Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:13:56 GMT

«محمد سرور رجایی» نماد دوستی ایران و افغانستان بود

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۶۷۹۸۰

«محمد سرور رجایی» نماد دوستی ایران و افغانستان بود

به گزارش روز جمعه گروه فرهنگی ایرنا، حجت‌الاسلام محمد قمی درپی درگذشت محمد سرور رجایی با صدور پیامی نوشت: محمد سرور رجایی، بزرگمرد مهربان و گرمخو، همیشه لبخند بر لب، اما دشمن‌شناس و سخت‌کوش، با قلمی روان و صاحب رسالت؛ خستگی ناپذیر بود و بصیرت انقلابی‌اش بر سایر وجوهش سایه می‌انداخت.

وی افزود: او که به درستی شیطنت ابلیسانی را که دوستی و پیوند عمیق میان دو ملت سلحشور را برنمی‌تافتند، می‌شناخت؛ با آثار مؤثر و مستند خود، راهی را آغاز کرد که در پیروی از خط مجاهدت‌های خمینی‌خواهان و انقلاب دوستان عالم، سهم مهمی از تبلیغ این راه روشن را در میان مردم صبور و مجاهد افغانستان پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوذر ابراهیمی ترکمان  رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پیام تسلیت خود نوشت: آن عزیر سفر کرده عمر کوتاه اما سرشار از افتخار خود را وقف فرهنگ و ادب فارسی نموده و در مسئولیت‌های فرهنگی، خدمات ارزنده‌ای را به زبان و ادب فارسی نموده و به عنوان نماد دوستی، مایه مباهات دو ملت ایران و افغانستان محسوب می‌گردید.

وی افزود: اینجانب درگذشت ناگهانی آن عزیز سفر کرده را به خانواده عزادار ایشان و تمامی اهالی فرهنگ و ادب فارسی، تسلیت و تعزیت عرض نموده و از خداوند متعال علو درجات را برای آن مرحوم و صبر و اجر جزیل را برای بازماندگان شأن مسئلت می نمایم.

علی‌رضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در پیامی نوشت: در روز عید سعید غدیر خم خبر تلخ و ناگهانی ارتحال شاعر و نویسنده متعهد و ارجمند محمد سرور رجایی قلب اهالی فرهنگ را به درد آورد. هنرمندی که سروده هایش سرور و رجا را در دل ها زنده نگه می داشت؛ بر اثر ابتلا به بیماری منحوس کرونا بار سفر بست و مسافر آسمان شد. یاد و نام و آثار ارزشمند این فعال فرهنگی در ذهن و یاد اهل فرهنگ و هنر و ادب کشورهای فارسی زبان علی الخصوص ایران و افغانستان فراموش نمی شود.

وی افزود: عشق به ارزش های والای آیینی و ارادت قلبی او به شهیدان و رزمندگان و مدافعان حرم در تاریخ به یادگار خواهد ماند. ضایعه تلخ از دست دادن این هنرمند را به تمامی علاقمندان به فرهنگ و هنر در جمهوری اسلامی ایران و افغانستان تسلیت عرض نموده و از ایزد منان برای آن زنده یاد علو درجات و رحمت واسعه الهی مسالت دارم. بی شک آثار ارزشمند این شخصیت فرهنگی برای نسل های آینده اثربخش خواهد بود.

محمدسرور رجایی متولد ۱۳۴۸ کابل بود. وی از سال ۱۳۷۳ به ایران مهاجرت کرده و مدیریت خانه ادبیات افغانستان و مدیریت دفتر شعر و داستان افغانستان در حوزه هنری را بر عهده گرفت.

کتاب از دشت لیلی تا جزیره مجنون یکی از آثار شاخص اوست. این کتاب مجموعه‌ای از خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس است که در حاشیه دیدار با رهبر انقلاب در خردادماه سال ۱۳۹۸ این کتاب را تقدیم ایشان کرد. 

کتاب های ماموریت خدا، هفت‌ روایت از احمدرضا سعیدی شهید ایرانی جهاد اسلامی افغانستان،  آغوش قلب‌ها، گل‌های باغ کابل، اشعار و خاطرات مردم افغانستان از امام خمینی (ره) برخی از آثار منتشر شده سرور رجایی است.

کتاب خاطرات شهید دکتر سیدعلی شاه موسوی گردیزی از فرماندهان جهادی افغانستان که به دست عوامل داعش ترور شد،از تلاش‌های محمدسرور رجایی‌ است که به زودی منتشر خواهد شد. همچنین انتشار مجله باغ ویژه کودکان افغانستانی نیز از دیگر فعالیت‌های او در این سال‌ها بود.

پیکر این شاعر افغانستانی مقیم ایران صبح امروز (جمعه) با حضور برخی شاعران و خانواده آن مرحوم در قطعه ۲۹ در جوار شهید سید مرتضی آوینی و شهید علی صیاد شیرازی به خاک سپرده شد.

برچسب‌ها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی علیرضا مختارپور افغانستان محمد قمی نهاد كتابخانه های عمومی کشور شعر ادبیات سازمان تبلیغات اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی علیرضا مختارپور افغانستان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی علیرضا مختارپور افغانستان محمد قمی نهاد كتابخانه های عمومی کشور شعر ادبیات سازمان تبلیغات اسلامی ایران و افغانستان محمد سرور رجایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۷۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «محمد دبیر سیاقی: احوال و آثار» نوشته مهدی مظفری ساوجی توسط انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

این‌کتاب از مجموعه سرگذشت‌نامه‌ها و یادنامه‌هاست که تلاش می‌کند تصویری از زندگی و فعالیت های علمی محمد دبیرسیاقی به عنوان پژوهشگر، لغت شناس و مصحصص متون کهن ارایه کند.

«محمد دبیر سیاقی: احوال و آثار» با ۱۶۶ صفحه و قیمت ۱۳۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

کد خبر 6098314 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • توجه به کمیت‌ها نباید جلوی توسعه کیفی آموزش را بگیرد
  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد