Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، مهری محمدی تصریح کرد: در سال ۲۰۱۶ با هدف سرمایه گذاری و آغاز حرکت در جهت ترویج حذف جهانی هپاتیت تا سال ۲۰۳۰ میلادی برابر با سال ۱۴۱۰ شمسی، سیاست حذف جهانی هپاتیت تصویب شد و افزایش سریع امکان دسترسی افراد به آزمایش هپاتیت ویروسی و تضمین دسترسی به درمان مؤثر، اولویت عمده در همه نقاط جهان از اهداف آن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با توصیف تفاوت‌های انواع مختلف هپاتیت و عوامل ایجاد آن اظهار داشت: عوامل مختلفی ممکن است باعث التهاب کبد شوند و در این میان ویروس‌ها شایع‌ترین عوامل ایجاد کننده بیماری هپاتیت قلمداد می‌شوند.هپاتیت A ، بیماری حاد و کوتاه‌مدت است در حالی که انواع هپاتیت B، C و D مزمن محسوب می‌شوند.

کارشناس مسئول تجویز و مصرف منطقی دارو، در خصوص راه‌های انتقال انواع هپاتیت‌ها، گفت: هپاتیت A از طریق خوردن مواد آلوده مثل: آب و غذای آلوده به فاضلاب، انتقال می‌یابد در حالی که هپاتیت B از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده به ویروس، نظیر خون و… منتقل می‌شود و مصرف داروهای تزریقی، رابطه‌ی جنسی با فرد آلوده، استفاده مشترک از تیغ با فرد آلوده، ریسک ابتلاء به هپاتیت B را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: هپاتیت C اغلب هیچ علائمی ندارد و معمولاً از طریق استفاده داروهای تزریقی و تماس جنسی منتقل می‌شود و هپاتیت D که هپاتیت دلتا نیز نامیده می‌شود، یک بیماری جدی کبدی است که توسط ویروس H D V ایجاد شده و از طریق تماس مستقیم با خون آلوده انتقال می‌یابد.

محمدی در خصوص هپاتیت E هم گفت: عامل این بیماری منتقل شونده با آب ویروس H E V است و عمدتاً در نواحی با سیستم تخلیه فاضلاب و در نتیجه مصرف آب‌های آلوده به مواد دفعی ایجاد می‌شود.

وی درباره هپاتیت الکلی هم اظهار کرد: این بیماری با مصرف زیاد الکل ایجاد می‌شود و در گذر زمان می‌تواند به آسیب‌های دیگر نظیر از کار افتادگی کبد و سیروز کبدی منجر شود.

کارشناس مسئول تجویز و مصرف منطقی دارو، هپاتیت ویروسی B و C را چالش‌های عمده سلامت بشر عنوان کرد و افزود: این دو ویروس سالیانه باعث مرگ حدود ۱.۵ میلیون نفر در جهان می‌شوند و دومین بیماری عفونی کشنده بعد از سل هستند و حداقل ۶۰ درصد موارد سرطان کبد ناشی از آزمایش و درمان دیرهنگام ویروس هپاتیت B و C و علت دو مورد در هر سه مرگ و میر، سرطان کبد است.

وی ، هپاتیت B و C را از عفونت‌های مزمن توصیف کرد که ممکن است برای مدت زمان طولانی، گاهی سال‌ها یا دهه‌ها علائم را بروز ندهند.

محمدی خاطر نشان کرد: در حالی که هپاتیت ویروسی منجر به بیماری‌های ناتوان کننده‌ای می‌شود که بار اقتصادی زیادی را نیز بر خانواده تحمیل می‌کند، آموزش راه‌های پیشگیری، آزمایش و درمان به موقع هپاتیت ویروسی B و C می‌تواند جان افراد بسیاری را نجات دهد.

وی با بیان اینکه بسیاری از مبتلایان به ویروس HIV از جمله کسانی که از مواد مخدر و بویژه تزریق مشترک استفاده می‌کنند می‌توانند به ویروس هپاتیت C نیز مبتلا شوند، تاکید کرد: دو عفونت ویروس HIV و هپاتیت B و یا C نیز بر اساس تجربیات، بیشتر در زنان و مردانی که رفتار جنسی کنترل نشده و حفاظت نشده دارند دیده می‌شود؛ بنابراین مبتلایان به این عفونت‌های ترکیبی، می‌بایست با دو یا چند بیماری هم زمان دست و پنجه نرم کنند.

محمدی اظهار داشت: انواع خفیف هپاتیت A نیازمند درمان نیست و بیشتر افراد مبتلا بدون هیچ گونه آسیب دائمی درمان می‌شوند اما هپاتیت B ، عفونت کبدی خطرناک است و این نوع هپاتیت به انواع حاد و مزمن تقسیم می‌شود که شکل مزمن آن در برخی بیماران، منجر به نارسایی کبدی، سرطان کبد یا سیروز و سپس سیروز کبدی باعث زخم و سخت شدن پایدار بافت کبدی می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شایع‌ترین انتقال هپاتیت B در ایران از طریق مادر به نوزاد است، گفت: با تزریق واکسن در نوزادان این مشکل مهار شده است.

کارشناس مسئول تجویز و مصرف منطقی دارو، تاکید کرد: سرفه و عطسه، در آغوش گرفتن، بوسیدن، استفاده از ظروف مشترک، تماس‌هایی مانند دست دادن، استفاده از آب و غذای مشترک و شیردهی (مگر اینکه نوک پستان ترک خورده یا خونریزی داشته باشد) از راه‌های انتقال هپاتیت C محسوب نمی‌شوند.

محمدی در پایان گفت: برخی افراد و گروه‌های پرخطر و افرادی که در زندان‌ها هستند، بیشتر در معرض ابتلاء به هپاتیت هستند و اعتیاد و رفتار جنسی پرخطر، خالکوبی غیر بهداشتی و رعایت نکردن بهداشت، عامل اصلی شیوع هپاتیت در میان زندانیان است.

وی افزود: برای هپاتیت C درمان و برای هپاتیت B درمان و واکسن وجود دارد.

منبع: مهر

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: هپاتیت دلتا التهاب کبد هپاتیت ویروسی هپاتیت B هپاتیت C

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۱۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل