Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: 300هزار هکتار از اراضی شمال کشور با اعتباری معادل یک میلیارد دلار به زهکشی نیاز دارد که می‌تواند کشور را در زمینه تولید برنج خودکفا کند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خانه ملت، آقای سیدجواد ساداتی نژاد در تشریح نشست روز گذشته (سه‌شنبه) این کمیسیون، گفت: دستور کار این نشست در زمینه بررسی چالش‌های حوزه تولید و تامین برنج مورد کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته سند خودکفایی برنج تدوین شده که متاسفانه پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام نشده است.
نماینده مردم کاشان و آران بیدگل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بر اساس آمار‌های ارائه شده سرانه مصرف برنج در کشور برای هر نفر حدود 35 کیلوگرم است، ادامه داد: برنج مورد نیاز کشور سالانه حدود 3 میلیون تن است که بر اساس آمار مرکز ایران 500 هزار تن به منظور مصارف صنعتی به این میزان اضافه می‌شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، افزود: میزان تولید برنج در کشور طی سال‌های گذشته متفاوت بوده به صورت مثال در سال 97 حدود 1 میلیون و 900 هزار تن، سال 98 حدود 2 میلیون 700 هزار تن و سال 99 حدود 2 میلیون 500 هزار تن برنج در کشور تولید شده که این میزان بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده در سال جاری به 2 میلیون و 100 هزار تن می‌رسد.
وی با بیان اینکه در سال 97 یک میلیون 615 هزار تن، در سال 98 یک میلیون 645 هزار تن، در سال 99 یک میلیون تن و در سال جاری نیز تا کنون 180 هزار تن برنج وارد کشور شده است، گفت: در 17 استان کشور برنج کشت می‌شود که 75 درصد آن در گیلان و مازندران است. سطح زیر کشت برنج در سال 98 و 99 حدود 600 هزار هکتار بوده که این میزان به 800 هزار هکتار افزایش پیدا کرده است.
ساداتی‌نژاد با تاکید بر اینکه بیشترین میزان برنج ابتدا در استان گیلان و سپس در مازندران برداشت می‌شود، عنوان کرد: در کمیسیون کشاورزی مقرر شد به جای واردات برنج سفید باید به منظور اشتغالزایی اقدام به واردات برنج سبوس دار کرد. بسیاری از کارخانه‌های فرآوری برنج از جمله 20 واحد از آن‌ها که در چابهار احداث شده بودند به دلیل واردات برنج سفید تعطیل شده اند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید کشت ارقام اصلاح شده و پرمصرف را در داخل کشور ترویج کنیم تا کشت این محصول اقتصادی شود، تصریح کرد: باید بخش خصوصی در زمینه ترویج افزایش میزان عملکرد برنج در واحد سطح وارد عمل کنیم و اقدامات لازم در دستور کار قرار بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه کشت قرار دادی با استفاده از بذر‌های گواهی شده باید در تمامی مزارع کشت برنج اجرا شود، گفت: متاسفانه 10 درصد از بذر برنج مورد استفاده کشاورزان گواهی شده است که باید این میزان به 50 درصد افزایش پیدا کند. یکی از مباحث مطرح شده در نشست امروز بالا بودن باقی مانده سموم در برنج است که می‌توان آن را با ترویج کشت قراردادی کاهش داد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متاسفانه علی‌رغم خشکسالی و کمبود علوفه در کشور کاه و کلش برنج‌های برداشت شده آتش زده می‌شود، وزارت جهاد کشاورزی باید در این زمینه تمهیدات لازم را اتخاذ کند، ادامه داد: 300 هزار هکتار از اراضی شمال کشور با اعتباری معادل یک میلیارد دلار به زهکشی نیاز دارد. این اقدام می‌تواند کشور را در زمینه تولید برنج خودکفا کند که باید برای تامین مالی آن تمهیدات لازم مدنظر قرار بگیرد.
رئیس کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آقای اعظمی به همراه تیمی از کمیسیون کشاورزی مجلس طی دو هفته آینده از مزارع برنج استان‌های مازندران و گیلان بازدید می‌کنند، عنوان کرد: طرح‌های پایش و نظارت بر مصرف آب در بخش کشاورزی و اصلاح ماده (17) قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی نیز در کمیسیون کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زهکشی اراضی خودکفایی برنج مجلس شورای اسلامی کمیسیون کشاورزی هزار هکتار هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی

مسئولان وزارت صنعت و تجارت طالبان با انتشار اطلاعیه‌ای از برگزاری دومین جلسه هماهنگی بین‌ الوزارتی کمیته اقتصادی – تجاری، صنعتی – معدنی و نفتی، با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران خبر داده‌اند.

قدرت‌الله جمال، معاون وزارت صنعت و تجارت در این نشست گفت: اکنون افغانستان از یک کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل شده است. مانند سایر کشورها صادرات دارد و در بسیاری از تولیدات به خودکفایی رسیده است. 

در ادامه این نشست جهت توسعه تجارت و آوردن سهولت‌های بیشتر در عرصه جلب و جذب سرمایه‌گذاری‌ها، روابط بانکی و رفع چالش‌ها در زمینه ترانزیت و صادرات و ایجاد منطقه آزاد صنعتی میان دوکشور تبادل‌نظر صورت گرفت و نمایندگان ادارات گزارش فعالیت‌های شان را نیز ارائه کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • ۵۵۰ هزارهکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی دارای سند تک برگ شده اند
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری