Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- کاهش بارندگی و حفر چاه‌ در اطراف تالاب بین‌المللی و زیبای هشیلان در کرمانشاه سبب مرگ تدریجی این تالاب شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، تالاب‌ هشیلان زیستگاه گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری است که با بی‌توجهی انسان‌ها مواجه شده و در معرض تخریب و نابودی قرار دارد به طوری که گفته می‌شود تا خشک‌شدن کامل کمتر از سه هفته فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تالاب بین‌المللی هشیلان در کرمانشاه متشکل از 110 جزیره و مأمن گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی منحصر به‌فرد است اما گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که خروجی‌های آب این تالاب به صفر رسیده و سطح آب داخل دریاچه اصلی سراب نیز به کمتر از نصف کاهش یافته است.

تبدیل تالاب به زمین کشاورزی، آلوده‌کردن آن به وسیله فاضلاب ‌‌‌‌‌های شهری و کشاورزی، شکار بی‌رویه گونه‌های جانوری در تالاب‌ها، حفر چاه‌های غیرمجاز در اطراف آن و تغییر مسیر آبراه‌ها از مهمترین عوامل تخریب این تالاب‌ است و گفته می‌شود برای نجات تالاب و آبزیان آن روزانه 20 لیتر در ثانیه آب نیاز است.

تنش آبی در130 شهر و روستای کهگیلویه و بویراحمد؛ بسیاری از چشمه‌ها خشک شدندقطب کشاورزی کشور هم از گزند خشکسالی در امان نماند/ کاهش 805 هزار تنی تولیدات در کرمانشاهخراسان‌شمالی درگیر شدید‌ترین خشکسالی 50 سال اخیر/ 90 درصد منابع آبی صرف کشاورزی می‌شود فلاحتی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرمانشاه با اشاره به اینکه 3 راهکار برای نجات آبزیان منطقه هشیلان وجود دارد، اظهار داشت: نخستین راه‌حل انتقال آب از سد گاوشان به این تالاب است که حدود 20 لیتر در ثانیه نیاز است. البته وعده داده شده به‌زودی این میزان آب توسط نیروی آب تأمین شود.

ویی گفت: این میزان آب باید برای سه تا چهار ماه تأمین شود و چنانچه از طریق سد گاوشان امکان‌پذیر نباشد، برای نجات آبزیان و گونه‌های گیاهی از طریق ایجاد استخر مصنوعی در منطقه اقدام و از طریق تانکر آب‌رسانی می‌شود. برای ایجاد استخر مصنوعی روزانه حدود پنج تانکر آب نیاز است و البته می‌توان با نظر کارشناسان این استخر را طوری طراحی کرد که کمترین تبخیر و هدررفت آب وجود داشته باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرمانشاه با اشاره به پلمب چاه‌های غیرمجاز و محدودکردن برداشت از چاه‌های مجاز تا پنج کیلومتری اطراف تالاب عنوان کرد: 30 حلقه چاه مجاز و غیرمجاز اطراف این تالاب شناسایی شده که ساماندهی می‌شوند.

انتهای پیام/832/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: احیای منابع زیرزمینی آب احیای منابع زیرزمینی آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۱۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی

محمد مهدی برومندی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می‌شود.

او افزود: بخش کشاورزی امروز در نوک جنگ اقتصادی قرار دارد و اهداف دشمن سفر‌ها های مردم است همچنین کشاورزان سخت کوش ما غذای سالانه کشور را تامین می‌کنند همچنین بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات است.

برومندی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را داده است، ادامه داد: ۱۲ درصد غذای کشور توسط استان فارس تامین می‌شود و ۳۶۰ هزار هکتار باغ و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی، فارس را در رتبه اول باغبانی ایران قرار داده است که فرصت‌های بسیاری را به همراه دارد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکخ همه باید با تعامل در حل مشکلات سهیم باشند، خاطرنشان کرد: در حوزه باغبانی ۲۶ میلیون تن محصول تولید می‌شود و سهم گیاهان دارویی نیز قابل توجه است. 

بنابه گفته این مقام مسئول، ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می‌شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.

او تاکید کرد: امروز گردش مالی دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار در زمینه گیاهان دارویی است که سهم کشور ما در این گردش مالی کمتر از ۱ میلیارد دلار است که نشان می‌دهد باید به یک کشاورزی مدرن برسیم.

برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می‌گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می‌تواند هر کدام پایه دارو باشد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارت خانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در وزارت خانه جهاد کشاورزی به سمتی می‌رویم که از مدرن‌ترین روش‌ها در اسانس گیری استفاده کنیم و ابر پروژه‌ای تعریف کردیم که عصاره بل کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • امام تعمیرات پروژه آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان
  • دلیل حذف خبر ۲ میلیارد تومانی استقلال مشخص شد!
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • لورکوزن در آخرین ثانیه از شکست گریخت/ ادامه روند شکست‌ناپذیری تیم آلونسو
  • بایرلورکوزن 2-2 اشتوتگارت؛ بازهم حفظ شکست‌ناپذیری در ثانیه آخر
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده