Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوذر کوثری روز چهارشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: یکی از مشکلات ما در استان سیستان و بلوچستان موضوع افرادی است که مشکلات هویتی دارند و به درست یا غلط مدعی ایرانی بودن هستند.

وی ادامه داد: طرح‌های مختلفی تا اکنون برای به صفر رساندن یا کم کردن آمار افراد فاقد شناسنامه در سیستان و بلوچستان انجام شده اما همچنان دارای بالاترین آمار کشوری در این زمینه در استان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برای رسیدگی دقیق به این موضوع در سال ۹۲ کمیسیونی در ذیل شورای تامین استان با عنوان فاقدین شناسنامه و مشکوک التابعین تشکیل داده شده است. 
وی ادامه داد: مساله فاقدان شناسنامه در سیستان و بلوچستان علت‌های مختلفی دارد که مهمترین آن بر می‌گردد به وسعت زیاد استان و هم مرزی با ۲ کشور پاکستان و افغانستان که ثبات سیاسی پایداری ندارند و وجود خلاهای مرزی باعث مهاجرت گسترده اتباع این دو کشور به استان و سکنی گزیدن آنها شده است.

کوثری اظهارداشت: از دیگر علل افزایش مدعیان هویت ایرانی و طولانی شدن روند رسیدگی‌ها به این موضوع، ارتباطات فامیلی و خویشاوندی ساکنان دو سوی مرز بوده که از گذشته تا به اکنون ادامه داشته و دارد و تشخیص ایرانی بودن و نبودن را برای متولیان امر پیچیده کرده است.

وی با بیان اینکه عمل به این گفته ما مستلزم یک برنامه‌ریزی دقیق به همراه حفظ همه ظرافت‌ها و پیچیدگی‌های کار است تصریح کرد: موضوع کسب تابعیت و شهروندی ابعاد چندگانه مانند ابعاد حاکمیتی، ابعاد حقوق شهروندی، ابعاد اخلاقی و انسانی و البته سایر ابعاد دارد.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ما بعنوان حاکمیت باید همه این ابعاد را با هم ببینیم تا از در غلطیدن در ورطه افراط و تفریط بپرهیزیم ادامه داد: اینکه مثلا شهروندی از مرکز کشور به این استان می‌آید و مثلا می‌رود شیرآباد زاهدان و جمعیت قابل ملاحظه افراد فاقد شناسنامه را می‌بیند و سخنی هم از سر همدردی می‌گوید احتمالا آدم مغرضی نیست اما اشکال کار این است که او تنها از بعد به ظاهر اخلاقی یا انسانی به مساله می‌نگرد و سایر ابعاد را نمی‌تواند ببیند.

وی افزود: مثلا همسایگی با کشوری که موج افراطی‌گری و رادیکالیسم در آن موج می‌زند و روزانه تعداد زیادی از همین افراد در حال تردد به  سیستان و بلوچستان هستند را نمی‌تواند ببیند انتظار هم البته نمی‌رود که ببیند که این موضوع می‌تواند چه تبعات امنیتی برای ما داشته باشد.

کوثری اظهارداشت: اما ما بعنوان حاکمیت نمی‌توانیم به این موضوع تک بعدی نگاه کنیم و تصمیماتی از روی احساس و بدور از تعقل سیاسی و آینده‌نگری بگیریم. 

صدور افزون‌بر۳۳ هزار فقره سجل برای فاقدان شناسنامه

وی تصریح کرد: در رابطه با فاقدان شناسنامه از سال ۹۲ تا کنون ۳۳ هزار و ۳۳۷ فقره شناسنامه در سیستان و بلوچستان صادر شده و حدود ۲ هزار و ۳۰۰ فقره پرونده از مجموعه فاقدان شناسنامه در این استان باقی‌مانده که همه این پرونده‌ها در حال بررسی است هر چند پرونده‌های دیگری نیز در این موضوع تشکیل خواهد شد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اخیرا در راستای شناسنامه‌دار کردن افراد فاقد شناسنامه ایرانی قانونی تحت عنوان اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از زنان ایرانی و مردان خارجی ابلاغ شده که این موضوع روند اجرایش در این استان شروع شده و امیدواریم که با اجرای دقیق آن بتوانیم به بخشی از مطالبات قانونی برای صدور شناسنامه پاسخ دهیم و در عین حال پالایش خوبی در صدور شناسنامه برای افراد واجد شرایط و شناسایی افرادی که تقاضاهای خارج از قانون در این زمینه دارند داشته و حسب قانون درباره آن‌ها اقدام کنیم.

وی تاکید کرد: با توجه به ویژگی‌های سیستان و بلوچستان و شرایط مرزی و همجواریش با افغانستان و پاکستان هم‌اینک حدود ۶۵ درصد از نام‌نویسی‌هایی که در کل کشور برای اخذ شناسنامه طبق قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج مادارن ایرانی با مردان خارجی انجام شده برای این استان است.
کوثری ادامه داد: تاکنون حدود ۵۳ هزار نفر در سایت اداره کل اتباع و امورخارجه نام‌نویسی کرده‌اند که برای ۶ هزار و ۳۱۱ نفر از آنان پرونده تشکیل شده و طبق قانون رسیدگی خواهد شد.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان شناسنامه استانداری سیستان و بلوچستان توسعه سیاسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان شناسنامه استانداری سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان شناسنامه استانداری سیستان و بلوچستان توسعه سیاسی سیستان و بلوچستان فاقدان شناسنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۹۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند

محمد کرمی در جلسه بررسی فرصت‌های سرمایه گذاری سیستان‌وبلوچستان اظهارکرد: وظیفه ستاد اقتصادی، طراحی بخش‌های مختلف اقتصادی است که به ما راه توسعه، توانمندسازی و روش‌های اقتصادی را نشان دهد و در این زمینه باید سیاست گذاری کند.

وی با بیان اینکه ستاد اقتصادی باید نحوه مشارکت مردم و روش اجرا را سیاست‌گذاری و بر روی راهبردهای اصلی تمرکز داشته باشد و تبیین کند، افزود: باید به جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان کمک کنیم و آنها را پای کار پروژه‌های بزرگ این استان بیاوریم و با فروش سهام، مشارکت مردم را در طرح های اقتصادی افزایش دهیم.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانش آموزان و دانشجویان را باید در قالب تعاونی‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در طرح‌ها و پروژه‌های اقتصادی مشارکت دهیم و این امر باید به سرعت توسعه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۵۴ درصد از دانشجویان استان در رشته‌های علوم انسانی در حال تحصیل هستند و در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی، شیلات، تجارت، معادن و صنایع فرآوری با کمبود و فقدان طراح متخصص و نخبه مواجه هستیم.

کرمی تصریح کرد: شرکت‌هایی داریم که تولیدات کم ولی ارزآوری زیاد برای سیستان و بلوچستان دارند و باید روی این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری ویژه شود.

وی ادامه داد: در بخش کشاورزی و داروهای گیاهی کارخانه‌ای برای فرآوری داروهای گیاهی در سیستان و بلوچستان نداریم و این محصول به صورت خام در بازار عرضه می‌شود، باید این سرمایه در استان فرآوری شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: باید جوانان و دانش آموزان را توانمند و ذهن‌های آنان را برای توسعه طرح‌های اقتصادی آماده کنیم، زیرا بخشی از ایده‌ها خیال پردازی است که توسط ذهن دانش آموزان صورت می‌گیرد و به مرور زمان تبدیل به محصول می‌شود.

وی بیان کرد: به فضل الهی و توکل بر خداوند شرایط حال حاضر را تغییر می‌دهیم و یقین داریم با عنایت‌های الهی این امر شدنی است.

کرمی با تاکید بر اینکه کاری که با تلاش انجام می‌شود با دعا حل نمی‌شود، افزود: خداوند متعال راه حل را برای ما مشخص کرده و به همین دلیل است که پیامبر گرامی می‌فرماید؛ «کار، تلاش و کوشش عبادت است» و کارمندان زمانی که به یاد و در راه خدا و مردم کار و تلاش می‌کنند در واقع عبادت و عمل صالح انجام دادند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • برای حل مشکل مسکن کارگران از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده شود
  • آموزش ۵ هزار نفر در سیستان و بلوچستان در حوزه اقتصاد دیجیتال
  • پرداخت معوقات کارگران در سیستان و بلوچستان به سه ماه کاهش پیدا کرده است
  • شهرداری‌ها مردم را در پروژه‌های مربوط به شهر مشارکت دهند
  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان و بلوچستان
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان وبلوچستان
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در سیستان وبلوچستان
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند