Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@11:50:37 GMT

اینجا تنها عشایر یکجانشین دنیا زندگی می‌کنند

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۶۲۷۴۱

اینجا تنها عشایر یکجانشین دنیا زندگی می‌کنند

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره میراث فرهنگی پاوه به شیوه هه‌وار نشینی(کوچ نشینی) مردم هورامان اشاره کرد و گفت: در روستاهای این منطقه تنها عشایر یکجانشین دنیا را می توانید ببینید.

هادی شریفی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به ثبت جهانی شدن هورامان، اظهارکرد: باتوجه به اینکه این منطقه بین دو استان واقع شده یکی از بزرگترین محدوده های ثبت جهانی شده بشری است که 106 هزار هکتار عرصه و 302 هزار هکتار حریم را در بر می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در این محدوده بزرگ 700 روستا، 300 سکونتگاه غیررسمی، 1100 محوطه تاریخی و 295 اثر ثبت ملی شده وجود دارد که درحوزه ثبت جهانی شده ها در دنیا کم نظیر است.

رئیس میراث فرهنگی پاوه اضافه کرد: پیش نویس پرونده مطالعات منظر فرهنگی تاریخی اورامانات اواخر تابستان 1398 به وزارت میراث فرهنگی ارسال شد و از پاییز همان سال این مطالعات رسما وارد فاز اجرایی شد و در نهایت اواخر زمستان این سال پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی تاریخی اورامانات را به یونسکو فرستادند تا اینکه اواخر شهریور سال 1399 ارزیاب مصری یونسکو به اورامانات آمد تا بازدیدی از این منطقه داشته باشد.

وی بااشاره به بازدید ارزیاب یونسکو از اورامانات کرمانشاه، گفت: در این منطقه تعدادی روستا مانند روستاهای هجیج، بش ناو خاص، نجار، شرکان و ... داریم که با شاخص های مهمی ثبت ملی شده اند و در پرونده ثبت جهانی شدن جایگاه مهمی داشتند.

شریفی با تاکید براینکه نوع سیستم زراعت و دامداری در منطقه اورامانات یکی دیگر از شاخص های مهم این منطقه است که آن را مورد توجه جهانیان قرار داده، گفت: در هیچ جای دنیا شما نمی توانید مشابه باغات پلکانی که در اورامانات وجود دارد را ببینید و این یک برند خیلی مهم برای این منطقه و محرک کلیدی برای شکل گیری منظر فرهنگی تاریخ اورامانات است.

وی با بیان اینکه مردم اورامانات تنها عشایر یکجانشین دنیا هستند، گفت: هزاران سال است که شیوه هه وار نشینی(کوچ نشینی) عمودی در این منطقه رواج دارد.

رئیس میراث فرهنگی پاوه افزود:  باتوجه به اینکه اکثر روستاهای اورامانات در دره ها واقع شده، از اردیبهشت ماه که هوا روبه گرمی می رود، مردم ساکن این روستاها برای دستیابی به آب و هوایی مطبوع‌تر به ارتفاعات کوچ می کنند، براین اساس به جای اینکه چادرنشین باشند، دارای دو سکونتگاه فصلی هستند.

وی تاکید کرد: طی قرن های متمادی مردم این منطقه بین دو کوچ خود آیین ها، مراسم و رسومی را برگزار می کردند که تاکنون هم ادامه دارد.

شریفی اضافه کرد: با ثبت جهانی شدن اورامانات،  دیگر بیم آن نمی رود که این فرهنگ ها و آداب و رسوم در جامعه جهانی حل شود، بلکه کمک های مالی خواهد شد تا این فرهنگ را حفظ کنیم و حتی اگر روبه فراموشی رفته اند آنها را باز زنده سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اورامانات قبل از اینکه ثبت جهانی شود، توسط مردم ایران شناخته شده بود، اما اکنون جهانیان هم آن را خواهند شناخت و فرهنگ مردم این منطقه به گردشگران غالب خواهد شد.

رئیس میراث فرهنگی پاوه در ادامه گفت: از این پس شاهد خواهیم بود که اورامانات در مسیر توسعه قرار می گیرد و بر اساس یک اِشل جهانی رشد پیدا می کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ثبت جهانی هورامان كرمانشاه میراث فرهنگی پاوه ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۲۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران به میزبانی کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، سعید طالبی‌پور، امروز_ یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه در این جشنواره از تمام اقوام عشایر ایران‌زمین حضور دارند، اظهار کرد: برگزاری این جشنواره یکی از راه‌های مهم برای معرفی استان کهگیلویه و بویراحمد و ظرفیت آن در سطح ملی است.

وی افزود: خوشبختانه در طول سالیان اخیر با برگزاری جشنواره کوچ، بخشی از ظرفیت‌ها و داشته‌ها و موهبت‌های خداوندی استان کهگیلویه و بویراحمد به ایران و جهان معرفی شده‌است.

مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد گفت: جشنواره کوچ، جشنواره‌ای ملی بوده است که فرهنگ اقوام عشایر ایران را با برند کوچ معرفی می‌کند و در تقویم جشنواره‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این جشنواره به نام کهگیلویه و بویراحمد به ثبت رسیده است و باید هرسال در زمان کوچ عشایر در استان برگزار شود.

وی از برگزاری اجلاسیه شهدای عشایر در هشتمین جشنواره کوچ خبر داد و تصریح کرد: با همکاری سپاه فتح استان به‌منظور استقبال از دومین کنگره ملی شهدای استان، اجلاسیه شهدای عشایر هم‌زمان با این جشنواره همراه با اجرای برنامه‌های فرهنگی برگزار می‌شود.

طالبی‌پور با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره، خاطرنشان کرد: از اهداف مهم این جشنواره معرفی ظرفیت‌های گردشگری عشایری همچنین معرفی آداب و رسوم و سنت‌های مردم استان و احیای این سنت‌ها است، چرا که استان کهگیلویه و بویراحمد پیشینه پرافتخار و روشنی در زمینه زندگی عشایری داشته است.

وی افزود: جشنواره در سطح ملی از تاریخ بیست‌وهشتم اردیبهشت تا یکم خرداد سال‌جاری در پارک ولایت شهر یاسوج پایتخت طبیعت ایران‌زمین با دعوت از اقوام و عشایر کشور برگزار می‌شود.

کد خبر 750856

دیگر خبرها

  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • بازدید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ایسنا
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداری را ندارند
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • امدادرسانی به دو حادثه دیده در منطقه میانکوه
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (16 اردیبهشت)