Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر دکتر محمدمهدی طهرانچی در پنجمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار که امروز ۵ مرداد در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و به‌ صورت همزمان از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: پس از جنگ جهانی دوم، نظام جدید جهانی آغاز شد که در آن علم، حاکمیت علم و اقتدار منبعث از علم حرف اول را می زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از سال 1949 تا 1956 جلوه دیگری از علم که توجه به «أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ» بود، با پرتاب سفینه اسپوتنیک توسط شوروی سابق پدیدار شد و بدین ترتیب دوره دیگری از حاکمیت علم و اقتدار علمی آغاز شد. پس از اقدام شوروی به پرتاب سفینه اسپوتنیک، جنگ سرد که حاصل از دو رقابت علمی توجه به «أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ» و «أَقْطَارِ الاَرْضِ» بود، بنیان نهاده شد.

طهرانچی اضافه کرد: دانشگاه ها در اقتدار علمی تبدیل به محور حرکت شدند و علم هسته پیشرفت و توسعه دنیا شد. طی این سالها رهبری جهانی منبعث از رهبری علمی بود و این مسیر تا فروپاشی جنگ سرد ادامه داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که افتاد، باعث شد به یکباره از سال 2001 جلوه دیگری از توجه به «أَقْطَارِ الأَرْضِ» که فناوری های نانو، بایو، فناوری اطلاعات و علوم شناختی بود، شکل بگیرد که رویکرد و دستاورد جدیدی بود که بشر با علوم و فناوری های همگرا به نکات «أَقْطَارِ الاأَرْضِ» دست یافت و حاکمیتی جدید آغاز شد.

وی به تقابل دنیا با ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: امروز که جهان در چالش با ویروس کرونا قرار گرفته است، روسیه مجدداً از استعار «اسپوتنیک» برای واکسن خود استفاده کرد که نشان از تقابل جدید علمی دارد.

طهرانچی با اشاره به توجه مقام معظم رهبری به پیشرفت علمی در کشور ایران، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب، پیشرفت کشور را مبنی بر توسعه و پیشرفت علمی بنیان نهادند و سه مؤلفه اقتدار را «علم»، «اقتصاد» و «فرهنگ» عنوان کردند. در این مسیر تئوری جدیدی برای علم و توجه به علم گشوده شد، به طوری که دانشگاه های ایران که برآمده از مدرنیته بود، با انقلاب اسلامی هویت دیگری یافت و با این نگاه مسیر جدیدی را آغاز کرد.

وی با بیان اینکه وقتی به مجموعه سیاست های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نگاه می کنیم، ایشان بحث علم را با لغت «جهاد علمی» آغاز می کنند، گفت: این موضوع نشان از مدل جدیدی از توجه به علم و دانشگاه در چارچوب نگاه جهادی دارد. در تقابل با این نگرش، می بینیم که دشمن از هیچ کوششی برای توقف جهاد علمی جمهوری اسلامی ایران فروگذار نمی‌کند، به طوری که دانشگاه های ما را تحریم و دانشمندان را ترور می کند و به شهادت می رساند. این موضوع نشان می دهد که عرصه علم، عرصه جهاد است و عرصه جهاد، جز با ایثار ظهور نمی‌یابد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به لزوم توجه به ایثارگران در محیط علمی و دانشگاهی، گفت: این نگاه توجه به ایثارگران، نه نگاه دیروز ما بود، بلکه نیاز امروز ما در عرصه جهاد علمی و اقتدار کشور است.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون نگاه به دانشگاه یک نگاه جدید است، همانطور که مقام معظم رهبری در دستاورد گام اول انقلاب اسلامی، به تحصیل میلیون ها دانشجو اشاره کردند، در گام دوم نیز علم و پژوهش به عنوان شاکله 7 رکن اصلی است، اما در مقابل نگاه جهاد علمی، ایثارگری و توجه به ایثارگری در دانشگاه، نگاهی وجود دارد که ابایی ندارد بیان کند که دانشگاه را برای مقدمه مدرنیته می خواهند.

وی افزود: این افراد نگاهی که امروز به جشنواره جایزه ملی ایثار وجود دارد را نقد می کنند به طوری که در کتاب «سرگذشت و سوانح دانشگاه در ایران» بیان می کنند که «ما دو عدالت داریم؛ عدالت طبیعی و عدالت توزیعی. اینکه به جامعه ایثارگری ارج می نهیم و توجه می کنیم و سهمیه قائل می شویم، نگاه عدالت توزیعی و خلاف عدالت طبیعی است».

طهرانچی اظهار داشت: من می خواهم پاسخ این نوع نگرش را بدهم و بگویم ای کسانی که معتقدید دانشگاه باید مقدمه مدرنیته در ایران باشد و آن مسیر را طی کند و نگاه ایدئولوژیک ورود ایثارگران به محیط دانشگاه را عدالت توزیعی می دانید، بدانید که اگر ملتی به گذشته خود نبالد و از آن آگاه نباشد، مانند شخصی که آلزایمر گرفته، آینده‌ای ندارد.

وی با تأکید بر اینکه ملتی که ایثارگران و جهادگرانش را ارج ننهد، آینده قوام یافته ای نخواهد داشت، گفت: ملاک عزت هر ملتی، جهاد است و در جهاد قوام نمی یابد مگر آنکه به جهادگران و ایثارگران خود ببالد. معتقدیم این عدالت، توزیعی نیست و عدالت فطری است و نه حتی عدالت طبیعی، چرا که در فطرت انسان، ارج نهادن به اسطوره ها، جزئی از تاریخ ملت است.

کد خبر 5267132

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری دانشجویان شاهد و ایثارگر جانبازان و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی محمد مهدی طهرانچی آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه های علوم پزشکی آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی مرکز سنجش آموزش پزشکی سازمان سنجش واکسیناسیون توزیع کارت کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه علم و صنعت ویروس کرونا اخلاق پزشکی ساماندهی آموزش عالی جهاد علمی عرصه جهاد أ ق ط ار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۴۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان؛  رئیس کل دادگستری استان گیلان در دیدار با محمد دوستار سرپرست دانشگاه  گیلان با تبریک روز معلم و قدردانی از جایگاه و شان رفیع معلم، استاد  و اهمیت علم آموزی گفت: امنیت و آرامش دانشجو باید مورد توجه دانشگاه قرار گیرد و از  هرگونه دسته بندی و گروه بندی در دانشگاه‌ها اجتناب شود.
حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل صادقی نیارکی با بیان اینکه دانشگاه باید با تولید مقالات علمی مناسب و تحلیل‌های کارشناسی در کاهش آسیب‌های اجتماعی جامعه موثر باشد، افزود: دادگستری گیلان این آمادگی و توانایی را دارد که در کنار پژوهش‌های حقوقی زمینه استفاده از ظرفیت همکاران قضایی با حضور در بین دانشجویان را فراهم کند و انتظار می‌رود دانشگاه نیز با تولید مقالات علمی مناسب و تحلیل‌های کارشناسی به کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه کمک کند.
در ادامه این دیدار تفاهم نامه همکاری بین دادگستری  و دانشگاه گیلان برای ارتقای سلامت جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی امضا شد. 

دیگر خبرها

  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • توسعه همکاری‌ها میان جهاد دانشگاهی و مؤسسه ISC
  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • رقابت بیش از 8 هزار نفر فردا در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد
  • نامه سرپرست دانشگاه گیلان به ۳۸ نفر از روسای دانشگاه های آمریکا
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • ۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی
  • طرح «پایش و ارتقای سلامت» اعضای جهاد دانشگاهی سلامت محور است