Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@20:31:24 GMT

مشکل بیکاری با شعار و پول حل نمی شود!

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۵۵۴۲۹

مشکل بیکاری با شعار و پول حل نمی شود!

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز افتتاحیه مسابقات ملی مهارت آموزی در نهم مرداد خبر داد و با بیان اینکه بین ارزش مدرک با ارزش مهارت فاصله زیادی داریم، بر لزوم توجه به مقوله مهارت در سرفصل های بودجه و برنامه هفتم تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، علی اوسط هاشمی در نشست خبری روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای اظهار کرد: در بحث مهارت مهمترین مسئله این است که برای تحول در نظام آموزش رسمی و غیررسمی کشور از تجربه موفق جهانی کمک بگیریم حتی اگر نگاه دولت سیزدهم به ارزش مهارت فراتر و اراده اش بر عبور از فقر و بیکاری بر پایه ارتقاء مهارت و روی آوردن به توانمندی انسان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امروز نیاز به پوست اندازی داریم تصریح کرد: اگر این مسأله به شدت مورد توجه قرار نگیرد سخن گفتن از عبور از بیکاری آب در هاون کوبیدن است لذا نگرش برنامه‌های کشور باید به سمت جامعه توانمند باشد نه جامعه صرفاً برخوردار از زیرساخت.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای ادامه داد: جهت گیری کلان برنامه کشور باید معطوف به قابلیت انسانیت با مهارت شود. اگر بخواهیم به یک فضای متفاوت بر پایه تغییر و تحول دست پیدا کنیم شرطش این است که کسانی که در تصمیم گیری های کلان کشور نقش وافر، عمیق و اثرگذاری دارند به عمق ارزش مهارت روی آورند و مهارت را وزن دهند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه منظور از وزن مهارت، وزن شعاری نیست، اظهار کرد: بیکاری با شعار و پول قابل حل کردن نیست، هر چه پول در جامعه تزریق شود ولی به اهل آن سپرده نشود و بر پایه کارآفرینی، بازاریابی و اشتغال نباشد فرد را بدهکار و وامدار بانک کرده ایم.

هاشمی کم آموزشی در دانشگاهها را یک معضل بزرگ دانست و با بیان اینکه در نظام آموزش رسمی کشور یکپارچگی وجود ندارد خاطرنشان کرد تفاوت در نظام های آموزش رسمی و آشفتگی در نظام های آموزش غیررسمی و مهارتی ما را به این سو سوق داده است لذا باید این تفاوت را سامان بدهیم.

وی افزود: مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۲۱ در بحث اهمیت مهارت اعلام موضع کرده که اگر قرار است از تکنولوژی جهان استفاده کنیم و اثر آن را در بهره وری و شاخص اقتصاد نمایان کنیم شرط آن دستیابی به انسان ماهر است.
معاون وزیر کار خاطر نشان کرد: در حال حاضر با کاهش وزن اجتماعی مهارت در جامعه روبرو هستیم و باید توجه شود که بر چه اساسی حرکت کنیم به چه تغییری روی آوریم که شکاف ما با جهان عمیق تر نشود و بیش از این از جهان فاصله نگیریم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با بیان اینکه تکنولوژی و تجهیزات امروزه ما پاسخگوی تقاضای بازار کار نیست گفت: هر کسی که جامعه محور کردن مهارت برای او اهمیت دارد باید در سرفصل‌های برنامه و بودجه مخصوصا برنامه هفتم توسعه به موضوع مهارت بها بدهد.
هاشمی تصریح کرد: باید تفاوت بین انسان با مدرک و انسان با توانمندی را با ارزش افزایی در جامعه مشخص کنیم، اکنون بین ارزش مدرک با ارزش مهارت فاصله زیادی داریم و کشور نیازمند بازآرایی ساختار نظام آموزش فنی و حرفه ای است و این بازار آیی باید صورت گیرد.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود بازنگری در استانداردهای آموزشی و تولیدات جدید، تغییر در نوع تربیت مربیان فنی و حرفه‌ای و ایجاد مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی را از عمده ترین اقدامات سازمان آموزش فنی و حرفه ای اعلام کرد و گفت: در بخش بودجه تغییر و تحولات خوبی ایجاد شده ولی کافی نیست و فاصله زیادی وجود دارد.

به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای دستور رئیس جمهوری مبنی بر تجهیز کارگاه های فنی و حرفه ای از محل فروش سهام هنوز عملی نشده است.
هاشمی در پایان با اشاره به تصویب طرح ملی آمایش سرزمین اظهار کرد: این طرح پس از چند سال مطالعه کارشناسی و پژوهش سرانجام در سازمان برنامه و بودجه به تصویب رسید و ما جزو اولین سازمان هایی بودیم که خود را با آن انطباق دادیم و سند توسعه مهارت مبتنی بر آمایش سرزمین را با سازمان برنامه و بودجه تصویب کردیم که می تواند مبنایی برای برنامه هفتم توسعه کشور به شمار آید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرهنگ مهارت آموزی آموزش های مهارتی دانشگاه فنی وحرفه ای سازمان برنامه و بودجه کارآفرینی نظام آموزشی بازار کار مطالبات از دولت سیزدهم نرخ بیکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای ارزش مهارت معاون وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۵۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک‌میلیون و ۷۱۹ هزار و ۵۶۵ نفر ساعت آموزش فنی و حرفه‌ای در قم ارائه شد

سید محمود عرب گفت: مهارت‌های فنی و حرفه‌ای استان قم در بخش دولتی در هشت مرکز با حضور ۳۵ مربی درون‌سازمانی و حدود ۸۰ مربی برون‌سازمانی به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شود.

 مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای قم  عنوان کرد: این آموزش‌ها به ۱۱ هزار و ۲۶۰ نفر دوره در یک هزار و ۳۷۰ دوره آموزشی و ۳۶۹ حرفه آموزشی ارایه شده‌است.

او ادامه داد: ۱۰ هزار و ۹۸۱ نفر ساعت مربوط به آسیب دیدگان اجتماعی، ۶ هزار و ۷۱۶ نفر ساعت مربوط به افراد دارای معلولیت، هفت هزار و ۵۲۵ نفر ساعت مربوط به پناهندگان و اتباع خارجی، ۳۸ هزار و ۷۹۹ نفر ساعت مربوط به دانش‌آموختگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، ۱۰۴ هزار و ۸۷۴ نفر ساعت مربوط به دانش آموزان و ۵۳ هزار و ۹۹۱ نفر ساعت مربوط به دانشجویان بوده‌است.

به گفته عرب، ۷۶ هزار و ۹۴ نفر ساعت مربوط به زنان خانه‌دار، ۷۲ هزار و ۵۰۵ نفر ساعت مربوط به زنان سرپرست خانوار، ۱۳۷ هزار و ۶۰۷ نفر ساعت مربوط به زندانیان، ۵۳ هزار و ۴۷۳ نفر ساعت مربوط به ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی، ۱۰۷ هزار و ۶۸۰ نفر ساعت مربوط به ساکنان مناطق روستایی، ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ نفر ساعت مربوط به سربازان وظیفه، ۱۴۸ هزار و ۹۳۷ نفر ساعت مربوط به بنگاه‌های اقتصادی و ۱۱ هزار و ۶۵۹ نفر ساعت مربوط به عشایر می‌باشد.

 مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای قم  گفت: همچنین ۶ هزار و ۱۸۶ نفر ساعت مربوط به کودکان کار و خیابانی، ۷۱۶ هزار و ۶۹۸ نفر ساعت مربوط به متقاضیان مهارت‌آموزی، پنج هزار و ۵۲۰ نفر ساعت مربوط به مشمولان بیمه بیکاری و ۴۲ هزار و ۵۲۳ نفر ساعت مربوط به معتادان بهبود یافته‌است.

 مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای قم  یادآورشد: از مجموع ۱۹ گروه هدف آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در کشور، به ۱۸ گروه هدف در استان قم، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ارایه می‌شود؛ گروه هدف ساکنین مناطق محروم مرزی در استان قم، مصداق ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • مهارت آموزی ۱۵۰۰ بانوی بیرجندی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای
  • یک‌میلیون و ۷۱۹ هزار و ۵۶۵ نفر ساعت آموزش فنی و حرفه‌ای در قم ارائه شد