Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دومین روز سفر خود به کشور سوریه با همتای پارلمانی خود دیدار کرد.

قالیباف در دیدار با حموده صباغ با اشاره به ارتباطات پایدار و روابط همه جانبه ایران و سوریه تأکید کرد: ارتباطات و روابط بین دو کشور به خصوص در حوزه مسائل سیاسی، دفاعی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با گذشت زمان بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مهمترین علت انسجام و تحکیم روابط دو کشور این است که هر ایران و سوریه در خط مقدم دفاع از عزت و امنیت امت اسلامی قرار گرفته‌اند، تأکید کرد: جامعه اسلامی امروز دشمنان مشترکی دارد که اسرائیل و آمریکا در رأس آن هستند.

قالیباف با اشاره به اینکه دشمنان در دهه‌های گذشته هر چه تلاش کردند نتوانستند میان کشور‌های اسلامی تفرقه ایجاد کنند، گفت: سوریه و ایران در خط مقدم مقابله با دشمنی‌ها قرار دارند البته منکر این نیستیم که برخی کشور‌های اسلامی به امت اسلامی ظلم و خیانت کردند و در کنار دشمنان اسلام به امت اسلام قرار گرفتند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: برخی از این کشور‌ها خیلی زود متوجه خطا و اشتباه خود شدند، اما برخی دیگر نیز هنوز متوجه این خطا نشده‌اند و در آینده حتماً متوجه خطا و خیانت خود خواهند شد.

وی با بیان اینکه مردم سوریه در انتخابات اخیر بار دیگر به بشار اسد اعتماد کردند و این یک پیروزی بزرگ برای مردم سوریه است، تأکید کرد: در شرایطی که قرار گرفته‌ایم، مهم ترین مسئله برای ما باید مسائل اقتصادی و ارتقاء روابط تجاری باشد، چرا که این سطح از روابط اقتصادی و تجاری برای دو کشوری که سطح بسیار بالایی در حوزه روابط سیاسی، امنیتی و نظامی قرار دارند، زیبنده نیست.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه پارلمان‌های دو کشور باید تلاش کنند تا ارتباطات اقتصادی میان ایران و سوریه بیش از گذشته فعال شود، گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف سفر من این است که بتوانیم به بخش خصوصی دو کشور کمک کنیم تا در حوزه‌های مختلف تجاری، صنعتی و کشاورزی بتوانند به مراودات اقتصادی و تجاری بین ایران و سوریه بپردازند.

سطح مبادلات تجاری بین دو کشور قابل قبول نیست

قالیباف با تأکید مجدد بر اینکه این سطح از مبادلات تجاری بین دو کشور قابل قبول نیست، تأکید کرد: وظیفه ما در پارلمان‌های دو کشور ارتقاء همکاری‌های اقتصادی و آماده‌سازی مسیر رشد روابط تجاری ایران و سوریه است.

امیدواریم بتوانیم در دوره جدید روابط اقتصادی و تجاری تهران و دمشق را ارتقاء دهیم

در ابتدای این دیدار نیز حموده صباغ رئیس مجلس سوریه ضمن خوشامدگویی به قالیباف و هیأت همراه با اشاره به روابط ریشه‌دار و مستحکم ایران و سوریه تأکید کرد: ایران روابط که توسط رهبران فقید دو کشور؛ آقای حافظ اسد و امام خمینی (ره) پایه گذاشته شده هم اکنون در سطح بسیار بالایی قرار دارد و دو کشور هماهنگی مناسبی با یکدیگر دارند.

وی با بیان اینکه ارتباطات دو کشور ایران و سوریه زمانی به اوج خود رسید که خون شهدای ما با هم درآمیخت، تأکید کرد: ما به خاطر اراده‌ای که داریم بر دشمنان پیروز شدیم و امیدواریم بتوانیم در دوره جدید روابط اقتصادی و تجاری تهران و دمشق را ارتقاء دهیم تا در دوره بازسازی سوریه نیز بتوانیم همکاری‌های مشترک را تقویت کنیم.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به دنبال ارتقاء روابط اقتصادی و تجاری ایران و سوریه است

در این دیدار همچنین وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز ضمن ابراز خوشحالی از پیروزی مردم سوریه بر تروریست‌ها و نیز تبریک به مناسبت برگزاری انتخابات اخیر در سوریه و انتخاب آقای بشار اسد به عنوان رئیس جمهور این کشور، تاکید کرد که ما نیز در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به دنبال ارتقاء روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور هستیم و این مسئله را در کمیسیون به صورت همه جانبه پیگیری خواهیم کرد.

جمع بندی‌های این سفر باید به صورت عملیاتی پیگیری شود

همچینن عباس گلرو نایب رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه نیز با بیان اینکه سوریه برای ما یک کشور مهم و استراتژیک است و تلاش می‌کنیم گروه‌های دوستی دو کشور تبدیل به یکی از مهم‌ترین گروه‌های دوستی در پارلمان‌های دو کشور شوند.

گلرو باورمندی و رویکرد دقیق به مسائل و نیز پیگیری عملیاتی موضوعات و مسائل دو کشور را عناصر اساسی برای تحقق اهداف دو کشور دانست و تاکید کرد: همه این مسائل و جمع‌بندی‌هایی که در این سفر اتفاق می‌افتد باید به صورت عملیاتی پیگیری شود.

نشست خبری روسای پارلمان‌های ایران و سوریه

همچنین در نشست خبری پس از دیدار رؤسای پارلمان‌های ایران و سوریه نیز آقای حموده صباغ در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه آنچه ایران و سوریه را با هم پیوند می‌دهد یک روابط عادی نیست و این را من از صمیم قلب می‌گویم، تاکید کرد: این روابط یک روابط بسیار گسترده و عمیق است که با آمیخته شدن خون پاک شهدا به وجود آمده است و هرچند دو کشور به لحاظ جغرافیایی از یکدیگر دور هستند، اما ما راه مشترکی داریم.

رئیس مجلس سوریه با بیان اینکه ما در جنگ اخیر با تروریست‌ها و صهیونیست و استکبار جهانی نشان دادیم که قدرتمندیم و می‌توانیم در دل دشمنان ترس ایجاد کنیم و آن‌ها را به عقب برانیم، تاکید کرد: ما حتی در جنگ اقتصادی نیز این قدرت را داریم که بتوانیم مقابله کرده و آن‌ها را شکست دهیم.

حمود صباغ تاکید کرد: ما در راه حق قدم برمی داریم و امیدوار به نصر و کمک‌های الهی هستیم و می‌دانیم که تنها گزینه و سرنوشت محتوم همه ما پیروزی است ان شاءالله.

وی سفر آقای قالیباف به سوریه در شرایط زمانی کنونی را بسیار مهم و ویژه توصیف کرد و تاکید کرد: ما برای سازماندهی و تقویت روابط پارلمانی دو کشور آمادگی داریم و امیدواریم بتوانیم از طریق هماهنگی‌ها به ارتقاء روابط اقتصادی دو کشور کمک کنیم.

توسعه روابط تجاری و همکاری‌های اقتصادی مهم‌ترین اولویت دو کشور

رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان نیز در این نشست خبری با بیان اینکه این سفر در زمان خاصی انجام می‌شود و در دورانی که مردم شجاع و دولت سوریه بعد از یک دهه مبارزه و جنگ علیه تروریست‌ها امروز با افتخار در امنیت زندگی کرده و به پیروزی رسیده اند، گفت: مردم سوریه با شرکت در انتخابات سرنوشت ساز و مشارکت بسیار خوب خود، اعتماد مجددشان به آقای بشار اسد را نشان دادند.

قالیباف با اشاره به شرایط جدید منطقه و بیان اینکه آمریکا و صهیونیست‌ها با جنگ اقتصادی و فشار بر مردم نتوانستند به اهداف خود برسند، تاکید کرد: آن‌ها جنگ دیگری را آغاز کردند که یک جنگ اقتصادی علیه مردم و به خصوص کشور‌های محور مقاومت است و امروز همه وظیفه داریم که مهم‌ترین و با اولویت‌ترین کار ممکن را توسعه روابط تجاری و همکاری‌های اقتصادی قرار دهیم.

رئیس مجلس با تاکید مجدد بر اینکه در یک شرایط حساس قرار گرفته ایم که دشمنان فشار جنگ اقتصادی را بر کشور‌ها افزایش داده اند، تاکید کرد: امروز زمان آن است که ارتباطات اقتصادی و تجاری بین دولت‌ها و به خصوص بین بازرگانان، صنعتگران و فعالان اقتصادی بخش کشاورزی و نیز حوزه‌های دیگر اقتصادی در بخش‌های خصوصی دو کشور فعال و توسعه یابد.

دیداری اطمینان بخش با رئیس جمهور سوریه برای افزایش همکاری‌های تجاری و اقتصادی

رئیس مجلس با اشاره به دیدار خود با بشار اسد رئیس جمهور سوریه نیز تاکید کرد: در این دیدار مطمئن شدم که این اراده در دولت و ملت سوریه نیز وجود دارد تا بتوانیم همکاری‌های تجاری و ارتباطات اقتصادی بین دو کشور را افزایش دهیم و امیدوارم در آینده این همکاری‌ها ارتقاء یابد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجلس محمدباقر قالیباف روابط اقتصادی و تجاری مجلس شورای اسلامی ارتباطات اقتصادی ایران و سوریه ارتقاء روابط تجاری بین دو جنگ اقتصادی روابط تجاری بین دو کشور مردم سوریه سوریه نیز همکاری ها رئیس مجلس مهم ترین بشار اسد کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۷۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم

عباس علی‌آبادی ضمن تشریح ۳ برنامه اصلی این وزارتخانه برای توسعه تجارت، گفت: ما آماده تعامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشور‌های شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از ۱۰۰ کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏م عدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها ارائه مو زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت ۳ برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازار‌های خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشور‌های منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالا‌های ایرانی به بازار‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازار‌های جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارز‌های محلی و توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ماست.

وی اضافه کرد: اکنون ایران و با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشور‌های همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشور‌های دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی تعاملات سازنده‌ای با کشور‌ها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. در سازمان دی ۸ با ۸ کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشور‌های جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

دیگر خبرها

  • راه درازی تا فعلیت رساندن کامل ظرفیت‌های تجاری ایران و افغانستان داریم
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • حضور ۲۵ هیئت تجاری در اکسپو نشان از رشد ایران با وجود تحریم
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم