Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سه شنبه ایرنا از وزارت دفاع، علی اکبر سلیمانی در خصوص طرح صنعتی سازی ساختمان وزارت دفاع اظهار کرد: صنعتی سازی یعنی اینکه این طرح قابل تکرار باشد و دخالت دست در آن به حداقل برسد و پیش ساختگی در آن حداکثری باشد یعنی بخش اعظمی از ساختمان در کارخانه تولید و در محل مورد نظر بتوان آن را نصب کرد و از همه مهمتر اینکه از فناوری‌های نوین در آن استفاده شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مشکلات ساخت مسکن به شیوه سنتی در کشورمان گفت: در شیوه سنتی عمر مسکن و تعداد ساخت و ساز پایین است به همین دلیل ما باید به سمت روش‌هایی برویم که عمر مسکن را افزایش و از سوی دیگر تعداد ساخت را نیز افزایش دهد به همین دلیل روش‌های صنعتی سازی می‌تواند این دو مشکل اساسی را تا حدودی برطرف کند.

معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع روش مورد استفاده شده در طرح صنعتی سازی ساختمان توسط وزارت دفاع را تولید ساختمان‌های پیش ساخته فلزی اعلام کرد و گفت: این روش و عمر ساختمان را از ۲۵ تا ۳۰ سال به متوسط ۱۰۰ سال افزایش می‌دهیم سرعت ساخت ساختمان نیز از متوسط سی و شش ماهی که هم اکنون وجود دارد به شش ماه کاهش می‌دهیم. بنابراین برای حل مشکل مسکن باید صنعتی سازی را در کشور افزایش دهیم که خود این صنعتی سازی با توجه به کاهش هزینه و کاهش زمان ساخت مسکن موجب علاقه سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در این عرصه می‌شود.

سلیمانی خاطرنشان کرد: با روش سنتی که فعلاً در کشور ما اجرا می‌شود متوسط عمر یک ساختمان حدوداً ۲۵ سال است یعنی یک انسان در طول عمر خودش حداقل باید سه بار یک ساختمان را تخریب و آن را نوسازی کند که در کنار هزینه‌های فراوانی که برای فرد دارد، موجب آلودگی و آسیب به محیط زیست می‌شود اما اگر این عمر ساختمان را به ۱۰۰ سال افزایش دهیم موجب می‌شود که سرمایه‌های ملی کشور حفظ شود.

وی در خصوص چرایی ورود وزارت دفاع به بحث ساخت صنعتی مسکن نیز گفت: وزارت دفاع بر اساس قانون متولی تامین زمین و تاسیس ساختمان نیروهای مسلح است که بر همین اساس یک توافق ساخت ۱۰۰ هزار واحدی برای کارکنان نیروهای مسلح با وزارت راه مسکن و شهرسازی امضا شد، از سوی دیگر برای تامین نیاز مسکن نیروهای مسلح با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و دستور وزیر محترم دفاع کارگروهی برای بررسی این موضوع تشکیل شد و با اعزام تیم‌های کارشناسی به کشورهای مختلف به ایده برای صنعتی‌سازی ساختمان رسیدیم در ابتدا قرار بود که ما از کشورهای مختلف تکنولوژی خریداری کنیم که با مشکلات فراوانی از جمله مطالبه هزینه فراوان از سوی کشورهای صاحب صنعت و هم چنین اختلافی که بین آیین نامه‌های ساخت مسکن در کشور ما با این کشورها وجود داشت روبرو شدیم به همین دلیل برآن شدیم با استفاده از توان دانشمندان جوان این ایده را به یک محصول بومی تبدیل کنیم.

معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع با بیان اینکه وزارت دفاع قرار نیست تبدیل به یک انبوه ساز و ساختمان ساز شود، اظهار داشت: ما تنها خواستیم که تکنولوژی ساخت صنعتی مسکن را در ایران بومی سازی کنیم و ثابت کنیم که می‌شود به جای ۳۶ ماه در شش ماه یک ساختمان ۱۲ طبقه را تولید کرد و از سوی دیگر به جای ۲۵ تا ۳۰ سال دوام ساختمان را به بالای ۱۰۰ سال رساند ما به دنبال فرهنگ سازی و تحول در ساخت و ساز بودیم نه انبوه سازی.

سلیمانی ادامه داد: این کارخانه که توسط وزارت دفاع ایجاد شده نیز به دنبال تامین نیازهای نیروهای مسلح و بعد از آن حل مشکلات مردم در این حوزه است. وزارت دفاع کارخانه نمونه در حوزه تولید صنعتی ساختمان احداث کرده و آمادگی دارد که این تکنولوژی و فناوری را در اختیار نهادها و سازمان‌های مسئول قرار دهد.

وی افزود: ما این توانمندی را داریم که با هر ظرفیتی که آنها بخواهند این ساختمان و کارخانه را در محل مورد نظر آنها احداث کنیم تمام تکنولوژی‌ها و ماشین آلات مورد نیاز بومی سازی شده و فرآیند صنعتی سازی ساختمان از ایده تا محصول امروز در اختیار ماست. از سوی دیگر وزارت دفاع قرار نیست وارد بحث ساخت مسکن شود بلکه قرار است که به کشور کمک کند تا این تکنولوژی ساخت صنعتی مسکن در کشور ما بومی سازی شود و در مرحله بعد ساخت مسکن صنعتی به عنوان یک فرهنگ در کشور جا بیفتد.

معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع‌ در خصوص مزیت‌های روش صنعتی سازی ساختمان که توسط وزارت دفاع ایجاد شده است گفت: مواد اولیه که در این ساختمان‌های صنعتی تولید شده توسط وزارت دفاع استفاده می‌شود با مواد اولیه که در ساختمان‌ها به صورت سنتی که هم اکنون در کشور وجود دارد چندان تفاوت ندارد آیین نامه‌ها نیز در داخل کشور ما مشکلی ندارد اما مشکل اینجاست که در روش فعلی ساخت مسکن در کشور ما دخالت دست در آن زیاد است بنابر این خطاها نیز بالا می‌رود از سوی دیگر قالب مسالح که در ساخت ساختمان‌ها استفاده می‌شود با آیین‌نامه‌های مورد تایید در کشور ما فاصله دارد اما در صنعتی سازی همه استانداردهایی که در ساخت مسکن ما به وجود آمده است اجرا می‌شود.

سلیمانی ادامه داد: در روش صنعتی سازی ساختمان همه مراحل ساختمان در کارخانه تولید می‌شود و ظرف یک ماه به مرحله نصب در محل‌های مورد نظر می‌رسد البته این زمان در آینده به دو هفته کاهش خواهد یافت و این مدت سه چهار ماه به دو هفته کاهش می‌یابد.
آیین نامه‌های ما در حوزه ساخت مسکن‌های خوبی است اما مشکل در بخش اجراست اما با روش صنعتی تمامی آیین نامه‌ها به خوبی اجرایی می‌شود و اجرای این آیین نامه‌ها موجب می‌شود که ساختمان در برابر زلزله از مقاومت بالا برخوردار باشد.

وی افزود: از سوی دیگر یکی از مسائل مهم در بحث مقاومت ساختمان در برابر زلزله به سبک سازی است که با روش صنعتی سازی این مهم به خوبی اجرایی می‌شود. این ساختمان‌ها مقاومت خوبی در برابر زلزله دارد و بر اساس آیین نامه‌های موجود در کشور می‌توانند در برابر زلزله مقاومت کنند. همچنین در این روش حریم خصوصی شهروندان رعایت می‌شود و با عایق صوتی و حرارتی که در این ساختمان‌ها تعبیه شده هدر رفت انرژی به سمت صفر می‌رود و از سوی دیگر حریم خصوصی شهروندان به خوبی رعایت می‌شود.

معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع گفت: ساختمان‌های تولید شده توسط وزارت دفاع ۴ برابر عمر بیشتری از ساختمان‌های ساخته شده فعلی به روش سنتی دارد بنابراین از لحاظ هزینه صرفه جویی بسیار دارد از سوی دیگر کیفیت ساخت نیز افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. در صنعتی سازی دوام ساختمان افزایش یافته و همچنین سرعت ساخت نیز افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند از سوی دیگر این سازه‌ها در برابر انتقال صوت و مصرف انرژی بسیار موثر تر هستند و به شدت مصرف انرژی برق برای خنک سازی در تابستان و انرژی برای گرمایش در زمستان را کاهش خواهد داد.

سلیمانی با بیان اینکه از این روش می‌توان برای ساخت بیمارستان و ساختمان‌های اداری نیز استفاده کرد، تصریح کرد: کارخانه ایجاد شده توسط وزارت دفاع در حال حاضر با یک شیفت کاری می‌تواند ۶ هزار واحد مسکن را در سال تولید کند که این میزان ظرفیت قابل افزایش تا سه برابر است.

وی خاطرنشان کرد: وزارت دفاع قصد ورود به بحث صنعت ساخت مسکن را ندارد و ما تنها آمده‌ایم تا فرهنگ ساخت ساختمان در کشور را تغییر دهیم و معتقدیم که مردمی سازی بهترین روش برای حل مشکلات مسکن کشور است و بخش خصوصی باید وارد عرصه ساخت مسکن شوند تا مشکل مسکن مردم حل شود.

معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع گفت: در حال ساخت یک ساختمان با این روش در یکی از شهرک‌ها هستیم و در آینده نزدیک نیز یک شهرک می‌سازیم.

سلیمانی در پاسخ به این سوال که این روش تا چه میزان با معماری و فرهنگ کشور ما سازگاری دارد چه زمانی اولین شهرک و ساختمان عظیم در روش ساخته می‌شود گفت: ساخت مسکن از طریق این روش از شهریور ماه آغاز خواهد شد و ما اولین بلوک را از شهریور ماه آغاز خواهیم کرد و از اول مهر ماه اولین بلوک را آغاز خواهیم کرد و به شما قول می‌دهیم که در پایان بهمن ماه اولین بلوک احداث شده از این روش را آماده افتتاح کنیم.

وی ادامه داد: هزینه ساخت این روش با روش‌های سنتی حدود ۵ الی ۱۰ درصد تفاوت دارد و کمتر است اما سود مشتری در زمان تحویلش است که حدود ۶ ماهه ساختمان آماده می‌شود و از سوی دیگر عمر این ساختمان که عمری حدود ۴ برابر دارد که این مزایا باعث سود بیشتر مشتریان خواهد شد.

برچسب‌ها پدافند غیر عامل طرح اقدام ملی مسکن مسکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پدافند غیر عامل طرح اقدام ملی مسکن مسکن پدافند غیر عامل طرح اقدام ملی مسکن مسکن صنعتی سازی ساختمان توسط وزارت دفاع برابر زلزله آیین نامه نیروهای مسلح سوی دیگر آیین نامه ها یک ساختمان ساختمان ها کشور ما روش صنعتی ساخت مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۷۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور آغاز شده است

دولت سیزدهم ساخت ۴ میلیون واحد نهضت ملی مسکن را در دستور کار خود قرار داده است که طبق آمار وزارت راه و شهرسازی تابه امروز، ۵۰۰ هزار واحد از این واحدها که در قالب‌های مختلف از جمله مسکن روستایی، نوسازی بافت‌های فرسوده و مسکن شهری در حال ساخت است به مرحله اجرایی و بهره برداری رسیده است.

 روح الله اکبری دستیار وزیر راه وشهرسازی در این خصوص گفت: در دولت سیزدهم ساخت ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد مسکن در سراسر کشور شروع شده است که حدود ۵۰۰ هزار واحد از این تعداد تحویل متقاضیان شده و بیش از ۲ میلیون واحد نیز با پیشرفت فیزیکی متفاوت در حال ساخت است.

دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی در تشریح اجرای مسکن در سراسر کشور در راستای قانون جهش تولید مسکن توضیح داد: از تعداد واحد‌های آغاز شده  به تعداد ۳۹۶ هزار و ۹۳۱ واحد  به شکل واگذاری زمین به شکل انفرادی، گروهی، جوانی جمعیت و واگذاری زمین برای گروه‌های واجد شرایط حمایتی بوده است.  

تخصیص ۷۹ هزار و ۱۰۴ واحد زمین روستایی به متقاضیان

اکبری افزود: از حدود ۴۰۰ هزار قطعه زمین روستایی شناسایی شده نیز تاکنون زمین ۷۹ هزار و ۱۰۴ واحد به متقاضیان واجد شرایط تخصیص یافته است.

این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: در بخش واحد‌های حمایتی تعریف شده در اراضی ۹۹ ساله تاکنون ساخت ۷۱۳ هزار و ۵۸۶ واحد آغاز شده است. همچنین ۵۰۰ هزار واحد نیز در تفاهم با نیرو‌های مسلح در حال ساخت است که برخی از اراضی مربوط به نیرو‌های مسلح و برخی نیز مربوط به دیگر اراضی است که در این بخش تاکنون ساخت ۲۵۴ هزار و ۱۴۶ واحد آغاز شده است.  

بیش از ۴۹۰ هزار هکتار اراضی وزارت جهاد کشاورزی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت

همچنین در همین رابطه ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در حوزه ساخت نهضت ملی مسکن یکی از اولویت‌های اصلی، تامین زمین است گفت: در حال حاضر طبق تفاهماتی که با دستگاه‌های مختلف برای تامین زمین صورت گرفته است مقرر شده تمامی دستگاه‌ها اراضی مازاد خود را در اختیار وزارت راه وشهرسازی قرار دهند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اقدامات شاخص این معاونت تحویل اراضی ملی واقع در حریم شهر‌ها در راستای تفاهم‌نامه مشترک با وزارت جهادکشاورزی در اجرای ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن است، گفت: تاکنون بیش از ۴۹۰ هزار هکتار زمین ملی از جهاد کشاورزی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.

وی همچنین از  اجرای تفاهم‌نامه مشترک وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت در راستای واگذاری اراضی مستعد ساخت مسکن در ۹ استان برای طرح نهضت ملی مسکن به سازمان ملی زمین و مسکن خبر داد و گفت: نمایندگان وزارت نفت اراضی مازاد متعلق به این وزارت‌خانه را در استان‌های خوزستان، قم، قزوین، کردستان، کرمانشاه، سمنان، مرکزی، بوشهر و هرمزگان به سازمان ملی زمین و مسکن معرفی کردند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه موضوع این تفاهم‌نامه تولید و عرضه حداقل ۸۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور است گفت: سازمان ملی زمین و مسکن در اجرای ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن تاکنون موفق به شناسایی ۲ هزار و ۷۷۶ هکتار اراضی مازاد سایر دستگاه‌ها شده است که بیش از ۳۷۰ هکتار آن متعلق به وزارت نفت بوده است.

آغاز ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی مشارکتی در اراضی شرکت بازآفرینی شهری

براساس این گزارش بخشی از اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن از طریق نوسازی بافت‌های فرسوده است؛  در این خصوص محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفت و گو با  باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه حوزه بازآفرینی شهری از مرحله پایش تا نظارت با حضور مردم انجام می شود، گفت: باید امسال عملیات ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکن در حوزه بازآفرینی شهری کلید زده شود و همچنین حداقل ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن مشارکتی بر روی املاک و اراضی شرکت آغاز خواهد شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص به پایان رساندن عملیات اجرایی ۲۱۷ پروژه بازآفرینی شهری (خدمات زیربنایی و روبنایی) در سراسر کشور گفت: در برنامه داریم با همت بیشتر همه همکاران به ویژه بخش اجرایی و دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری تمامی این پروژه‌ها تکمیل و تحویل مردم ساکن این محلات  شود.  

وی افزود: امسال طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته ساخت ونوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده انجام خواهد شد.

همچنین در  خصوص اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دولت باید برای تسریع در روند ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن از تمامی ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی استفاده کند چراکه کلید تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن در دست بخش خصوصی و مشارکت‌های مردمی است که باید دولت از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کند تا شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن در کشور باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد
  • افزایش شمار پیکر‌های بیرون کشیده شده از گور جمعی بیمارستان ناصر
  • افزایش شمار پیکرهای بیرون کشیده شده از گور جمعی بیمارستان ناصر
  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • احداث بخشی از نهضت ملی مسکن در جوار شهرک‌های صنعتی
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • انبوه سازی بیش از ۳۵ هزار واحد مسکن ملی در ۹ شهر گیلان
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی
  • ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور آغاز شده است