Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌اوسط هاشمی در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به این پرسش که سال گذشته آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به چه تعداد افراد ارائه شده است، گفت: سال گذشته 1.2 میلیون نفر کارآموز آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را دریافت کردند که از  این ترکیب معمولاً 580 هزار نفر در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و 620 هزار نفر در آموزشگاه‌های آزاد زیر نظر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای دوره‌های مهارتی و حرفه‌ای را گذرانده‌اند و بخش آزاد به مرحله‌ای رسیده که جانشین سازمان فنی و حرفه‌ای در ارائه آموزش مهارتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای در پاسخ به این پرسش که چند درصد از آموزش فنی و حرفه‌ای منجر به اشتغال می‌شود، گفت: آموزش‌های ما بر پایه اشتغال است و بستگی به خود کارآموز دارد که دنبال شغل باشد یا نه و یا بتواند با خلق مزیت برای دریافت تسهیلات بانکی با سود کمتر اقدام کند.معمولاً گیرندگان تسهیلات خرد که اقساط آنها عقب می‌افتد، کسانی هستند که فاقد مهارت هستند و نمی‌توانند کاری راه‌اندازی کنند.

به گفته هاشمی، مراکز تخصصی فنی حرفه‌ای از دو سال پیش راه‌اندازی شده است که برای پشتیبانی از شغل افراد راه‌اندازی شده معمولاً کسانی که خوداشتغال هستند، در این دوره‌ها شرکت می‌کنند یا با معرفی کارآفرینان مشغول به کار می‌شوند. اگر آموزش مهارتی به درستی ارائه شود، افراد بیکار نمی‌مانند.

* تشکیل قرارگاه مهارتی در ستاد کل نیروهای مسلح

وی گفت: پادگان‌ها یکی از بهترین شرکای سازمان فنی و حرفه‌ای برای ارائه آموزش فنی و حرفه‌ای است و در این زمینه قرارگاه مهارت در ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح تشکیل شده است که رابطه سیستمی با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای دارد تا در فرصت دو ساله آموزش سربازان زمینه مناسبی برای آموزش مهارت به آنها فراهم شود.

به گفته رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای سال گذشته بین 88 تا 90 هزار سرباز دوره‌های مهارتی را گذراندند و امسال قرار است به 120 هزار نفر آموزش مهارتی ارائه کنیم.

به گفته وی، عمده کارگاه‌های آموزش فنی و حرفه‌ای برای سربازان داخل پادگان‌ها است در این زمینه مربیان ما 7 هزار کارگاه را در داخل پادگان‌ها ارزیابی کرده‌اند.

* ارائه 66 رسته مهارتی به سربازان

وی در پاسخ به این پرسش که آیا فقط مشاغلی مانند رانندگی و مکانیکی به سربازان ارائه می‌شود، گفت: در پادگان‌ها مراکز جوار پادگانی برای آموزش فنی حرفه‌ای راه‌اندازی شده است و توافق کرده‌ایم کارگاهی که استعداد داشته باشند، به عنوان کارگاه جوار پادگانی مورد قبل و سازمان فنی و حرفه‌ای قرار می‌گیرند، در این کارگاه‌ها حداقل 66 رشته شغلی به سربازان ارائه می‌شود.

هاشمی این را هم گفت:‌ البته در برخی کشورها تعداد مشاغلی که در قالب فنی حرفه‌ای ارائه می‌شود بین 20 تا 50 هزار رسته شغلی است با وجود فناوری‌های نوین بسیاری از مشاغل و مهارت‌ها عمر کوتاهی دارند و باید مشاغل جدید معرفی شود.

وی گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ما بر اساس آینده‌پژوهشی صورت می‌گیرد، چون عمر تکنولوژی کم شده و هر مهارت نمی‌تواند بیش از 5 سال عمر داشته باشد و هر کس می‌خواهد در بازار بماند باید مهارت‌آموزی در دستور کار باشد.

هاشمی این را هم گفت:‌در کشورهای دیگر کسانی که در مسابقات مهارتی قهرمان می‌شوند کارت ویژه شهروندی دریافت می‌کنند و در کشور ما هم کسانی که در المپیک رتبه اول کسب می‌کنند، جایزه ویژه برخوردار می‌شوند باید حداقل همتراز با مدال‌آوران برای برندگان مسابقات فنی و حرفه‌ای امتیازاتی قائل شویم.حتی برخی از مدال‌آوران فنی و حرفه‌ای همطراز مدال‌آوران رتبه‌های علمی تشویق نمی‌شوند در حالی که مهارت آنها خریدار جهانی دارد باید مکانیسم تشویق برای مدال آوران مهارتی در نظر گرفته شود.

هاشمی گفت: به برگزیدگان مسابقات مهارتی کازان روسیه سال گذشته در حضور معاون اول جوایزی داده شد که با توجه به تورم امسال بسیار ناچیز است و اما تلاش کردیم اعتبارات مسابقات ملی مهارت از 4 میلیارد تومان به 16 میلیارد تومان افزایش یابد.

وی گفت: پیشنهاد لایحه رتبه‌بندی مربیان فنی و حرفه‌ای را از طریق معاون اول به رئیس‌جمهور ارائه کردیم و از این طریق این لایحه در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی می‌شود هر چند مخالفت‌هایی از سوی رئیس سازمان اداری و استخدامی با آن انجام شد اما من گفتم با توجه به اینکه پایه حقوق مربیان فنی حرفه‌ای پایین است باید حقوق پایه آنها اضافه شود.

* افزایش 100 درصدی حقوق مربیان فنی و حرفه‌ای

به گفته رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای از بهمن 98 حقوق پایه همکاران سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای 50 درصد اضافه شد و در طی دو سال گذشته حقوق پایه مربیان و همکاران فنی و حرفه‌ای 100 درصد ارتقاء یافت.

وی همچنین از راه‌اندازی دپارتمان ملی عشایر ایران در خرم‌آباد خبر داد و گفت:‌در این دپارتمان مهارت‌های مورد نیاز جامعه عشایر ارائه می‌شود همچنین دپارتمان ملی مهارت مرزنشینان و دپارتمان ملی مشاغل خانگی راه‌اندازی شد.

هاشمی گفت: با ارائه مهارت به روستائیان امروز با روند معکوس مهاجرت مواجه هستیم و کشور برای مهارت‌آموزی نیازمند الگوی جدید آموزش مهارتی و تغییر ساختار دارد.

وی همچنین گفت:‌از سال 94 تا کنون 4 هزار مربی حق‌التدریس فنی حرفه‌‌ای استخدام شد گرچه مجلس تصویب کرده بود اما دولت به دلیل بار مالی مخالفت کرده بود، اما در نهایت گفتند استخدام‌ها باید از منابع داخلی سازمان فنی و حرفه‌ای تأمین شود. در این راستا قبلا 75 درصد بودجه سازمان فنی و حرفه‌ای، پرسنل و 25 درصد غیرپرسنلی بود که از سال 94 به بعد 95 درصد پرداخت‌ها در سازمان فنی و حرفه‌ای پرسنلی و تنها 5 درصد اعتبارات برای فعالیت‌های توسعه‌ای اختصاص یافت.

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان آموزش فنی و حرفه ای سازمان فنی و حرفه ای راه اندازی شد آموزش مهارتی ارائه می شود رئیس سازمان آموزش مهارت فنی حرفه ای مدال آوران حرفه ای پادگان ها سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۱۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است، اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

سمیه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، مهارت‌های زندگی را لازمه بهزیستی دانست و افزود: فراگیری آشنایی با مهارتی تحت عنوان «همدلی» یا به عبارتی درک احساس دیگران ضروری است.

وی با بیان اینکه روانشناسان از سال ۱۹۵۷ تلاش داشتند تا دریابند منشاء همدلی کجاست و چگونه می‌توان فرزندان همدل‌تری تربیت کرد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص شد در کنار عواملی چون نظم و انضباط، گرمی و عشق در رابطه، صبوری، تأیید و تشویق و تنبیه به موقع والدین، بهترین پیش‌بینی کننده همدلی در مردان و زنان ۳۰ ‌ساله رابطه‌ای بود که آن‌ها در ۵ سالگی با والدین خود داشتند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: در این تحقیقات مشخص شد هرچه رابطه والدین و فرزندان در سنین دبستان خوب و صمیمی‌تر باشد، کودکان، همدلی (توانایی درک احساسات و عواطف دیگران و دیدن دنیا از زاویه دید آن‌ها) را بهتر یاد می‌گیرند و بزرگسالان همدل‌تری می‌شوند و هرچه رابطه والد و فرزندان در این سنین رو به سردی و فاصله و «ول کن بابا» و حوصله‌اش را ندارم پیش رود در بزرگسالی احتمال اینکه کودک به سمت خودمحوری، خودکامگی، بی‌توجهی به حال و احوال و خواسته‌های دیگران پیش رود، بیشتر است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می‌توان مهارت همدلی خود را ارتقاء داد؟ گفت: همان‌طور که گفته شد این یک مهارت مهم برای ایجاد رابطه قوی و ارتباط مؤثر است.

سلیمانی با بیان اینکه برای فراگیری و بهبود مهارت همدلی چند راه وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت، اذعان کرد: تمرین گوش دادن فعال، خود را جای آن‌ها گذاشتن، توجه کردن به نشانه‌های غیرکلامی، تمرین کردن ذهن آگاهی، خواندن داستان و به دنبال بازخورد بودن بخشی از این راه‌ها برای بهبود مهارت همدلی است.

وی با تأکید بر اینکه باید گوش دادن فعال را تمرین کرد، افزود: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند بدون وقفه با تلاش برای ارائه راه‌حل به آنچه می‌گوید تمرکز کنید. با برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر و پرسیدن سؤالات «شفاف» نشان دهید به او گوش می‌دهید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی همچنین از والدین خواست خود را جای فرزندشان بگذارند و سعی کنند مسائل را از دید طرف مقابل ببینید، مثلاً تصور کنید اگر در موفقیت‌های آن‌ها بودید چه احساسی داشتید یا سؤالاتی بپرسید تا درباره تجارب آن‌ها بیشتر بدانید.

وی با بیان اینکه باید به نشانه‌های غیرکلامی توجه کرد، تصریح کرد: مردم اغلب احساسات خود را از طریق زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره خود بیان می‌کنند باید به این نشان‌ها توجه کرد تا درک بهتری از احساس طرف مقابل داشته باشید.

سلیمانی همچنین تمرین کردن ذهن آگاه را ضروری دانست و افزود: ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری ‌نسبت به افکار و احساسات خود ایجاد کنید که به نوبه خود می‌تواند به درک بهتر و همدلی با دیگران کمک کند.

وی در خصوص خواندن داستان گفت: این کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های همدلی خود را توسعه دهید، زیرا به شما امکان می‌دهد جهان را از دیدگاه‌های مختلف ببینید و احساسات و انگیزه‌های شخصیت داستانی را درک کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه والدین باید به دنبال بازخورد باشند، اظهار کرد: باید از دوستان و اعضای خانواده در مورد مهارت‌های همدلی خود بازخورد بخواهید. آن‌ها ممکن است بتوانند پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود شما ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: همدلی مهارتی است که با تمرین و تلاش می‌توان آن را توسعه داد. با تمرکز بر درک و ارتباط با دیگران، می‌توان مهارت‌های همدلی خود را بهبود ببخشید و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • تسهیلات کم‌ بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل
  • تسهیلات کم‌بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • نخبگان مهارتی استان اردبیل تسهیلات کم‌بهره دریافت می‌کنند
  • استقرار مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای در جوار مجموعه های صنعتی
  • مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد