Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خوزستان گفت: میراث ‌فرهنگی استان از سال‌ها قبل با شناسایی و ثبت آثار صنعتی خاصه حوزه ارتباطات ریلی اعم از مستحدثات، ایستگاه‌ها، ابنیه، پل‌ها و مشارکت در پرونده زنجیره‌ای ثبت‌جهانی راه‌آهن سراسری ایران، سهم فزاینده، ممتاز و قابل توجهی در این زمینه ایفا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه‌آهن شمال ـ جنوب موسوم به راه‌آهن سراسری ایران به دلیل دارا بودن ارزش‌های خارق‌العاده بشری، به‌عنوان اولین میراث ‌صنعتی ایران در فهرست آثار جهانی ثبت شد؛ طولانی‌ترین راه‌آهن ثبت‌ جهانی شده تاکنون به طول ۱۲۰۰ کیلومتر که ۲۷۰ کیلومتر از این مسیر در خاک استان خوزستان واقع شده است.

راه‌آهن سراسری ایران، نمونه بارزی از گونه‌ای منحصر به‌فرد در معماری یا فن‌آوری است که نشان‌دهنده مرحله مهمی در تاریخ بشری است. حضور راه‌آهن و صنعت ریلی در استان خوزستان از همان آغاز باعث شکوفایی و رونق اقتصادی ـ اجتماعی بسیاری شد و این اثر بیست و پنجمین اثر ثبت‌ جهانی شده ایران تاکنون است.

در همین خصوص سید حکمت‌الله موسوی، مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خوزستان، ضمن تبریک به ملت بزرگ ایران و مردم استان خوزستان به مناسبت ثبت ‌جهانی راه‌آهن ایران در فهرست آثار جهانی گفت: پرونده ثبت ‌جهانی راه‌آهن سراسری ایران به‌ صورت زنجیره‌ای تشکیل شد و هفت استان‌ همزمان در به ثمر نشستن این مهم مؤثر بودند، اما نقش استان خوزستان به لحاظ قدمت ورود مدرنیته و نقش ژئوپلوتیک آن در مناسبات اقتصادی، سیاسی، تجاری و جغرافیایی ممتاز و خاص بوده است.

او ادامه داد: این اتفاق میمون، نتیجه مشارکت راه‌آهن سراسری ایران و تلاش‌های فرهنگی دکتر محمدحسن طالبیان، معاون میراث ‌فرهنگی کشور، دکتر مصطفی پورعلی، مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی و دیگر همکاران ما در حوزه ثبت آثار وزارت و اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی خوزستان است.

وی افزود: قدمت راه‌آهن در مسجدسلیمان به ‌عنوان نخستین شرکت ‌شهر صنعتی خاورمیانه و نقش بنادر تجاری همچون خرمشهر و آبادان در حمل و نقل‌های تجاری و چرخه واردات و صادرات، نشان از نقش پررنگ استان خوزستان در این میراث‌ جهانی دارد.

موسوی با تأکید بر نقش و جایگاه اندیمشک به‌ عنوان درگاه ورودی شبکه ریلی مرکزی به استان خوزستان از دیرباز عنوان کرد: میراث ‌فرهنگی خوزستان از سال‌ها قبل با شناسایی و ثبت آثار صنعتی خاصه حوزه ارتباطات ریلی اعم از مستحدثات، ایستگاه‌ها، ابنیه، پل‌ها و مشارکت در پرونده زنجیره‌ای راه‌آهن سراسری ایران، سهم  فزاینده، ممتاز و قابل توجهی ایفا کرده است.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خوزستان با بیان این ‌که با تقویت محورهای گردشگری صنعتی استان خوزستان، به‌ویژه گردشگری ریلی، از سال‌های قبل تورهای گردشگری محورهای تاریخی حرکت لوکومتیوها برگزار شده است، ابراز امیدواری کرد: این استان با مشارکت در ایجاد موزه راه‌آهن، نقش پررنگ‌تری در این حوزه ایفا کند.

به گزارش ایسنا، برپایه اعلام مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان، در چهل‌وچهارمین اجلاس کمیته میراث‌جهانی یونسکو که پس از یک سال وقفه به‌ دلیل همه‌گیری کرونا در جهان به میزبانی چین، برگزار شد، پرونده خط راه‌آهن سراسری ایران برای قرار گرفتن در فهرست میراث بشری بررسی و تصویب شد. این مسیر از بندر ترکمن در شمالی‌ترین نقطه آن آغاز و به بندر امام‌ خمینی در جنوبی‌ترین نقطه منتهی می‌شود و در میانه راه از ایستگاه‌های مهمی همچون قائمشهر، گدوک، گرمسار، تهران، اراک، دورود، شهبازان و اندیمشک عبور می‌کند.

درخور ذکر این که اولین همایش میراث‌ صنعتی کشور با هدف ثبت آثار صنعتی دوره معاصر، زمستان ۹۸ باحضور مسؤولان میراث ‌فرهنگی و نمایندگان ۲۷ استان در شهرستان ماهشهر برگزار شد که در این همایش بیش از ۴۰ اثر صنعتی استان خوزستان از جمله آثار مرتبط با راه‌آهن در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. بخش قابل توجهی از مسیر راه‌آهن سراسری ثبت ‌شده در فهرست میراث ‌جهانی در استان خوزستان از بندر امام، خلیج ‌فارس را به کوه‌های زاگرس در اندیمشک به هم پیوند می‌دهد. این مسیر در کنار سه اثر ثبت جهانی چغازنبیل، شوش و منظومه آبی شوشتر قطعاً نقش مهمی در رونق گردشگری تاریخی، طبیعی و صنعتی توأم با معرفی فرهنگ‌های بومی متنوع استان ایفا خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی خوزستان راه آهن سراسری ایران استان خوزستان گردشگری و صنایع دستی خوزستان مدیرکل میراث ثبت آثار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۱۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدمهدی اسماعیلی صبح امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دومین روز از سفر خود به آذربایجان با حضور در سفارت ایران در باکو با سیدعباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرد.

بحث و بررسی تحولات اخیر رابطه ایران و آذربایجان و اقدامات فرهنگی صورت گرفته و همچنین فضای فرهنگی پیش روی دو کشور از مهم‌ترین محورهای این دیدار بود.

گفتنی است، وزیر فرهنگ بامداد روز گذشته (دوازدهم اردیبهشت) به منظور حضور و سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین‌فرهنگی عازم باکو شد.

اسماعیلی در این مجمع با اشاره به اهداف جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی فرهنگی، بر نقش سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی برای ایجاد صلح پایدار جهانی و رفع منازعات کشورها تاکید کرد.

وی همچنین در حاشیه برگزاری این مجمع با همتای آذربایجانی خود نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر فرهنگ در این دیدار بر تعاملات فرهنگی طرفین به‌ویژه در حوزه سینمایی تاکید کرد.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902154

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد