Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر عاطفه عابدینی دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹درباره وضعیت کرونای دلتا در کشور، گفت: در حال حاضر مبحثی که از تعداد مبتلایان و میزان مرگ و میر مشخص است، این است که ما همچنان روی بازوی صعودی بیماری قرار داریم. بر این اساس همچنان نمودارهای بیماری در کشور رو به افزایش می‌رود و شاید تاکنون رکوردهای تعداد مبتلایان زده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته ما این انتظار را داشتیم. یعنی از موتاسیون دلتا چنین انتظاری داشتیم. زیرا  سرعت انتقال و انتقال‌پذیری‌اش زیاد است. در عین حال خیلی هم ریه را درگیر می‌کند و فاز التهابی آن هم بیشتر است. در پیک‌های قبلی بار ویروس در افراد کمتر بود و بر همین اساس واکنش التهابی هم کمتر بود، اما در حال حاضر در سوش دلتا مقدار ویروس در افراد بیشتر است و بر همین اساس هم درگیری ریه‌ها و هم افت اکسیژن بیشتر است. این موارد خاصیت ویروس دلتا است و رفتاری است که ما از موتاسیون دلتا انتظار داشتیم.

عابدینی با بیان اینکه فکر می‌کنم که در روزهای آینده همچنان هم افزایش تعداد مبتلایان و هم افزایش میزان مرگ و میر را شاهد خواهیم بود، گفت: دلیلش این است که واقعا میزان رعایت پروتکل‌ها کم است. نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده، آیا ترس مردم نسبت به بیماری ریخته است، خسته‌اند یا چه اتفاق دیگری افتاده که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند. در حال حاضر در بسیاری از کشورها، علی‌رغم واکسیناسیون باز هم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند. به عنوان مثال کشوری مانند انگلیس واکسیناسیون را به خوبی انجام داده، اما اکنون مجددا قرنطینه اعلام کرده است. این موضوع نشان می‌دهد که هر اقدامی هم که در برابر این ویروس انجام می‌دهیم، باز هم باید ماسک بزنیم، فاصله‌گذاری را رعایت کنیم و پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیریم.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون قطعا می‌تواند میزان مرگ و میر را کاهش دهد، گفت: اما در تعداد ابتلا، ایجاد بهم ریختگی و درگیری با بیماری اثر چندانی نداشته است. در عین حال باید توجه کرد که ویروس کرونا، ویروسی هوشمند است و ممکن است در موتاسیون بعدی‌ جهشی داشته باشیم که از دلتا قوی‌تر باشد. کمااینکه داریم می‌شنویم و صحبت‌هایی از جهش لامبدا می‌شود.

او گفت: ممکن است جهش بعدی انتقالش سریع‌تر و بیماری‌زایی‌اش بدتر از دلتا باشد. بنابراین واقعا لازم است که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم. مگر اینکه به جایی برسیم که ۸۰ درصد جامعه واکسینه شوند. آن زمان ویروس ضعیف‌تر شود.

عابدینی ادامه داد: کشوری مانند استرالیا که خیلی از ممنوعیت‌ها را برداشته بود، اکنون دوباره یک قرنطینه گذاشته و اعلام می‌کند که احتمالا این قرنطینه تا چندین ماه برقرار باشد. بنابراین این فقط مشکل مردم ایران نیست که اگر احساس کردند خسته شدند، باید پروتکل‌ها را رعایت نکنند. در این صورت واقعا دارند با جان خودشان و هموطنان‌شان بازی می‌کنند. مردم ما همواره افراد نوع‌دوستی هستند. به هر حال شاید به خاطر دیگران رعایت کنند.

کادر درمان دارد از خستگی تمام می‌شود

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ تاکید کرد: واقعا باید از مردم بخواهیم که پروتکل‌ها را رعایت کنند. به خاطر کادر درمانی که واقعا تاب‌آوری‌شان دارد تمام می‌شود. در چند هفته اخیر همواره در استان‌های مختلف اعم از سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و... ماموریت بودم و می‌دیدم که واقعا کادر درمان دارد از خستگی تمام می‌شود. اگر مردم رعایت نکنند، واقعا کادر درمان از پا می‌افتند. از مردم خواهش می‌کنم که پروتکل‌های بهداشتی را عایت کنند.

فاجعه کرونایی در مازندران و گلستان 

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ در ادامه با اشاره به تعطیلی اخیر در تهران،  گفت: ما فکر می‌کردیم که تعطیلی‌ها نقطه امیدی شود، اما اکنون می‌بینیم که در استان گلستان و مازندران فاجعه آفریده شده است. زیرا مردم در تعطیلات به شمال کشور سفر کرده‌اند.

او گفت: اوضاع مازندران به دلیل این سفرها بدتر شده است. مردم باید بدانند که منظور از قرنطینه این است که تا حد امکان در خانه‌هایمان بمانیم. امیدوارم این اتفاق بیفتد. در غیر این صورت اگر نتوانیم قرنطینه کنیم، مردم در خانه نمانند، ماسک نزنند که در برخی شهرها زیر ۳۰ درصد مردم ماسک می‌زنند، آمار مرگ و میرمان خیلی بیشتر از میزانی خواهد بود که طی دو روز گذشته اتفاق افتاد و همه ما را شوکه کرد.

عابدینی با بیان اینکه این شرایط در حالی است که هنوز به اوج پیک پنجم هم نرسیده‌ایم و هنوز روی بازوی صعودی هستیم، گفت: البته در استان‌های جنوبی مانند کرمان و سیستان و بلوچستان روی بازوی نزولی رفته‌ایم. طی این چند هفته هم در این استان‌ها و سیستان و بلوچستان بودیم، اما در استان‌های مرکزی و به خصوص شمالی که واقعا دارد فاجعه اتفاق می‌افتد، اگر رعایت نکنیم، هر اتفاقی ممکن است رخ دهد.

بستری‌های بالا در تهران

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ درباره وضعیت تهران نیز گفت: در تهران میزان بستری‌ها بسیار بالا رفته است و وقتی می‌خواهیم بیمار بستری کنیم باید دنبال تخت بگردیم. در حالی که آنچه که در این پیک کمک‌مان می‌کند، بحث تزریق سرپایی رمدسیویر است.

عابدینی گفت: در بیمارستان‌هایی مانند مسیح دانشوری فقط روزانه ۴۰۰ نفر را به صورت سرپایی دارو می‌زنیم و می‌روند. حال اگر قرار بود این ۴۰۰ نفر را هم بستری کنیم، فکر کنید که چه تعداد تخت باید به تخت‌های بیمارستان‌های اضافه می‌شد.

پروتکل‌ها را رعایت نکنید، مرگ و میر بیشتر می‌شود

عابدینی با تاکید بر لزوم همت جمعی برای مقابله با پیک پنجم، ادامه داد: واکسیناسیون را که روی تند می‌گذاریم و سرعتش را زیاد می‌کنیم. به طوری که در برخی استان‌ها روی ۴۵ سال آمدیم، در تهران به ۵۸ سال رسیدیم و روی بیماری‌های زمینه‌ای، رانندگان، معلمان و... که به تدریج واکسینه می‌شوند، اما آنقدر سرعت انتشار دلتا بالاست که هرچه سرعت واکسیناسیون را بالا ببریم، باز به کنترل این ویروس نمی‌رسیم.

وی افزود: بنابراین باید همت جمعی باشد. افرادی که می‌توانند در خانه بمانند، افرادی که بیرون می آیند با رعایت پروتکل‌ها از خانه خارج شوند تا بتوانیم ویروس را جمع کنیم. در غیر این صورت هر روز مرگ‌و میرمان بیشتر می‌شود. این یک هشدار جدی است. جمع شدن ویروس دلتا فقط در دست کادر درمان نیست و مردم هم باید کمک کنند.

وی درباره کمک گرفتن از ارگان‌هایی مانند نیروهای مسلح و تامین اجتماعی یا برپایی بیمارستان‌های صحرایی نیز گفت: تامین اجتماعی تقریبا در همه استان‌ها درگیر شده و تخت داده است. در پیک‌های اول و دوم ما فقط در بیمارستان‌های دولتی بیمار کووید بستری می‌کردیم، اما اکنون نمی‌توان این اقدام را انجام داد. مگر چقدر می‌توان درمان بیماران غیر کووید را عقب انداخت؟ بنابراین برای اینکه فشار به یکسری بیمارستان‌های دولتی که بیماران غیرکووید هم دارند، نیاید، همه بیمارستان‌ها اعم از خیریه، نیروهای مسلح و تامین اجتماعی باید کمک کنند و هم بستری دائم داشته باشند و هم بستری موقت.

از لامبدا چه می دانیم؟

عابدینی درباره جهش لامبدا نیز گفت: جهش با عنوان لامبدا به عنوان موتاسیونی جدید در کرونا اتفاق افتاده و هم سرایت‌پذیری و احتمالا هم قدرت بیماری‌زایی ویروس اثر بگذارد. هنوز در ایران آن را شناسایی نکرده‌ایم، اما تقریبا در اکتبر ۲۰۲۰ در آمریکای جنوبی دیده شده است. از آنجایی که مسافرت‌های بین‌المللی وجود دارد، اگر رعایت نکنیم، ممکن است به زودی  آن را هم در ایران داشته باشیم و باز همین موضوع تکرار شود.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ افزود: ما در اردیبهشت ماه موج دلتا را پیش‌بینی می‌کردیم و به استان‌های جنوبی و مرزهای شرقی تذکر دادیم و اعلام کردیم که باید بسته شوند که حالا این اتفاق افتاد و پیک پنجم شروع شد و اکنون اگر پروتکل‌ها را رعایت نکنیم، قطعا پیک بعدی را هم به زودی خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه لامبدا هم آخرین جهش کرونا نخواهد بود و جهش‌های جدیدی از ویروس کرونا خواهیم دید، گفت: این ویروس هوشمند است و خودش را تغییر می‌دهد و ممکن است که مجددا جهش اتفاق بیفتد. حتی می‌شنویم که کسانی که دو دوز واکسین را تزریق کرده‌اند، اما باز هم به بیماری مبتلا شده‌اند. البته ان‌شاءالله واکسیناسیون روی مرگ و میر اثر گذاشته و آن را کاهش می‌دهد، اما نکته اصلی و طلایی مقابله با کووید، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

وی گفت: سرعت انتقال جهش لامبدا بیشتر است، اما هنوز نمی‌توان درباره میزان بیماری‌زایی آن نظر قطعی داد. با این حال از سیر ویروس کرونا، به نظر می‌آید که با هر جهش روی بیماری‌زایی و انتقال اثر می‌گذارد. البته هنوز برای نتیجه‌گیری زود است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: خوشبختانه اینطور نبوده که ویروس جهشی داشته باشد که بگوییم واکسن در برابر آن هیچ تاثیری نداشته است، اما به هر حال تاثیر واکسن‌ها با پلتفرم‌های مختلف، نسبت به هر جهشی متفاوت است. در عین حال باید بدانیم که حتی اگر کم‌کارایی ترین واکسن را هم بزنیم، خطر مرگ و میر را به میزان بسیار زیادی کاهش می‌دهد.

کد خبر 617240 برچسب‌ها كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران پروتکل های بهداشتی پروتکل ها را رعایت رعایت پروتکل ها بیمارستان ها پروتکل ها بیماری زایی کادر درمان مرگ و میر استان ها باز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۹۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: داده‌های اقلیمی سازمان هواشناسی نشان می‌دهد که وضعیت مولفه‌های تغییر اقلیم در ایران شرایط مطلوبی نداشته و روند تغییرات دما در ۵۰ سال اخیر افزایشی بوده است.

به گزارش ایسنا سحر تاج بخش مسلمان امروز در مراسم افتتاحیه بیست‌وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی موسوم به «ژئوماتیک» در تهران اظهار داشت: یکی از کاربردهای داده های مکانی در حوزه هوا و اقلیم است که سازمان هواشناسی کشور نیز از آن برای پایش و پیش بینی وضع هوا و اقلیم بهره می برد.

وی افزود: به طور کلی بخش اعظمی از مخاطرات طبیعی در دنیا را مخاطرات جوی و اقلیمی تشکیل می دهد که تلفات و خسارات زیادی در پی دارد به خصوص سیلاب ها و طوفان ها که پیامدهای زیادی به همراه دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: بنابراین پایش و پیش بینی مخاطرات جوی برای کشور ها  بسیار با اهمیت و ضروری است.

تاج بخش مسلمان تصریح کرد: جدیدترین گزارش سازمان جهانی هواشناسی نشان می دهد که بیشترین افزایش دمای هوا بر روی منطقه آسیا اتفاق افتاده است که از بخشی از روسیه تا بخش هایی از این را شامل می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه تغییرات وضع دمای آب های سطح اقیانوسی منطقه آسیا نیز نشان دهنده روند افزایش دما است، گفت: سطح آب های متصل به اقیانوس ها نیز در کل منطقه آسیا به جز دریای خزر افزایشی است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: از لحاظ تغییرات اقلیمی، منطقه آسیا جزو آسیب پذیرترین مناطق شش گانه سازمان هواشناسی در دنیا است که تحت تاثیر انواع مخاطرات جوی است.

تاج بخش مسلمان عنوان کرد: داده های اقلیمی سازمان هواشناسی کشور نیز نشان می دهد که دمای هوای ایران در ۵۰ سال اخیر با روند افزایشی همراه بوده است.

وی ادامه داد: همچنین در ۵۰ سال اخیر میزان بارش در کشور روند کاهشی داشته و همزمان میزان تبخیر سیر افزایشی داشته است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: شرایط مطلوبی از نظر  مولفه های تغییر اقلیم در کشور وجود ندارد بنابراین شاید مدیریت منابع آب یکی از اصلی ترین اقدامات در این شرایط باشد.

تاج بخش مسلمان در ادامه اهداف اصلی چارچوب سندای سازمان ملل متحد را تشریح کرد و گفت: افزایش دسترسی به سامانه های هشدار سریع چند مخاطره ای تا سال ۲۰۳۰  یکی از مهمترین اهداف چارچوب سندای است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: برای این موضوع چهار اولویت تعیین شده است که از جمله آن ها می توان به ایجادی شرایطی برای کاهش خطر، تمرکز حکمرانی کشورها برای تقویت کاهش خطر بلایا به منظور مدیریت بهتر، افزایش تاب آوری کشور ها و پاسخ موثر به بلایای طبیعی اشاره کرد.

بنا بر این گزارش، وی در بخش دیگری برخی از محصولات سازمان هواشناسی کشور که با استفاده از داده های علوم مکانی و تصاویر سنجش از دور تولید می شود را تشریح کرد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است
  • روند اجرای نهضت ملی مسکن شهر بوشهر تسریع شود
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ریزش شدید دلار در راه است | پیش‌بینی تکنیکالیست‌ها از قیمت دلار در روزهای آینده
  • روند افزایشی دما در خراسان جنوبی / تضعیف سامانه بارشی در استان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • گذر امواج ناپایدار با تندباد و بارش پراکنده از اصفهان/تداوم روند افزایشی دمای هوا در استان
  • روند افزایشی دما در سمنان