Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی دبیر جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران با اشاره به مشکلات ناشی از قطعی برق و شیوع ویروس کرونا، گفت: صدور مجوز تأسیس اقامتگاه‌های بوم‌گردی مستلزم ملاحظات دقیق زیست‌محیطی، فرهنگی و توسعه پایدار است.

صادق کاظمیان در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص تاریخچه اقامتگاه‌های بوم‌گردی اظهار کرد: ایجاد و تأسیس اقامتگاه‌ها، دوره جدیدی در گردشگری ایران به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید گفت تأسیس اقامتگاه‌ها حدود ۱۵ سال پیش و در کویر مرکزی ایران آغاز شده و در ۵ یا ۶ سال گذشته نیز در خراسان رونق یافته است.

وی افزود: تاسیس اقامتگاه‌های بوم‌گردی  در خراسان به گونه‌ای پیش رفته است که در حال حاضر بیش از ۱۲۰ اقامتگاه بوم‌گردی در این استان وجود دارد که خوشبختانه این اقامتگاه‌ها جزء اقامتگاه‌های با کیفیت کشور به شمار می‌آیند.

دبیر جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران ادامه داد: با وجود اینکه توسعه‌ای در زمینه اقامتگاه‌ها صورت گرفته است، اما در شرایطی که ملاحظات دقیق زیست‌محیطی، فرهنگی و توسعه پایدار در این بخش رعایت نشود و امکان‌سنجی و زمان‌سنجی لازم در خصوص صدور مجوزهای آینده صورت نگیرد، قطعا از مسیر اولیه خود منحرف خواهد شد.

کاظمیان خاطرنشان کرد: در نتیجه اثربخشی توسعه نیازمند مراقبت تمام ارکان تصمیم‌گیرنده، فعالین حوزه گردشگری، اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و سایر نهادها است.

وی درخصوص تمایز میان هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی بیان کرد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی در بافت تاریخی شهرها و روستاها ایجاد می‌شوند. مهمترین وجه تمایز اقامتگاه‌ها و هتل‌ها این است که مالک و مدیران اقامتگاه‌ها در این اماکن سکونت داشته و ارائه خدمت می‌کنند.

دبیر جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران اضافه کرد: لذا اقامتگاه‌های بوم‌گردی امکان تجربه‌ای متفاوت و زیست بومی را از طریق شیوه‌های مختف تغذیه، معماری‌، بافت تاریخی و طبیعی فراهم می‌آورند که این تجربه ممکن است در استان‌ها و شهرهای مختلف، متفاوت باشد.

کاظمیان با اشاره به شرایط اقامتگاه‌های بوم‌گردی پیش از شیوع ویروس کرونا عنوان کرد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی قبل از شیوع ویروس کرونا نیز شرایط مناسبی نداشته و دارای ضریب اشغال بسیار پایینی بودند. به این ترتیب شیوع ویروس کرونا و مشکلات پیش از آن حدود دو سال است که اقامتگاه‌ها را دچار مشکلات و چالش‌های فراوانی کرده است، به گونه‌ای که به سبب محدودیت سفر و تعطیلی‌ها لطمه بسیار زیادی به این تأسیسات وارد شده است.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون تنها برخی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان فعال هستند و این در حالیست که قطعی برق نیز آسیب فراوانی ایجاد کرده است. در حال حاضر اغلب اقامتگاه‌ها مجهز به برق اضطراری و سیستم ژنراتور برق نیستند و هنگام خاموشی‌ها نتوانسته‌اند به خوبی خدمات ارائه دهند. از این رو گرمای هوا و قطعی برق به مدت چند ساعت، خسارات زیادی وارد کرده است که حل آن‌ها نیازمند حمایت جدی دستگاه‌های مرتبط با حوزه گردشگری است.

ظرفیت‌‍سنجی درست اقامتگاه‌های بوم‌گردی سبب تعامل فرهنگ‌ها خواهد شد

دبیر جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران تصریح کرد: در واقع ظرفیت‌سنجی مناسب در اقامتگاه‌های بوم‌گردی سبب آشنایی و تعامل فرهنگ‌ها و جوامع می‌شود، همچنین سبب حفظ منابع و میراث طبیعی می‌شود و زمینه ارتباط بهتر مردم محلی با فرهنگ پیرامون آن‌ها را ایجاد می‌کند.

کاظمیان افزود: اقامتگاه‌های بوم‌گردی از طریق ارائه خدماتی مانند آموزش، فروش و ساخت صنایع‌دستی، اجرای نمایش و موسیقی، آیین‌های سنتی و بومی، تهیه غذا، نوشیدنی و معماری جاذبه‌های گردشگری ویژه‌ای ایجاد می‌کنند، به شکلی که می‌توان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را در تأسیسات اقامتگاه‌های بوم‌گردی متبلور ساخت؛ چراکه تاسیسات گردشگری علاوه براشتغال‌زایی و حفظ آثار و میراث فرهنگی، صنعت گردشگری را رونق بخشیده و صنایع‌دستی را به روش‌های گوناگون به بازدیدکنندگان عرضه و معرفی می‌کنند.

دبیر جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران اظهار کرد: اما متاسفانه به دلیل عدم رعایت ظرفیت‌سنجی و امکان‌سنجی مناسب در روستاها، مجوزهایی فراتر از ظرفیت این مناطق صادر شده که مشکلات و لطمه فراوانی برای سرمایه‌گذاران، محیط زیست و فرهنگ این مناطق ایجاد کرده است.

کاظمیان تشریح کرد: از این رو به نظر می‌رسد با آموزش مناسب گردشگران، مدیران و متولیان دولتی، فعالین حوزه گردشگری و متقاضیان این تأسیسات، این موضوع را مورد توجه قرار دهیم تا صدور مجوز اقامتگاه‌های بوم‌گردی بر اساس مطالعه و بررسی تمام ابعاد توسعه پایدار مانند محیط زیست، اقتصادی و فرهنگی صورت گیرد و واحدهای غیرقانونی نیز اجازه فعالیت نداشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقامتگاه های بوم گردی گردشگري صدور مجوز تاسیسات گردشگری قطعی برق کروناویروس توسعه پایدار گردشگری فرهنگ صنایع دستی شیوع ویروس کرونا صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۱۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو

محمد ثابت اقلیدی در حاشیه امضا تفاهم‌نامه همکاری مشترک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با یک سرمایه‌گذار درزمینهٔ گردشگری و میراث فرهنگی در نمایشگاه ایران اکسپو گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری ارائه‌شده در این نمایشگاه شامل ایجاد مراکز اقامتی، تفریحات آبی، زیستگاه‌های عشایری، تفرجگاه‌های بومی و بهره‌برداری از عناصر بافت تاریخی شیراز به‌عنوان تأسیسات گردشگری و فرهنگی است که توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس ارائه‌شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با اشاره به رونمایی چند کمپین گردشگری ازجمله خلیج‌فارس، مثلت کرامت نور و مثلت طلایی و همچنین امضای شش تفاهم‌نامه بین استانداران استان‌های مدنظر این کمپین‌ها و مدیران کل میراث فرهنگی افزود: در این نمایشگاه مذاکرات متنوعی با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی انجام‌شده است.

ثابت اقلیدی بابیان اینکه اجرای کمپین‌های گردشگری نقش به سزایی در تکمیل زنجیره‌های ارزش دارد گفت: کمپین مثلت طلایی، خلیج‌فارس و کرامت نور همچنین برنامه‌های حوزه صنایع‌دستی به رشد و توسعه اقتصادی هر بخش نیز کمک خواهد کرد.

او در ادامه بابیان اینکه برای نمونه هم تفاهم‌نامه اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با یک سرمایه‌گذار پروژه هتل گردشگری در شهرستان فیروزآباد در این نمایشگاه منعقد شد، گفت: ساخت، تجهیز، راه‌اندازی هتل و همکاری سرمایه‌گذار در پروژه‌های میراث فرهنگی فارس ازجمله مفاد این تفاهم‌نامه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس به همکاری متقابل سرمایه‌گذار در ایجاد برخی از زیرساخت‌های گردشگری به‌عنوان دیگر موضوعات مطرح‌شده در این تفاهم‌نامه اشاره کرد و افزود: این پروژه سرمایه‌گذاری یک هتل در شهرستان فیروزآباد است که در حال حاضر نزدیک به ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

او همچنین به یک توافق نامه دیگر هم در زمینه زیر ساخت تاسیات گردشگری در استان فارس هم اشاره کرد که در نمایشگاه ایران اکسپو به امضا رسید

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • جمعه و شنبه پیش رو شرایط برای طبیعت‌گردی مساعد نیست
  • بوم‌گردی عشایری در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • جمعه و شنبه پیش رو شرایط برای طبیعت‌گردی در اردبیل مساعد نیست
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • توجه به بسته‌بندی صنایع‌دستی در اولویت قرار بگیرد
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته