Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس خطیبی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره پروژه راه آهن اقلید-یزد که قرار است به زودی با دستور رئیس جمهور به بهره برداری برسد، تصریح کرد: عملیات اجرایی این خط آهن از اواخر سال ۹۰ شروع و در دو الی سه سال گذشته به صورت ویژه به آن نگاه شد، این طرح در زمره پروژه‌های جهش تولید قرار گرفت و همین مساله سبب شد تا برنامه‌ریزی های زمانی و مالی آن تغییر کرده و با سرعت بالا به اتمام برسد ضمن اینکه طرح مذکور پنج شنبه این هفته با دستور ویدیوکنفرانسی رئیس جمهور به بهره برداری می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه خط آهن اقلید-یزد فردا به بهره برداری می‌رسد

وی طول این مسیر را ۲۷۰ کیلومتر عنوان و اظهار کرد: این خط آهن از ایستگاه رخش در راه آهن بافق به یزد منشعب شده و با عبور از مهریز و ابرکوه، در نهایت در ایستگاه اقلید به راه آهن شیراز-اصفهان متصل و یک میان بر ریلی را باعث می‌شود و در نهایت با ریل استان فارس و جنوب غرب کشور را با سهولت به شمال شرق و جنوب شرقی کشور متصل می‌کند.

معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور افزود: این مسیر میان بُر، فرآیند انتقال زائران امام رضا (ع) از جنوب غرب به شمال شرق کشور و مسافران شیراز-مشهد را حدود ۳۱۰ کیلومتر از طول مسیر و ۴ ساعت از زمان سیر کوتاه‌تر می‌کند، از جنبه باری نیز معادن سنگ آهن و مجتمع‌های فولادی در طول این مسیر می‌توانند با ریل به بندر شهید رجایی متصل شوند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ به تنهایی ۱۲۰ کیلومتر این پروژه ریل گذاری شد، گفت: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) پیمانکار این پروژه بود که بلندترین پروژه ریلی فعال کشور از سال ۱۳۹۶ به بعد (غیر از راه آهن چابهار-زاهدان) به حساب می‌آمد.

خطیبی هزینه کرد این پروژه را ۱,۴۰۰ میلیارد تومان و ارزش فعلی آن را حدود ۶ هزار میلیارد تومان دانست.

پروژه راه آهن شیراز-بوشهر جانی دوباره می‌گیرد

معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور درباره پروژه راه آهن شیراز-بوشهر یادآور شد: باید راه آهن شیراز-بوشهر احداث شود؛ ما موظف هستیم طبق سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه، مبادی ورودی و خروجی کشور از جمله بنادر که از مراکز مهم بار هستند، به شبکه ریلی متصل کنیم. این مسیر ۴۵۰ کیلومتر طول دارد و پروژه بزرگی است در بخش‌هایی از مسیر، تپه ماهورهای زیادی دارد و نیاز به ساخت ابنیه (پل و تونل) دارد. در دو سه سال گذشته قطعات ۱۰ الف و ۱۰ ب را آغاز به ساخت کرده‌ایم.

وی ادامه داد: قطعات ۱ و ۲ را اخیراً به مناقصه گذاشته‌ایم که به طول ۱۰۰ کیلومتر و پیمانکار آن شناسایی و در ۱۵ روز اخیر، قراردادهای مربوطه را تبادل کرده‌ایم، نیاز به تأمین منابع پایدار دارد؛ لذا از محل ماده ۵۶ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که به قانون فاینانس داخلی مشهور است از محل دریافت تسهیلات بانکی تا قطعه سوم را اجرا کنیم؛ مقدمات آن فراهم شده و از پل فسا در شیراز آغاز شده و تا محدود کوار در استان فارس ادامه می‌یابد.

چینی‌ها همچنان علاقه مند به فاینانس راه آهن شیراز-بوشهر

خطیبی درباره قرارداد فاینانسی که با چینی‌ها برای این مسیر به امضا رسیده بود، گفت: این فاینانس همچنان به قوت خود باقی است و منتظریم تا مسائل تحریم‌ها حل و فصل شود تا این فاینانس را بار دیگر فعال کنیم، چینی‌ها به سرمایه گذاری در این پروژه علاقه‌مندند.

معاون مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه خاطرنشان کرد: امیدواریم به زودی سرعت فعالیت پروژه راه آهن شیراز-بوشهر چند برابر شود ولی این پروژه منابع زیادی می‌طلبد.

پیشرفت ۶۸ درصدی راه آهن رشت-کاسپین

این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این انتقاد که چرا علی رغم اهمیت بالای پروژه راه آهن رشت-آستارا برای تکمیل کریدور شمال-جنوب، دولت تمام تمرکز خود را بر تکمیل خط آهن رشت-بندر کاسپین گذاشته است؟ گفت: به دلیل آنکه طول راه آهن رشت-بندر کاسپین ۳۷ کیلومتر و رشت-آستارا ۱۷۰ کیلومتر است، پُر واضح است که کار رشت-کاسپین به دلیل کوتاه‌تر بودن، سرعت ساخت بیشتری دارد.

وی یادآور شد: پیشرفت فیزیکی رشت-کاسپین ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و حدود ۱۱ کیلومتر ریل گذاری شده و جز پروژه‌های جهش تولید است که امسال به اتمام خواهد رسید.

رشت-آستارا ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد

خطیبی درباره علت توقف پروژه رشت-آستارا گفت: مذاکره‌ای با سازمان برنامه و بودجه داشتیم برای اخذ مجوز ترک تشریفات؛ این درخواست به وزارت راه ارسال شده و منتظریم تا سازمان برنامه به ما مجوز ترک تشریفات بدهد که تا کنون این مجوز صادر نشده است. این پروژه بسیار سنگین است و هزینه‌ای بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان در بر خواهد داشت.

فاینانس ۵۰۰ میلیون یورویی آذربایجان به کجا رسید؟

وی در خصوص ۵۰۰ میلیون یورویی که قرار بود جمهوری آذربایجان برای ساخت راه آهن رشت-آستارا سرمایه گذاری کند، تصریح کرد: ما تلاش زیاد برای پیگیری اجرای این قرارداد کرده‌ایم اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم.

کریدور باکو-تفلیس-قارص رقیب کریدور ریلی شمال-جنوب نیست

معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور درباره اینکه آیا آذربایجانی‌ها به دلیل احداث کریدور ریلی باکو-تفلیس-قارص دیگر تمایلی به سرمایه گذاری در زیرساخت کریدور شمال-جنوب ندارند؟ گفت: این کریدوری که آذربایجان با ترکیه احداث کرده، کریدور شرق-غرب است و فعلاً توانایی رقابت با کریدور شمال-جنوب ندارد. کریدور شمال-جنوب شرایط متفاوتی با دیگر کریدورهای منطقه دارد و به این راحتی امکان رقابت با این کریدور به دلیل شرایط ژئوپلیتیکی کشور ما وجود ندارد.

افزایش قیمت سیمان و فولاد هزینه‌های ما را افزایش داد

وی درباره تأثیرگذاری افزایش قیمت‌هایی که اخیراً در سیمان و فولاد رخ داده، بر قیمت تمام شده پروژه‌های ریلی گفت: طبیعتاً هزینه‌های پروژه‌ها به افزایش نرخ سیمان و آرماتور وابسته است؛ البته شرکت ساخت و توسعه مصالح را خریداری نمی‌کند؛ پیمانکاران از بورس یا بازار، مصالح می‌خرند.

به زودی باید ریل را از بورس کالا بخریم

خطیبی در خصوص خرید ریل از بورس کالا اظهار کرد: در دو سال گذشته چندین قرارداد با ذوب آهن داشتیم و فعلاً ریل را با استفاده از قراردادهای قبلی از ذوب آهن تحویل می‌گیریم؛ اما برای قراردادهای جدید ما هم مجبوریم از بورس کالا اقدام به خرید ریل برای پروژه‌های ریلی کنیم؛ اما قراردادی که با ذوب آهن داریم، قبل از عرضه ریل در بورس بود که این قراردادها همچنان در حال اجراست.

کد خبر 5267466 برهان محمودی

منبع: مهر

کلیدواژه: عباس خطیبی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کریدور شمال جنوب ریل ملی بورس کالا شرکت راه آهن جمهوری اسلامی مصرف برق قیمت دلار خوزستان قیمت سیمان وزارت نیرو قطعی برق ویروس کرونا رمز ارز قیمت جهانی نفت قیمت جهانی طلا قیمت نفت سیمان وزارت جهاد کشاورزی اقتصاد آمریکا راه آهن شیراز بوشهر هزار میلیارد تومان شرکت ساخت و توسعه کریدور شمال جنوب پروژه راه آهن بورس کالا راه آهن رشت رشت آستارا پروژه ها خط آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۱۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

12 اردیبهشت 1364؛ کلیات لایحه تاسیس وزارت صنایع سنگین تصویب شد

کمیسیون‌های صنایع و معادن، آموزش و پرورش و تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس تشکیل جلسه دادند.

در جلسه کمیسیون صنایع و معادن نیز بحث پیرامون لایحه تاسیس وزارت صنایع سنگین ادامه یافت و در پایان نسبت به کلیات آن رای‌گیری به عمل آمد و با اکثریت آرا تصویب شد.

میزان نقدینگی در سال 57 حدود 300 میلیارد تومان بود

دکتر نوربخش، رئیس‌کل بانک مرکزی در سمینار بررسی مسائل اقتصادی ایران در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی از مشکلات ما در سال‌های پس از انقلاب مساله عدم تعادل در سیستم بانکی بود.

دکتر نوبخش به بیلان عملکرد سیستم جدید بانکی کشور پرداخت و با استفاده از آمار و ارقام نتایج مفید اجرای قانون بانکداری اسلامی در کشور را برشمرد.

وی گفت: نتایج حاصله از اجرای این قانون، بر روی رشد نقدینگی جامعه به این صورت بوده است که نقدینگی جامعه از 7514 میلیارد ریال در اسفند 62 به 7738 میلیارد ریال در بهمن 63 رسید؛ به عبارت دیگر نقدینگی در طی 11 ماه، حدود3 درصد رشد کرده است و باید به این نکته توجه شود که رشد نقدینگی در سال 62 در حدود 17.7 درصد نسبت به سال 61 و در سال‌های قبل میزان رشد نقدینگی نسبت به سال قبل از آن معمولا بالای 20 درصد بوده است.

12 اردیبهشت 1374؛ قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا

در پی تصمیم کلینتون مبنی‌بر تشدید مجازاتهای اقتصادی علیه ایران، تلاش‌های گسترده‌ای ازسوی این کشور برای همسو کردن کشورهای صنعتی جهان با سیاست‌های واشنگتن آغاز شده است. اما تاکنون آمریکا در این زمینه نه‌تنها موفقیتی کسب نکرده بلکه با واکنش‌های منفی نیز مواجه شده است.

«مایک مکاری» سخنگوی کاخ سفید گفت: ما شواهدی از بعضی از اعضای گروه هفت دریافت کرده‌ایم که نشان می‌دهد آنها سرگرم بررسی معامله‌های اقتصادی خود با ایران هستند.

بیل کلینتون، رئیس جمهوری آمریکا یکشنبه شب ضمن متهم کردن  ایران به حمایت از تروریسم گفت: تمام پیوندهای بازرگانی و سرمایه‌گذاری آمریکا با ایران ازجمله بیش از چهار میلیارد دلار خرید نفتی سالانه را قطع می‌کند.

رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد: تصمیمش تاثیر محدودی روی شرکت‌ها و کارگران آمریکایی خواهد داشت، اما یک مقام آمریکایی که رئیس‌جمهوری را همراهی می‌کرد، اعتراف کرد که اثر تحریم ها در کوتاه‌مدت سیر صعودی خواهد داشت و به‌ویژه به معنای هزینه بیشتر برای سوخت و بیکاری بخشی از نیروی کار در آمریکا خواهد بود.

12 اردیبهشت 1384؛ شبکه ملی معامله الکترونیکی اوراق بهادار ایجاد می شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی از راه‌اندازی شبکه ملی دادوستد الکترونیکی اوراق بهادار در برنامه چهارم خبر داد و گفت: با توسعه جغرافیایی بورس اوراق بهادار همه شهروندان از خدمات پایه بازار سرمایه استفاده خواهند کرد.

سید صفدر حسینی، توسعه شبکه کارگزاری، ایجاد بورس‌های کالایی، ایجاد بازار فروش اوراق بهادار در خارج از بورس و ارتباط با بورس‌های جهانی و منطقه‌ای را از برنامه‌های توسعه بازار سرمایه کشور ذکر کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • تکمیل ۴۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در یزد/ خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • فاز اول پروژه جاده مرزی آستارا با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال تکمیل است