Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مهدی ذاکریان» کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با اشاره به دلایل سکوت جامعه جهانی در قبال گزارش دیدبان حقوق‌بشر در مورد جنایات جنگی اسرائیل در غزه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنم که دیده‌بان حقوق‌بشر اساساً یک سازمان حکومتی نیست، بلکه یک سازمان بین‌المللی مردم‌نهاد تلقی می‌شود که نمی‌تواند برای دولت‌ها تصمیم بگیرد و گزارش‌های آن عملاً جنبه الزام‌آور ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیانیه‌ها و گزارش‌های دیده‌بان حقوق‌بشر جنبه تبلیغی، ترویجی و هشداردهنده دارد. البته هشدارهای این سازمان می‌تواند برای کشورها و حکومت‌ها مهم باشد و حتی می‌تواند باعث ایجاد یک جو روانی و رسانه‌ای علیه دولت‌ها و اشخاصی که اقدام ضد بشری انجام می‌دهند قلمداد شود؛ حال اسرائیل باشد یا کشورهای عربی و اروپایی. در این میان توجه داشته باشید نهادی مانند دیده‌بان حقوق‌بشر دارای کُرسی مشورتی در سازمان ملل متحد و دیوان کیفری بین‌المللی است اما در نهایت گزارش‌هایی که از سوی آنها منتشر می شود، جنبه ترویجی و هشدار‌دهنده دارد.

وی ادامه داد: مساله اینجاست که گزارش اخیر دیده‌بان حقوق‌بشر در مورد جنایت جنگی اسرائیل در جنگ ۱۱ روزه غزه عموماً جنبه هشدار‌دهنده دارد اما جو رسانه‌ای و روانی پس از آن به خوبی می‌تواند روی افکار عمومی تاثیر بگذارد. توجه داشته باشید در مورد جنایت جنگی و نحوه پیگیری آن به دوگونه می‌توان عمل کرد؛ نخست اینکه دادستان دیوان کیفری بین‌المللی می‌تواند درخواست پیگیری و تحقیقات در مورد جنایت جنگی را بدهد و دوم اینکه شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌تواند نتیجه تحقیقات خود را به سازمان ملل ارائه کند و پس از آن مستنداتش را به مجمع عمومی ببرد تا در آنجا قطعنامه علیه اسرائیل صادر شود. پس از آنکه این قطعنامه صادر شد، مجمع عمومی مستندات را به همراه قطعنامه به شورای امنیت می‌دهد تا بتوانند در مورد جنایت مذکور تحقیقات صورت دهند.

این استاد حقوق بین‌الملل تصریح کرد: به یاد داریم در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما چنین اتفاقی در مورد حملات اسراییل و غزه رخ داد اما آمریکایی‌ها برای آنکه هزینه‌ای به اسراییل تحمیل نشود، جلوی این پرونده را گرفتند. موضوع دیگری که متاسفانه به آن توجه نمی‌شود این است که اسرائیلی‌ها به خوبی ادبیات حاکم بر روابط بین‌الملل را شناسایی کرده‌اند و به همین دلیل است که هیچ کشوری حتی پس از انتشار اخیر گزارش دیده‌بان حقوق بشر در مورد جنایت جنگی در غزه، انتقادی از رژیم صهیونیستی نکرد. در داخل اسرائیل از نمایندگان پارلمان (کنست) گرفته تا وزراء و حتی افسران موساد تماماً در راستای تامین منافع دستگاه دیپلماسی رژیم صهیونیستی عمل می‌کنند؛ به گونه‌ای که حتی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در قالب یک دیپلمات و با آداب کاملاً بین‌المللی سخنرانی می‌کند و همین موضوع موجب می‌شود اسرائیل نه تنها محکوم نشود، بلکه از جامعه بین‌الملل هم طلبکار است.

ذاکریان افزود: این مدل از ادبیات به خوبی به تمام ارکان سیاسی، نظامی و امنیتی اسراییل آموزش داده شده تا خود را نه در مقام ظالم و سرکوب‌گر بلکه در مقام مظلوم به دنیا نشان دهند. هنر رژیم صهیونیستی این است که ابزارهای ساده را به ابزار بین‌المللی تبدیل می‌کند تا بتواند پس از آن، تامین منافع اسرائیل را انجام دهد. متاسفانه در بسیاری از کشورهای منطقه و همینطور ایران ابزارهای زیادی علیه اسرائیل و به صورت کلی در روابط بین‌الملل در دسترس است اما بیان آن و همچنین هدف‌گذاری آنها کاملا غلط است و اسرائیل به دلیل نفوذی که در جامعه بین‌الملل دارد سعی می کند تا ادبیات مورد نیاز خود را در ملل متحد کانالیزه کند.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: به همین دلیل است تل‌آویو که به راحتی خیلی از پرونده‌ها را به آسانی کنار می‌گذارد. شاید باورتان نشود اما در حوزه حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بیشترین تاٰلیف‌هایی که در سطح بین‌الملل نوشته شده، توسط اسرائیلی‌ها انجام شده است. حتی در حوزه اشغال از منظر حقوقی، رژیم صهیونیستی هزاران کتاب و مقاله ارائه داده اما خودشان همچنان اشغالگر هستند. این بدان معنااست که تل‌آویو از بدو اشغال تاکنون هدف‌گذاری‌های خود را به صورت هوشمند و هدفمند انجام داده و همین سناریو باعث شده تمام کشورهای دنیا در مقابل جنایت جنگی در غزه و سایر اعمال رژیم صهیونیستی سکوت کنند.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: باراک اوباما رژیم صهیونیستی غزه موساد کنست اسرائيل دیدبان حقوق بشر مورد جنایت جنگی دیده بان حقوق بشر رژیم صهیونیستی بین المللی بین الملل پس از آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۸۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال صدور حکم بازداشت مقامات تل آویو در دادگاه کیفری بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، منابع عبری زبان از جمله کانال ۱۲ اسرائیل در گزارشی به نقل از منابع آگاه خود گزارش داده است: پیام‌هایی که به اسرائیل می‌رسد حاکی از افزایش احتمال صدور حکم بازداشت مقامات ارشد تل آویو از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی است.

به گفته کانال ۱۲ اسرائیل، نگرانی‌ها در مورد صدور حکم بازداشت برای مقامات ارشد از جمله نتانیاهو در جلسه‌ای در دفتر نخست وزیری مطرح شده و روی آن بحث و تبادل نظر صورت گرفته است.

شبکه ۱۲ اسرائیل به نقل از منابع آگاه و نزدیک به دادگاه کیفری بین المللی گفته است که در عین حال اقدام برای صدور حکم بازداشت بدون چراغ سبز آمریکا اتفاق نمی‌افتاد.

در بخشی از این گزارش همچنین گفته شده است که نتانیاهو از ترس بازداشت، از وزرای خارجه انگلیس و آلمان در پرونده دادگاه کیفری بین المللی درخواست کمک کرده است.

پیش از این نیز، وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا خواستار محاکمه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دیوان کیفری بین‌المللی شده بود. «ایون بیلارا» در بیانیه‌ای تاکید کرد که ما در حزب «بودیموس» نسبت به رنج و محنت‌های مردم فلسطین طی دهه‌های گذشته بی‌مبالات نیستیم و می‌خواهیم با صدای بلند اعلام کنیم که اسرائیل در نوار غزه دست به نسل‌کشی زده و طی آن صدها هزار نفر از دسترسی به آب و غذا و برق محروم شدند و افراد غیرنظامی بمباران می‌شوند که این مجازات دسته‌جمعی و نقض صریح و خطرناک قوانین بین‌الملل و جنایت جنگی است. او همچنین از اتحادیه اروپا خواست دست از همکاری با نتانیاهو که یک جنایتکار جنگی است، بکشد و در بیان مواضع خود مستقل عمل کند.

نتانیاهو در جریان جنگ غزه به جنایت علیه بشریت و نسل کشی متهم است. روز گذشته نیز دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه آمار مربوط به تجاوز و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین را در دویستمین روز جنگ علیه نوار غزه به‌روزرسانی کرد.

بر اساس آمار این مرکز، رژیم صهیونیستی در ۲۰۰ روز گذشته مرتکب ۳۰۲۵ مورد جنایت کشتار جمعی با ۴۱ هزار ۱۸۳ شهید یا مفقود شده که از این تعداد پیکرهای ۳۴ هزار ۱۸۳ شهید به بیمارستان‌ها انتقال یافته است و ۷۰۰۰ نفر هنوز مفقود هستند. ۷۷ هزار ۱۴۳ نفر هم مجروح شده‌اند.

۱۴۷۷۸ نفر از شهدا کودک هستند که ۳۰ کودک بر اثر قحطی و گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند و ۹۷۵۲ نفر از شهدا زن هستند. بر این اساس ۷۲ درصد شهدای غزه زن و کودک هستند. ۱۷ هزار کودک در نوار غزه پدر و مادر یا یکی از آنها را از دست داده‌اند.

۴۸۵ نفر از شهدا کادر درمان و ۶۷ نفر آنها از نیروهای دفاع مدنی هستند.

در این مدت ۱۴۰ خبرنگار هم به شهادت رسیده‌اند.

۱۱ هزار زخمی برای دریافت مداوای لازم باید به خارج از نوار غزه اعزام شوند و ۱۰ هزار بیمار سرطانی با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و به معالجه نیاز دارند.

یک میلیون و ۹۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه به علت پیامدهای ناشی از آوارگی به بیماری‌های مسری مبتلا هستند که ۸۰۰۰ نفر آنها به عفونت کبدی دچار هستند.

۶۰ هزار زن حامله در نوار غزه به علت فراهم نبودن مراقبت‌های پزشکی در معرض خطر قرار دارند و ۳۵۰ هزار بیمار صعب العلاج به علت وارد نشدن دارو با مرگ مواجه هستند.

در ۲۰۰ روز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه بیش از ۵۰۰۰ نفر بازداشت و ربوده شده‌اند که ۳۱۰ نفر آنها از کادر درمان و ۲۰ نفر خبرنگار هستند.

از هفتم اکتبر گذشته تا کنون حدود ۲ میلیون نفر در نوار غزه آواره شده‌اند و ۱۸۱ مقر دولتی به صورت کلی، ۱۰۳ مدرسه و دانشگاه به صورت کلی و ۳۰۹ مدرسه و دانشگاه به صورت جزئی، ۲۳۹ مسجد به صورت کلی و ۳۱۷ مسجد به صورت جزئی و سه کلیسا از سوی اشغالگران هدف قرار گرفته و تخریب شده‌اند.

رژیم صهیونیستی ۸۶ هزار واحد مسکونی را به صورت کامل و ۲۹۴ هزار واحد مسکونی را به صورت جزئی تخریب کرده است به طوری که دیگر مناسب زندگی نیستند.

در ۲۰۰ روز گذشته بیش از ۷۵۰۰۰ تُن مواد منفجره بر سر مردم غزه ریخته شده و خسارت مستقیم وارد شده به نوار غزه در برآوردهای اولیه، بیش از ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

کد خبر 6087132

دیگر خبرها

  • سفر هیات مصری به تل‌آویو برای انجام مذاکرات
  • سید الحوثی: آمریکا شریک اسرائیل در تمام جنایاتش علیه فلسطینیان است
  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه
  • موضع اهل سنت و جماعت در قبال حمله ایران به رژیم صهیونیستی
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد
  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد 
  • ایران خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای توقف نسل‌کشی در غزه شد
  • عفو بین‌الملل: آلمان ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند
  • احتمال صدور حکم بازداشت مقامات تل آویو در دادگاه کیفری بین‌المللی