Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشور‌های مختلف در حال اجرای طرح‌های بزرگ بیابانزدایی با رویکرد اقتصادی اند که در این گزارش به معرفی دو نمونه موفق می‌پردازیم. یکی از چالش‌های زیست محیطی در سطح بین المللی، بیابانزایی است. طبق گزارش سازمان ملل متحد میزان بیابانزایی ۳۰ برابر سریعتر از گذشته در حال افزایش است و به طور میانگین بین ۱۲ تا ۱۴ میلیون هکتار در هر سال به مساحت بیابان‌ها افزوده می‌شود و در هر روز تخریب اراضی با بیابانی شدن برای بشر حدود ۳ میلیارد دلار هزینه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به خسارات فراوان بیابانزایی، موضوع بیابانزدایی و مقابله با بیابانی شدن اراضی زراعی و مرتعی از دیرباز جزء برنامه‌های دولت‌ها در کل دنیا بوده است و در دهه اخیر توجه به طرح‌های بیابان زدایی با رویکرد ایجاد ارزش اقتصادی با همکاری و مشارکت مردم مورد توجه قرار گرفته است. در این گزارش به دو نمونه از طرح‌های بزرگ زیست محیطی دنیا که با هدف بیابانزدایی با رویکرد اقتصادی در دنیا در حال انجام است، می‌پردازیم:

پروژه دیوار بزرگ سبز آفریقا

دیوار بزرگ سبز نه تنها به عنوان یک پروژه بزرگ مقابله با بیابانزایی بلکه به عنوان یک جنبشی حماسی در قاره آفریقا هست که در سال ۲۰۰۷ برای سبز کردن کل عرض آفریقا با مشارکت وسیع مردم آغاز شد، منطقه‌ای بسیار خشک که از سنگال تا جیبوتی امتداد دارد. این پروژه اهداف رویکردی یکپارچه در زمینه توسعه پایدار در بهره برداری از زمین، معیشت و اشتغالزایی و ایجاد امنیت و آرامش در منطقه را مدنظر قرار داشته است. این طرح قرار است ۱۰ میلیون شغل سبز و فرصت‌های اقتصادی بیشماری را برای جوانان ایجاد کند، همچنین امنیت غذایی برای میلیون‌ها تضمین نماید. در حال حاضر ۲۱ کشور آفریقایی میزبان این پروژه هستند. به گزارش کنوانسیون سازمان ملل برای مبارزه با بیابان زایی، کمی بیش از ۲۰ میلیون هکتار از زمین (حدود ۲۰ درصد هدف) در اتیوپی، سنگال، نیجریه، سودان، بورکینافاسو، مالی، نیجر و چند کشور دیگر احیا شده است. دیوار بزرگ سبز آفریقا قصد دارد ۱۰۰ میلیون هکتار زمین احیا کند و ۲۵۰ میلیون تن کربن را تا سال ۲۰۳۰ از هوا حذف کند.

کمربند سبز چین برای توقف بیابانزایی

دولت چین در سال ۱۹۷۸ سه برنامه توسعه بیابانزدایی را به عنوان طرح حفاظتی شمالی را تصویب کرد. این طرح‌ها بزرگترین تلاش برای جنگل زدایی است که تاکنون اجرایی شده است. نامگذاری این طرح به «سه شمال» به ۳ منطقه در شمال چین اشاره دارد که با هدف جلوگیری از گسترش بیابان برنامه ریزی شده است. به گفته مسئولان چینی این طرح می‌تواند بیابانزدایی را مهار و طوفان‌های گردوغبار و شن را محاصره و کنترل کند. البته این طرح را می‌توان به عنوان بزرگترین برنامه زیست محیطی جهان به حساب آورد. در این طرح یک دیوار از درختان سازگار با مناطق مختلف به عرض ۵۰ متر و طول حدود ۴۵۰۰ کیلیومتر با هدف افزایش جنگل از نیم درصد به ۱۵ درصد احداث خواهد شد.

در چارچوب دیوار بزرگ سبز چین شاید یکی از موفق‌ترین الگو‌های پیاده شده در چین و جهان، طرح بیابانزدایی اقتصادی در مغولستان داخلی در کشور چین را بتوان نام برد. احیای این صحرا از ۲۲ سال پیش به یک کنسرسیوم بزرگ به نام الیون با هدف توسعه زیست بوم منطقه تحت پوشش طراحی جامع واگذار شده است. الیون یکی از بزرگترین شرکت‌های زیست محیطی است که زمینه کاری و تخصصی آن احیای زیست بوم‌های بیابانی است. در طول اجرای پروژه برنامه توسعه‌ای به نحوی تنظیم شده است که در طول اجرای ۲۰ سال الیون به منابع و درآمد‌های خودش متکی بوده است.

به ادعای چینی‌ها این طرح بزرگ زیست محیطی دستاورد‌های مهمی داشته است که از جمله این دستاورد‌ها می‌توان به کاهش طوفان‌های گردوغبار از ۵۰ بار در سال به یکبار، افزایش بارش از ۱۰۰ میلیمتر در سال ۱۹۸۸ به ۴۵۶ در سال ۲۰۱۶ و همچنین افزایش پوشش گیاهی از ۳ تا ۵ درصد به ۵۳ درصد در سال ۲۰۱۶ اشاره کرد. / تسنیم برچسب ها: طرح های بزرگ ، بیابان زدایی ، رویکرد اقتصادی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Ome

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: طرح های بزرگ بیابان زدایی رویکرد اقتصادی رویکرد اقتصادی دیوار بزرگ سبز زیست محیطی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۴۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا

به گزارش خبرگزاری مهر، نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران با حضور جمعی از متخصصان برجسته داخل و خارج کشور، روزهای۴ لغایت ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های انستیتو قلب و عروق شهید رجایی در حال برگزاری است.

در این کنگره که با حضور یوسف پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، فریدون نوحی رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی، محمدرضا میرزاآقایی رئیس کنگره، محمدعلی یوسف نیا نایب رئیس کنگره، علیرضا علیزاده قویدل دبیر علمی کنگره، فرشاد جلیلی دبیر اجرایی کنگره و دیگر اساتید برجسته قلب و عروق همراه بود، آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه بیماری‌های قلبی و عروقی به اشتراک گذاشته شد.

فریدون نوحی رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی در سخنرانی افتتاحیه این کنگره، ضمن ابراز خرسندی از حضور متخصصان برجسته این رشته در این رویداد علمی، گفت: بیماری‌های قلبی عروقی به عنوان یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در جهان، چالشی بزرگ برای نظام‌های بهداشتی در سراسر دنیا به شمار می آیند.

وی افزود: برگزاری این کنگره فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش و تجربیات در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی عروقی فراهم می‌کند و امیدواریم بتوانیم با هم افزایی و همکاری یکدیگر، گام‌های مؤثری در جهت ارتقای سلامت قلب و عروق مردم کشور برداریم.

در ادامه این کنگره، سخنرانی‌های علمی متعددی توسط اساتید برجسته داخلی و خارجی با محوریت موضوعات مختلفی از جمله بیماری‌های عروق کرونر، نارسایی قلبی، آریتمی های قلبی، بیماری‌های دریچه‌ای قلب، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت و رشته‌های تخصصی مرتبط با قلب و عروق برگزار می‌شود.

همچنین، پنل‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی متنوعی نیز در این راستا تدارک دیده شده بود.

نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران با استقبال گسترده متخصصان این رشته همراه شد و به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای علمی در این حوزه در سطح کشور شناخته می‌شود.

کد خبر 6087710 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم
  • سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است
  • رکورد بزرگترین اجتماع طناب زنی کشور در تبریز شکست
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • از بزرگترین پارک آبی کشور در شهر شیراز چه می‌دانید؟
  • وعده صادق هژمونی آمریکا را در هم شکست
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • بزرگترین زندان اطلاعاتی دنیا + فیلم