Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین ، حسن روحانی، رئیس‌جمهور، پیش از ظهر امروز (پنجشنبه ۷ مرداد) در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملّی وزارت راه و شهرسازی که از طریق ارتباط تصویری برگزار شد، با تبریک عید غدیر، گفت: روز غدیر را به هجرت پیامبر اسلام از مکه به مدینه تشبیه می کنم.

وی افزود: پیامبر اسلام مردم را به راه مستقیم هدایت می‌کرد و وحی در غار حرا در مکه نازل شد اما دولت اسلام در مدینه شروع شد و هجرت پیامبر به معنای آغاز حکومت اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هجرت پیامبر آغاز تاریخ ماست و مبنای تاریخ اسلامی هجرت پیامبر اسلام از مکه به مدینه است.

رئیس جمهور با بیان اینکه تقویم هجری شمسی و قمری بر مبنای هجرت پیامبر است و این هر دو بر مبنای اسلامی است، اظهار کرد: برخی فکر می کنند قمری تاریخ اسلامی و شمسی تاریخ غیر اسلامی است در حالیکه مبنای هر دو تاریخ هجرت پیامبر و اسلامی است. با هجرت پیامبر، حکومت اسلامی آغاز شد.

وی ادامه داد: رسالت پیغمبر در مکه انجام شد و امامتش در مدینه بروز و ظهور پیدا کرد.

روحانی غدیر را حرکت دوم هجرت عنوان کرد و گفت: در غدیر بار دیگر بحث حکومت مطرح است. هجرت ییامبر آغاز حکومت اسلامی و غدیر آغاز تداوم حکومت اسلامی است.

وی افزود: پیامبر وقتی در غدیر دست حضرت علی را گرفت و گفت هر که من مولای اویم علی مولای اوست، ایشان نه تنها علی بلکه صفات را برای حاکمان اسلامی مشخص کرده و در غدیر به مردم گفت چه فرد و افرادی می‌توانند حاکم دنیای اسلام باشند و با چه رفتاری می تواند حکومت دنیای اسلام را بر عهده بگیرند.

وی با بیان اینکه هر کسی بتواند زیست و رفتار حضرت علی را پیاده کند می تواند حکومت دنیای اسلام را بر عهده بگیرد، ادامه داد: پیامبر در آن روز معیار حکومت در دنیای اسلام را معین و معیار های حاکمیت را تا روز قیامت برای ما معرفی کرد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز افتخار همه ما این است که حکومت اسلامی ما در مسیر راه امیرالمومنین باشد که البته همه ما می‌دانیم که حکومت چهل و چند ساله جمهوری اسلامی ایران با حکومت مولایمان امیرالمومنین فاصله دارد اما اگر تلاش بر ادامه دادن همان مسیر  و مطلوب هم همان باشد، این تلاش؛ ایثار و فداکاری ما باید ادامه یابد و حکومت ما هر روز رنگ حکومت امیرالمومنین بگیرد.

وی با اشاره به روزهای پایانی دولت و آخرین پنجشنبه افتتاح در دولت دوازدهم گفت: بسیار خوشحالم و فکر نمی‌کردم خدا توفیق دهد هر هفته افتتاح داشته باشیم و خدا عمر دهد که حضور داشته باشیم و افتتاح‌ها را اعلام کنیم و دل مردم را شاد کنیم.

روحانی ادامه داد: می‌دانم مردم در این سه سال و نیم با مشکلات زیادی در جنگ اقتصادی روبرو بوده‌اند و کرونا هم آن را سخت تر کرد و حوادث طبیعی مثل خشکسالی هم آمد و سخت تر کرد. امّا مردم وقتی می‌بینند در یک روز به دست جوانان‌شان ده‌ها کیلومتر پروژه افتتاح می‌شود خوشحال می‌شوند.

روحانی خاطرنشان کرد: تنها یک پروژه امروز ۲۷۰ کیلومتر بود و ۲۷۰ کیلومتر راه آهن از یزد به اقلید بهره برداری شد و قطار مسافربری و باری حرکت خود را آغاز و راه را چند ساعت نزدیک کرد. مسیر کوتاهتر شد که هم برای تولیدگران، معادن بزرگ و مسافران رفاه به وجود آورد و هم توانستیم در دو نقطه ریل را دو خط کنیم.

 روحانی با بیان اینکه در دو خطه شدن ریل هزینه ها کمتر و ارزانتر است، ادامه داد: رقم هایی که امروز برای دو خطه شدن اعلام می‌شود بیشتر است که این را از وزیر راه و شهرسازی جویا می شوم.

رییس جمهور گفت: دو خطه شدن ریل برای سرعت و امنیت و آسان تر شدن دسترسی های مردم مهم است. روحانی با اشاره به بهره برداری دو خطه ریلی در اصفهان و زنجان گفت: همه اینها برای ما حائز اهمیت است. دو طرح بزرگ دیگری که ریل‌گذاری آن به اتمام رسیده اما ۱۰ روز تا کامل شدن کار دارد را افتتاح نکردم که یکی پروژه بستان آباد به تبریز بود که تا ایستگاه خاوران پایان یافت ک به دلیل برخی مسائل فنی ۱۰ روز برای حرکت قطار زمان نیاز است.  

وی ادامه داد: با این که امروز پیشنهاد افتتاح داشتیم کلمه افتتاح را در این دو پروژه به کار نبردم و گفتم افتتاح نشود چون خواستم دو هفته هم کار انجام و در دولت بعدی افتتاح شود. پروژه دیگر خاش زاهدان است که همه کارهای آن انجام و تکمیل شده است و این دو پروژه در هفته های آتی به بهره‌برداری می رساند
رییس جمهوری تصریح کرد:  پروژه هایی برای آخر سال می ماند و تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد. ۱۴ هزار کیلومتر راه آهن یکی از افتخارات ماست که راه آهن را در دولت تدبیر و امید از ۱۰ هزار کیلومتر به ۱۴ هزار کیلومتر  رساندیم.

روحانی افزود: وقتی می بینیم تمام ریل از اول تاریخ ریل کشور تا سال ۹۲ چه میزان بوده و از ۹۲ تا امروز چقدر افزایش یافته است، باعث افتخار همه مهندسان و طراحان ما است. همینطور جاده شمال که برای ما بسیار مهم بود. روزهای نخست ریاست جمهوری خواستم نقشه شمال را بیاورند و ساعتها راجع به متوقف شدن این پروژه با مسئول وقت پروژه بحث کردیم.

وی اظهار کرد: دلیل توقف این پروژه این بود که زمان آغاز آن در دولت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مشکلی ایجاد شده بود که در آن زمان در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بودم و بررسی آن به من واگذار شده بود و برای همین همیشه ذهنم به دنبال اجرای این طرح بود.

رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه لیستی از اقدامات وجود دارد که دوست داشتیم در این دولت انجام بشود امّا نشد، گفت: یکی از کارهایی که می‌خواستم انجام بشود و نشد، ورود قطار سریع‌السیر به کشور بود. دوست داشتم در دولت یازدهم پروژه قطار سریع‌السیر تهران به اصفهان افتتاح شود. اگر انجام می‌شد وارد یک فاز جدید می‌شدیم چرا که ریل را با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت تجربه می‌کردیم.

روحانی افزود: اگر تحریم نبود راه‌آهن سریع السیر تهران اصفهان انجام می‌شد و حتی تهران به مشهد هم به پایان رسیده بود.

وی در ادامه گفت: اگر برجام ادامه پیدا می‌کرد ۲۰۰ هواپیمای نو وارد کشور می‌شد، امّا فقط ۱۶ هواپیما وارد شد.

کد خبر 617521 برچسب‌ها دولت دوازدهم حسن روحانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دولت دوازدهم حسن روحانی حکومت اسلامی دنیای اسلام بهره برداری هجرت پیامبر راه آهن دو خطه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۲۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان از اهداف مهم شورای ششم است

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شوراهای شهر در تمام ادوار دستاوردهای خوبی برای شهر و شهروندان داشته است؛ از مهم‌ترین اهداف شورای ششم نیز تکمیل و به ثمررساندن پروژه‌های نیمه‌تمام ادوار قبلی به‌ویژه پروژه خط دو متروی این کلان‌شهر بوده است که از ضروریات و نیازهای حیاتی شهر محسوب می‌شود.

محمدرضا فلاح در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با گرامیداشت فرارسیدن روز شوراها به تمام مردم به‌ویژه جامعه شورایی اعم از روستاها و شهرها اظهار کرد: شناسایی مشکلات شهر و رفع نیازهای ضروری شهروندان از وظایف اصلی شوراهای اسلامی شهر است.

وی افزود: اعضای مجلس شوراها و شوراهای اسلامی شهر باید برای شناسایی و رفع مشکلات شهر با شهروندان ارتباط برقرار کنند، چراکه اعضای شوراها نمایندگان شهروندانی هستند که در دل محلات و کوچه پس کوچه‌های شهر زندگی می‌کنند و با شنیدن صدای آن‌ها می‌توان به عمق وقایع در شهر پی برد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: شوراهای شهر در تمام ادوار دستاوردهای خوبی برای شهر و شهروندان داشته است؛ از مهم‌ترین اهداف شورای ششم نیز تکمیل و به ثمررساندن پروژه‌های نیمه‌تمام ادوار قبلی به‌ویژه پروژه خط دو متروی این کلان‌شهر بوده است که از ضروریات و نیازهای حیاتی شهر محسوب می‌شود.

فلاح ادامه داد: خط یک متروی اصفهان در دوره‌های قبل راه اندازی شد و دوره ششم مدیریت شهری اصفهان نیز تلاش کرده است خط دوم آن را به بهره‌برداری برساند و در اختیار شهروندان قرار دهد.

کد خبر 748527

دیگر خبرها

  • ۸۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال در ساری افتتاح شد
  • راه‌اندازی فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان از اهداف مهم شورای ششم است
  • کلنگ زنی و افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با حضور معاون وزیر بهداشت
  • افتتاح تعاونی شکوفایی خلاقیت در شیروان
  • زنجیره افتتاح پروژه‌ها در شهر اصفهان آغاز می‌شود/ تشکیل شوراها موجب جهش در مدیریت شهری شد
  • رای کلوپ به انتخاب اسلوت: خوب به‌نظر می‌رسد!
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • مسیرهای دسترسی تقاطع محور فردوسی و بلوار پیامبر اعظم(ص) تکمیل می‌شود
  • تو زیبایی
  • بیش از ۷۰ پروژه سلامت در خراسان شمالی آماده راه اندازی است‌