سینمایی «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی، «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک و مجموعه فیلم‌های کوتاه «اتاق فرار»، «یک سانس چند رویا» و «فیلم کوتاه ژانر وحشت» نوید موفقیت و گسترش سینمای متفکر ایران را در سراسر کشور و برای مخاطبان گسترده‌ای در شهرهای مختلف به ارمغان می‌آورد.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است. تدوین این فیلم توسط «بهمن کیارستمی» و «پویا پارسامقام» صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده «مهدی آزادی» از فیلمبرداران نام آشنا و برنده جایزه معتبر و مهم «قورباغه طلایی» جشنواره کمرایمیج بوده است. داستان فیلم با صدای روان و آشنای «ابوالحسن تهامی‌نژاد»، «نصرالله مدقالچی»، «زهره شکوفنده» و «مریم شیرزاد» روایت می‌شود.

«مسعود فروتن» این فیلم را با فیلم «باد صبا» مقایسه کرد و کارگردانی این فیلم را ستود. «دکتر اصغر دادبه» چهره ماندگار ادبیات و فلسفه محتوای مطرح شده از فیلم را از جمله موارد مهم در لیست نجات فرهنگ ایران در طول تاریخ دانستند. «دکتر جوادیان» رییس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی به عنوان مرجع معتبر در موضوع روایت شده در فیلم از تحقیق این فیلم و مستندات آن اعلام رضایت کردند. «رضا صائمی» منتقد سینما و فعال فرهنگی در فصلنامه سینما حقیقت به بررسی نوع روایت فیلم پرداخته و به استفاده از المان‌های آب، باد، خاک و آتش برای روایت داستان اشاره کرده است و تلاش فیلمساز را در معرفی یک شهر توسط این فیلم را پلی برای معرفی جهان دانسته است. مجله فیلم در یادداشتی به ترکیب تیم سازنده فیلم اشاره کرده است و نویسنده، اعتبار، سابقه و تبحر این گروه و انتخاب صحیح کارگردان و تهیه‌کننده فیلم را از نکات مهم و قابل توجه این مستند دانسته است.

دیگر خبرها

  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند
  • زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران