Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@18:31:04 GMT

نوجوانان کانون پرورش فکری هرمزگان آنلاین به دل جنگل‌های حرا رفتند

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۴۴۵۵۸

نوجوانان کانون پرورش فکری هرمزگان آنلاین به دل جنگل‌های حرا رفتند

‍‍‍‍‍‍

در این نشست مجازی که روز سه شنبه به مناسبت روز جهانی حفاظت از اکوسیستم‌های مانگرو با همکاری اداره کل محیط زیست هرمزگان برگزار شد، علی کریمی محیط بان و کارشناس این اداره برای شرکت کنندگان شیوه زندگی  دوزیستان، خزندگان، صدف‌ها، پرندگان آبزی و کنار آبزی و پستانداران و گیاهان آبزیمی در  تالاب‌ها صحبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه تالاب‌ها زیستگاه حدود یک سوم گونه‌های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض و نادر هستند، گفت: تالاب‌ها محل تخم‌ریزی میلیون‌ها ماهی مهاجر و بومی و یکی از منابع تامین پروتئین مورد نیاز بشر است؛ که یا درتالاب زندگی می‌کنند و یا فصلی از سال را به تالاب مهاجرت می‌کنند.
کریمی ادامه داد: تالاب‌های ساحلی برای بقای ماهیان دریایی نقش اساسی دارند و این تالاب‌ها برای ازدیاد نسل و حفظ میگو و خرچنگ ها نیز زیستگاه‌های اصلی به شمار می‌روند.
این کارشناس محیط زیست افزود: در ایران از ۲۴ گونه پرنده در خطر انقراض شش گونه آبزی هستند که در تالاب های ایران زندگی می کنند.
وی در بحث اهمیت اکوسیستم مانگرو نیز گفت: معنی مانگرو در اصل به معنای درخت شناور و ایستاده و ریشه آن پرتغالی است. بدین معنی که «گرو» به معنی ایستاده و «مانگ» به معنی درخت شناور آمده‌است.
این محیط‌بان افزود: مانگروها تحت عنوان درخت زارهای ساحلی، جنگل‌های جذر و مدی یا جنگل‌های همیشه سبز ساحلی خوانده می‌شوند.
کریمی گفت: "حرا" گیاهی از تیره  «شاهپسند است  که در بندرعباس این گونه نامیده می‌شود، در بلوچستان «تمر» و در بعضی از نقاط «تول» گفته‌ می‌شود و در زبان عربی نیز آن را «شوری» و «شوره» می‌نامند.
وی اضافه کرد: وجود این نوع جنگل‌ها همچنین از فرسوده شدن ساحل جلوگیری کرده و محیط زیست، تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی را حفظ می‌کند.
نشست‌های زیست محیطی مرکز تخصصی علوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان با هدف پرورش استعدادهای علمی اعضای خو  چندین بار در طول سال و به مناسبت های مختلف برگزار  می‌شود.


"حفاظت شده حرا و تالاب‌ بین‌المللی خورخوران در جزیره قشم و قسمت‌های دریایی بندرخمیر تا بندرپل از نقاط دیدنی هرمزگان است".
"خورخوران" تالابی است که حدود ۱۰۰هزار هکتار وسعت دارد و در سال ۱۹۷۵میلادی به عنوان تالاب بین‌المللی برای ذخیره‌گاه زیست‌کره انتخاب شد و در شبکه جهانی ذخیره‌گاه‌ها به ثبت رسید.
این تالاب یکی از بزرگترین جنگل دریایی کشور، از مجموع ۲۲تالاب بین‌المللی و ۱۲ذخیره‌گاه زیست‌بوم ایران با تاثیرگذاری منطقه بر اکوسیستم خلیج‌فارس است.
جنگل‌های حرا روی خاک‌های لجنی ناشی از رسوب حاصل از فرسایش سواحل رشد می‌کند که با جزر و مد آب در دریا شناور می‌شود.
این ویژگی، راز شگفتی جنگل‌های اسطوره‌ای حرا به شمار می‌رود که باعث شده اروپایی‌ها این گیاه را به افتخار دانشمند ایرانی ابوعلی سینا، اوسینا می‌نامند.
تصفیه هوای مناطق اطراف خود با توجه به دی اکسید کربن که از درخت حرا جذب می‌شود،۱۰ برابر درختان دیگر دارای اهمیت است که می‌توان به عنوان فایده‌های تلاب خورخوران و جنگل‌های مانگرو(حرا) از آن یاد کرد.
از شاخ و برگ و تنه‌های خشک آن به عنوان هیمه و زغال استفاده می‌شود و استفاده زنبورهای عسل از گل‌های این درخت و حصول عسلی رقیق و پرخاصیت به نام عسل حرا که طرفداران فراوانی دارد.
در این تالاب‌ها شاهد مهاجرت سالیانه تعداد فراوانی از پرندگان مهاجر از مناطق دور دست مانند سیبری و تخم‌گذاری و پرورش جوجه‌ها خواهید بود.
وجود موجوداتی شامل، حلزون، پلانگتون و دیگر آبزیان در خورهای منتهی به تالاب زندگی می کنند.
تالاب‌ها همیشه یک پناهگاه طبیعی و بسیار مطمئنی برای حفظ شناورها از امواج خروشان دریاست که توانسته تعداد بسیاری از گردشگران داخلی و جهان‌گردان خارجی را به خود جذب کند.
 

برچسب‌ها کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان جنگل حرا مانگرو ابوعلی سینا هرمزگان بندرعباس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان جنگل حرا مانگرو کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان جنگل حرا مانگرو ابوعلی سینا هرمزگان بندرعباس تالاب ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۴۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد

به گزارش همشهری آنلاین، در ویدئوی زیر، آتش گرفتن یک باتری را می‌توانید مشاهده فرمایید. آتشی که می‌تواند یک جنگل سرسبز را به ویرانه‌ای سوخته تبدیل کند.

بیشتر بخوانید:

در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟ کد خبر 849391 برچسب‌ها باتری آتشفشان محیط زیست جنگل محیط زیست جهان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • برنامه‌های کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • اجرای طرح هر کلاس یک قفسه کتاب
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • راه‌یابی دو عضو کانون پرورش فکری به مسابقات لکوکاپ جهانی مسقط
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین