Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی ها نشان از آسیب پذیری ایالات متحده آمریکا و هم پیمانان غربی خود در دفاع سایبری به رغم پیشرفته بودن آنان در حوزه سایبری است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم «حکمرانی فضای مجازی»؛ امروزه با توجه به تحولات صورت گرفته در سطح جهان و به خصوص انقلاب اطلاعات و ارتباطات، تهدیدات فضای سایبر به خصوص جنگ سایبری از جمله مهمترین مصادیق جنگ های جدید محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گستردگی و جدی بودن این نوع جنگ در سطحی است که تقریبا تمامی کشورها حوزه سایبر را به عنوان حوزه ای امنیتی و حتی گاه نظامی در نظر می گیرند و ساختارها و مراکزی را برای مقابله با تهدیدات و خطرات این حوزه ایجاد کرده اند. در این زمینه می توان به کشورهای همچون آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای اروپایی اشاره کرد که از سه دهه پیش عملا نگاهی امنیتی به فضای سایبری داشته و اولین واحدها و مراکز فعال در زمینه جنگ سایبر را ایجاد کرده اند.

اما واقعیت این است که ایالات متحده آمریکا و هم پیمانان اروپایی (ناتو) به رغم پیشرفته بودن در حوزه سایبری، جزء کشورهای آسیب پذیر در این حوزه محسوب می شوند. درباره علت این مساله باید گفت چندین علت در این باره قابل شناسایی است. اولین مورد به ماهیت متفاوت جنگ سایبری در مقایسه با جنگ های نظامی و کلاسیک بر می گردد که به دلیل ماهیت متفاوت فضای سایبر، امکان بازدارندگی و انجام اقدامات پدافندی در این حوزه، براحتی حتی برای پیشرفته ترین کشورهای جهان میسر نیست. بر این اساس در شرایطی که آمریکا و هم پیمانانش به واسطه قدرت نظامی متعارف و غیرمتعارف گسترده خود، عملا احساس امنیت نظامی دارند، اما چنین احساسی در حوزه سایبر برای آنها وجود ندارد. موضوع دوم به گستردگی استفاده از اینترنت و فضای سایبر در کشورهای غربی عضو ناتو بر می گردد. به هر حال کشورهای عضو ناتو جزء پیشگامان استفاده از اینترنت و امکانات فضای سایبر در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی و سطح فردی و اجتماعی هستند. همین موضع باعث شده تمامی مراکز و موسسات حیاتی آنها تبدیل به اهداف بالقوه تهدیدات سایبری شود.

از این رو می توان گفت آمریکا به عنوان قدرتمندترین عضو ناتو و پیشرفته ترین کشور جهان در حوزه سایبری، خود جزء آسیب پذیرترین کشورهای جهان در حوزه سایبر به حساب می آید. در گزارش 2013 «مرکز اطلاعات ملی آمریکا» تحت عنوان «گزارش سالانه ارزیابی تهدیدات جهانی علیه آمریکا» بر تهدیدات سایبری تأکید جدی شده است. در این گزارش، برای اولین بار تهدیدات سایبری به عنوان مهمترین تهدید علیه منافع آمریکا ارزیابی شده است. این در شرایطی است که در سال های قبل تروریسم به عنوان مهمترین تهدید علیه منافع و امنیت آمریکا ارزیابی می شد. همچنین می توان به «راهبرد سایبری وزارت دفاع در سال 2015» اشاره کرد که در آن تأکید بر آسیب پذیری سایبری یکی از مهمترین محورهای گزارش است. در این گزارش که توسط «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا ارائه شده، مهمترین تهدید علیه آمریکا تهدیدات سایبری و مهمترین مشکل موضوع آسیب پذیری گسترده عنوان شده است. تأکید و اذعان دولت آمریکا به سطح بالای آسیب پذیری سایبری، خود گویای میزان و عمق آسیب پذیری سایر هم پیمانان و کشورهای غربی (اروپایی) است که در این حوزه از آمریکا عقب تر هستند.

لذا می توان گفت عملا بسیاری از کشورهای جهان آمادگی حتی پیشرفته ترین کشورها مثل ایالات متحده آمریکا، ظرفیت و حتی گاها آگاهی لازم را در ارتباط با تهدیدات سایبری و آسیب پذیری های خود ندارند و این موضوع را می توان در جنگ های سایبری چند سال اخیر چین و روسیه علیه ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای اروپایی کاملا مشاهده نمود که طی آنها، مهاجمان به آسانی توانستند به اهداف خود دست یابند. این در شرایطی بود که کشورهای مورد تهاجم عملا بعد از تهاجم و تنها بر اساس آسیب های وارده متوجه شدند که مورد تهاجم سایبری قرار گرفته اند.

نکته پایانی اینکه با توجه به تهدیدات گسترده فضای سایبری علیه امنیت ملی ایالات متحده آمریکا و هم پیمانان غربی خود، این کشورها تلاش جدی برای مقابله با تهدیدات سایبری را یکی از راهکارهای تقویت خود در برابر تهدیدات ارزیابی می کنند و این موضوعی است که در تک تک اسناد رسمی ناتو و همچنین گزارش های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا بدان تاکید شده است. به عنوان نمونه در راهبرد سایبری وزارت دفاع آمریکا، به وضوح بیان شده است وزارت فاع دولت آمریکا باید به دنبال ایجاد ائتلاف بین المللی در قالب ناتو برای ایجاد بازدارندگی سایبری باشد. هدف از این کار ایجاد جبهه ای قدرتمند و مسلط در حوزه سایبری است تا هیچ بازیگری به خود اجازه هجوم سایبری به کشورهای غربی و متحدان را ندهد و یا در غیر این صورت با پیامدهای ویرانگری مواجه شود.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| 20 راهبرد برای مدیریت صحیح شبکه های اجتماعیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|فضای سایبری؛ میدان اصلی نبردهای آینده«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟» آمریکا چگونه فضای سایبری جهان را در سلطه خود درآورد؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|فرصت ها و تهدیدات ژئوپلتیکی فضای مجازی«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|بازی های رایانه ای؛ سلاح ارتش آمریکا در جنگ‌های ترکیبیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| 9 راهکار برای مدیریت و ساماندهی بازی های رایانه ای«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|فضای مجازی در اروپا و آمریکا چگونه تنظیم‌گری می شود؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| فضای سایبر؛ مهمترین ابزار حاکمیتی قدرت های بزرگ برای سلطه بر دنیا«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| دولت سیزدهم و حاکمیت سایبرنتیک جمهوری اسلامی«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| تولید گوشی هوشمند داخلی یکی از راه های قوی شدن در فضای مجازی است«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|کودکان کار مجازی؛ کودک آزاری مدرن در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|عواقب ناگوار نفرت پراکنی در فضای مجازی/ راهبرد مقابله چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|جرم انگاری اذیت و آزار کودکان در فضای مجازی در انگلیسفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|فقدان قوانین مناسب برای مقابله با اخبار جعلی در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|کاپیتولاسیون مجازی و حکمرانی شبکه ای جهانی آمریکا

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی ایالات متحده آمریکا آمریکا و هم پیمانان تهدیدات سایبری حوزه سایبری تهدید یا فرصت فضای مجازی حوزه سایبر فضای سایبری فضای سایبر آسیب پذیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۵۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا در حال کار بر روی یک توافق امنیتی بلندمدت با اوکراین است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تایید کرد که ایالات متحده در حال کار بر روی ترتیبات امنیتی بلندمدت با اوکراین است.

به گزارش ایسنا، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی یک نشست مطبوعاتی گفت: «باید بگویم ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که در حال کار بر روی راه‌هایی برای ارائه حمایت بلندمدت از امنیت اوکراین هستیم. ما روی ترتیبات امنیتی بلندمدت کار کرده‌ایم، این چیزی است که رئیس جمهور جو بایدن در زمان آخرین اجلاس سران ناتو علنی کرد.»

به گزارش اسپوتنیک، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین هفته گذشته در مصاحبه‌ای گفت که ایالات متحده و اوکراین در حال مذاکره درباره توافقنامه امنیتی دوجانبه مشابه توافقی هستند که کی‌یف با هشت کشور از جمله آلمان، بریتانیا، فرانسه و فنلاند تا به امروز امضا کرده است.

به گفته زلنسکی، کی‌یف قصد دارد با ایالات متحده یک توافقنامه کمک امنیتی امضا کند که «قوی‌تر» از همه توافق‌هایی است که اوکراین تاکنون امضا کرده است و شامل حمایت مالی، سیاسی، تسلیحاتی و تولید مشترک تسلیحات می‌شود.

کشورهای غربی از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه 2022، کمک‌های نظامی و مالی به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کرملین به طور مداوم نسبت به تداوم تحویل تسلیحات به کی‌یف هشدار داده و گفته است که منجر به تشدید بیشتر درگیری خواهد شد. در آوریل 2022، روسیه یک یادداشت دیپلماتیک به همه کشورهای ناتو درباره موضوع ارسال تسلیحات به اوکراین ارسال کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هشدار داده که هرگونه محموله حاوی تسلیحات برای اوکراین به یک هدف قانونی برای روسیه تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا در سازمان ملل را لغو کرد
  • جنگنده‌های آمریکا از پایگاه امارات به قطر منتقل شدند
  • آمریکا در حال کار بر روی یک توافق امنیتی بلندمدت با اوکراین است